Hur man hanterar en dålig frisyr

Att få en dålig frisyr kan vara en besvikelse och frustrerande - men det finns några enkla sätt att hjälpa dig själv att må bättre genom att fixa eller dölja problemområden. Du kan välja att få ditt hår fast i ett snitt som du gillar bättre, eller du kan låta ditt hår växa ut medan du gör några saker att dölja vad du inte tycker om det.Du kan också ta några förebyggande åtgärder för att undvika att få en frisyr du är missnöjd med i framtiden.

Steg

Metod 1 av 3:
Få ditt hår fixat
  1. Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 1
1. Tala upp till din stylist under frisyren. Det bästa sättet att hjälpa en dålig frisyr är att låta din stylist veta det ögonblick de gör något du känner dig obekväma med. En bra stylist lyssnar på dina bekymmer och ställer fler frågor om vad du vill ha i stället för vad de börjar göra.
  • Hyrigt säga något som, "Jag tror inte att jag vill ha alla dessa lager. Kan du snälla mjuka dem så att de inte är så märkbara?"
  • Var inte rädd för att skada din stylists känslor, speciellt om du känner att du tydligt uttryckte vad du ville ha.
  • Försök att ge en mer detaljerad förklaring inklusive hur mycket längd att ta av och peka på platser där du vill ha lager eller bleknar.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 2
    2. Ge ditt hår i veckan för att justera. Håret kan se ovanligt strax efter en frisyr helt enkelt för att naglarna har blivit utsatta och de behöver tid att bosätta sig. Det utseende du gick till kan faktiskt börja dyka upp efter 1-3 schampon under veckan.
  • Försök att undvika att fråga om åsikter från dina vänner eller partner direkt om du inte är säker på att du gillar din frisyr. Tillåta ditt hår, och dig själv, tid att lugna ner innan du bestämmer dig för att fråga andra vad de tycker.
  • Efter en vecka, om din frisyr fortfarande är otillfredsställande för dig, kan du ta fler steg mot att få det fixat.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 3
    3. Ring salongen och be om att ha ditt hår fixat gratis. Om du uttryckte din olycka vid tidpunkten för ditt klipp, antingen under klippet eller efteråt, kan du ringa salongen och förklara att du inte kan hålla ditt hår så att det är. Berätta för dem att du försökte justera det, men det är inte alls vad du ville ha.
  • Säg, "Jag tror inte att stylisten verkligen förstod vad jag ville ha. Jag kan förklara hur jag vill att det ska se om någon kan fixa det gratis."Försök att vara så specifik som möjligt om vad du vill göra annorlunda.
  • Att se samma stylist kan vara fördelaktig eftersom de känner till ditt hår och har ny erfarenhet av det. Du kanske också vill prova en ny stylist (eller ens besöker en ny salong) för att se om någon annan kan ge dig en frisyr mer i linje med vad du förväntar dig.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 4
    4. Förklara exakt hur du känner för din frisyr. När du går tillbaka till salongen, berätta stylisten både vad du gillar och vad du inte gillar om din frisyr. Det kan vara frestande att fokusera på bara det dåliga, men gör det här kan orsaka att stylisten också ändrar några saker som du faktiskt tycker om klippet om du inte är klar över vad du vill.
  • Säg, "den totala längden är bra, men det ser så platt. Kan vi forma det mer för att lägga till mer studsar till det?"
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 5
    5. Vara tydlig med din stylist om vad som behöver fixas. Om ditt problem med ditt hår är att lagren ser för klumpiga, förklara detta för din stylist. Säg, "Jag hoppades på lättare, mer subtila lager. Kan du tunna dem lite?"
  • Om ditt hår ser ut som det är för mycket hår i ryggen för att matcha framsidan, fråga din stylist för "internt gallring."Detta kommer att ta lite av tjockleken ut från insidan utan att ta bort längden och hjälpa fram och tillbaka matchen bättre.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 6
    6. Be om en kortare klippning för lager som är för tunna. Om stylisten gick överbord på dina lager och de ser för tunna och strängt längst ner, måste du förklara detta till stylisten. Berätta för dem att du vill att dina lager jämnas ut och blandas med resten av ditt hår.
  • En frisyr som redan är för kort övergripande har bara 1 alternativ - för att låta det växa tillbaka. Lyckligtvis finns det enkla sätt att du kan dölja vad du inte gillar i en för kort frisyr.
  • Metod 2 av 3:
    Gömmer sig en dålig frisyr
    1. Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 7
    1. Dölj dåliga lager med clips, hattar eller en bulle. Clips och andra tillbehör som huvudband är till nytta om du försöker dölja dåliga lager också. Dra de bitar som du vill ha gömt under annat hår och säkra dem med en bobby-pin eller huvudband. Eller, ta bort allt håret under en hatt för att dölja lager helt.
    • För att göra en bulle, applicera ett utjämningsserum i ditt hår och dra tillbaka det i en hästsvans. Vik håret runt hästsvansen i en cirkel för att skapa en bulle och fäst bullen tillsammans med en scrunchie. Använd utjämning Serum och Bobby Pins för att fästa flyktiga bitar på plats.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 8
    2. Använd en halsduk eller huvudband för att dölja oönskade smällar. Om din stylist gav dig smäll eller fransar på framsidan som du inte gillar, använd en scarf eller huvudband för att ta bort dem tills de växer i. När du är redo att få resten av ditt hårklippt kortare, låt din stylist veta att du vill att smällen ska blandas med resten av ditt hår.
  • Slick tillbaka bangs med hårgel. Om du inte alltid vill ha en halsduk eller huvudband, applicera hårgel på smällen och skjut dem tillbaka till önskad stil. Detta fungerar bra med ponytails, bullar eller korta frisyrer.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 9
    3. Använd klipp för att dölja out-of-place bitar. Medan du väntar på en för kort snitt för att växa ut, försök att dölja din snitt med klipp eller andra söta barrettes. Strategiskt säkra sektioner som du vill dölja under andra delar av håret.
  • Ta den här tanken ytterligare genom att vrida några hårstycken bort från ditt ansikte och säkra dem med klipp på framsidan eller på sidorna. Avsluta utseendet med en touch av hairspray för att hålla den.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 10
    4. Ta ut ditt curlingjärn för att dölja ojämnhet. Om du befinner dig fast med en asymmetrisk frisyr som du inte bad om, skapa några vågor i ditt hår med ett krökjärn för att dölja ojämnheten. Det raktare ditt hår är, ju mer de ojämna strängarna kommer att stå ut.
  • Använd ett volumiserande eller lyftserum eller spray för att hålla dina lockar på plats.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 11
    5. Använd ett platt järn för hår som är för kort. För en frisyr som bara är lite för kort för din smak, kan du lägga fram längden genom att ta bort naturliga vågor i ditt hår med ett plattjärn. Det mjukare ditt hår är, ju längre det kommer att se.
  • Applicera ett värmeskyddsmedel i håret innan det räter det, och ett utjämningsserum efteråt för att hålla några vågor från att bilda.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 12
    6. Prova Clip-In Extensions för hår som är alldeles för kort. Om ditt hår har klippt så kort att du är upprörd om tanken på att vänta på att låta det växa, hitta några hårförlängningar på en skönhetsbutik som matchar hårets färg och textur. Ta med dem till din stylist, och få dem att skära till förlängningarna så att de blandar sig med ditt hår.
  • Varje gång du använder dina tillägg, retar du ditt hår 1 tum (2.5 cm) nedan där du ska klippa dem och använd lite hårspray för att få dem att stanna på plats.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 13
    7. Tänk på en ny färg eller höjdpunkter för att dra ut ditt utseende. Om du vill växa ditt hår ut tills klippet kan fixas, är ett annat bra alternativ att Färg eller markera ditt hår. Detta hjälper till att uppmärksamma bort från de delar av det snitt du inte gillar.
  • Se din stylist, eller en ny stylist, om färgalternativ som skulle se bra ut på dig.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra framtida dåliga hårklippningar
    1. Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 14
    1. Handla för en stylist genom att be om rekommendationer. Ett bra sätt att hitta en pålitlig stylist är att fråga familj och vänner för rekommendationer. Du bör undvika att bara gå in i en salong och se den första personen som är tillgänglig - den stylisten kanske inte har några möten eftersom de inte är så bra eller de är fortfarande mycket oerfarna.
    • Om en vän, familjemedlem eller kollegig nyligen hade sitt hår gjort på ett sätt som du älskar, fråga dem vem de gick till. De kan till och med få en referensrabatt för att skicka dig till en viss salong.
    • Om du inte hittar någon som ska ge dig rekommendationer, kolla på recensioner online för lokala salonger.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 15
    2. Ha ett samråd med stylisten innan de börjar. Om du är missnöjd med din nuvarande frisyr, eller ser en stylist för första gången, boka ett konsulttillstånd före din frisyr. Detta kan vara strax före hårklippningen, och ger dig tid att diskutera med din stylist, varför du är missnöjd med din frisyr eller det du letar efter i en ny frisyr.
  • Stylisten kommer att kunna berätta om skärningar som ser bäst ut med din hårtyp och ansiktsegenskaper, och vad du kan förvänta dig om styling åtaganden baserat på den typ av klipp som du vill ha.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 16
    3. Ta med en tidning eller internetbild med dig. Det bästa sättet att undvika felkommunikation med din stylist om vad du vill är att ge en visuell av det snitt du letar efter. Sök skönhetstidningar eller online för hårklipp som du vill, och välj din favorit för att ta med till salongen.
  • En bra stylist kommer att berätta för dig baserat på bilden hur klippet kan se annorlunda ut på dig än det gör på personen på bilden, baserat på ansiktsegenskaper och hårtyper.
  • Att ha den här konversationen kommer att bidra till att undvika överraskningar om skärningen inte ser ut detsamma på dig som det gjorde på personen på bilden.
  • Bild med titeln Deal med en dålig frisyr Steg 17
    4. Kommunicera med din stylist om hur du normalt bär ditt hår. Om du normalt inte lägger mycket tid och ansträngning i styling, berätta för din stylist så att de inte ger dig ett snitt som kräver mycket styling för att se bra ut. Baserat på din beskrivning eller bild kan stylisten berätta om den exakta klippningen är en bra idé för dig, eller om en liten variation skulle bli bättre.
  • Om stylingstid och ansträngning inte är ett problem för dig, har du fler alternativ för det snitt du vill ha. Var noga med att få exakta instruktioner från stylisten om stylingsteg som de styrar ditt hår efter klippet.
  • Hjälp att kommunicera med din stylist

    Sätt att fråga din frisyr för att göra över

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Effektiva sätt att förklara vilken frisyr du vill ha

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att undvika att storma ut ur en salong om du har haft en dålig frisyr. Be om att prata med Salon Manager och förklara vad du ville ha av din skära mot vad du fick. Säg att du känner att det här är oacceptabelt, och du vill antingen återbetala eller ett annat möte för att åtgärda det avskurna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande