Hur man klarar blodproppar: kan naturliga läkemedel hjälpa?

En blodpropp är när dina blodkroppar håller sig ihop för att bilda en klump. Detta är normalt och till hjälp om du har klippt, men blodproppar kan också bildas inuti din kropp utan sår närvarande. Detta är farligt och kan orsaka stroke eller hjärtattack. Tyvärr kan du inte rensa en blodpropp själv utan medicinsk behandling. En blodpropp är en medicinsk nödsituation, så om du visar någon symtom på en, Se din läkare direkt. Läkaren kommer förmodligen att sätta dig på en omgång av blodförtunnare för att lösa upp clot, eller de kan schemalägga mindre kirurgi för att ta bort blockeringen. Därefter kan du ta några steg för att minska risken för att utveckla en annan clot.

Steg

Metod 1 av 3:
Stimulerande blodflöde

Att stanna immobile eller inaktiv sätter dig till en högre risk för blodproppar eftersom det orsakar blodet att poola på en plats. Du kan vara immobil på grund av hälsoskäl, eller du kan vara på en lång resa där du inte kan flytta mycket. I båda fallen gör du bäst för att flytta så mycket som möjligt för att stimulera cirkulationen. Förbättrad cirkulation kommer inte att rensa befintliga blodproppar, men det kan hjälpa dig att undvika fler blodproppar i framtiden.

  1. Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 1
1. Träna varje dag för att hålla ditt blod flödande. Regelbunden motion hjälper till att förhindra att blodet samlas och orsakar blodproppar. Om du inte tränar regelbundet, lägg dig själv på ett nytt schema och få lite träning 5-7 dagar per vecka. Aerobe övningar som får ditt hjärta pumpa snabbare är bäst, så fokusera på att springa, cykla, simma eller kardio träningspassar för de bästa resultaten.
  • Du behöver inte träna hårt. Även en daglig promenad är bra att sänka din risk för blodproppar.
  • Generellt rekommenderar utövare att få 30 minuters träning minst 5 dagar under veckan, i totalt 150 minuter per vecka. Detta borde vara tillräckligt med aktivitet för att sänka din blodkroppsrisk.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 2
    2. Börja flytta igen så snart du kan om du har haft operation. Människor som nyligen har haft operation eller skada har en högre risk för blodproppar eftersom de måste vara immobile för ett tag efteråt. Så snart du känner dig upp till det, gå upp och flytta runt varje dag. Detta minskar din risk för blodproppar.
  • Även om du bara kan gå upp och gå till badrummet eller ett annat rum i ditt hem, är det en bra start.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 3
    3. Gå upp och gå varje 30-60 minuter om du sitter länge. Oavsett om du arbetar på ett skrivbord eller tar en lång resa kan långvarigt sittande sett med högre risk för blodproppar. En eller två gånger varje timme, gå upp, gå runt och sträcka lite för att stimulera blodflödet. Även en 5 minuters promenad per timme minskar din koagulationsrisk.
  • Om du har haft klottar i det förflutna kan du behöva flytta oftare. Prata med din läkare för deras rekommendation.
  • Det omvända är sant också. Om du står på ett ställe under lång tid kan du också vara i riskzonen för blodproppar. Försök sitta ner varje timme eller sträcka sig regelbundet för att stanna mobilen.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 4
    4. Böj dina fötter och ben om du inte kan gå upp och gå. Om du inte kan gå upp, som om du är på ett plan, kan du fortfarande ta några steg för att stimulera blodflödet. Försök att wiggling tårna, böj dina anklar och flytta dina ben upp och ner så mycket du kan. Även den här lilla rörelsen kan hjälpa till att förhindra blodproppar.
  • Om du har tillräckligt med utrymme, försök att dra dina ben upp till ditt bröst också. Detta sträcker ut hela din underkropp.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 5
    5. Flytta din sittande position ofta om du måste stanna. Detta är ett annat bra sätt att stanna rörande om du inte kan gå upp. Försök att flytta din sittplats så ofta du kan. Byt trycket från ena sidan av kroppen till den andra, luta på armstödet, lyft ett ben och så vidare. Detta förhindrar att blodet samlas på en plats.
  • Metod 2 av 3:
    Livsstilsförändringar

    Förutom att vistas aktiv kan du också minska risken för blodproppar med några fler livsstilsförändringar. Dessa tips kan alla hjälpa till att förbättra cirkulationen i din kropp, stimulera blodflödet och göra klottar mindre sannolikt.

    1. Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 6
    1. Gå ner i vikt om du måste. Att vara överviktig eller fetma sätter dig till en högre risk för att utveckla blodproppar. Om du är överviktig, prata med din läkare och bestämma en idealisk kroppsvikt för dig själv. Des sedan ut en övning och dietregim för att nå det målet.
    • Att gå ner i vikt kan också sänka ditt blodtryck, vilket minskar risken för blodproppar ytterligare.
    • Undvik krasch eller extremt dieting. Detta är dåligt för din hälsa och människor återfår ofta efter att de stannar en extrem diet.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 7
    2. Använd kompressionstrumpor om du har haft blodproppar i benen. Dessa strumpor hjälper till att upprätthålla cirkulationen i benen. Läkare rekommenderar vanligtvis dem för personer med högre risk för blodproppar eller som har haft benproppar i det förflutna. Om din läkare föreslår dessa, följ sedan sina rekommendationer om att ha dem korrekt.
  • Människor bär ofta kompressionstrumpor om de kommer att sitta under en lång tid, som på ett plan. Även om du inte bär dem hela tiden, kan din läkare berätta för dig att bära dem under flygningar.
  • Kompressionstrumpor är endast avsedda att förhindra att blodproppar bildas, inte behandla aktiva. Vänta tills din första clot rensar för att använda dem.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 8
    3. Undvik att sitta med benen korsad. Att hålla benen korsad avskärningar av cirkulationen i din underkropp och lägger dig till en högre risk för benproppar. Bara sitta med benen korsade i några minuter åt gången, sedan uncross dem för att hålla din cirkulation upp.
  • När du har uncross dina ben, försök att vrida fötterna runt lite för att stimulera blodflödet igen.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 9
    4. Höj dina ben ovanför ditt hjärta för att stimulera blodflödet. Upphöjning av benen håller din cirkulation och förhindrar att ditt blod samlas i benen. Om du sitter på en soffa, försök att lägga tillbaka och proppa fötterna på armstödet eller en kudde.
  • Du kan också höja slutet av din säng för att hålla benen upp medan du sover. Men lägg inte en kudde under knäna för att göra det här. Detta kan skära av cirkulationen.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 10
    5. Sluta röka för att minska risken för koagulering. Rökning ökar risken för att utveckla blodproppar, tillsammans med många andra hälsoproblem. Om du röker är det bäst att sluta så snart som möjligt. Om du inte röker, börja inte i första hand.
  • Secondhand rök kan också orsaka hälsoproblem, så låt inte någon röka i ditt hem.
  • Metod 3 av 3:
    Kosttips

    Det finns ingen enkel koständring som kommer att förhindra blodproppar. I allmänhet hjälper en hälsosam kost att hålla dig i god form och upprätthåller din kardiovaskulära hälsa. Det här är allt bra för att minska risken för blodproppar.

    1. Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 11
    1. Öva en hälsosam, balanserad diet. En hälsosam kost hjälper dig att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt, sänka ditt blodtryck och kolesterol och förbättra din kardiovaskulära hälsa. Allt detta hjälper till att förebygga koagulering, så om du måste göra några hälsosamma kostförändringar för att förbättra din kost.
    • Inkludera massor av produkter i din kost för vitaminer, mineraler och antioxidanter. Har minst 5 portioner frukt och grönsaker varje dag.
    • Få dina proteiner från Lean källor som fisk, fjäderfä, bönor eller nötter.
    • Byt till helveteprodukter för att minska ditt intag av enkla kolhydrater.
    • Undvik fett, stekt, salt eller bearbetad mat så mycket som möjligt. Dessa kan alla höja din vikt och blodtryck.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 12
    2. Drick mycket vätskor för att förhindra uttorkning. Dehydrering hindrar ditt blod från att flyta bra, vilket kan öka risken för blodproppar. Drick mycket vatten varje dag för att hålla dig hydratiserad och sänka din risk för koagulering.
  • Den gemensamma rekommendationen är att alla ska dricka 6-8 glas vatten per dag, vilket borde hålla de flesta hydratiserade. Men om du känner att törstig eller din urin är mörk gul, drick sedan lite mer vatten.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 13
    3. Ät minst 1 g omega-3s varje dag. Omega-3s förbättrar din kardiovaskulära hälsa och kan hjälpa till att förhindra blodproppar. De viktigaste källorna för dessa näringsämnen är oljiga fisk som lax, makrill, sardiner och sill. Du kan också få det från nötter, frön och vegetabiliska oljor.
  • Om du inte kan få tillräckligt med omega-3 från din vanliga kost, kan du också ta en fiskolja eller alg-tillägg för en högre dos. Prata med din läkare och följ deras rekommendationer för rätt tillskott.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligt steg 14
    4. Följ en lågsaltdiet. Salt begränsar dina blodkärl och väcker blodtrycket, som alla kan få dig med högre risk för blodproppar. Försök att undvika mycket salta livsmedel som stekt eller bearbetade måltider, och lägg inte till mer salt till din mat för att hålla ditt intag under kontroll.
  • Den officiella rekommendationen för allmän hälsa är att hålla ditt natriumintag under 2 300 mg per dag. Om du har haft klottar i det förflutna kan din läkare begränsa ditt natriumintag ytterligare.
  • Bild med titeln Klar blodproppar Naturligt steg 15
    5. Begränsa ditt vitamin K-intag till 90-120 mcg per dag. Medan din kropp behöver vitamin K, hjälper detta näringsämne ditt blod koagulerat. Om du har haft blodproppar i det förflutna, kan överdriven vitamin k sätta dig med högre risk för koagulering. Du är ditt vitamin K-intag i den rekommenderade 90-120 mcg per dag för att undvika problem.
  • Leafy gröna grönsaker är mycket höga i vitamin K, så bara 1 servering per dag. Sedan växla till grönsaker med mindre vitamin K som bönor eller morötter.
  • Höga vitamin K-nivåer kan interagera med blodförtunnare som warfarin. Prata med din läkare om du är på denna medicin för att bestämma en säker vitamin K-nivå.
  • Bild med titeln Clear Blood Clots Naturligtvis Steg 16
    6. Drick alkohol i moderering. Alkohol kan orsaka dehydrering, vilket ger dig högre risk för koagulering. Om du dricker, begränsa dig till 1-2 alkoholhaltiga drycker per dag för att undvika problem.
  • Binge-dricks är också skadligt. Även om du bara har 6 drycker på en vecka, kommer de alla på samma dag att dehydrera dig.
  • Om du har haft klottar i det förflutna, kan din läkare rekommendera att du skär bort alkoholen ur din kost helt. Följ dessa anvisningar om din läkare föreslår detta.
  • Medicinska takeaways

    Medan det finns många sätt att minska risken för att utveckla blodproppar, kan du faktiskt inte bota en clot på egen hand. Blodproppar är medicinska nödsituationer, så besök din läkare så snart som möjligt om du tror att du har en. Efter att ha fått behandling kan du ta några steg för att minska din övergripande risk att utveckla en annan clot.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    De vanliga symptomen på en blodpropp är svullnad, rodnad, värme, smärta och stickningar i det område där clot är. Till exempel, om du har en clot runt knäet, kan du märka rodnad och svullnad i din shin.

    Varningar

    Blodproppar är medicinska nödsituationer, så försök inte att behandla en själv.
  • Om du upplever ett snabbt hjärtslag, andfåddhet, brösttäthet, skjutsmärta, förvirring eller yrsel, ring ditt lokala nödservicenummer som 911 direkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande