Hur man lägger till huvudrad i excel

Det finns flera sätt att du kan skapa rubriker i Excel, och de serverar alla något olika ändamål. Du kan frysa en rad så att den alltid visas på skärmen, även om läsaren rullar ner på sidan. Om du vill att samma rubriker ska visas på flera sidor kan du ställa in specifika rader och kolumner för att skriva ut på varje sida. Om dina data är organiserade i ett bord kan du använda rubriker för att hjälpa till att filtrera data.

Steg

Del 1 av 3:
Frysning av en rad eller kolumn för att hålla den synlig
  1. Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 1
1. Klicka på fliken Visa. Om du alltid vill hålla en rad data som är synlig, även när du har bläddra ner i arket, kan du frysa den.
  • Du kan ställa in den här raden för att skriva ut på alla sidor, vilket kan vara mycket användbart för kalkylblad som spänner över flera sidor. Se nästa avsnitt för detaljer.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 2
    2. Välj ramen direkt inuti raden och kolumnen du vill frysa. Du kan ställa in Excel för att frysa rader och kolumner så att de alltid är synliga. För att göra detta vill du välja cellen i hörnet av det område du vill hålla låst upp.
  • Till exempel, om du vill hålla den övre raden och den första kolumnen låst på skärmen, markera Cell B2. Alla kolumner till vänster kommer att frysas, och alla rader ovan kommer att frysas.
  • Bild med titeln Lägg till rubrikrad i Excel Steg 3
    3. Klicka på "Frysa panor" knapp och välj "Frysa panor." Detta låser raderna ovanför din valda cell och kolumnerna till vänster om din valda cell. Om du till exempel har valt Cell B2, kommer den övre raden och den första kolumnen att låsas på skärmen.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 4
    4. Lägg till betoning på din rubrikrad (valfritt). Skapa en visuell kontrast för den här raden genom att centrera texten i dessa celler, applicera fet text, lägga till en bakgrundsfärg eller dra en kant under cellerna. Detta kan hjälpa läsaren att meddela rubriken när du läser data på arket.
  • Del 2 av 3:
    Skriva ut en rubrikrad över flera ark
    1. Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 5
    1. Klicka på fliken Sidlayout. Om du har ett stort kalkylblad som spänner över flera sidor som du behöver skriva ut, kan du ställa in en rad eller rader för att skriva ut på toppen av varje sida.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 6
    2. Klicka på "Utskriftstitlar" knapp. Du hittar det här i sidan Sidinställningar.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 7
    3. Ställ in ditt utskriftsområde till cellerna som innehåller data. Klicka på knappen bredvid fältet Utskriftsområde och dra sedan valet över de data du vill skriva ut. Inkludera inte kolumnrubriker eller radiketter i det här valet.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 8
    4. Klicka på knappen bredvid "Rader att upprepa på toppen." Detta gör att du kan välja den rad (er) som du vill behandla som den konstanta rubriken.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 9
    5. Välj raden / raden som du vill bli till en rubrik. De rader som du väljer visas längst upp på varje tryckt sida. Det här är bra för att hålla stora kalkylblad läsbara över flera sidor.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 10
    6. Klicka på knappen bredvid "Kolumner att upprepa till vänster." Detta gör att du kan välja kolumner som du vill hålla konstant på varje sida. Dessa kolumner kommer att fungera som de rader du valt i föregående steg, och kommer att visas på varje tryckt sida.
  • Bild med titeln Lägg till rubrikrad i Excel Steg 11
    7. Ställ in en rubrik eller sidfot (tillval). Klicka på "Header / Footer" fliken och sätt in en rubrik och / eller sidfot för ditt utskriftsjobb. Du kan inkludera företagets titel eller dokumenttitel längst upp och infoga sidnummer längst ner. Detta hjälper läsaren att få de sidor som organiseras.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 12
    8
    Skriv ut ditt ark. Du kan skicka kalkylbladet för att skriva ut nu, och Excel kommer att skriva ut de data som du ställer in med den konstanta rubriken och kolumnerna du valde i fönstret Skriv ut titlar.
  • Del 3 av 3:
    Skapa en rubrik i ett bord
    1. Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 13
    1. Välj de data som du vill bli till ett bord. När du konverterar dina data till ett bord kan du använda tabellen för att manipulera data. En av särdragen i ett bord är möjligheten att ställa in rubriker för kolumnerna. Observera att det inte är samma A-kalkylbladets rubriker eller tryckta rubriker.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 14
    2. Klicka på fliken Infoga och klicka på "Tabell" knapp. Bekräfta att ditt val är korrekt.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 15
    3. Kontrollera "Mitt bord har rubriker" låda och klicka sedan på "OK." Detta kommer att skapa ett bord från de valda data. Den första raden av ditt val omvandlas automatiskt till kolumnrubriker.
  • Om du inte väljer "Mitt bord har rubriker," En rubrikrad kommer att skapas med standardnamn. Du kan redigera dessa namn genom att välja cellen.
  • Bild med titeln Lägg till huvudrad i Excel Steg 16
    4. Aktivera eller inaktivera rubriken. Klicka på fliken Design och kontrollera eller avmarkera "Huvudrad" rutan för att växla på och av. Du kan hitta det här alternativet i avsnittet Table Style Options på designfliken.
  • Tips

    De "Frysa panor" Kommandot fungerar som en växel. Det vill säga om du redan har rutor frusna, klickar du på alternativet igen, frigör din nuvarande installation. Om du klickar på det kommer en andra gång att återställa rutorna i den nya positionen.
  • De flesta fel som uppstår från att använda frysningsransen är resultatet av att välja rubriktrad istället för raden strax under den. Om du får ett oavsiktligt resultat, ta bort "Frysa panor" Alternativ, välj 1 rad lägre och försök igen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande