Hur man gör höjdpunkter på kort hår

Lägga till höjdpunkter till kort hår kan vara ett roligt, enkelt sätt att uppdatera din stil. Eftersom kortare hår kräver mindre tid och produkt för att lyfta fram, kan du göra det hemma på nolltid och spara pengar på salonger och professionell färgning. Använd naturliga produkter för en gradvis, naturlig höjdpunkt, eller välj ett belysningssats för ett mer dramatiskt utseende.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda ett markeringssats
  1. Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 1
1. Gör en djup konditionering av dagen innan du markerar. Markering kan dehydrera ditt hår, vilket kan skada det över tiden. Hjälp skydda ditt hår genom att göra en djup konditioneringsbehandling 1 eller 2 dagar innan du tillämpar höjdpunkterna.
  • Bild med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 2
    2. Testa din markeringslösning på en liten hårsträng. Innan du börjar markera, är det en bra idé att göra ett strängtest och se till att du gillar färgen. Följ dina satsens instruktioner för att blanda en liten mängd av den markerande lösningen och applicera den på en liten hårsträng mot baksidan av ditt huvud. Vik en bit av aluminiumfolie runt den för att hålla blekningen bort från resten av ditt hår och vänta på hur mycket tid som anges i dina kits instruktioner innan du tvättar ut det.
  • Ett strängtest kan du också se hur länge du behöver lämna blekningen för att få den färg du vill ha.
  • Du kanske vill vänta minst några timmar efter att ha gjort Strand-testet för att se till att du gillar färgen. Hårfärg kan förändras något efter tvätt och torkning.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 3
    3. Sätt på några gamla kläder som du inte har något emot att få blekmedel på. Oavsett hur försiktig du är, det är mycket troligt att vissa markeringslösning kommer att hamna på dina kläder. Du bör också skydda området runt dig genom att lägga ner gamla handdukar eller tidningar för att hålla blekmedel från att komma på golv, mattor eller möbler.
  • Bild med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 4
    4. Skydda din hud med lotion eller petroleumgel. Medan du ska försöka att inte tillämpa den belysande lösningen var som helst nära hårbotten, kan droppar eller lösa strängar ta med blekningen i kontakt med din hud, vilket kan vara skadligt. Applicera ett tjockt lager av fuktgivande lotion eller petroleumgel runt kanterna på ditt ansikte, nacke och dina öron innan du börjar markera.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 5
    5. Använd klipp för att dela ditt hår i fjärde. Om ditt hår är mer än några inches länge, kanske du vill dela det fram, bak och sidosektioner och säkra varje sektion med gummiband eller clips. Detta kommer att hålla lösa strängar från att bli blandade med den belysande lösningen när du inte vill att de ska.
  • Om du har mycket tjockt hår kan du dela det längre in i åttonde.
  • Bild med titeln Gör höjdpunkter på kort hår Steg 6
    6. Skär flera bitar av aluminiumfolie 4 till 6 tum (10 till 15 cm) bred. Du kommer att använda den här folien för att skilja ditt hår i sektioner och hålla det fuktigt medan färgen utvecklas. Det är bäst att skära folien utöver tid snarare än efter att du har förberett den belysande lösningen, som ska användas så snart som möjligt efter blandning.
  • Bild med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 7
    7. Förbered den belysande lösningen enligt satsens instruktioner. Förberedelse av lösningen kommer sannolikt att innebära att man blandar pulver med utvecklare. Du bör dock läsa instruktionerna som följer med ditt kit noggrant innan du börjar processen.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 8
    8. Lägg en tunn del av håret ovanpå folien och använd höjdpunkten. Börja med den del av ditt hår som är minst synligt, till exempel baksidan eller bottenskiktet, eftersom det kommer att utvecklas det längsta och därför vara det ljusaste. Använd en applikatorborste och börja med att applicera lösningen på ändarna av ditt hår. Borsta sedan lösningen upp mot dina rötter, se till att sluta ungefär en halv tum från din hårbotten.
  • Om ditt hår är extremt kort, kanske du vill hålla ändarna på ditt hår på plats medan du borstar lösningen uppåt, men var noga med att lägga på gummihandskar först.
  • För ett naturligt utseende är det i allmänhet bäst att göra mycket små, växlande sektioner. Varje sektion bör inte vara tjockare än några strängar, och ca 0.25 till 0.5 tum (0.64 till 1.27 cm) bred, eller något bredare i framsidan. Du kan också väva sektionerna tillsammans för att få samma naturliga utseende.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 9
    9. Vik folien runt den markerade sektionen. När markeringslösningen har applicerats på en sektion, ta den folie som du lade den ovanpå och försiktigt vika den runt i sektionen så att den är innesluten i folie. Vik kanterna ytterligare 1 eller 2 gånger så att den blir säker.
  • Om ditt hår är tillräckligt för att du har problem med att säkra det med folien, kan du använda Bobby Pins eller plasthårklipp för att hålla folien på plats.
  • Bild med titeln Gör höjdpunkter på kort hår steg 10
    10. Upprepa denna process på alternerande sektioner. Om du delade ditt hår i fjärde, arbeta på en fjärde i taget, hålla de andra tre fjärdedelarna säkrade med clips. Du får den mest naturliga effekten genom att distansera små markerade sektioner ut mellan större un-markerade sektioner.
  • Oroa dig inte för att gå ut de markerade sektionerna ute jämnt - det kommer att se mer naturligt om de är lite ojämna.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 11
    11. Vänta 35 minuter eller så länge som instruktionerna föreslår. Kontrollera instruktionerna som följde med ditt kit för att ta reda på hur länge det borde ta att utvecklas. Kolla på ditt hår var 15: e minut eller så för att se om färgen börjar visa. Om det verkar lättare snabbt och har nått den färg du vill ha innan tiden är uppe, kan du skölja det tidigt.
  • Bo i ett välventilerat område medan du väntar på att ditt hår utvecklas, och var försiktig så att du inte rör något med ditt hår, eftersom markeringslösningen kan fläcka tyger och andra ytor.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår steg 12
    12. Skölj håret noggrant och använd tonern om det behövs. När du har tagit bort all folien och sköljde den belysande lösningen ur ditt hår, låt det torka och titta på den färg som resulterat. Om färgen visas lite för ljus, brassig eller orange, kan du köpa toner eller ett blått eller lila schampo för att ändra färgen.
  • Toner är tillgänglig på de flesta hårvårdsleverantörer, och du kommer att kunna välja en som är utformad för den typ av färgbehandling du vill ha.
  • Använd en gammal handduk den första 1 eller 2 gånger du tvättar ditt hår efter att ha markerat. Det kan fortfarande finnas några blekrester i ditt hår, vilket kan flyta tyger.
  • Metod 2 av 2:
    Markera hår med naturliga produkter
    1. Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 13
    1. Blanda 1 del äppelcidervinäger och 6 delar vatten för en subtil höjdpunkt. Äppelcidervinäger är ett bra sätt att rengöra håret genom att bryta ner oljor och lätta det naturligt i solen. Du kan lägga den här lösningen i en sprayflaska och kappa ditt hår noggrant innan du går ut i solen för en subtil, all-over-höjdpunkt.
    • Du kan upptäcka att ditt hår har en liten ättika lukt efter att du har tillämpat den här lösningen. Detta kommer att gå iväg när du sköljer lösningen och skicket.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår steg 14
    2. Applicera en honung-kanelpasta för naturliga höjdpunkter. Kanel aktiverar spårmängderna av väteperoxid i honung, vilket gör att det fungerar som en naturlig blekmedel. Kombinera 2 matskedar (30 ml) honung med 1 matsked (15 ml) kanel och 1 matsked (15 ml) olivolja och låt den sitta i ca 30 minuter. Applicera pastaen till de bitar av ditt hår du vill ha markerat, med hjälp av folie för att separera och säkra håret om det behövs. Lämna det på i minst 4 timmar.
  • Bilden med titeln Höjdpunkter på kort hår steg 15
    3. Brew Chamomile Tea för att göra en lättare sköljning. Branta 2 kamille tepåsar i ca 3 koppar (0.72 liter) varmt vatten. Vänta tills vattnet har kylt tillräckligt för att vara bekväm för beröring, använd det som en sköljning efter att ha tvättat håret. Detta kommer att skapa en naturlig all-over-höjdpunkt när ditt hår utsätts för solen.
  • Det kan hända att det är lättare att sätta teet i en sprayflaska, vilket kommer att fördela det jämnare än att hälla det över ditt hår.
  • Bild med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 16
    4. Pressa citronsaft i inlämningsbehållare för att lätta med solen. Citronsaft är en vanlig naturlig metod för att markera hår. Du kan klämma citronsaft i vatten för att göra en sköljning eller spray, men om du vill tillämpa markering endast i specifika områden kan du lägga till 3 delar citronsaft till 1 del inlämningsbehållare och applicera blandningen till de avsnitt du vill ha markerad.
  • Citronsaft kan få ditt hår att torka ut över tiden, så det är en bra idé att använda en fuktgivande balsam.
  • Förutom att vara ett användbart sätt att naturligt lyfta fram kort hår kan citronsaft också användas för att lätta höjdpunkter som skapats med andra metoder om de är för mörkt för din smak.
  • Bild med titeln Höjdpunkter på kort hår Steg 17
    5. Använd en SEA SALT-spray för att lätta ditt hår. Blanda ca 1 tesked (4.9 ml) havsalt i 1 kopp (240 ml) vatten och sätt lösningen i en sprayflaska. Kappa ditt hår med sprayen innan du går ut i solen för att skapa naturliga all-over-höjdpunkter.
  • Havsaltspray kan också lägga till konsistens och kropp till ditt hår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande