Hur man adbust en annons

Adbusting är att ändra eller återskapa en annons som belyser kontrollen av flödet av information av stora mainstream media. Det kan tyckas svårt, men det är lättare än du förväntar dig. Adbusting avslöjar något om företagens okunnighet, idiocy och hänsynslöshet när man skapar annonser, vilket är nästan oundvikliga i dagens marknadsstruktur. Företagen litar lite på traditionella sätt att reklam men fixa på att använda mer av sociala medier. Även om plattformarna för reklam kan förändras över tiden är grunden för adbusting fortfarande.

Steg

Del 1 av 4:
Förstå din publik
  1. Bild med titeln Adbust en annons Steg 1
1. Mål samma specifika grupp av kunder. De flesta annonser vädjar bara till en viss grupp av konsumenter, som kan vara en viss åldersgrupp, utbildningsnivå, bosättningsland, kön, inkomstområde eller till och med sexualitet. Detta är särskilt viktigt eftersom din spoof-annons inte kunde vädja till alla, precis som varje annons.
  • Bild med titeln Adbust en annons Steg 2
    2. Tänk på hur de säljer till sin publik. Det är vanligtvis användbart att noga ta reda på deras riktade publik genom närvaro av vardagligt språk, deras reklamplattform, eller detaljerna i de bilder som används. Till exempel riktar cigarettleverantörer uppenbarligen en åldersgrupp från tonåringar till unga vuxna.
  • Del 2 av 4:
    Infoga bilder
    1. Bild med titeln Adbust en annons Steg 3
    1. Ta reda på den rådande vanliga hegemoniska stereotypen på din publik. När du väljer den perfekta passande bilden, bör du hålla den ursprungliga annonsens målkund i åtanke. Tonåringar och unga vuxna tenderar att uppskatta humor och följa trender som satts av kändisar, med andra ord definitionen av "cool" är vad du måste vädja till. De svarar också på ömsesidigt tryck, därför skulle du framgångsrikt kunna påverka ett litet antal tonåringar tillåta dig att nå in i hela samhället.
  • Bild med titeln Adbust en annons Steg 4
    2. Använd mer än en bild med kontrasterande meddelanden. Om du använder 2 bilder som kontrasterar varandra, skulle tanken som förmedlas genom spoof-annonsen lämna ett djupare intryck på publiken. Vill du visa för publiken skadans skada? Eller kanske du vill avskräcka dem från att konsumera produkten? Kontinuerligt kontrollera tillbaka till målkonsumenten - kommer de att svara på den här spoofen? En noggrant skapad eller vald bild skulle låta dig leverera ditt meddelande medan du skalar ner mängden ord du använder.
  • Till exempel, om du adbusting en cigarettannons, kan du lägga en bild som appellerar till tonåringarna om hur rökning förbättrar sitt självkänsla, men en annan för att få fram de potentiella skadorna på människokroppen och kan komma med när det gäller rökning.
  • Del 3 av 4:
    Skriva kropps kopia
    1. Bild med titeln Adbust en annons Steg 5
    1. Använd ett lämpligt antal ord. Efter att ha satt in en bild måste du komma med en kropps kopia. Tänk på hur många ord som används i den ursprungliga annonsen och använd en liknande mängd ord i din spoof-annons. Snabbmatrestauranger och moderna annonser tenderar att ha en kortare kropps kopia medan cigarettannonser och de traditionella annonserna brukar bära en längre och mer detaljerad.
  • Bild med titeln ADBUST En annons Steg 6
    2. Förmedla ett meddelande. Eftersom Adbusting ska leverera det motsatta meddelandet från den ursprungliga annonsen, se till att du använder fakta för att säkerhetskopiera ditt meddelande för att övervinna den som orsakas av den ursprungliga annonsen. Men se till att din användning av fakta inte bär din publik eller annars skulle du misslyckas med att leverera ditt meddelande.
  • Bild med titeln ADBUST En annons Steg 7
    3. Använd satir och ironi. För att lämna ett djupare intryck på din målgrupp måste du ta reda på problemen eller debattbara potholes som finns i den ursprungliga annonsen eller själva produkten. Sedan siktar på dessa brister, mock dem genom att använda ironi eller satir. Detta skulle göra det möjligt för dig att skilja dig från de ursprungliga annonserna och påpeka deras svagheter på ett elegant och elegant sätt samtidigt som de främjar den motsatta uppfattningen om den ursprungliga annonsen.
  • Bild med titeln Adbust en annons Steg 8
    4. Använd en rad retoriska frågor. Bortsett från ironi och satir, introducera en sträng med 3 till 4 retoriska frågor i din spoof-annons. Frågorna kan användas för att förstärka en viss kunskap eller ideologi som råder i samhället. Det kan också vara att vädja till din publiks självkänsla eller att utmana dem. Detta kan hjälpa till att locka publiken att tänka på sig det förmedlade meddelandet och hjälper din spoftannons att uppnå sina önskade effekter.
  • Bild med titeln ADBUST En annons Steg 9
    5. Använd en twist i svansen. Under hela kroppskopia, undvik att nämna namnet eller det specificera den produkt som du adbusting. I den sista meningen eller mot slutet av kroppsarbetet, avslöjar din publik att du faktiskt adbusting annonsen och avskräcker dem från att konsumera produkten. Byggnaden i kroppskopia är helt ner till den sista meningen för att ge en slutlig visning av hand för att leverera ditt meddelande.
  • Del 4 av 4:
    Photoshoping en logotyp
    1. Bild med titeln Adbust en annons Steg 10
    1. Använd en programvara för att återskapa en logotyp. En bild säger tusen ord, och om en logotyp är effektiv kan det göra text onödigt. Inkludera en fotoshoppad logotyp av det märke du adbusting.
  • Bild med titeln ADBUST En annons Steg 11
    2. Bli kreativ med formuleringen. Helst bör du ändra orden i den ursprungliga annonsen till ord av en liknande stavning, uttal eller till och med homofoner. Men kom ihåg att orden måste ha en negativ betydelse, vilket motsvarar de vanligtvis positiva orden som används i varumärkena.
  • Tips

    Leta efter annonser med en längre kropps kopia, det skulle vara lättare att adbust.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande