Hur man annoterar en bok

Anteckna en bok är ett bra sätt att göra anteckningar på texten. Det låter dig också göra en djup läsning av boken, där du antar dina tankar eller intryck av texten. Du kan behöva annotera en bok för en klass eller besluta att prova den för att fördjupa din läsupplevelse. Börja med att välja ditt annotationsverktyg. Annotera sedan boken genom att fokusera på nyckelord, fraser, idéer och frågor så att dina anteckningar är tydliga och lätta att granska senare.

Steg

Del 1 av 3:
Välja ditt annotationsverktyg
  1. Bild med titeln Anteckna ett bok steg 1
1. Anteckna med en highlighter och en penna eller penna. Ett av de enklaste sätten att annotera en bok är att använda en highlighter och penna eller penna direkt på texten. Välj en Highlighter i en nyans som är lätt för dig att läsa på sidan, till exempel en ljusblå eller orange färg. Den vanliga gula highlighter-skuggan skulle också fungera också. Gå för en penna i en mörk färg så det är lätt att läsa.
  • Försök att hålla fast vid en highlighter färg för anteckningen så att du inte hamnar med markerade sidor som är svåra att läsa igen.
  • Välj alternativet Highlighter och Pen eller Pencil om det är okej för dig att markera texten.
  • Bild med titeln Annotera en bok Steg 2
    2. Använd klibbiga anteckningar eller flikar om du inte kan markera boken. Sticky notes eller klibbiga flikar är ett bra alternativ om du föredrar att inte markera bokens sidor. Få färgade klibbiga anteckningar eller flikar för att markera sidor eller passager som en del av dina anteckningar.
  • Leta efter klibbiga anteckningar och flikar i olika färger. Du kan sedan använda de olika färgade anteckningarna eller flikarna för att annotera boken.
  • Bild med titeln Annotera en bok Steg 3
    3. Prova ett elektroniskt anteckningsprogram. Om du annoterar en bok på en eReader, finns det flera olika anteckningsprogram du kan ladda ner. Program som Skim och Marvin gör det enkelt för dig att annotera en text på din eReader.
  • Du kan ladda ner elektroniska annoteringsprogram i Apps Store på din Ereader.
  • Del 2 av 3:
    Annoterande sökord, fraser och sektioner
    1. Bild med titeln Annotera en bok steg 4
    1. Ta bort distraktioner. Gå till en lugn, isolerad plats i skolan, som biblioteket eller en studiehall. Om du är hemma, stäng dörren till ditt rum och låt andra omkring dig veta att du inte ska störas.
  • Bild med titeln Annotera en bok steg 5
    2. Läs boken långsamt och försiktigt. För att annotera en bok korrekt måste du ta din tid och läsa boken långsamt. Var uppmärksam på varje ord i texten. Pausa och tänka på en passage i texten innan du går vidare. Rör sig långsamt genom texten kommer att se till att du inte saknar något och att du annoterar texten bra.
  • Bild med titeln Annotera en bok steg 6
    3. Undersök nyckelfraser. Börja med att understryka några fraser som känner sig viktiga för dig. Ofta visas nyckelfraser i slutet av en mening. De kan också visas efter ett kolon eller ett komma. Leta efter fraser som visas flera gånger i texten, eftersom de är troliga viktiga.
  • Försök bara understryka fraser som verkar mycket viktiga i texten. Du vill inte sluta med sidor av understrukna fraser, eftersom det blir svårt för dig att bestämma vilka som är faktiskt viktiga.
  • Du kan också understryka fraser du gillar eller finner intressant. Om en mening slår dig eller står ut till dig, understryka det så att du kan återvända till det senare.
  • Bild med titeln Anteckna en bok steg 7
    4. Cirkel eller låda nyckelord. Leta efter ord som verkar viktigt för författaren. Du kan cirkla ord som ansluter till huvudidén i en sektion. Eller du kan rita en låda runt ord som upprepas flera gånger i boken.
  • Till exempel, om du märker ordet "makt" visas flera gånger i texten, cirkel eller lådan den som en anteckning.
  • Författaren kan berätta för dig att hålla vissa ord i åtanke när du läser texten. Se till att du cirklar eller lådar dessa ord som en del av dina anteckningar.
  • Bild med titeln Anteckna ett bok steg 8
    5. Konsol nyckel sektioner. Om du känner flera linjer i en sektion är viktiga, använd fästen för att ange detta i texten. Försök att välja bara flera linjer eller korta sektioner av texten till konsolen. Bracketing långa sektioner kan göra det svårt för dig att återvända till anteckningen senare och få en tydlig känsla av varför du noterade avsnittet.
  • Till exempel, om det finns ett avsnitt som fokuserar på en viss fallstudie i texten hittar du intressant eller viktigt, använd en konsol i marginalerna för att annotera den.
  • Bild med titeln Anteckna ett bok steg 9
    6. Gör en lista med ord som du inte känner igen. Håll en löpande lista med ord som du inte vet eller inte är bekant med. Skriv dem ner på ett separat papper eller i slutet av texten. Sedan, kolla upp villkoren så du vet vad de menar. Tänk på betydelsen av termen i samband med var den visas i boken.
  • Håll en ordlista praktisk så att du kan leta upp termer du inte känner igen snabbt och enkelt.
  • Del 3 av 3:
    Notera nyckelidéer och frågor
    1. Bild med titeln Anteckna ett bok steg 10
    1. Reflektera över boken i marginalerna. Ha en konversation med texten genom att skriva ner dina tankar och reflektioner i marginalerna som du läser. Du kan skriva ett eller två ord för att markera dina tankar. Du kan också ställa ner korta fraser i marginalerna när de kommer.
    • När du läser, fråga dig själv frågor, "Vad försöker författaren att berätta för mig som läsaren?" "Varför är denna passage i texten?" "Hur svarar jag emotionellt till texten?"
  • Bild med titeln Anteckna ett bok steg 11
    2. Gör en lista med frågor du har om boken. När du läser, skriv ner några frågor du har om texten. Jot dem ner i marginalerna eller längst ner på sidan. Ställ frågor om ord eller fraser som förvirrar dig. Posera frågor om idéer som du hittar svårt att följa eller inte hålla med.
  • Till exempel kan du ställa frågor som, "Varför inkluderar författaren detta exempel i boken?" "Vad är målet med författaren i denna passage?" "Vad försöker författaren säga här?"
  • För att göra frågorna korta så att de kan passa in i marginalerna, kan du helt enkelt sätta ett frågetecken bredvid passager du inte förstår. Eller du kan skriva de frågor som, "Författarens mål?" "Vad sägs?" För att hålla dem korta.
  • Du kan också hålla frågorna i en separat anteckningsbok eller papper så att du inte klämmer upp marginalerna i boken.
  • Bild med titeln Anteckna ett bok steg 12
    3. Länk idéer tillsammans med pilar. Använd pilar eller linjer för att ansluta idéer och teman tillsammans i texten. Du kan ringa nyckelord på samma sida och sedan länka dem tillsammans med pilar. Eller du kan markera en passage och dra en pil till en annan passage längre ner på sidan.
  • Att länka idéer tillsammans hjälper dig att tänka kritiskt om texten. Det kommer också att fördjupa dina anteckningar och anteckningar på texten.
  • Bild med titeln Annotera ett bok steg 13
    4. Sammanfatta varje sektion längst ner på sidan. När du har slutfört en del av boken, försök att kondensera de viktigaste tankarna och idéerna i avsnittet med några nyckelord. Skriv dessa nyckelord längst ner på sidan så att du kan återvända till dem senare.
  • Till exempel kan du sammanfatta en passage i boken med nyckelord som "makt", "kvinnlig sexualitet" och "Freud Case-studie."
  • Du kan hålla dina sammanfattningar i en separat anteckningsbok eller papper, så marginalerna blir inte röriga med dina anteckningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande