Hur man skär en mans hår

Trimming En mans hår är relativt enkelt om du uppmärksammar och tar dig tid. Du kan använda hårskärande sax, elklippare eller en kombination av de två. Fråga mannen hur kort han vill ha sitt hår, hur jämnt vill han att det skär och hur han planerar att ställa sitt hår efteråt. Var säker och lita på din intuition. Övning är det bästa sättet att stärka dina färdigheter!

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att skära
  1. Bild med titeln skära en man
1. Fråga mannen hur han vill ha sitt hår. I ett samråd, ta reda på hur kort han vill ha sitt hår, hur enhetligt vill han göra det, och hur han planerar att ställa sitt hår efteråt. Han kanske vill att du bara kan trimma bort split slutar, men han kunde också vilja att du ska skära av allt. Innan du börjar skära, är det viktigt att du frågar alla nödvändiga frågor och förstår vad han vill ha gjort med sitt hår. Om du är tydlig och kommunikativ från början, undviker du eventuella missförstånd.
  • När du skär mäns hår, bryta huvudet upp i 7 delar: topp, vänster sida, höger sida, tillbaka, vänster sidaburn område, höger sidaburn område och fransen. På det sättet kan de beskriva dig hur mycket hår de vill ha tagit bort från varje del.
  • Göra en dialog. När du skär männens hår, fortsätt att fråga honom om feedback. Ge honom tillgång till en spegel (väggmonterad eller handhållen) där han kan granska klippet och regelbundet fråga honom om det är tillräckligt bra.
  • Bild med titeln skära en man
    2. Välj en frisyr som passar människans ansikte och mängden hår som han har på huvudet.En man som förlorar sitt hår på toppen av hans huvud kan älska hur Don Draper ser ut, men kan bli besviken när han försöker dra av samma utseende.
  • Mer dramatiska frisyrer på män tenderar att fungera bäst när en man har ett fylligare hårhår.
  • Mer konservativa frisyrer tenderar att göra det bästa sättet att tunna hår.
  • Människans nuvarande frisyr är inte nödvändigtvis en indikation på den som han äntligen kommer att vilja, eftersom människor kommer att komma in för en frisyr när deras hår inte lägger det sätt det brukade och inte sitta rätt.
  • Bild med titeln skära en man
    3. Se till att du har gott om tid. Det är viktigt att inte ha bråttom när du skär hår, speciellt om du inte har mycket erfarenhet.Du vill inte ha någon form av stimulans i ditt system, inget som kommer att göra dina händer ostabila eller avbryta din koncentration.
  • Bild med titeln skära en man
    4. Ställ in arbetsområdet. Sitt honom i en robust stol, och se till att du bekvämt kan nå huvudet med dina händer. Täcka axlarna med en barber kappa, lakan eller handduk för att hålla håret av honom och att göra rengöring enklare. Försök fixa arket runt halsen med en stift eller ett klipp så att det inte glider av. Täcka nacken med en nackremsa, som du kan köpa på en lokal skönhetsbutik.
  • Se till att du ställer in på en golvyta som är lätt att rengöra efteråt. Kakel, trä, linoleum och betong är alla bra val. Mattan-speciellt tjock matta-kommer att svälja klippt hår och göra städning svårt. Badrum, kök och uteplatser är bra för hårskärning.
  • Använd ett par mycket skarpa, högkvalitativa saxar som är speciellt gjorda för att skära hår. Saxar för skärning av papper eller tyg kommer inte att leda till de resultat du vill uppnå med hans hår.
  • Bild med titeln skära en man
    5. Börja alltid med rent hår: Om du använder elklippare, börja med torrt hår - om du bara använder sax, är lite fuktigt hår lättare att arbeta med. Dämpar hans hår genom spritzing med en sprayflaska. Om håret är för vått för att arbeta med, handduk det försiktigt torrt.
  • Bild med titeln skära en man
    6. Detangle håret genom att köra en kam genom den. Detta borde också ge dig en uppfattning om hur och var att skära. Kam hår i önskad stil: Vissa män föredrar delen på höger sida av huvudet, och andra män föredrar det ner i mitten av huvudet.
  • Om du inte kan ta kammen och kamma från rot till tips utan att kammen blir fångad, är det vanligtvis ett gott tecken Mannen behöver en frisyr.
  • Del 2 av 4:
    Trimming med clippers
    1. Bild med titeln skära en man
    1. Välj ett klippfäste. Du kan använda klipparna för att trimma baksidan och sidorna på huvudet, för att städa upp lösa bitar runt öronen, eller till och med att buzz hela huvudet till en likformig längd. Clippers kommer med bladskyddsmedel som bestämmer hårets längd som blir skuren. Ju längre bilagan, desto mindre hår som blir skuren. Många män har en preferens på vad du behöver, så det är en bra idé att fråga honom om det är en som han föredrar. De flesta klippuppsättningar kommer med sex guider. Ju lägre styrnummer, desto kortare kommer hans hår att vara:
    • Använd en sex för att hålla lite längd.
    • Använd en tre eller fyra för en klassisk snitt.
    • Använd två för en nära snitt, och en för en "buzz cut".
  • Bild med titeln skära en man
    2. Håll klipparna ordentligt mellan tummen och de första två fingrarna. Ditt grepp ska vara starkt och stadigt, men bekvämt. Du behöver inte klämma eller göra någonting fancy med dessa clippers-du kan skada någon.
  • 3. Börja klippa vid basen av hans huvud. Håll klipparna mot hans hårbotten och springa dem genom hans hår från nacken till ungefär halvvägs upp på huvudet. Runt klipparna upp och ut för att avsluta den som skärs. Arbeta runt till sidorna, skär alltid uppåt och mot den riktning som håret växer.
  • Arbeta dig långsamt runt huvudet. Skära försiktigt runt öronen. Lämna toppen för saxen.
  • 4. Lina upp på baksidan av huvudet. För att ställa upp ryggen är målet att hålla den befintliga hårlinjen och ta av de strays utanför hårlinjen. Vrid klipparna upp och ner och tryck på bladen vinkelrätt mot huvudet och skär nedåt. Var noga med att få råttan i mitten. Den som gör linjen ska få mottagaren att titta ner för att få en snitt snitt och titta upp för att förhandsgranska hur det ser ut när det är färdigt.
  • 5. Lina upp sidorna. Sidorna är trickigare än ryggen, men målet är vanligtvis att driva upp och av öronen. Vrid klipparna på deras sida och använd bladets kant, skär från baksidan till framsidan, går mot kornet. Försök att luta bladen i en vinkel så det bleknar i.
  • Del 3 av 4:
    Trimming the Top and Bangs
    1. Bild med titeln skära en man
    1. Dämpa toppen av människans huvud och kamma håret framåt. Använd en sprayflaska för att lätt spritz det oklippta håret. Kamma håret framåt och gör en imaginär linje ner i mitten av hans huvud, som om det var mellan hans ögon och separerade höger sida från vänster sida. Du kan också se håret med clips om du behöver.
  • 2. Trimma toppen. Börjar på baksidan och framåt längs din imaginära linje, kamma upp en halv tumsektion av hår. Nypa håret mellan ditt index och långfinger, skjut fingrarna upp eller ner till den längd du vill ha. Håret under fingrarna kommer att stanna på huvudet - håret ovanför dina fingrar kommer att trimmas bort. Snip håret i en vinkel, med hårskärande sax, så det kommer inte att se Blott eller ojämnt.
  • Klipp vinkelrätt mot hårriktningen för en ren skärning. Till exempel, om hans hår pekar nedåt, mot baksidan av nacken (vertikal), skär horisontellt över baksidan av huvudet.
  • Klipp inte i ett stort klipp med hela saxbladet. Använd tipsen eller saxbladen för skärning i korta sporter. Om du är nervös, klippa bara lite i taget. Du kan alltid klippa mer om du behöver.
  • 3. Efter att ha klippt hela linjen, kamma håret framåt och börja på huvudets framsida. Du bör märka längdskillnaden där du bara klippte. När du skär en ny del av håret, ta alltid del av den just-cut-sektionen mellan fingrarna så att du kan använda den som en längdguide.
  • 4. Blanda toppen av huvudet.Klipp längs en annan imaginär linje. Använda det tidigare klippet som din guide, gör en annan "linje" till antingen höger eller vänster om din ursprungliga. Börja skära, återigen, från baksidan av huvudet till framsidan. Använd den redan trimmade sektionen som en guide och skär några hår som sticker upp förbi den längden. Fortsätt snitt och klippa håret fram till baksida, ta alltid lite av det föregående avsnittet för att visa dig var du ska klippa.
  • Bild med titeln skära en man
    5
    Trimma hans smällar. När du når framsidan av huvudet, kamma hans bangs ner. Fråga honom hur länge han vill att hans smällar är om du inte redan har under samrådet. Håller saxen vertikalt med tipsen som pekar upp, gör lite snips med hjälp av saxens punkter. Klipp i en vinkel för bättre blandning.
  • Var försiktig med bangs. De "gyllene regel" är: "När du har klippt det är det borta." Kom alltid ihåg att du kan skära mer av, men du kan inte lägga tillbaka den, så du måste vara säker på var du skär.
  • Se till att smällen är fuktiga, men ta hänsyn till torkning. Skärande torrt hår får det att flyga överallt och kan fray ändarna i vissa fall. Men lockigt hår kan krympa upp till 4 tum (10.2 cm) när det torkar. Även rakt hår kan krympa så mycket som 1/2 tum (3.8 cm). Om du inte har klippt bangs innan, err på sidan av försiktighet.
  • Del 4 av 4:
    Blanda och avsluta klippet
    1. Blanda saxskärningar med en clipper cut. Med hjälp av kammets fina ände, kamma uppåt vid den punkt där klipparen klipper upp saxen. Använd saxen för att trimma håret som pekar ut ur kamen, blandar bort, eller "blekande", den hårda linjen som skiljer klipparen från saxen. Detta kallas skjuvning-överkammetekniken. Arbeta hela vägen runt huvudet.
    • När du använder kamen, håll den med tänderna som pekar rakt upp, se till att du inte är fästa den mot eller bort från dig.
  • 2. Trim hans nacke och sideburns. Använd klipparna utan bilaga, trimma nacken och håret runt öronen. Trimma sina sideburns, gå tillbaka ibland för att titta på honom och se till att de är jämn. Börja på toppen och arbeta klipparna nedåt så att du inte klipper för högt.
  • Om han ber dig att trimma hans skägg, kan du använda klipparna för att antingen raka eller städa upp håret under hans sideburns. Om du rakar kan du använda en rakhyvel (för en nära rakning) eller klipparna utan bilaga (för en grov rakning). Om du städar skägget: Fråga honom hur kort han skulle gilla det och välj ett klippfäste i enlighet därmed. Du kan också använda sax till jämnt snip bort de längsta håren i hans skägg.
  • 3. Kamma en sista gång efter att hela huvudet har trimmats. Titta över för att se till att du inte har missat några fläckar. Rör försiktigt upp några grova områden med sax eller clippers. Låt mannen se ditthandiwork i spegeln, och be om feedback för att se om han gillar det. Du kan alltid skära mer om det behövs. Göra några slutliga detaljer till skärningen.
  • Bild med titeln skära en man
    4. Tvätta eller spritz hans hår en gång till, bara för att städa ut några långvariga hårklipp. Handdukar försiktigt sitt hår och nacke. Överväga kort slagtorkning hans nacke för att ta bort eventuella lösa hår. Lägg till stylingprodukter, om mannen vill ha dig.
  • Bild med titeln skära en man
    5. Svepa golvet innan du släpper honom ut ur stolen. Ta en minut för att sopa alla de lösa hårklippningarna till en liten, out-of-the way stapel. Detta är en nödvändig säkerhetsåtgärd att ta eftersom håret kan göra golvet mycket halt. Efteråt Tvätta din kam / sax / rakapparat.
  • Om han inte bär skor kan håret gå igenom sina strumpor. Ibland kan du få ett ingrown hår, där ett hår växer på fel sätt. Detta är mycket smärtsamt.
  • Om han har på sig skor kan håret hålla sig till solens sålar, och kan dras runt huset.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är vanligtvis bäst för en man dusch efter en snitt, och innan du går ut, för att få alla de små håren av halsen, öron, etc.
  • Få tips från din favorit frisyrmagasin.
  • Nästa gång när du går till salongen, ta lite tid att observera - och kanske till och med ta anteckningar på-en frisör som skär en mans hår. Detta är det bästa sättet att lära.
  • Varningar

    Oavsett om det här är din första tid eller 100: e gången skär håret, är du skyldig att skära dig förr eller senare. Var försiktig med var dina fingrar är i relation till skärningarna. Se upp för personens öron, liksom.

    Saker du behöver

    • Skarpa, högkvalitativa saxar eller hårskärande sax
    • Elektriska clippers med längdfäste
    • En all-purpose comb
    • En sprayflaska (tillval)
    • En spegel (tillval)
    • En Barber`s Cape, sängplåt eller handduk (tillval)
    • Styling produkt (tillval)
    • Band-aids för någon "klippning" Olyckor, bara i fallet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande