Hur man skär side swept bangs

Sida sopade bangs faller på en diagonal till ena sidan och är smickrande för någon ansiktsform. Tyvärr behöver Side Swept Bangs underhåll för att se sitt bästa ut. Du måste trimma din om var 2-4 veckor, beroende på hur snabbt eller långsamt ditt hår växer. Att lära sig att sticka dina egna smäll sparar pengar på både den första skärningen och spara tid genom att undvika frekventa touchup-resor till salongen.

Steg

Steg

Metod 1 av 3:
Metod 1 av 3:
Förbereder ditt hår
  1. Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 1
1. Se till att ditt hår är helt torrt. Vått hår torkar kortare och till en annan form. Du kommer inte få den noggrannhet du behöver för stora smällar genom att skära dem våta. Lufttorkning är bäst att hålla ditt hår friskt. Men om du är pressad för tiden är ett blås-torrt bra.
  • Om du har naturligt vågigt eller lockigt hår, kan du välja att skära dina smäll medan du är våt för att säkerställa en jämn sänkning. Om du hellre skulle göra en torrklipp, blåsa dem torra och räta dem innan du skär.
  • 2. Kamma ut dina smällar. Använd en kam för att få dina smäll framåt över ditt ansikte. Om du för närvarande inte har bangs, skapa en triangulär del. Först, kamma ut allt hår och delta ner i mitten. Hitta var ditt huvud börjar sluttas framåt. Visualisera en triangel bestående av denna punkt och de två bästa punkterna i pannan, med hjälp av dina ögonbryns båge för att visa hur bred triangeln ska vara. Kamma håret i det här avsnittet framåt för att kompensera dina smällar.
  • 3. Dra tillbaka resten av ditt hår. Kamma resten av ditt hår bakåt och håll det på plats. Använd ett hårbindning, clips eller bobby pins. Detta förhindrar att ditt hår faller framåt där du kanske misstänker det.
  • Metod 2 av 3:
    Metod 2 av 3:
    Skär ditt hår med saxar
    1. Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 4
    1. Välj rätt sax. Använd speciella stylingsker om du kan, eftersom de är skarpare och utformade för att skära hår, så de ger dig de bästa resultaten. Om du inte har någon till hands, använd ett skarpt, exakt par vanliga saxar. Tråkig sax kommer att skada ditt hår genom att producera jagged slutar. Testa dem på en sträng för att se till att skärpa är tillräcklig.
  • 2. Håll dina smäll till motsatt sida där du vill att de ska falla. Om du vill att dina smäller ska falla till vänster, bör du hålla och skära dem till höger och vice versa. Mät din mållängd mer exakt genom att hålla smällen framför ansiktet. Föreställ dig din snitt som börjar på näsens spets och faller till ögonnivå och når kindbenet.
  • 3. Klipp dina smäll i sektioner. Börja med att separera en ungefär en tum bred sektion av håret närmast näsan och håll den platt. Du kommer att skapa en diagonal kant där det här avsnittet kommer att vara där ditt hår är kortaste. När du har avslutat en sektion, gå vidare till den bredvid den. Håll varje sektion uppradad med de andra i samma vinkel. Använd en spegel för att kontrollera efter noggrannhet och jämnhet.
  • När du skär, placera dina skjuv vinkelrätt mot ditt hår och sedan peka spetsen av skären ner i en vinkel.
  • Att arbeta med mindre segment tar längre tid men producerar bättre resultat.
  • Om du försöker ett nytt utseende, klippa ditt hår lite längre än du vill ha det. Du kan alltid gå tillbaka och trimma det kortare om det slutar vara för länge, men det tar några veckor att växa ut om du trimmer det för kort.
  • 4. Re-comb och omvärdera dina nya bangs. Returnera dina smällar till den position du vill behålla den. Se till att dina smällar är hur du vill ha dem. Kontrollera hur vinkeln och längden ser på ditt ansikte. Leta efter några ojämna sektioner.
  • 5. Tryck på eventuella fel. Om du har missat några sektioner, trimma dem för att matcha närliggande hår. Om några sektioner är ojämna, gör de att skapa en snygg diagonal linje. Skära vertikalt istället för i en vinkel för detta steg för bättre noggrannhet.
  • 6. Stil dina smällar. När du är nöjd med din bangs jämnhet, stila dem för en sista kvalitetskontroll. Använd en rund borste och en hårtork för att sopa dina smällar till den sida du vill att de ska vara. En liten mängd mousse kommer att lägga till extra volym till ditt nya utseende.
  • Om du har tjockare hår, kan du följa upp med ett platt järn eller krökjärn för att stila dina smällar.
  • Metod 3 av 3:
    Metod 3 av 3:
    Skär ditt hår med en rakhyvel
    1. Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 10
    1. Välj en lämplig rakhyvel. Detta kan vara en rak rakhyvel, ett håravtal, eller till och med en disponibel rakapparat. Se bara till att din rakhyvel är väldigt skarp och har ett enda blad. Att använda tråkiga verktyg eller de med flera blad kan orsaka delade ändar.
    • Professionella hårformande rakhyvlar kommer med ergonomiska handtag speciellt utformade för att skära hår.
    • Att använda en rakhyvel för extremt grovt eller lockigt hår kanske inte är din bästa satsning, eftersom det ibland också orsakar splitändar.
  • Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 11
    2. Ta hår ett segment åt gången. Börja med sektionen närmast näsan. Precis som du skulle med sax, håll en del av håret i taget medan du skär för det bästa utseendet. Kom ihåg att hålla dina sektioner till ungefär en tum lång eller kortare för att förhindra överskärning.
  • Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 12
    3. Dra varje bang sektionen spänd. Använd ditt mitt- och pekfinger för att dra håret upp för att bilda en 90 graders vinkel med ditt ansikte. Skjut fingrarna ner mot spetsarna på ditt hår. Håll dem precis ovanför där du planerar att skära.
  • Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 13
    4. Kör rakhyveln över håret. Använd din rakhyvel för att försiktigt skära i hårsektionen genom avsnitt för att bilda en diagonal. Använd en mild glidrörelse bort från ditt ansikte. Håll varje sektion lined upp i samma vinkel. Fortsätt tills du når den längsta delen.
  • Bild med titeln Cut Side Swept Bangs Steg 14
    5. Kontrollera dina smällar när du är klar. Kamma ut dina smällar och placera dem mot den sida där du vill att de ska falla. Kontrollera eftersnitt som du har missat eller ojämna raster i diagonalen. Korrigera ditt misstag genom att dra avsnittet framåt och trimma det med en annan stroke av din rakhyvel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fråga om din salong erbjuder gratis bang trims. Många gör!
  • Hålla en stadig hand. En ojämn skärning kan förstöra din frans. Om koffein ger dig en hand tremor, undvik koffeinfria drycker i några timmar innan du skär dina smällar. På flipsidan, om du är beroende av koffein, kan avståing också få händerna att skaka. Var noga med att hitta rätt balans innan du försöker göra det här.
  • Skärning med en rakhyvel istället för saxar kommer att producera ett mer skiktat utseende med mer volym.
  • Det är inte nödvändigt att tvätta håret innan du skär det. Stylister tenderar bara schampo först eftersom vått hår tar mycket mindre tid att skära.
  • Varningar

    Var försiktig. Om du skär för snabbt eller för hårt, kan du sluta skada ditt hår saknas bitar av dina smällar.
  • Använd bara rakhyvelmetoden om du är en erfaren stylist med en stadig hand. Det är lätt att glida och skära dig själv. Nedskärningar till huvudet och ansiktet kan vara mycket farligt och lämna ärr.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande