Hur man skapar ett irctc-konto

Indisk järnvägs catering och turism Corporation (IRCTC) tillåter online sätesregistrering för bekvämligheten av passagerare. Den här artikeln hjälper dig att förstå hur du registrerar dig på IRCTC-webbplatsen.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 1
1. Besök den officiella IRCTC-webbplatsen.
  • Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 2
    2. Gå till registreringsformuläret. När du når webbplatsens hemsida, gå till "Registrera" -knappen och klicka på den för att nå registreringsformuläret. Fyll i de viktiga detaljerna.
  • Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 3
    3. Komplett verifiering. Fyll i användarnamnet. Säkerställa tillgänglighet. Ange det giltiga mobilnummer och e-post-ID. Lösenordet och kontot verifieringskoden skickas till din mail eller mobiltelefon. Klicka på "Skicka" -knappen och sedan "OK" för att fortsätta registreringsprocessen.
  • Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 4
    4. Läs avsnittet "Villkor". Klicka på "Acceptera" -knappen och snart får du ett tackmeddelande.
  • Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 5
    5. Fyll i aktiveringsprocessen. För att aktivera ditt IRCTC-konto tas "verifieringskoden" och "aktiveringslänken" på SMS och e-post-ID respektive. När du öppnar ditt e-postmeddelande får du ett mail som bekräftar dig om ditt mycket konfidentiella lösenord och användar-ID.
  • Bild med titeln Skapa ett IRCTC-konto Steg 6
    6. Klicka på "Aktiveringslänken" som anges i e-postmeddelandet. Senare krävs "Mobile Verification Code". Öppna meddelandet och ange koden innan du klickar på "Skicka" -knappen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande