Hur man tillämpar smink för en snygg fest

Att bli redo för en snygg fest är inte bara om klänningen och håret - din smink är en av de viktigaste komponenterna för att uppnå ditt fina utseende. Att tillämpa smink för en snygg fest är ungefär som att applicera varje dag smink, förutom att du kan gå djärvare på färgerna och mer dramatiska. Du vill också göra extra prep på ditt ansikte så att din smink varar under hela evenemanget.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder ditt ansikte
1. Rengör ditt ansikte. Innan du applicerar smink i ditt ansikte, vill du tvätta det och ta bort eventuella överskott av oljor eller smuts. Använd en mild rengöring och tvätta ansiktet med varmt vatten och klicka sedan på det med en handduk. Om du kommer till en fest på natten och har smink på från dagen, ta bort sminken med smink remover tyg eller lösningar innan du tvättar ditt ansikte.
  • 2. Fuktar ditt ansikte. Fuktkräm är viktigt att ansöka före smink eftersom det återställer de naturliga oljorna i ansiktet och håller ansiktet från att torka ut eller bli fläckigt. Använd en fuktkräm anpassad för din hudtyp och en som är oljefri och ickecomedogen, så att det inte kommer att täppa till porer. Applicera en kvartstorlek droppe av fuktkräm i ditt ansikte och blanda det i.
  • 3. Applicera primer. Primer fortsätter före resten av din smink och hjälper din smink att vara längre. Om du kommer att vara sent, eller på en fest där det kommer att bli mycket dans, kommer primer att förhindra att du måste kontinuerligt återanvända din smink. Det skapar också en mer matt utseende på ditt ansikte, vilket kommer att ta bort någon shininess. Applicera några små prickar av primer över pannan, näsan och kinderna och sedan blanda den med fingrarna eller en svamp.
  • Lite går långt med primer - gäller inte för mycket eftersom det bara är tänkt att vara en lätt applikation. Försök undvika ögonområdet, eftersom du senare applicerar en ögonlocksprimer. Se till att du tillåter din fuktkräm att torka innan du applicerar din primer.
  • När du har tillämpat din primer, låt den sitta i några minuter innan du tillämpar din foundation.
  • 4. Använd en grund. När din primer har torkat, applicera grunden till din hud, blanda den med en skumsvamp, fingrarna eller en grundborste. Använd en stiftelse som passar din hudtyp och försök att välja en grund som matchar din färg. Om du inte är säker, först testa det på din käft och kolla sedan på din hud i ljuset, se till att färgblandningarna är i.
  • För att på ett adekvat sätt blanda din grund, börja med att tillämpa grunden till mittpunkten i ditt ansikte (din panna, näsa, kinder och haka). Sedan blandar grunden utåt, går från mitten av ditt ansikte, till utsidan av ditt ansikte.
  • Se till att jämföra skuggan av nacken och käften innan du flyttar till nästa steg. Du vill att färgerna ska blanda ihop - du vill inte att ditt ansikte är en annan nyans än nacken, så blanda det bra.
  • 5. Dölja fläckar eller mörka cirklar. Med hjälp av en concealer som också matchar din hudfärg, dab dina fläckiga områden med en liten dot concealer. Sedan blandar det i mjukt med ditt långfinger. När du blandar, vill du inte trycka för hårt eller blanda det för mycket eftersom det kan skapa rodnad eller till och med ta bort concealer.Det är därför att använda ditt långfinger är bättre, för med ditt pekfinger kan du tillämpa mer tryck.
  • Du kan också markera dina ögon med concealer genom att applicera det under ditt nedre ögonlock och blanda det bara lite. Du vill att dessa höjdpunkter ser naturligt, så blanda din concealer tills du har ett lättare område under dina ögon.
  • 6. Ställ in din smink med pulver. Pulver hjälper också din smink, och håller ansiktet från att se extra oljigt. Använd en pulverborste och doppa den i lös pulver. Dra sedan försiktigt pulvret över ansiktet, blandar det med att göra små virvlar med borsten. Avsluta med nedåtgående slag. Detta kommer att hålla de små håren på ditt ansikte från att vara onaturligt squished i en konstig riktning. Se till att du väljer ett pulver som också matchar din hudfärg.
  • 7. Applicera bronzer att konturera. För att lägga till lite färg och konturering till ditt ansikte, applicera en bronzer en till två nyanser mörkare än din hudfärg. Använd en svepande rörelse med en borste över ditt ansikte och skapa en tre, börja i pannan, flytta till dina kinder och slutar sedan på hakan. Bronzeren ska vara längs din hårlinje / övre pannan, under din kindben, och strax under din käft. Blanda det med din pensel.
  • Om du har blek hud, kanske du vill hoppa över bronzern. Men var inte rädd att använda lite bronzer. Du kan följa samma steg, men använd mindre bronzer som du inte vill mörka upp ditt ansikte onaturligt. Bronzer hjälper bara till att lägga till lite färg och djup i ditt ansikte.
  • Bronzer används ofta för konturering, men det brukar användas för att helt enkelt värma en hudfärg. För att fullt ut utforska konturen behövs en skuggfärg, till exempel en ljusbrun eller gråbrun färg beroende på din hudton. Pointen av konturering är att leka med ljuset och skuggorna i ditt ansikte, så när man mörknar under kindbenen för att ge skuggan, vill du ha en färg som kommer att se bara några nyanser mörkare, som en riktig skugga på ditt ansikte.
  • Den fluffigare borsten och ju mer blandning du gör, desto bättre ser det ut så att du kan uppnå en jämnare ton.
  • Del 2 av 3:
    Accentuera ögonen
    1. Applicera ett ögonlock primer. Doppa ditt finger i primern och applicera ett tunt lager på ditt övre ögonlock, under vecket. Denna primer hjälper din ögonskugga att vara längre, precis som den andra primeren du tillämpade. Låt primern absorbera i huden och sitta i en minut eller så innan du applicerar resten av din smink.
  • Bild med titeln Applicera smink för ett fancy party steg 9
    2. Välj dina färger. Det finns så många olika färgkombinationer du kan göra för Fancy Makeup. Om du ska till en mer formell händelse kanske du vill hålla fast vid bruna och grå. Om du ska till en rolig händelse kan du välja att använda en skimrande ögonskugga. Om du inte är säker på vad som ser bäst ut på dig, prova några olika nyanser före din fest. Det är verkligen din personliga preferens, men här är några riktlinjer för ögonskugga färger:
  • För bruna ögon: Eftersom Brown är en neutral färg, har du många alternativ för din ögonskugga. Du kan gå med coppers, purpur och blues. Verkligen, bruna ögon kan komma undan med de flesta färger, men vanligtvis mörkare nyanser ser bättre ut.
  • För Hazel Eyes: pasteller och metallik ser bäst ut för den här ögonfärgen eftersom de hjälper till att göra ljusbruna ögon glittrande. Tunga skuggor kan gömma det subtila gröna och guldet i dina ögon.
  • För blå ögon: mjuka toner som korall och champagne ser ofta bäst på blå ögon. Mycket mörkt, rökigt utseende kan distrahera från din ögonfärg, så att klibbar till de lättare nyanserna kommer att uppmärksamma dina ögon utan att distrahera från din ögonfärg.
  • För gröna ögon: Eftersom dina ögon har så mycket färg, behöver du inte använda mycket färg för din ögonskugga för att göra dina ögon pop. Välj ögonskuggor i skimrande bruna eller till och med en dämpad lila.
  • Använda ett färghjul för att hitta ögonfärgets motsatta är ett bra sätt att se till att dina ögon sticker ut. Till exempel är Orange Blue motsats, så ögonskuggor med orange toner hjälper blåa ögon pop mm.
  • 3. Applicera ögonskugga. Börja med att applicera en ljus, neutral nyans av ögonskugga till ditt övre ögonlock, under vecket och sedan blanda det i vecket med en ögonbrynborste. Applicera sedan ett ljus, skimrande ögonskugga som kräm eller vit till dina ögons inre hörn för en extra höjdpunkt. Sedan blanda en mörkare nyans i ditt öga - du vill att färgen ska vara en eller två nyanser mörkare än din ögonlockfärg. Slutligen, lägg till en mörk färg strax ovanför din veck och blanda den i din veck med en ögonskugga borste.
  • För blå ögon kan du överväga att använda en lätt champagnefärg för ditt ögonlock, en persika, korallfärg för din veck och ett ljust brunt, guld eller mörkare persika över din veck.
  • För bruna ögon har du mycket flexibilitet. I princip väljer du en ljusfärg för dina ögonlock och går mörkare när du flyttar dig. Försök att stanna i samma nyanser, men (använd inte en lila på din veck och en brun över din veck).
  • För hasselögon kan du göra ett ljust rökigt öga, genom att använda ett ljus, skimrande grå ovanför ditt öga, eller du kan göra ett lila öga. Använd en ljus färg på ögonlocket, flytta till en blek eller pastellpurfärg på din veck och applicera sedan en rik lila över din veck (gå inte så mörk som plommon men).
  • För gröna ögon, gå till ett skimrande brunt utseende. Välj en lätt champagne för ditt ögonlock, fyll i din veck med en gyllene eller beige ögonskugga, och använd sedan en skimrande brons över din veck.
  • Se till att din ögonskugga inte uppfyller din ögonbryn. Du vill att din ögonskugga ska sluta lite över ditt öga och inte något högre.
  • För att uppnå ett smokey Eye leta efter händelser speciellt snygga, börja med den lättaste tonen i ögonskuggan i ditt inre öga (vanligtvis glänsande vita, persikor eller mycket ljusa bruna), rör sedan över ögat (mot öronen) med varje skugga blir progressivt mörkare. Till exempel, på ett blått öga, kan du börja med en ljus vit på ögonens inre hörn, sedan täcka det mesta av ditt lock med en persika färgskugga, och slutligen lägga till en mörkare persika / guld / brons (eller vilken mörkare färg matchar de skuggor du har använt) på ögonens yttre hörn, blandar in i den yttre delen av ditt veck och runt kanterna på det yttre ögat.
  • 4. Markera dina ögon med en eyeliner. Du kan använda en flytande eller penna eyeliner på dina ögonlock. Rita en tunn linje av eyeliner på ditt övre ögonlock ovanför din lashlinje, från början av ögat och flyttar till slutet av ögonlocket. För en mer dramatisk linje kan du skapa en vinge eller kattöga med din eyeliner, rita linjen ut förbi din ögonlock halva en tum eller så.
  • När du gör topp eyeliner kan det vara till hjälp att placera en bit tejp bredvid ditt öga, så att din eyeliner har en fin gräns. Ta en bit scotch tape en tum lång och line upp med ytterkanten på ditt nedre ögonlock. Placera det i en vinkel så att sträcker sig bort från ditt övre ögonlock mot slutet av ögonbrynet.
  • Den färg du väljer för din eyeliner är upp till dig. Svart är bra för en fancy fest, men om du har naturligt lätta fransar, kan ett ljus eller mörkbrunt vara bättre lämpat för dig. Du kan också välja en rolig färg som en skimrande brons eller blå om du vill lägga till lite glitter i ögonen.
  • Du kan också använda eyeliner på din nedre linjelinje, men det gör ofta människors ögon ser mindre ut. Använda eyeliner ovanför din lashlinje och sedan accentuerar din nedre lash med ögonskugga kommer att få dina ögon att se större ut.
  • En tunn snedställd ögonskugga / ögonbrynborste kan användas för att hjälpa till att släta ut några eyeliner stötar och perfekt den hårda vingen. Placera bara en liten bit eyeliner på penselens spets och noggrant röra upp några problem.
  • 5. Applicera ögonskugga under ditt öga. Detta är i stället för din öga eyeliner, eller förutom det. Använd en mediumskugga (inte en vit men inte en mörkgrå.. något som en beige eller brun) och applicera en tunn linje av ögonskugga från det yttre hörnet av ditt öga mot mitten av ögat med en tunn ögonskugga borste. Sedan smuts och blanda det med ditt finger eller med en ögonskugga borste.
  • Det är verkligen din personliga preferens vad du vill göra under dina ögon. Börja med att applicera din övre ögonmakeup, och om du känner att du behöver något mer, lägg till under eyeleliner eller ögonskugga. Om du gillar hur du ser utan något under ditt öga, lämna det där. Du kan också välja en rolig färg för under ditt öga som en ljusblå eller lila.
  • 6. Applicera mascara. För de sista handen i ögat, välj en mascara som passar för din hårfärg. Doppa din mascaraborste i din flaska (se till att du inte pumpar det eftersom det kan torka ut mascara) och börja vid basen av dina toppfransar, under dem. Då, wiggle din mascara borste genom dina fransar. När du har applicerat en kappa, använd en eller två fler lager tills du har önskad färg.
  • Upprepa detta steg på dina nedre ögonfransar, men applicera mascara till toppen av fransarna istället för under dem.
  • Om du har mörkt hår, använd en svart mascara. Om du har lätt hår, prova en mörkbrun eller brun mascara. Det kommer fortfarande att se mestadels svart ut på dina ögonfransar, men kommer inte att göra dina fransar ser spidé.
  • Innan du applicerar din mascara kan du använda en ögonfransfärgare för att lägga till definitionen på dina ögonfransar.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till slutliga detaljer
    1. Applicera rodnad. Om du planerar att ta många bilder på din fest är Blush viktigt eftersom det kan hjälpa till att markera dina kindben och förhindra att ditt ansikte ser blek ut eller tvättas ut. Le för att lokalisera äpplet i dina kinder och sedan svepa på rodnad med en blush borste, blandar det tills du får dig önskad färg. Välj en blush färg som passar din hudton:
    • Rättvis / Elfenbenskinn: Välj en rosa eller blek rosa för din rodnad färg. Detta är det mest naturliga utseendet för mycket rättvis hud, eftersom andra nyanser kan se orangey. För rättvis hud som är lite mörkare kan du använda en persika rodnad i en satin eller ren konsistens. Om du vill gå lite mer dramatisk för en natt ute, kan du använda en plommonfärgad rodnad i en genomskinlig nyans. Välj en plommonfärgad rodnad som är en nyans eller två mörkare än din läppfärg.
    • Medium hud: bära en rodnad som är en aprikos skugga, eftersom det kommer att ta fram de naturliga varma färgerna i din hud. Du kan också bära en pinky-bärfärg - eftersom en blekrosa ser bra ut på rättvis hud, kommer en mediumrosa att se bra ut på medelhög hud. För ett mer dramatiskt utseende, välj en dämpad mauve (blek lila) färg som har en antydan av plommon.
    • Olive Skin: Leta efter varma toner som en orange-persika, som kommer att gömma de gröna undertonerna i huden. Bära en ros eller bronsfärgad rodnad för ett mer dramatiskt utseende som kommer att lägga till värme på din hud och hjälpa till att öka olivfärgen. Om du har rättvis olivhud kan du använda samma färger, använd inte så mycket rodna.
    • Mörk hud: Gå till djärva, mycket pigmenterade nyanser som rosin, tegel och tranbär. För ett dramatiskt utseende, välj en ljus mandarin som kommer att vara söt och subtil på mörk hud.
  • 2. Fuktar dina läppar. Detta steg är fördelaktigt när du vet att du kommer att ha på sig läppstiftet länge. Fuktgivande dina läppar hjälper till att förbereda dem för din läppstift genom att ta bort torrhet. Applicera ett socker eller exfoliating skrubba på dina läppar. Sedan skölj det och applicera ett lager av läppbalsam. Låt läppbalmen sitta på dina läppar i några minuter, ta bort det.
  • 3. Använd ett läppfodral för att radera dina läppar. Välj en läpppennor eller liner som liknar din naturliga läppfärg. Detta hjälper till att förhindra att läppstiftet blöder förbi dina läppar. För att hålla färgen från att blekna från dina läppar kan du också färga i dina läppar med läppfodret.
  • 4. Applicera en djärv läppstift Färg. Eftersom du kommer till en fin fest, har du möjlighet att ha en rolig eller djärv läppstift färg. Börja från mitten av din toppläpp och svep ett tunt lager läppstift utåt, försöker stanna inne i dina läppar. Applicera sedan läppstiftet i bottenläppen och gnugga läpparna ihop för jämnt kappa. Du kan välja en ljusröd, mörk röd, rosa, eller om du vill ha något enkelt välja en neutral färg. Återigen är det din personliga preferens. Här är några idéer för läppfärger:
  • För rättvis hud: Berry färger eller blåbaserade nyanser av röda och purples-ljus pinks som godis pinks och sockerrener som pärla, honung och peachy coral-honung browns-djupa plommon för ett dramatiskt utseende
  • Medium / Tan Hud: Ljus, Orange Baserat Reds-Bright eller Berry Färgade Pinks-Shimmery Peaches och Corals-Gold Based Browns- och Deep Berries.
  • Olive Skin: Tegelstenar eller rostiga rödljus, glänsande pinks-bruna baserade nyanser av persika och solbruna med tips av rosa-medium nyanser av plommon eller bär
  • Mörk hud: Ruby, godis äpple och granat Reds-Punch och Fuchsia Pinks-Coppery Peach Nudes-Deep, Rich Browns-Mulberry och Deep Plum
  • 5. Blott dina läppar med en vävnad. När du har applicerat din läppstift, kanske du vill ta bort lite av färgen eller någon överskott av läppstift. Ta en vävnad och vik den i hälften och placera den mellan dina läppar. Tryck dina läppar fast över vävnaden några gånger tills ingen läppstift kommer av dina läppar när de appliceras på vävnaden. Därefter, tryck på kanten eller utanför dina läppar med vävnad och concealer.
  • Ett annat sätt att blotta läppstift är att försiktigt hålla en vävnad över dina läppar och dab på dina läppar med en stor fluffig borste (som en blush borste). Detta tar överskottsläppsfärg jämnt av dina läppar, utan att få något på ditt ansikte eller borsten (så länge du bara döljer dina läppar och inte dab för hårt, det är!).
  • 6. Ställ in smink med smink inställningsspray. När du har applicerat all din smink kan du spritz en inställningsspray i ditt ansikte så att din smink kommer att vara längre. Håll sprayen en fot eller så bort från ditt ansikte och spraya ett ljust lager över ditt ansikte. Låt det då torka.
  • Denna spray är lämplig för alla hudtyper, men om du har känslig eller torr hud, försök att undvika sprayer med alkohol eftersom de kan torka ut din hud.
  • Bild med titeln Applicera smink för ett fancy party steg 20
    7. Färdiga!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Börja alltid med ett ljust lager av smink och lägg till därifrån. Det är mycket lättare att lägga till smink än att ta av det.
  • Den typ av smink du bär beror på festen. Om du kommer till en formell fest, kan en mer naturlig snygg smink se bättre ut. Om du kommer till en fest som prom eller en dans så mörkare, kan djärvare färger vara bättre.
  • Om din hud är naturligt oljig, försök att använda mer oljefria hudprodukter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande