Hur man undviker att göra sminkfel

Makeup kan vara ett kraftfullt verktyg för att förbättra din naturliga skönhet. Men om du inte använder det på rätt sätt, kan du sluta att det förekomma från ditt utseende. Oavsett om det är att välja och använda fundamentet, fyller i dina pannor naturligt eller kommer ihåg att tvätta dina borstar regelbundet, kan vissa små steg göra all skillnad i hur du ser och känner när du bär din favorit smink.

Steg

Del 1 av 4:
Få din grund och concealer rätt
  1. Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 1
1. Förbered din hud före stiftelsen. Om du lägger grunden över torr, fläckig eller alltför fet hud, kommer det att sluta titta på tårta. Rengör alltid ditt ansikte innan du lägger på smink och exfolierar din hud en till två gånger i veckan för att hålla huden smidig och klar. Slutligen, var noga med att använda en fuktkräm före din smink så din hud är ordentligt hydratiserad.
  • Det är en bra idé att tillämpa en primer före grunden också. Det ger inte bara en bas för din smink att hålla sig till så det varar hela dagen, en primer kan fylla i porer, fina linjer och rynkor så att din grund går smidigare.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 2
    2. Testfoundation nyanser på din käke. När du försöker hitta rätt grundskugga i affären, svear du förmodligen det på baksidan av din hand för att testa den. Men huden på din hand är vanligtvis inte samma nyans som ditt ansikte, så du slår upp att köpa fundament som är för mörkt. Testa istället grunden längs din käke för att se till att det matchar både ditt ansikte och nacke.
  • Var noga med att testa grunden i naturligt ljus för att vara säker på att det är rätt nyans för dig.
  • Även om du är övertygad om att din grund matchar både ditt ansikte och nacke, är det en bra idé att blanda lite över din käft och på nacken så att du inte slänger upp med en linje mellan de två.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 3
    3. Applicera din grund med en pensel eller svamp. Även om det kan vara lättare att sätta din grund på med fingrarna, kan det faktiskt lämna dig med en tårta, streaky finish. Istället dot grunden på ditt ansikte med rena fingrar och använd en stiftborste eller äggformad svamp för att blanda den i. Du får en airbrushed effekt om du trycker på och buffar sminken i med ditt verktyg för val.
  • Undvik platta stiftborstar som ser ut som färgborstar - de kan också ge en streaky finish. Istället, leta efter en tät, full pensel som kommer att blanda grunden mer effektivt.
  • Om du använder en svamp, blöta den först under diskbänken. Dripa ut överflödig fukt så det är bara fuktigt och använd det för att blanda grunden. Som kommer att hålla svampen från att suga upp för mycket smink.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 4
    4. Välj en underögonconceer som bara är en nyans lättare än din hud. Du kanske tror att du använder en superljus concealer kommer att lysa upp ditt undereye-område. Men med en nyans som är två till tre nyanser lättare än din fundament kommer bara att markera området och ge dig omvända raccoonögon. Istället väljer du en concealer som bara är en nyans lättare än din grund under ögonen för subtil ljusning.
  • Det är vanligtvis bäst att blanda sig i ögat concealer med ett rent finger i stället för en pensel eller svamp. Värmen från ditt finger hjälper concealer smälter lättare i huden så det är mindre benägna att öka.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 5
    5. Använd en concealer som matchar din fundament exakt för missfärgningar. Om du använder en concealer som är lättare än din grund på akne, ärr, åldersfläckar och andra missfärgningar, kommer du bara att dra upp uppmärksamhet åt de områden du försöker dölja. Applicera istället en concealer som matchar din foundation exakt så att de blandar sig sömlöst tillsammans.
  • För att blanda concealer i ansiktet fungerar en pensel eller svamp typiskt bäst. De hjälper produkten att smälta i huden utan att ta bort för mycket av pigmentet så att dina mörka fläckar är dolda.
  • Del 2 av 4:
    Gör resten av ditt ansikte smink
    1. Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 6
    1. Applicera pulver strategiskt. Att använda för mycket inställningspulver kan ge dig ett tårtigt utseende som belyser porer, fina linjer och rynkor. För att ställa in din grund, bara dammpulver över de områden där du brukar bli glänsande eller oljig. För de flesta är det t-zonen, eller pannan, näsan och hakan. Du kanske också vill tillämpa ett ljust lager på dina kinder.
    • Om din hud är torr, kanske du vill hoppa över pulver.
    • Det kan vara väldigt lätt att applicera för mycket pressat pulver eller pulverfond.För att hålla ditt pulver att se för tungt, välj en lös, genomskinlig formel som inte kommer att lägga till någon färg eller täckning.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 7
    2. Använd en lätt hand med bronzer eller konturprodukter. Bronzer och konturprodukter kan lägga till värme och definition i ditt ansikte. Om du använder för mycket, kommer du att slå upp ser lerig. För att hålla det på naturligt, använd en liten mängd på en liten, fluffig borste och applicera det mjukt längs pannan och tempel, under dina kindben, och längs din käke på varje sida av ditt ansikte i en "3" eller "E" -form För subtil definition.
  • Blanda din bronzer eller konturprodukt, så att du inte slänger upp med starka ränder på ditt ansikte.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 8
    3. Sopa din rodnad högre upp på din kind. Om du placerar din rodnad för lågt på dina kinder, kommer du upp att titta hårt och dra ditt ansikte ner. Börja på äpplet av din kind och blanda det tillbaka längs din kindben mot din hårlinje.
  • Börja med en liten mängd rodnad, och lägg bara till mer om du behöver mer färg. Var noga med att blanda sig också, så det smälter i huden för ett naturligt utseende.
  • En vinklad blush borste är till hjälp för att få rätt placering av din rodnad.
  • Del 3 av 4:
    Perfekt dina ögon och läppar
    1. Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 9
    1. Fyll i dina pannor. Mörk, helt ritad på ögonbrynen ser aldrig rätt rätt. För att undvika att se för hård, använd en produkt som är samma färg eller en nyans lättare än dina pannor. I stället för att dra din panna i en rad, använd en serie små slag för ett mjukt, naturligt utseende.
    • Att använda ett pulver för att fylla i dina pannor erbjuder vanligtvis det mjuka, mest naturliga utseendet.
    • När du är klar med att applicera din pannaprodukt, borsta genom dem med en ren pannaborste eller spoolie för att blanda färgen.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 10
    2. Applicera en ögonskugga primer. Om du vill hålla ögonskuggan från att blekna och kröka, är det ett måste med en skuggprimer. Dot en liten mängd primer på locken och smidigt smidigt med ditt finger innan du applicerar någon ögonskugga.
  • Om du inte har en ögonskugga primer, kan du ersätta concealer. Använd det precis som du skulle ha en primer.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 11
    3. Använd en guide för att flicka din eyeliner. Att få den perfekta vingen i slutet av din eyeliner kan verka som uppdrag omöjligt om du försöker frigöra det. Placera istället en bit av osynlig tejp eller håll en liten bit papper i 45 graders vinkel i hörnet av ditt öga så att du bara kan spåra din flick längs kanten för ett felfritt kattögon varje gång.
  • Om du använder tejp, placera den på baksidan av din hand och dra av det ett par gånger innan du lägger den på ditt öga. Det kommer att ta bort några av limet, så tejpen drar inte på den känsliga huden runt ögat när du tar bort det.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 12
    4. Curl dina fransar innan du applicerar mascara. Curled fransar kan öppna dina ögon och få dem att bli större. Det är dock viktigt att krulla dina fransar med en lash curler innan du lägger på din mascara. Om dina fransar är våta när du krullar dem, kan du skapa en kink i dem eller till och med dra några ögonfransar ut.
  • Om du inte är bekväm med en lash curler alls, kan du curl dina fransar utan en. Applicera din mascara först och tryck sedan på dina fransar tillbaka för att skapa en krullning. Håll dem på plats i flera sekunder för att låsa curl i.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 13
    5. Exfoliera och fuktar dina läppar innan du applicerar färg. Oavsett om du vill applicera en läppstift, fläck eller glans, kommer färgen inte att se rätt om dina läppar är torra och flakiga. Använd en läppskrubb för att försiktigt ta bort död hud från dina läppar och applicera en fuktgivande läppbalsam före läppfärgen så att den ser smidig och felfri.
  • Du kan köpa en läppskrubba eller blanda din egen med hushålls ingredienser. Kombinera 1/2 tesked (2.5 ml) olivolja med 1 tesked (4 g) socker och gnid det över dina läppar för att exfoliera. Torka bort det med en fuktig tvättduk.
  • Det är särskilt viktigt att skrubba och fuktar dina läppar innan du applicerar en matt läppstift. Matt läppfärger är extremt torkning, så de betonar varje spricka och fling.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 14
    6. Fyll i dina läppar när du linjer dem. En läppfodral kan lägga till definitionen på dina läppar och hålla läppstiftet från blödning. Men även om din fodrar är en liknande nyans till din läppstift, kan det bara klara det bara längs kanten av munnen. För att undvika att skapa en mörk ring runt din mun, fyll i dina läppar med fodret efter kanten av kanten.
  • Om du inte hittar en läppfodral som är liknande i färg till din läppstiftskugga, använd ett nakenfodral som matchar din naturliga läppfärg.
  • Del 4 av 4:
    Korrigera allmänna makeupfel
    1. Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 15
    1. Ta bort din smink i slutet av dagen. Sova i din smink är en av de värsta sakerna som du kan göra för din hud. Det kan orsaka breakouts, fina linjer och rynkor och lämna din hudfärg. Tvätta alltid din smink av i slutet av dagen med en bra rengöringsmedel för att hålla din hud frisk.
    • Om du har vattentät ögonmakeup eller tung grund, är det bäst att införliva en specifik sminkborttagare i din hudvårdsrutin innan du tvättar ditt ansikte.
    • Håll sminkborttagare på din nattduksbord. På det sättet, om du är för trött för att stå över diskbänken och tvätta din smink i slutet av dagen, kan du snabbt torka av det och gå och lägga sig.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 16
    2. Håll din smink ut ur badrummet. Badrummet har vanligtvis en stor spegel, så det verkar troligen som den perfekta platsen att sätta på och lagra din smink. Men värmen och fuktigheten - inte att nämna bakterier - i badrummet kan orsaka att din smink förstörs snabbare. Förvara i stället det i ett coolt, torrt rum i huset, som sovrummet.
  • Bild med titeln Undvik att göra sminkfel Steg 17
    3. Tvätta dina sminkborstar regelbundet. Det kan vara en smärta för att hålla dina sminkborstar rena, men med smutsiga borstar kan leda till smuts, olja och bakterier som sprids över ansiktet varje gång du använder dem. Du borde djup ren med borstschampo eller en annan rengöring en gång i veckan, och använd en daglig borstare för att upptäcka borstar före varje användning.
  • Du kan köpa borstschampo och daglig borstare på skönhetsbutiker. Men du kan också gör din egen.
  • Tips

    Många kändis makeupartister som Bobbi Brown, Kevin Aucoin, och Jemma Kidd har skrivit böcker om att använda smink som kan vara till hjälp att läsa om du vill se till att du tillämpar ditt rätt sätt.
  • Om du inte är säker på om du applicerar din smink korrekt eller inte, överväga att fråga om ett samråd med en sminkräknare där du köper produkter. Makeup-artisten kan inte bara hjälpa dig att välja rätt kosmetika för din hudtyp och färgning-hon kan visa dig hur man applicerar dem ordentligt.
  • Medan vissa sminktekniker kan hålla din hud frisk och få dig att se bättre, bör du känna dig fri att experimentera med din smink. Om du gillar det sätt du ser och känner dig självsäker, borde du inte oroa dig för att bryta smink "regler."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande