Hur man viker en halsduk

När de första nippy dagarna på hösten rullar runt kan du hitta dig själv att gräva din pålitliga halsduk ut ur lagringsfacket. När du tar bort halsduken, kasta inte det på toppen av din smutsiga klädhålan - i stället vika det! Med några grundläggande vikar och slipsar är det lätt att hålla dina favorit halsdukar skrynkliga och även visa dem när du inte bär dem.

Obs! Den här artikeln är för vikning av halsdukar för dekorativa / lagringsändamål. För information om intressanta sätt att bära din halsduk, se Vår artikel om ämnet.

Steg

Metod 1 av 4:
Gör en grundläggande lagringsvikt
  1. Bild med titeln Vik en Scarf Steg 1
1. Sprid halsduken på en plan yta. Ta bort halsduken och lägg den ner på ditt arbetsområde. Dra kanterna tills halsduken är helt platt mot ytan under den.
  • 2. Vik halsduken över på sig själv. Ta bort den smala kanten av halsduken i ena änden. Vik den här änden av halsduken upp och om tills den är uppradad med den andra änden. Räta ut tygets kanter så att de är fodrade upp.
  • För att vara tydlig vill du göra en "hamburgare vik," inte en "hotdog." Du borde göra halsduken kortare, inte skinnier.
  • 3. Vik igen på samma sätt. Ta tag i den vikta änden av halsduken. Vika den över toppen av halsduken tills det är även med "öppna" slutet av halsduken precis som du gjorde i det sista steget.
  • 4. Vik på samma sätt en gång till. Ta den vikta kanten och vika den över toppen av halsduken igen. Räta ut kanterna så att de är ordentligt anpassade. När du är klar, ska halsduken se lite ut som ett litet halvt papper.
  • Bild med titeln Vik en Scarf Steg 5
    5. Förvara din halsduk. Det är allt! Din halsduk är nu redo att lagra i en garderob, skåp, ficka eller var du än behöver för att stash den. Denna enkla men praktiska veck ska hålla det rent och fritt från rynkor tills du är redo att bära den igen.
  • Metod 2 av 4:
    Göra en varuhusvisning vik
    1. Lägg halsduken platt. Någonsin undrat hur klädaffärer får sina halsdukar så bra ut när de är på display? Med den här veckan kommer du att kunna visa bort din halsduk som det är helt nytt. För att börja, lägg din halsduk helt, som ovan.
    • För den här metoden är det också viktigt att räta ut några tofs i båda änden av halsduken (och för att hålla dem raka under hela veckan) - det gör att vecket ser lite mer professionell när den är klar.
  • 2. Vik i halva längden. När din halsduk är platt, ta en av de långa kanterna och vika den över så att den är i linje med den andra kanten. Din halsduk ska nu se ut som en lång, mager strip. Försök att hålla några tofsar rakt och platt efter din vik.
  • 3. Vik halsduken över på sig själv. Därefter vik halsduken över sig själv så att båda öppna kanterna är i linje med varandra. För att vara tydlig är det en "hamburgare" vik, inte en "varmkorv" Fold - Din halsduk ska bli kortare, inte skinnigare.
  • 4. Upprepa en eller två gånger i en "dragspel" stil. För att avsluta, vika din halsduk antingen tillbaka på sig själv, antingen en eller två gånger mer (beroende på hur kompakt du vill att den färdiga produkten ska titta. Vända riktningen av din vik varje gång så att mönstret av veck "drag."När du är klar, radera kanterna på din halsduk så att dina tofs hänger rakt och fritt förbi kanten av veckan.
  • Den här falska stilen är praktisk eftersom förutom att din halsduk ser elegant och attraktivt, "dragning" Fällor gör det väldigt lätt att hämta och kasta på bråttom.
  • Metod 3 av 4:
    Gör en hängande flätad vikning
    1. Bild med titeln Vik en Scarf Steg 14
    1. Vik halsduken i halva löst. Denna vik, som ser lite ut som ett hårflaska, är ett rymdbesparande, visuellt tilltalande sätt att lagra halsdukar på en vanlig kapphängare. Att börja, allt du behöver göra är att vika halsduken i hälften. Men till skillnad från ovanstående behöver du inte anpassa kanterna med varandra - en lös vik kommer att göra, så länge det finns ungefär samma mängd material på vardera sidan av vikningen.
  • 2. Släpp ringen i veckan. Med den här veckan kopplar du antingen bort halsduken direkt till din kapphängare eller knyter den till en metall- eller plastring och hänger sedan det på din kapphängare. Om du vill använda en ring, ta en före början - speciellt gjord "halsdukringar" säljs på många modebutiker och specialhandlare online, men du kan också använda metallbindningsringar. Oavsett ringen du använder, släpp halsduken genom den så att ringen sitter vid den vikta delen av halsduken innan du fortsätter.
  • Om du inte använder en ring, skjut bara din hängare mellan de två ändarna av halsduken och upp till vikningen. I det här fallet kan du ignorera referenser till ringar i resten av den här metodens instruktioner.
  • 3. Vrid halsduken tills det är ganska tätt. Ta tag i din löstvikna halsduk, vrid varje ände i motsatta riktningar. Efter några vändningar borde halsduken vara ett litet företag och "urusel." Fortsätt vrida - du vill att halsduken ska bli ganska tight.
  • De flesta halsdukar ska vara mycket fjädrande för den här veckan. Men om du märker att din halsduk börjar riva eller spänna under vridningen av vridningen, sluta och prova en annan vik - du vill inte förstöra din halsduk.
  • 4. Hålla vridning. När det har blivit ganska tight, bör din halsduk börja curl upp på sig själv med varje efterföljande vridning. Inom några fler vändningar ska halsduken se ut som en lång, knutig, flätat lås av hår. Ringen ska vara i veckan på toppen av den vridna halsduken - om den har glidit, skjut bara den tillbaka till toppen.
  • 5. Binda bottenändarna ihop. Avsluta genom att ta de två ändarna av halsduken och binda dem till varandra i en grundläggande knut. Detta bör hålla spänningen i "fläta," se till att den blir twisted. Grattis - du borde nu ha en ganska kompakt halsduk "fläta" med en bekväm hängande ring som ska vara en cinch att glida på en kapphängare tillsammans med så många andra halsdukar som du önskar.
  • Metod 4 av 4:
    Gör en knuten mannequin vik
    1. Bild med titeln Vik en scarf steg 10
    1. Drapera halsduken runt mannequinens axlar. Liksom andra kläder visas halsdukar ofta på mannequins i butiker. Om du har en mannequin (eller ett liknande runda visningsfäste) kan du göra det "ha på sig" Din halsduk med denna enkla vikning. Börja med att lägga halsduken över mannequins axlar (eller runt baksidan av ditt berg) så att den hänger ner på båda sidor.
    • Observera att den här stilen också fungerar för dig själv - dessa instruktioner kan vara för att visa halsduken på en mannequin, men du kan bära den genom att helt enkelt replikera dem.
  • Bild med titeln Vik en Scarf Steg 11
    2. Ta höger sida över vänster. Scarfen ska nu hängas ungefär jämnt på vardera sidan av din mannequin. Ta tag i slutet av halsduken till höger och dra den över slutet till vänster. Svärdarna ska göra en "X" mönster.
  • Bild med titeln Vik en scarf steg 12
    3. Ta med slutet av halsduken under och över toppen av slingan. Ta sedan den högra änden av halsduken som du flyttade i det sista steget. Tuck upp och under vänstra änden. Låt slacken falla över toppen av den slinga du just har gjort. Du borde nu ha en mycket lös "Knut" eller knyta ungefär i mitten av mannequinens bröstkorg.
  • Bild med titeln Vik en Scarf Steg 13
    4. Dra åt "Knut" som du önskar. Vid denna tidpunkt kan du dra på vardera änden av halsduken för att dra åt den centrala "Knut." Som du gör det, för en symmetrisk presentation, försök att hålla båda lösa ändarna av halsduken ungefär.
  • Tips

    Pet älskare akta dig - om du har en hund eller katt, gör du inte dessa veck nära det. Husdjur älskar att nypa, skrapa och bita i ändarna av en halsduk medan du försöker lägga det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande