Hur man gör en kam över

"Kammen över" får ofta en dålig rap som en 1970-tals frisyr för att dölja en skallig plats på toppen. Idag är kammen över en populär och mångsidig stil, både för personer med tunna hår och de med en bra 2-6 i (5.1-15.2 cm) hår på toppen. Om du har ett fullt hårhår och hitta sin naturliga partinglinje, kan du gå med en snygg eller lös kam över. Eller, om du är skallig på toppen och bryr dig inte mycket för de alternativa frisyralternativen, fortsätt och omfamna din skalliga kam över!

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta din del
  1. Bild med titeln Gör en kam över steg 1
1. Dusch och lätt handdukstork ditt hår. Det blir lättare att hitta ditt hårs naturliga avskedslinje när det är fuktigt, men inte blötläggning. Efter användning av handduken för att ta bort överskott av fukt, lätta och borsta håret på toppen av huvudet framåt.
  • De flesta har en enda, naturlig "del" (eller avskiljning) som går från baksidan fram på toppen av huvudet, vanligtvis till höger eller vänster om centrum. Ditt hår vill naturligtvis falla bort från skiljeväggen på båda sidor.
  • Vissa människor har två delar, både på vänster och höger sida. Typiskt är dock en mer uttalad än den andra och blir lättare att hitta och arbeta med.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 2
    2. Placera fingrarna på virveln (eller cowlick) nära ditt huvudkrona. Till vänster eller höger sida av övre delen av ditt huvud, borde du hitta ditt hår mönstrat i en virvlad form. Detta är utgångspunkten för din del i ryggen. Använd två speglar om du behöver hjälp med att hitta den, sedan röra fingertopparna på en hand till den.
  • Om ditt hår tenderar att hålla fast på denna plats i ryggen, vet du förmodligen det som en cowlick.
  • Om ditt hår har två avskiljningar, har du också två cowlicks i ryggen. Välj den mer uttalade.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 3
    3. Kör fingrarna långsamt framåt från virveln. När du drar fingrarna genom ditt hår från baksidan längs delningen, kommer håren naturligt att falla till ena sidan eller den andra av delen. När du når din panna, bör du ha en ganska klar uppfattning om var din avskedslinje körs.
  • Din del kommer fortfarande att se lite jagged vid denna tidpunkt. Om du går för en lös kam över, vill du att det ska hålla det här mindre definierade utseendet. För en snygg kam över måste du använda en kam (efter att du använder en pomade) för att bättre definiera delen.
  • Metod 2 av 4:
    Gör en snygg kam över
    1. Bild med titeln gör en kam över steg 4
    1. Massage din föredragna pomada genom ditt fuktiga hår. Med ditt hår fortfarande fuktigt efter en dusch och handduk, arbeta en dime-till kvarts-storlek på pomade i dina händer. Massage det jämnt genom ditt hår, använd sedan fingrarna för att kamma håret framåt och - om det behövs - hitta din avskedslinje igen.
    • Oljebaserade pomades ger vanligtvis en starkare och längre håll, men vattenbaserade pomades är mildare på ditt hår och mycket lättare att tvätta ut. Pomades av båda typerna kommer också i ett antal hållfastigheter och heens (det vill säga hur glänsande de ska göra ditt hår look).
    • För en snygg kam över, vill du vanligtvis använda en pomade med en stark, varaktig håll och en blank glans som ger ditt hår ett vått utseende.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 5
    2. Skapa en väldefinierad del med en kam. Håll kammen så att tänderna är parallella med och höger ovanför den oskäliga dellinjen du har skapat med fingrarna. Börjar vid virveln i ryggen, dra kammen framåt genom ditt hår. Detta kommer att skapa en rak, tydligt definierad dellinje.
  • Om din del fortfarande inte är så skarp och väldefinierad som du vill, Prata med din frisör Om stylingalternativ. Vissa människor väljer att använda Clippers för att skära en bredare, skarpare avskild linje i håret.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 6
    3. Stil ditt hår med en kam för ett snyggare utseende. På den korta sidan av din del (det vill säga den sida som inte korsar över toppen av huvudet), kamma håret främst rakt ner och bort från avskiljningen. På den långa sidan, kamma håret med en 30-45 graders vinkel mot baksidan.
  • Att använda en kam i stället för en borste kommer att minska volymen på ditt hår på toppen och aktivera pomaden för att upprätthålla en fastare håll.
  • Denna snyggare stil tenderar att se bättre om du har en oval eller kvadratisk ansiktsform. Konsultera med din frisör eller stylist för råd om den bästa kammen över stilen för dig.
  • Bild med titeln gör en kam över steg 7
    4. Använd en borste för att ge din snygga kam över mer volym. Arbeta med en kam eller borste för att styra håret huvudsakligen nedåt på den korta sidan. På den långa sidan, använd en borste för att sopa håret till sidan och tillbaka. Du kan spela med bakåtvinkeln du vill använda-30, 45, till och med 60 eller 75 grader eller lyfta och sopa håret tillbaka precis på framsidan för att lägga till lite extra volym på pannan.
  • Lägga till volymen till din snygga kam över kan vara ett bra val om du har ett diamantformat ansikte, eftersom det kan hjälpa till att balansera dina ansiktsdrag. Det är alltid en bra idé att rådgöra med din frisör eller stylist, men!
  • Metod 3 av 4:
    Styling en lös kam över
    1. Bild med titeln Gör en kam över steg 8
    1. Föna ditt hår lätt att ge det lite extra volym. Efter din dusch och handduk-torr, använd en hårtork på en låg inställning för att ge lite mer lyft och kropp till ditt hår. Torka inte det helt, men du vill att det fortfarande är lite fuktigt runt.
    • Vinkel med hårtork uppåt mot ditt hår och arbeta det från fram till baksidan genom håret för att lägga till volym. Du kan lyfta ditt hår med en pensel eller din fria hand som du torkar det också.
    • Även om det tar minst lika mycket ansträngning att uppnå, vill du ha en lös kam över för att se lite mindre stil och hanteras än en snygg kam över. Att lägga till lite volym med hårtork hjälper till att uppnå detta.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 9
    2. Arbeta en pea- till dime-stor mängd hårvax in i ditt hår. Till skillnad från pomades, som ger en hårdare håll och mer glans, erbjuder hårvaxen en mer subtil håll och ett mer naturligt utseende. Liksom pomades, är en liten bit av hårvax långt, så börja med en mycket liten mängd och lägga till mer som behövs.
  • Arbeta vaxet i dina händer och massera det genom ditt hår med fingertopparna.
  • Använd försök och fel för att räkna ut den perfekta mängden hårvax för dig. Om det inte håller det sätt du vill eller så länge du vill, använd lite mer. Om det skapar för mycket glans eller håll, använd lite mindre nästa gång.
  • Bild med titeln gör en kam över steg 10
    3. Definiera din del igen, borsta sedan håret till vardera sidan av det. Efter torkning och applicering av vax till ditt hår kan du behöva använda fingrarna för att skapa en löst definierad avskildlinje igen. Som tidigare, dra dem från din cowlick till pannan för att rikta håret till vardera sidan av delen. Därefter, använd en borste för att lägga till volym och definition till din löst kam över.
  • På den långa sidan av din del-den sida som korsar över toppen av huvudet - sopa håret tillbaka i en vinkel för att ge lite extra hiss. På den korta sidan borstar den nedåt med endast en liten ryggvinkel.
  • Hoppa över borsten och använd bara dina fingrar om du vill ha en mycket lös kam över!
  • Metod 4 av 4:
    Försöker en skallig kam över
    1. Bild med titeln Gör en kam över steg 11
    1. Överväga andra skallig frisyr alternativ först. Även om det hade lite av en högtalning på 1970-talet, den klassiska skallig kammen över-det är, växande långa hårsträngar på toppen i ett meningslöst försök att dölja en skallig plats - är starkt avskräckt av de flesta styling experter. I de flesta fall kommer ditt försök att dölja din skalliga plats på det här sättet bara att uppmärksamma det. Andra alternativ inkluderar:
    • En "modern" kam över, vilket mer subtilt leder något längre hår på toppen över fläckar där ditt hår tunna. Detta fungerar bäst om din hårlinje receding på templen, men du har fortfarande bra täckning på toppen.
    • Raka huvudet helt.
    • Trimning av ditt hår mycket kort runt omkring.
    • Växande ansiktshår som uppmärksammar - detta parar ofta bra med ett rakat huvud eller mycket kort frisyr.
    • Försöker "ceasar" look-växande ditt hår lite längre på toppen och löst kammar det framåt.
    • Att ha din barberare skära ditt återstående hår på toppen i lager av varierande längder, sedan toussling dem löst-som ceasar, det här fungerar bäst om ditt hår är tunna men du är inte helt skallig på toppen.
    • Omfamna "Power Donut" -basiskt, håller din typiska frisyr på sidorna och tillbaka medan du låter din skalliga spot.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 12
    2. Växa ditt hår långt till insidan av din del. Om du har bestämt dig för att den skalliga kammen är utseendet på dig, gå till det! Först måste du odla håret till insidan av din del tills det är tillräckligt länge för att spänna över din skalliga plats. Detta betyder ofta att håret måste vara minst 3-4 i (7.6-10.2 cm) i längd, och ibland 6 i (15 cm) eller mer.
  • Om du har en stor skallig plats på toppen som når din naturliga del, kan du behöva tvinga delningen längre ner på sidan av ditt huvud. På det sättet kan du växa ut håret till sidan av din skalliga plats och använda den för kammen över.
  • Arbeta nära med en barberare som har erfarenhet av Bald Comb Overs-look för någon som behandlar en kundkrets av medelålders och äldre män, till exempel. De kan hjälpa till att skapa en nedre del och trimma håret ordentligt som din kam över växer i.
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 13
    3. Sopa de långa håren rakt över din skalliga plats. Efter duscha och definiera din del, ta en fin-tandad kam till det långa håret till insidan av din del. Kamma det rakt över toppen av huvudet så att tipsen överlappar håret på andra sidan av din skalliga plats.
  • Till skillnad från andra kamresor, där du kan sopa håret både över och lite tillbaka, måste du ganska mycket rakt över med en skallig kam över. Annars kommer du helt enkelt att exponera framsidan av den skalliga platsen som du försöker dölja!
  • Bild med titeln Gör en kam över steg 14
    4. Använd hårspray för att säkra hårets långa strängar på plats. Medan du kan prova geler, pomades eller andra hårprodukter, är hårspray den traditionella hårprodukten som valts för den skalliga kammen över. Spraya spetsarna på de kammade långa håren aggressivt och använd dina fingrar för att hjälpa "lim" dem på plats över de kortare håren under dem.
  • Även med en super-hold hårspray är vinden fienden av en skallig kam över. Du kanske vill investera i en elegant hatt för blåsiga dagar!
  • Tips

    Saker du behöver

    Snyggt kam över

    • Pomada
    • Hårkam
    • Borste (tillval)

    Lös kam över

    • Hårtork
    • Hårvax
    • Borsta

    Skallig kam över

    • Hårkam
    • Hairspray (Max Hold)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande