Hur man bygger en radiosändare som kan sända ljud

Bygg ett lågt Power FM-sändarkit på under en timme eller två.FM-sändare i en kitform är relativt lätta (grundläggande lödkunskaper) för att montera och billiga (många är tillgängliga för under $ 20).Low Power FM-sändare kräver ingen licens att fungera (i U U.S.) och ge klara, statiska fria signaler och val av antingen mono- eller stereomöration.

Steg

Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljudsteg 1
Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljudsteg 1
1. Bestämma behovet.En populär användning för dessa enheter är att sända ljud från en bärbar MP3-spelare eller internetradio på en dator till en radio eller stereo som ligger i ett annat rum eller till och med utomhus. Vissa val är: mono eller stereo?Hur kraftfull (storlek på området att täcka)?Hur många ingångar (mikrofon och / eller aux)?Vilken typ av strömkälla (batteri eller nätadapter)?Det här är bara några av de frågor som ska besvaras för att få den korrekta sändaren för önskad applikation.
  • Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljudsteg 2
    2. Sök.Använda sig av Google (eller annan sökmotor som valts) för att leta upp "FM-sändarkit"Se till att innan du köper-sändaren är tillåten för användning i ditt land.Användning av FM-sändare är mycket reglerade av myndigheter och om det används felaktigt kan det leda till böter och fängelse när det fångas.Glöm inte att kolla alla lokala elektronikförsörjningsbutiker, också.Kits för alla typer av elektroniska projekt är en populär häftklammer på elektronikaffärer, och butiken bör kontrolleras om det finns en närliggande.
  • Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljudsteg 3
    3. Besluta.Välj ett kit som bäst utför uppgiften inom budgeten och placera ordern.Om du beställer online, var noga med att överväga extra kostnader för frakt och den tid det tar att levereras.
  • Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljud steg 4
    4. Få material.De flesta kit inkluderar alla nödvändiga delar, inklusive kretskort, komponenter och till och med löd.Verktyg är dock inte.Bara minimum skulle vara en låg watt penna stil lödstryk med en liten mejsel eller punkt tips.Det finns inget behov av ett järnbetyg mer än 30 eller 40 watt.En stativ eller hållare för lödjärnet hjälper till att hålla den från brinnande ytor och från rullande bort.En löddocka är flätad koppar "tråd" att när den läggs på kall löd och uppvärmd, kommer det att väcka överskott av lödd.Detta är ett praktiskt föremål att ha, speciellt för dem som aldrig har lödt tidigare.En tinningförening används för att framställa en ny lödspets för första användningen.Det används också för att rengöra tipset när det blir smutsigt.De flesta av dessa objekt finns i ett lödverktygssats på Radio Shack och andra elektronikbutiker.
  • Bild med titeln Bygg en radiosändare som kan överföra ljudsteg 5
    5. Recension.När satsen och verktygen har sammanfogats, läs kit-anvisningarna helt innan du applicerar lödjärnet i.Granska komponenterna i satsen mot lagerlistan (extra delar är OK - saknade delar kommer att orsaka problem) om det är otillfredsställda, antingen kontakta distributör eller få några saknade delar innan de fortsätter.
  • 6. Bygga.Lägg åt sidan åtminstone den tid som rekommenderas i kit-riktningarna för att utföra aggregatet och lödningen.Tillåt mer tid om det här är första gången som bygger ett kit eller med lödjärn.Lägg ut komponenter och verktyg på en ren värmebeständig yta.Montera kit som beskrivs i riktningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om satsen inte innehåller lödd, köp kola kärnlödd (för elektronik och elektriskt lödarbete).
  • En dämpad trasa kan användas för att snabbt torka lödspetsen ren medan du fortfarande är varm.
  • Två populära tillverkare av alla typer av elektroniska kit är Kanakit och Ramsey Electronics.
  • Köp och använd en liten mängd lödflöde för att hjälpa till med lödvärme och flöde om du inte använder kolhjärna.Använd inte rörmokare flöde eller lödd syrabaserad Fluxkärnor.
  • Överväg att köpa en inneslutning eller låda för det färdiga kit.De flesta kit innehåller inte ett ärende.Om du föredrar att få ditt arbete skyddat med ett fall eller en låda av någon typ, plocka en storlek för att passa vid tidpunkten för kitköp.Små plast- och metallfall finns på Radio Shack och andra elektronikbutiker.
  • Byggnad från ett kit är överlägset det enklaste sättet att konstruera en FM-sändare (och många andra elektroniska projekt).Alla delar, kretskort, etc. ingår vanligtvis och klart stegvis anvisningar.
  • Varningar

    I U.S., levererar en högre spänning, användning av en längre antenn än specificerade eller andra medel för att öka "Effektiv utstrålad kraft" För att öka sortimentet av sändaren, är en överträdelse av FCC-reglerna.Om det fångas, kan resultera i böter eller fängelse eller båda.
  • Många länder (U.S. ingår) Allvarligt begränsa dessa "lågkraftsändare" kraftnivåer. Andra förbudar användningen av dem helt - oavsett effektnivå. Var medveten om att någon sändare som kan tas emot på ett avstånd av mer än ~ 25 fot (8 m) från sändaren är sannolikt för kraftfull för användning (utan licens eller tillstånd).
  • Aldrig använda sig av syra kärna lödd eller rörmokare För elektrisk och elektronik lödarbete.Syrkärnans löddås kommer så småningom att äta genom de tunna kretskortet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande