Hur man hakar en cirkel

En virkade cirkel kan användas för allt från ett enkelt armband till grunden för många virkade projekt och stygn. Det finns ett antal stilar för att skapa en cirkel, lite lättare än andra, och alla kommer att ge dig ett annat utseende till din slutprodukt. Välj den metod som är rätt för dig från de ovan angivna avsnitten!

Steg

Del 1 av 3:
Nybörjare
  1. Bild med titeln Crochet en cirkel steg 8
1. Göra en slipknot. Med din vänstra handflatan mot dig och dina fingrar till höger, lägg garnet i handen, med slutet ovanför ditt pekfinger. Lyft sedan ditt pekfinger och lägg garnet bakom fingret. Vik det runt ditt finger två gånger, framåt från den här bakstycket. Håll strängen på plats med tummen och andra fingrar, ta strängen till vänster och dra upp den och över den andra strängen, ta den andra strängen (med den andra fortfarande dras till höger) och dra sedan den strängen upp och Över slutet av ditt pekfinger. Du borde då ha en slinga som du kan justera. Skjut in din krok och justeras tills den är spänd.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 9
    2. Skapa startslingan. Kedjestygn tills du har fyra stygn. Placera sedan din krok genom den första kedjesömmen (bredvid glidknuten), fånga arbetsgarnet på andra sidan och dra sedan det garnet genom kedjesömmen och slingan på kroken.
  • Om ditt mönster kräver ett annat antal startstygn eller olika antal stygn runt cirkeln, följ ditt mönster. Alla följande stygn kan och bör anpassas för ditt individuella projekt.
  • Du kan göra de närmaste stegen lättare genom att identifiera mitthålet. Lite dra ihop de två sidorna av gänget tills ett hål visas i mitten. Se till att det är mitthålet och inte stygnen från att gå med i de två ändarna. Stick och håll ett finger i det här hålet genom processen för att göra ditt liv mycket lättare.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 10
    3. Kedjestygn för din rad höjd. Beroende på om du är enstaka eller dubbelhöjning måste du göra ett annat antal kedjestygn här. Thiswill använder dubbla virka för resten av exemplet, så kedja tre (vilket motsvarar en dubbel virka).
  • Kom ihåg när som helst som du gör en av dessa kedjesystem, det räknas som en dubbel virka (eller vilken söm du använder) i mönstret. Glöm inte att räkna det!
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 11
    4. Fortsätt att dubbla virka, med mitten som ett ankare. Vik garnet över din krok (kallas ett garn över) och sätt sedan in din krok i mitthålet. Ta tag i garnet på andra sidan och dra det genom hålet. Du borde nu se tre loopar på din krok. Fånga garnet igen och dra det genom de två första slingorna och ta sedan garnet igen och dra det genom de två sista. Gör det åtta gånger, tills du har tio stygn totalt runt mitthålet (räknar den ursprungliga kedjan tre som en söm).
  • Kom ihåg det här och alla dubbla virkade stygn som "3, 2, 1" För att få looparna rätt.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 12
    5. Gå med i slutet. Hitta din kedja tre som du gjorde i början. Hitta den tredje kedjan, sätt in din krok i sömmen, garnet och dra garnet genom sömmen och sedan även genom slingan på din krok.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 13
    6. Fortsätt. Du kommer sannolikt att följa ett mönster och vid denna tidpunkt bör du följa specifikationerna för mönstret. I allmänhet (om du inte följer ett mönster), kommer du att kedja tre igen och stygna dubbla virror i utsidan av cirkeln, vanligtvis lägga till en enda kedja var tredje stygn eller så. Den andra och följande raderna kommer att vara olika beroende på vilken sista form du går för och vad ditt mönster är.
  • Del 2 av 3:
    Mellanliggande
    1. Bild med titeln virka en cirkel steg 14
    1. Ställ in ditt garn. Peka din vänstra pekare och mittfingrar tillsammans mot din högra hand. Fånga arbetssidan av garnet i din vänstra ring och pinky fingrar. Vikla garnänden under och bakom de två bästa fingrarna, och sedan runt fram till framsidan, tills den är looped två gånger runt pekaren och mittfingrarna.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 15
    2. Skapa slingan. Placera vänster hand uppåt och sätt in kroken i den ihåliga mellan de två fingrarna. Gå under den första slingan, ta den andra slingan, vrid kroken över tills den ligger platt mot toppen av din hand. Vrid kroken runt tills kroken återgår till originalpositionen. Garnet runt fingrarna kommer nu att fungera som centrumslingan.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 16
    3. Gör dina stygn. Sträck ut din pinkie och ringfingrar för att avslöja arbetsgarnet. Garn över och dra genom slingan på din krok. Kedja tre (för dubbla virka) och sedan byt din hållning: använd tummen och långfinger på höger sida för att klämma på fogen mellan kedjorna och slingan och skjut fingrarna ur slingan (du kan sätta tillbaka ditt ringfinger till Håll slingan spänd om det hjälper dig). Dubbel virka i den stora slingan som vanligt och gör åtta mer dubbla hakar i en linje längs den stora slingan (skapar totalt tio igen).
  • Släpp inte på svansen på slingan. Det här är väldigt viktigt. Du bör fortsätta hålla svansen på plats med fingret, eller säkra det med tejp.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 17
    4. Dra svansen. Håller slutet på din sömlinje i din högra hand, dra svansen med vänster hand för att bilda cirkeln. Du kan dra den till vilken täthet som passar dig.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 18
    5. Gå med i slutet. Hitta din kedja tre som du gjorde i början. Hitta den tredje kedjan, sätt in din krok i sömmen, garnet och dra garnet genom sömmen och sedan även genom slingan på din krok.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 19
    6. Fortsätt. Du kommer sannolikt att följa ett mönster och vid denna tidpunkt bör du följa specifikationerna för mönstret. I allmänhet (om du inte följer ett mönster), kommer du att kedja tre igen och stygna dubbla virror i utsidan av cirkeln, vanligtvis lägga till en enda kedja var tredje stygn eller så. Den andra och följande raderna kommer att vara olika beroende på vilken sista form du går för och vad ditt mönster är.
  • Del 3 av 3:
    Absolut nybörjare
    1. Bild med titeln Crochet en cirkel steg 1
    1. Göra en lång kedja. Kedjestygn tills du har en lång singelkedja. Kedjestygn görs genom att placera garnet över kroken från baksidan, ta bort garnet med kroken och dra garnet genom en slinga i garnet.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 2
    2. Rulla din spiral. Vik kedjan i en spiral tills du har en cirkelform. Gör din kedja längre om cirkeln det gör är inte den storlek du vill ha. Mäta sedan avståndet från cirkelns mitt till utsidan.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 3
    3. Slips på de extra strängarna. Lossa din spiral och binda fyra åtta extra strängar på utgångspunkten för kedjan. Dessa strängar bör vara ca 50% längre än det avstånd du mätt från mitten till kanten av spiralen.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 4
    4. Väva strängarna. Rulla spiralen och vävde sedan de extra strängarna genom stygnens centra i varje rad, vilket ger strängen från mitten till kanten. Gör detta för alla strängar och rymd dem jämnt.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 5
    5. Slå av ändarna. Binda ändarna vid kanten av cirkeln.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 6
    6. Avsluta ditt projekt. Slå av slutet av kedjan eller fortsätt ditt projekt som du vill.
  • Bild med titeln Crochet en cirkel steg 7
    7. Gjort! Ju mer extra strängar du har, desto säkrare kommer cirkeln att vara. Detta är inte den mest attraktiva av virkade cirklar, men det är det enklaste om du har problem med att räkna stygn och få din cirkel att sitta platt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Saker du behöver

    • Virknål
    • Garn
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande