Hur man skapar en mediawiki-hud baserat på monobook-huden

MediaWiki-programvaran är den open source-program som WikiHow, Wikipedia, Wiktionary, och många andra Wiki-webbplatser är baserade på. Programvaran är fylld med många utmärkta funktioner, inklusive en standarduppsättning skinn.

Men du kanske vill använda programvaran och dess makt, men har ditt eget gränssnitt på din webbplats. Det här är när skinn sparkar in. De är vana vid anpassning av hur MediaWiki-programvaran ser ut och känns. I stället för att skapa din egen hud från grunden, visar den här artikeln hur du skapar en hud baserad på den monobjektiska huden som är redo med programvaran. Du kan sedan ändra den här mallen säkert utan att äventyra den ursprungliga, och det ger dig en plats att prova eventuella ändringar som du kanske vill lägga till utan att behöva ändra den ursprungliga huden. Det är också användbart för människor som vill lära sig skinning i MediaWiki-webbplatser med hjälp av en praktisk tillvägagångssätt.För demonstrationens syfte, kommer artikeln att anta att du vill skapa en hud som heter Monobookmodifierad, Det är initialt en exakt kopia av standard Monobook-huden.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 1
1. Skapa en ny katalog med namnet Monobookmodifierad i skinnkatalogen som finns i Rotkatalogen på din MediaWiki-installation. Det är viktigt att skapa katalogen med alla små bokstäver och inte använda stora bokstäver i katalogens namn, även om din huds namn har dem.
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på MonoBook-huden Steg 2
    2. Kopiera alla filer i skinn / monobook till skinn / monobookmodifierad katalog.
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 3
    3. Skapa en ny textfil i skinnkatalogen och namnge det Monobookmodifierad.php
  • Bilden med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 4
    4. Kopiera all innehållet i Monobook.PHP i Monobookmodifierad.PHP-fil.
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 5
    5. Öppna Monobookmodifierad.PHP-fil i en TEXT / PHP Editor som anteckningsblock, Anteckningsblock ++, Dreamweaver, Kate eller någon annan redaktör som kan söka och byta ut text!
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 6
    6. Hitta och ersätt kod i Monobookmodifierad.PHP som nämns i Kodbyte Avsnitt i den här artikeln.
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 7
    7. Gå till skinn / monobookmodifierad katalog och öppna filens huvud.CSS i en textredigerare (eller något program för att redigera stilblad). Ändra något enkelt i stilarket (det enklaste är att byta ut färgen på rubrikerna genom att ändra H1, H2, H3, H4, H5, H6-objektfärgen från "svart" att säga "blå")
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på Monobook-huden Steg 8
    8. Öppna MediaWiki-webbplatsen du har redigerat i en webbläsare och gå till Preferences-sidan. Byt huden till den nya huden och ladda om din sida. Headers ska nu visas i blått (eller vilken färg du väljer tidigare)
  • Bild med titeln Skapa en MediaWiki-hud baserat på MonoBook-huden Steg 9
    9. Börja ändra den huvudsakliga.CSS-filen för att ändra stilarna i den nya huden.
  • Denna hud modifierades från den ursprungliga Monobook-huden i bakgrundsfärg och genom att lägga till en andra verktygsfält längst ner i varje artikel.
  • Metod 1 av 1:
    Kodbyte
    • Hitta följande kod:

    Klass Skinmonobook utökar Skintemplate {/ ** med Monobook. * / Funktion InitPage (& $ OUT) {Skintemplate :: InitPage ($ OUT) - $ Detta->Skinname = `Monobook` - $ Detta->StyleName = `Monobook` - $ Detta->mall = `monobooktemplate`-}}

    Och ersätt det med:

    Klass Skinmonobookmodifierad utökar Skintemplate {/ ** med Monobookmodifierad. * / Funktion InitPage (& $ OUT) {Skintemplate :: InitPage ($ OUT) - $ Detta->Skinname = `Monobookmodifierad` - $ Detta->StyleName = `Monobookmodifierad` - $ Detta->mall = `monobookmodifiedtemplate`-}}

    • Hitta följande kod:

    klass Monobooktemplate utökar QuickTemplate {

    och byt ut den med

    klass MonobookmodifiedTemplate utökar QuickTemplate {

    • Hitta följande kod:

    Wfrunhooks (`MonobooktemplateToolboxend`, Array (& $ This));

    och byt ut den med

    Wfrunhooks (`Monobookmodifiedtemplatetoolboxend`, Array (& $ This));

    • Hitta följande samtal:

    HTML (`CSSLinks`) ?>

    och ersätt det med:

    href ="Text (`StylePath`) ?>/ Vanligt / Delat.css?" />href ="Text (`StylePath`) ?>/ Vanlig / CommonPrint.css?" />href ="Text (`StylePath`) ?>/ Text (`StyleName`) ?>/ Main.css?" />


    href ="/index.php?Titel = MediaWiki: Common.CSS & USEMSGCACHE = YES & CTYPE = TEXT% 2FCSS & ACTION = RAW" />href ="/index.php?Titel = MediaWiki: Skriv ut.CSS & USEMSGCACHE = YES & CTYPE = TEXT% 2FCSS & ACTION = RAW" />href ="/index.php?Titel = MediaWiki: Monobookmodifierad.CSS & USEMSGCACHE = YES & CTYPE = TEXT% 2FCSS & ACTION = RAW"/>href ="/index.php?Titel = - & Åtgärd = RAW & TS = 20090313183030 & Gen = CSS" typ ="Text / CSS"/>

    Tips

    Det rekommenderas att testa din nya hud på olika typer av sidor (normala artiklar / sidor, specialsidor, sidor i olika namnområden och liknande) för att se till att allt är OK.
  • Du kanske vill använda "förhandsvisning" länk bredvid hudens namn innan det appliceras i "preferenser".
  • Det rekommenderas också att ställa in din nya hud som standard när du är klar med den.
  • Varningar

    Förfarandet som beskrivs i denna artikel bör inte genomföras i en produktionsmiljö. Ett laboratorium eller testmiljö ska skapas för att närmast efterlikna den levande miljön.Med hjälp av denna miljö, testa proceduren.När alla komponenter har testats och fungerar framgångsrikt, ska de kopieras till produktionsmiljön och servern (er).
  • Om den nya huden appliceras utan att förhandsgranska den är det ofta svårt att hitta och återställa den ursprungliga huden om något misslyckas eller inte godkännas.
  • Denna procedur bör slutföras av personal som är bekant med PHP och HTML, eller övervakas av en sådan person i händelse av att komplikationer uppstår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande