Hur man rengör dina skosnören

Shoelaces har historiskt varit gjorda av material som läder, hampa eller bomullstypiska rep som gör material. Förskott i produktion av syntetiska fibrer som nylon och polyester och elastik har emellertid gjort en mängd olika shoelaces, inte bara de som förekommer naturligt. Med fler och mer fashionabla val för att få tillgång till dina skor, vill du hålla dem snygga och fräscha.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av vita snören
  1. Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 1
1. Ta bort snören från skorna. Det är mycket lättare och effektivare att rengöra dina skosnören när de har tagits bort från skorna.
  • 2. Borsta någon lös smuts eller smuts från snören med dina händer eller en skrubbborste. Torkad och kakad på smuts eller lera bör vara ganska lätt lätt med lite skrubbning.
  • 3. Gör en lösning av 3 matskedar (44.4 ml) blekmedel till 1 gallon (3.8 liter vatten i ett handfat eller bassäng. Du kan också lägga till en liten mängd tvål eller tvättmedel för vattnet för att hjälpa till i rengöringsprocessen.
  • 4. Placera snören i en liten mesh tvättväska och suga i rengöringslösningen i flera minuter. Använd en sked eller spatel för att agitera snören i vattnet. Du kan använda en diskmaskin säker tallrik för att tyngda snören ner och förhindra att de flyter
  • Obs! Använd handskar och undvik att sätta dina nakna händer i vattnet med blekmedel eftersom det kan orsaka irritation i huden.
  • Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 5
    5. Tvätta snören i tvättmaskinen. Placera snören, fortfarande inne i tvättväskan, i tvättmaskinen och tvättmaskinen och 1/2 kopp blekmedel i varmt vatten.
  • Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 6
    6. Häng snören över ett handfat eller handduk och låt dem lufttorka. För att undvika skador på aglets och krympning av snören, lägg dem inte i en torktumlare. Detta kan skada elastiska fibrer eller strukturer som gör att skonhållaren är längre. Det kan ta flera timmar för dina snören att torka helt.
  • 7. Relace dina skor. Om agletterna skadades i rengöringsprocessen kan du använda en bit av scotch-tejp för att sätta ihop sängens ändar och göra dem enklare att passa genom ögonlocken.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring färgade snören
    1. Ta bort snören från skorna. Det är mycket lättare och effektivare att rengöra dina skosnören när de har tagits bort från skorna.
  • 2. Borsta någon lös smuts eller smuts från snören med dina händer eller en skrubbborste. Torkad kakad på smuts och lera ska komma ut ganska lätt med lite skrubbning.
  • 3. Fyll ett handfat eller bassäng med varmt vatten och lägg till en liten mängd tvål eller tvättmedel. Vattnet kommer att användas för att mätta snören. Tvål hjälper till att lossa smutspartiklar från tyget på snören för enklare rengöring.
  • 4. Låt skosnören suga i tvålvatten i några minuter. Låt materialet bli grundligt blött. Skorerna kommer sannolikt att svälla och vilken yta som helst kommer att lossa. Rör dem runt lite om du vill marknadsföra den här åtgärden.
  • 5. Använd en liten skrubbborste (eller en gammal tandborste) för att skrubba snören. Var uppmärksam på aglet eftersom dessa kan spricka eller avlägsna om hanteras ungefär.
  • 6. Påfyll din handfat eller bassäng med färskt vatten för att skölja snören. Om smuts kvarstår, upprepa steg 2 till 6 tills snören är grundligt rena.
  • Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 14
    7. Häng snören över ett handfat eller handduk och låt dem lufttorka. För att undvika skador på aglets och krympning av snören, lägg dem inte i en torktumlare. Detta kan skada elastiska fibrer eller strukturer som gör att skonhållaren är längre. Det kan ta flera timmar för dina snören att torka helt.
  • 8. Relace dina skor. Om agletterna skadades i rengöringsprocessen kan du använda en bit av scotch-tejp för att sätta ihop sängens ändar och göra dem enklare att passa genom ögonlocken.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring Läder Shoelaces
    1. Ta bort eventuella skräp eller detritus från spetsen med tandborste eller liknande liten borste. Att ta bort skräp kan nu spara ansträngning och hjälpa till att spara tyget. Dessa snören är inte lika absorberande som syntetik, och behöver inte hanteras som om de har absorberat smutsen de har utsatts för.
  • 2. Använd sadel tvål och varmt vatten för att rengöra dina läder snören. Blöt dem kort, använd tvålen försiktigt och grundligt på spetsens hela axel. Blöt inte läder i tvållösningen, eftersom det kan förstöra solbränna eller missfärga läder. Torka av det med en fuktig trasa.
  • Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 18
    3. Ställ dina snören för att torka på en droppduk eller gammal tidning. Låt dem lufttorka och undvika att exponera dem för solen, eftersom de kan bleka och förlora färg. De borde vara helt torra innan de går till nästa steg.
  • 4. Applicera en naturlig olja, såsom olivolja eller kokosnötolja, för att återställa läderens glans. Applicera med en ren trasa. Se till att du arbetar över en droppduk och med handskar, som läderbehandling av olja kan fläcka ytor. Låt oljan suga in. Denna behandling kommer att mildra och förbättra utseendet på läder snören.
  • Bild med titeln Rengör dina skosnören Steg 20
    5. Låt dem lufttorka i flera timmar. Efter den första timmen, torka bort eventuell överskott av olja. Vänta tills snören är helt torra innan du försöker relatera, eftersom det kan fläcka skon eller skada spetsen. Mink Oil liknar mänskligt talg, och kommer att känna sig oljig på de flesta tyger om de inte får absorbera sig ordentligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på att bara byta ut skosnören och rengör skoen korrekt enligt tillverkarens vårdinstruktioner. Byte av snören är ofta billiga nog där ansträngningen att återställa smutsiga snören kan slösas bort.

    Varningar

    Var försiktig när du arbetar med blekmedel eftersom det kan missfärga kläder eller orsaka brännskador till nakna hud.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande