Hur man hanterar en spelberoende

Patologiskt spel innebär oförmåga att styra spel som kan leda till psykologiska problem, såväl som finansiella, professionella och juridiska konsekvenser. Gambling kan aktivera hjärnans belöningssystem, som andra missbruk, vilket kan göra det mycket svårt att sluta. Du kan dock hantera lämpligt med ditt spelproblem genom att känna igen ditt problem, hantera det, hantera triggers till spel och få hjälp och support.

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna ditt spelproblem
  1. Bild med titeln Deal med en spelberoende steg 1
1. Känna igen ditt beteende för vad det är. Att erkänna problemet är det första stora steget i att hantera det. Om du först känner igen tecknen på ditt problem kan du då lära dig att ändra ditt beteende.
  • Tecken och symtom på ett spelproblem är: Att få en spänning från att ta spelrisker, med allt större spelrisker över tiden, en uppmärksamhet med spel, återuppliva tidigare spelupplevelser (genom fantasi eller berättande av historier), med hjälp av spel som ett sätt att undkomma problem eller negativa känslor, känna skuld eller ånger efter spel, och upprepade misslyckade ansträngningar att skära tillbaka på spel.
  • Ytterligare sociala frågor i samband med spel inkluderar: ta tid bort från jobbet eller familjelivet för att spela, dölja eller ljuga om spel och låna pengar eller stjäla för att spela.
Expertips
Tiffany Douglass, MA

Tiffany Douglass, MA

Grundare, Wellness Retreat RecoveryTriffany Douglass är grundaren av Wellness Retreat Recovery Center, en JCAHO (gemensam kommission om ackreditering av sjukvårdsorganisationer) ackrediterat drog- och alkoholbehandlingsprogram baserat i San Jose, Kalifornien. Hon har över tio års erfarenhet av behandling av missbruk och utsågs till en global goodwillambassadör 2019 för hennes ansträngningar inom bostadsbehandling. Tiffany tjänade en BA i psykologi från Emory University 2004 och en MA i psykologi med tonvikt på organisationsbeteende och programutvärdering från Claremont Graduate University 2006.
Tiffany Douglass, MA
Tiffany Douglass, MA
Grundare, Wellness Retreat Recovery Center

Vår expert samtycker till: Om du lyssnar är det en röst under alla de rationaliseringar och snedvridningar du använder för att motivera ditt beteende, och den rösten kommer att berätta sanningen. Om din inre röst berättar att du har ett spelproblem är det värt att söka en bedömning från en professionell så att du kan "börja adressera problemet.

  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 2
    2. Acceptera konsekvenserna av ditt spel. Gambling överdrivet kan orsaka många problem, inklusive: Förhållandeproblem, ekonomiska problem, juridiska problem, arbetsproblem (arbetsförlust), ämnesanvändning, dålig hälsa och psykiska problem (som depression).
  • Förlorar du tid från jobbet för att spela? Utsträcker du dig själv bortom dina medel genom att spela bort pengar som du har avsatt för att betala din hyra, inteckning eller andra räkningar? Använder du kreditkort till Gamble? Är du hemlighetsfullt om var pengarna är borta efter att du har spelat?
  • Gör en lista över alla de konsekvenser du har stött på på grund av ditt spel. Identifiera också personer du har skadat som ett resultat av ditt spel som familj och vänner.
  • Bild med titeln Deal med en spelberoende Steg 3
    3. Förstå riskerna med spel. Att veta riskerna med spel kan bidra till att uppmuntra människor som spelar att överväga konsekvenserna innan de bestämmer sig för att spela.
  • Överdriven spel kan leda till depression, ångest, aggression, ökad självmordsrisk, relationsproblem och stressrelaterade sjukdomar.
  • Spel ökar också stressnivåerna (via spänningshormonet kortisol) och din hjärtfrekvens, vilket kan leda till hälsorisker.
  • Patologiskt och beroendeframkallande spel kan leda till minskade beslutsfattande färdigheter och minska din förmåga att utvärdera konsekvenserna av dina handlingar.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 4
    4. Var ärlig om ditt spel. Var inte hemlig om din ekonomi eller ditt spel. Var ärlig med dig själv och andra om pengar tillbringade spel.
  • Betala räkningar omedelbart, när du har pengar avsatt för att betala dem.
  • Lägg upp förluster och håll en körning tally. När du har lagt till förluster från en spelperiod, lista de saker du kanske har köpt med pengarna, eller andra skulder du kunde ha betalat ner.
  • Erkänna det själv och andra när du har spelat.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera triggers till spel
    1. Bild med titeln Deal med en spelberoende steg 5
    1. Identifiera dina triggers och klara dem. Att veta vad dina triggers till spel kan hjälpa dig att bli bättre att hantera din impuls att spela. Triggers är tankar, känslor, situationer och beteenden som gör att du vill spela. Till exempel, att vara runt vänner som spelar en kraftfull utlösare för många spelare.
    • Identifiera dina triggers genom att hålla en tankejournal. När du har en önskan att spela, stanna i det ögonblicket och skriv ner dina tankar (möjlig utlösare som att tänka på spel), känslor (kanske tristess som är en utlösare till spel) och hur du kommer att klara av din trigger.
    • Gör negativa känslor som stress eller sorg leder till ditt spel? Om så är fallet kan du behöva lära dig bättre sätt att hantera dessa känslor.
    • Går du ofta när du letar efter spänning? Om så är fallet kan tristess vara en stor utlösare för dig. Du kan behöva hålla dig upptagen eller engagera sig i andra spännande (och säkra) aktiviteter för att uppfylla ditt behov av en spänning.
    • Försök att lyssna på musik. Musik kan hjälpa lugna och slappna av dig för att minska impulsiviteten och hantera triggers att spela.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 6
    2. Lägg inte dig själv i en position att spela. En individ med ett spelproblem kan inte gamble förnuftigt eftersom missbrukaren kan vara ansluten till adrenalinrussen i samband med "jakten." Det är svårt att vara i kontroll om du är upptagen med den känsla du får från en aktivitet.
  • Om vänner föreslår en resa till kasinot, var ärlig med dig själv och med andra om det faktum att spel har gått bortom att vara rekreation. Föreslå en annan aktivitet eller välja bort den här.
  • Vid de tidigare stadierna av återhämtning, undvik även att köra förbi en spelhall.
  • Undvik att gå till platser som uppmuntrar spel som Las Vegas, Nevada. Om du omger dig med spel kan det göra det mycket svårt att motstå uppmaningen att göra en satsning.
  • Bild med titeln Deal med en spelberoende Steg 7
    3. Ändra ditt tänkande om spel. Negativa tänkande vanor som irrationella övertygelser, illusionen av kontroll, och spelarna faller kan leda till ökningar i spelbeteenden. Minska dessa negativa tankar genom att identifiera dem och modifiera dem.
  • Illusionen av kontroll är vanligt hos människor som spelar. Det är tron ​​att du på något sätt kan kontrollera resultatet av spelet. För att motverka denna tanke, påminna dig om att ingen strategi eller trick kan kontrollera resultatet - det är omöjligt att styra spelet (oavsett om det är kort, online poker, satsning på ett sportspel eller hästkapplöpning eller med spelautomater). Varje kasta av tärningen är oberoende och slumpmässigt.
  • Gamblers Felacy är när någon tror att en slumpmässig händelse är mindre sannolikt att hända på grund av en tidigare händelse. Till exempel kan en person tro att hans chanser att förlora ett kortspel är mindre troligt för att han bara förlorat - därför tror han att det är mer troligt att han kommer att vinna den här gången. Men statistiskt sett är oddsen exakt samma som tidigare.
  • Vidskepsligt tänkande är också en vanlig tänkande vana i samband med spel. Du kanske tror att slumpmässiga incidenter har mening. Till exempel, om du satsar på hästkapplöpningen, kanske du alltid väljer en viss häst med ett visst namn eftersom du tror att det är lyckligt. Påminn dig om att vidskeplig tänkande uppstår på grund av slumpmässiga händelser som förekommer tillsammans - det betyder inte att något är lyckligt.
  • Minska riskupptagningsbeteenden genom att tänka logiskt om konsekvenserna och resultatet av situationen. När du vill spela, tänk på hur mycket pengar du har förlorat och kommer sannolikt att förlora om du satsar.
  • Bild med titeln Deal med en spelberoende Steg 8
    4. Förbered ord för att berätta för dig själv när du vill spela. Planera på vad du ska berätta när du känner att trängseln att spela kan hjälpa till att du har en strategi när tiden kommer - den här strategin kan hjälpa dig att begränsa eller utrota ditt spel.
  • Du kan börja med att berätta för dig själv, "Det är för riskabelt att spela. Jag vet att om jag börjar kommer jag inte att kunna sluta. Jag måste undvika det helt och hållet."
  • Utforska olika idéer om saker att berätta för dig själv och välja de som fungerar bäst för dig. Du kan skriva ner dem på indexkort om du sannolikt kommer att glömma dem. Då kan du ta ut dem och läsa dem högt när du har uppmaningen att spela.
  • Bild med titeln Deal med en spelberoende Steg 9
    5. Begränsa ämnesanvändning. Substansanvändning inklusive alkohol och andra droger har kopplats till ökade spelbeteenden. När du dricker alkohol och använder andra ämnen, sänker du din hämning och minskar din förmåga att göra logiska beslut.
  • Undvik att dricka för mycket alkohol. Några drinkar kan vara bra beroende på din tolerans och vikt, men att vara inebriated är en stor riskfaktor för problemspel. Din hanteringsresurser och förmåga att motstå uppmaningar kommer att minskas avsevärt om du är berusad.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 10
    6. Öka impulskontrollen. Vissa spelare kan ha ett distinkt problem med impulskontroll. Impulser är som cravings, de är automatiska uppmaningar att göra något som spel.
  • När du har en impuls att spela, sluta och ta andan istället för att agera omedelbart.
  • Ta ett steg tillbaka en observera dina tankar och känslor. Vilka tankar har du? Vilka känslor har du?
  • Identifiera sätt att klara eller alternativa aktiviteter för att engagera sig. Öva vad som fungerar för dig.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 11
    7. Hantera dina humör. Moods, särskilt depression och ångest, kan vara en direkt länk till spelbeteenden i vissa spelare. Lär dig bättre sätt att klara av dina negativa känslor.
  • Försök hantera dina känslor genom att skriva ner dem, uttrycka dem genom konst eller dansa, eller prata med någon om dem.
  • Metod 3 av 3:
    Få hjälp och support
    1. Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 12
    1. Få socialt stöd. Socialt stöd är en integrerad del av återhämtning från spel.
    • Berätta för din familj om din fråga om de inte redan vet om det. Du kan säga något som, "Jag vill att du ska veta att jag har problem med att motstå spel. Jag vet att det har orsakat problem för mig i mitt liv och jag vill sluta. Jag skulle uppskatta ditt stöd."
    • Prata med vänner om problemet och hålla dem informerade. De kan hjälpa dig att undvika triggers att spela. Du kan säga något som, "Hej, jag vill bara låta dig veta att jag har haft ett problem med spel för mycket och jag vill skära ner. Om du kunde stödja mig i detta skulle det vara till hjälp för mig." På så sätt kommer dina vänner att förstå om du inte vill åka på den resan till ett kasino eller Las Vegas.
  • Bild med titeln Deal med en spelberoende Steg 13
    2. Gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan ge dig en säker miljö för att diskutera ditt problem med spel. Det kan också hjälpa dig att njuta av en samling av individer med liknande kamp som kan vara mycket tröstande och få dig att känna sig mindre ensam i din återhämtningsprocess.
  • Till exempel är spelare Anonymous ett 12-stegs program som möter internationellt och har hjälpt många människor med sin spelproblem.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 14
    3. Prata med en terapeut. Ditt spel kan vara ute av kontroll om: det påverkar dina relationer, ekonomi eller arbete eller skolliv, du ägnar mer och mer tid och energi till spel, du har misslyckats med att stoppa eller skära tillbaka på ditt spel, du Försök att dölja ditt spel från familj eller andra, du tillgriper stöld eller bedrägeri för att få spelpengar, eller om du ber andra att leva dig av ekonomiska woes eftersom du har spelat pengar borta. Dessa typer av problem kan lägga upp, och professionell hjälp är där ute om du är öppen för den.
  • Kontakta din sjukförsäkring för en lista över godkända terapeuter. Om du inte har sjukförsäkring kan du göra en sökning efter låg kostnad, glidande skala eller gratis mentalvårdskliniker i ditt grannskap.
  • Ställ frågor om din terapeut som: Vad är det bästa tillvägagångssättet mot mitt spelproblem? Ska jag se en psykiater, psykolog, missbrukare eller annan mentalvårdsleverantör?
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 15
    4. Utforska olika typer av behandling. Att veta vilka typer av behandlingar som finns tillgängliga kan hjälpa dig att fatta ett beslut om vilken typ som kan vara bäst för dig och dina behov.
  • Beteendebehandling är en vanlig form av behandling för spelproblem. Denna typ av behandling använder systematisk exponering för det beteende du vill ladda upp (spel) och lär dig färdigheter för att minska din uppmaning att spela.
  • Kognitiv beteendeterapi (CBT) är en annan effektiv form av terapi som fokuserar på att identifiera ohälsosamma, irrationella och negativa övertygelser och ersätta dem med friska, positiva.
  • Bild med titeln Deal med ett spelberoende steg 16
    5. Överväga medicinering. Att ta föreskrivna läkemedel är ett alternativ om du upptäcker att dina ansträngningar för att styra ditt spel har inte fungerat. Antidepressiva medel och humörstabilisatorer kan hjälpa till att behandla tillstånd som ofta sammanfaller med en spelberoende, men får inte direkt behandla spelet själv.
  • Diskutera alternativ för medicinering med din läkare (allmänläkare) eller psykiater.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande