Hur man krossar bandgarn

Novelty garn är alltid roligt och bandgarn är inget undantag! Boutique bandgarn ser ut som ett platt band med en ovanlig kant. En kant är en tunn sträng som ser ut som en stege som är ansluten till bandet mellan luckor. Även om du kommer att göra vanliga virkade stygn, kommer du att arbeta i dessa luckor för att skapa ditt virkade projekt. Prova en enkel halsduk för att vänja sig vid att arbeta med bandgarn-du kommer att älska frilly, ruffled konsistens.

Steg

Metod 1 av 3:
Allmänna tekniker
  1. Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 1
1. Arbeta med krokstorleken som rekommenderas för ditt garn. Om du arbetar från ett mönster, läs instruktionerna för att se vilken typ av garn de rekommenderar och hur mycket du behöver göra ditt projekt. Läs sedan garnetiketten för att se vilken storlek du ska använda. Garnföretaget har redan tagit gissningen ut ur vilken krok fungerar bäst för det specifika garnet, så spara tid och hålla fast vid deras rekommendation.
  • Till exempel fungerar en populär stil av bandgarn bäst med en storlek US J-10 (6 mm) hakkrok.
  • Om du har på dig det virkade projektet, välj ett band som är bekvämt och väljer en färg du gillar.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 2
    2. Välj bandgarn med stegkantgning om du vill hekla något frilly. Vissa bandgarn är släta, tunna remsor av tyg. Dessa typer kallas tejpband medan andra typer av bandgarn är bred och platt. Dessa boutique garn har en känslig kant som har luckor som en stege längs 1 sida. Använd den här typen av garn för att göra ett extra-ruffly-projekt som en halsduk.
  • Bandstilbandet är bra för stickprojekt där du kan täta garnet så att det ligger platt. Du kan använda dem för hakprojekt, men garnet kan vrida eller curl.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 3
    3. Par virkade band med vanligt garn för att ge ditt projekt mer stabilitet. Om du känner bandet, kommer du förmodligen att hitta att det är tunn och spetsigt. Det här är bra om du gör en ruffled kant eller halsduk, men det kan göra det svårt att virka ett projekt med struktur som en korg eller klädsel. För att stärka ditt garn, koppla det med ett tyngre garn och arbeta de två garnerna tillsammans samtidigt.
  • Till exempel, om du hakar en filt, koppla ett bandgarn med ett mohair eller bomullsgarn för att ge det lite extra stöd.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 4
    4. Vind bandet garn runt ett kartongrör för att göra det lättare att arbeta med. De flesta bandgarn säljs som en hank, vilket är garn som är löst snodd i en lång spole. Om du inte blinkar det innan du börjar hekla, tenderar garnet att tömma. Att blåsa garnet, untwist the hank och untie garnet från de tunna slingorna av sträng som håller hanken tillsammans. Sedan blåser långsamt bandgarnet runt ett tomt pappershandduk.
  • Även om du kunde blåsa garnet i en boll, kommer det att vrida mycket vilket gör det svårt att hekla med.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 5
    5. Använd en stygnmarkör om du tar en paus vid hakning. Bandgarn kan vara riktigt slick, vilket gör det super lätt att oavsiktligt rasa. Om du måste ställa in ditt projekt i en minut, lägg en stygnmarkör på ditt arbete. Detta håller det från att unraveling så att du snabbt kan hämta rätt där du slutade!
  • Har inte en stygnmarkör? Använd örhänge med en lås, en papperslip eller en säkerhetsstift.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 6
    6. Gör en träningspass för att bli bekväm med bandgarnet. Det är förståeligt att du kanske vill hoppa direkt in i ditt nya bandgarnprojekt, men en liten övning kan verkligen hjälpa till. Virka en enkel swatch av cirka 30 rader av de stygn som ditt mönster kräver att det här ger dig en känsla för att arbeta med materialet.
  • Om du arbetar med bandstilbandet, kan du blockera det för att se hur det håller sin form. Blockera inte boutique bandgarn eftersom det är så rufflat och frilly att det inte är tänkt att hålla en definierad form.
  • Metod 2 av 3:
    Projektidéer
    1. Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 7
    1. Använd bandgarn för att göra en rolig, frillad halsduk eller sjal. Scarves kan vara det mest populära sättet att arbeta med bandgarn eftersom de är lätta och du får bra konsistens från garnet. Välj ett halsdukmönster som anger att du använder Boutique Ribbon Garn eftersom du inte bara kan byta ut nyhetsgarn på egen hand. Arbeta i luckorna på nymansgarnets stegkant för att skapa bandeffekten.
    • Är du ny att hekla? En enkel halsduk är ett bra projekt för nybörjare eftersom du inte behöver kontrollera din mätare och du kan göra halsduken någon storlek du gillar.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 8
    2. Skapa anpassade tillbehör som huvudband eller armband. Vem säger att dina smycken måste vara gjorda av metall? Avgrena och virka dina egna unika föremål. Eftersom bandgarn kommer i så många olika färger, har du inga problem att känna sig inspirerad. Prova hakning:
  • Huvudband
  • Halsband
  • Bågar
  • Bälten
  • Hatt
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 9
    3. Parbandgarn med standardgarn för att lägga till textur till tröjor eller kjolar. Eftersom boutique bandgarn inte kan hålla mycket form på egen hand, koppla det med standardgarn om du vill ha ett klädesplagg. Detta ger din tröja, tröja eller kjol en flouncy, vågig effekt.
  • Vill du göra kläder med bandstilband garn? Inga problem! Välj ett ljus, lös mönster som en sommarstopp eller baddräktskåpa istället för en robust, tung tröja eftersom bandstilgarn inte håller sin form väl.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 10
    4. Virka en lös väska eller tote med hjälp av bandstilband garn. Använd inte frilly boutique bandgarn för en väska, eftersom det inte är robust nog. Istället hitta ett virket väska mönster och använd platt tejpstil garn. För ett enkelt projekt, virka på väskan i runda och lägg till band.
  • Om du vill hekla en liten koppling eller handväska, håll dina stygn täta så tyget har inte luckor för att saker ska falla igenom.
  • Metod 3 av 3:
    Ribbon garn halsduk
    1. Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 11
    1. Sätt in en hakkrok i ett gap 6 i (15 cm) från slutet av ditt bandgarn. Varva ner några av ditt boutique bandgarn och mäta 6 tum (15 cm) från slutet du började dra. Sedan, ta en storlek US J-10 (6mm) hakkrok och tryck den genom gapet längs kanten av bandgarnet.
    • Även om bandgarn varierar efter varumärke, kan du upptäcka att varje gap på stegen kant mäter omkring 1 tum (2.5 cm). Detta kan hjälpa dig att snabbt mäta 6 tum (15 cm) från råänden.
    • Håll bandgarnet så att banddelen hänger under den stegade kanten med luckorna.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 12
    2. Hoppa över 1 gap och gör en kedjestygn med den tunna kanten. Kom inte ihåg hur man kedja? Det är väldigt enkelt, när du hoppar över 1 hål i kanten av garnet, sätt in din krok i följande gap och ta bort garnet med hakkrokspetsen. Dra sedan det genom slingan som redan finns på din krok. Detta gör 1 kedja.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 13
    3. Fortsätt hoppa över 1 och kedja 1 fyra gånger. För att få den nedre kanten på din halsduk, fortsätt att hoppa över 1 gap och sätt in din krok i följande. Ta det tunna garnet och dra det igenom båda dina loopar. Fortsätt att göra detta tills du har gjort totalt 5 kedjestygn.
  • Du måste pausa ibland och varva ner ditt bandgarn från kartongspolen när du arbetar.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 14
    4. Kedja 1 stygn och vänd ditt arbete för att starta din första rad. Gör en annan kedjestygn och vänd ditt arbete så att du kan börja hekla tillbaka över kanten som du just gjort. Det borde redan se ruffled så att du måste titta noga på stygnen när du arbetar.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 15
    5. Hoppa över en kedja och enskild virka (SC) i nästa söm. För att starta rad 1, sätt in din krok i gapet i den andra kedjan från kroken. Sedan, gör en enda virkelsöm. Kom ihåg att du gör en SC, lägger du in din krok i utrymmet i nästa kedja och dra den på din krok. Tryck sedan på din krok i följande utrymme och dra slingan upp och genom båda slingorna som finns på kroken.
  • Om du gillar att ha en visuell markör för raderna, håll en stygnmarkör på den första SC-stygnen av rad 1.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 16
    6. Enkelt virka i nästa 3 kedjestygn och gör 1 mer kedjestygn. Du är nästan klar att arbeta i startkanten av din halsduk! Gör en enda virkelsöm i följande 3 kedjestygn och arbeta 1 kedjestygn i slutet av raden.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 17
    7. Gör en enda virkelsöm i varje söm på den andra raden. Vänd ditt arbete så att du kan hekla tillbaka över raden. Du jobbar bara 1 enda virkade söm i var och en av de enkla virkade stygnen från rad 1.
  • Glöm inte att flytta din stygnmarkör när du vänder ditt arbete. Det här gör det väldigt lättare att se var raden började.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 18
    8. Fortsätt arbeta singelhåriga rader tills halsduken är så länge du vill. Upprepa rad 2, vilket är singelhäckning i varje söm och kedja 1 i slutet. Gör det tills din halsduk är ca 50 tum (130 cm) eller så länge du vill. Tänk på att om du vill ha en riktigt lång halsduk, kan du behöva ett extra skein av bandgarn.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 19
    9. Skär en 6 tum (15 cm) svans och binda en knut vid varje ände av garnet. Stoppa din halsduk från att unraveling innan du kan avsluta den. Binda en enkel knut i slutet av din halsduk och klippa en lång garn svans i den änden. Slå sedan en knut i den andra änden av halsduken där du började hekla.
  • Kom ihåg att du lämnade en 6 i (15 cm) garnsvans vid din startade slut när du kastade på kedjesömmen.
  • Bild med titeln Crochet Ribbon Garn Steg 20
    10. Gäng en sömnad och sy svansarna genom ändarna av din halsduk. Du kan vara bekant med vävning i svansar, men bandgarn är lite annorlunda. Tråd en sömnadsnål med sy tråd som matchar färgen på din halsduk. Gäng garnens svans längs slutet så det matchar den rufflade kanten och håll den medan du syr den på plats.
  • Glöm inte att göra det här för garnsvansen du gjorde när du kastade på.
  • Om sömnadsdelen känns överväldigande är det helt okej att bara knyta av ändarna och trimma bandet garn nära knuten. Knuten kan vara synlig, men du kan kunna flysa band för att dölja ändarna.
  • Tips

    Köp tillräckligt med bandgarn för att slutföra hela ditt projekt och kom ihåg att få skeins från samma färgämne så det finns inte färgvariationer.

    Saker du behöver

    • 1 3.5-uns (100g) / 48 meter (44 m) Hank av boutique bandgarn
    • Storlek US J-10 (6mm) hakkrok
    • Sax
    • Kartong pappershandduk
    • Stygnmarkör
    • Sy nål och tråd
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande