Så här adresserar du ett pressmeddelande

Pressmeddelanden - detaljerade uttalanden om en viss händelse eller utveckling som är utformad för att generera pressdäckning - skickas främst till journalister elektroniskt. Eftersom journalister normalt måste siktas genom dussintals pressmeddelanden i veckan, pressmeddelanden som är dåligt formaterade kommer sannolikt att raderas olästa. Se till att journalisten inte bara känner till pressmeddelandet, men vem har det skickats från en snabb blick.

Steg

Metod 1 av 3:
Formatera ditt e-posttrycksläpp
  1. Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 1
1. Skicka ditt pressmeddelande från ett mail med organisationens domännamn. Att göra detta kommer att hjälpa journalisten att veta vem pressmeddelandet kommer från. Om du inte har en e-postadress där namnet på organisationen är klart från domänen, registrera dig för ett gratis e-postkonto med Gmail, Hotmail eller en annan gratis e-posttjänst. Skapa ett användarnamn som enkelt identifierats som anslutet till din organisation.
  • Om du arbetar för ACME Corporation, skapa en e-postadress med ett användarnamn som "AcMecorPressReleases". Se till att du håller fast på lösenordet och övervakar kontot för eventuella svar du kan få.
  • Om domänen inte är synlig i en inkorg eftersom användarnamnet är för länge eller på grund av mottagarens visningsinställningar, fråga din IT-avdelning för att ställa in en dedikerad e-postadress med "Press" i användarnamnet (till exempel, tryck på @ acmecorporation).
  • Om du är tvungen mellan att använda en skrymmande mall som sannolikt kommer att flaggas av spamfilter och helt enkelt skriva ditt brevhuvudets information på toppen av mailet, gå med den senare.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 2
    2. Använd rubriken Pressmeddelande i din ämnesrad. Tänk på att din avsändare inte kommer att kunna se hela ämnet om de inte klickar på e-postmeddelandet. Frontload ämnet linje med de mest övertygande detaljerna av WHO, vad, när, var och varför av dina nyheter.
  • Du borde inte bara lita på pressmeddelande distributionstjänster eller allmänna pressrum e-postkonton för att få din historia där ute. Istället göra lite forskning och ta reda på vem de enskilda journalisterna sannolikt kommer att skriva om ditt tillkännagivande på mediautbud som du vill tjäna om.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 3
    3. Omformatera din rubrik för att vädja till en viss journalist. Om du skickar din release till en journalist, vet du antingen eller en som vanligtvis täcker ditt ämne, kan du vara lite mindre formell. Använd ämnesraden för att göra anslutningen mellan ditt meddelande och tidigare historier som de har skrivit.
  • För att öka dina chanser att fånga journalistens uppmärksamhet kan du också vilja lägga till en kort omslag i mailet i e-postmeddelandet ovanför pressmeddelandet själv.
  • Bild med titeln Adress ett pressmeddelande steg 4
    4. Skydda privatlivet för dina mediekontakter med hjälp av BCC-linjen. Om du skickar flera journalister en kopia av ditt pressmeddelande, placera alla sina e-postadresser i BCC-linjen så att du inte oavsiktligt delar sina e-postadresser med andra reportrar.
  • BCC-linjen i ett e-postställ för blindkolkopia. När du använder den här raden för att maila två eller flera personer, kommer mottagarna inte att se vem som har fått e-postmeddelandet - eller deras e-postadress.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande steg 5
    5. Begränsa användningen av bilagor. Vissa journalister arbetar för mediauttag som automatiskt skärmar alla inkommande e-postmeddelanden med bilagor över en viss storlek. Andra har mycket känsliga spamfilter som kan omdirigera din e-post från sin inkorg så snart du trycker på "Skicka."Om du inkluderar stora tillbehör, får journalister aldrig se din email.
  • Lägg till länkar till foton och videoklipp, snarare än bilagor. Om du har foton eller video du vill inkludera som en del av din utgåva, ladda upp dem till ditt företags hemsida eller sociala mediekanal och inkludera en hyperlänk till dem i pressmeddelandet.
  • Minska alla foton du vill bädda in i e-postmeddelandet till miniatyrstorlek och begränsa till en eller två.
  • Metod 2 av 3:
    Inklusive kontaktinformation
    1. Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 6
    1. Inkorporera din organisations brevhuvud i ditt pressmeddelande. Många företag har e-postmallar komplett med organisationslogotyp, adress, telefonnummer och företags e-postkonto. Fråga din handledare eller annan lämplig personal som människor för den här mallen.
    • Se till att mallen är tillräckligt liten för att undvika ditt typiska spamfilter. Din övergripande email, inklusive rubrik och sidfotbilder, bör inte vara större än 50 kb till 70kb.
    • Om en sådan mall inte är tillgänglig, ska du skriva den här informationen längst upp på sidan. Denna information ska lämnas motiverad och skriven i följande ordning:
    • Namn på organisationen
    • Postadresslinje 1
    • Postadresslinje 2
    • Stad, stat, zip
    • Huvudtelefonnummer
    • Webbadress
  • Bild med titeln Adress A Pressmeddelande Steg 7
    2. Ange din e-post är ett pressmeddelande. Typ "För pressmeddelande" I mitten av sidan under ämnesraden. Detta borde vara med fetstil och aktiverade bokstäver, och kommer att låta journalisten omedelbart veta vad de tittar på.
  • Överväg att starta din ämnesrad med "Pressmeddelande:" följt av din ämnesrad för att hjälpa till att skära genom röran.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 8
    3. Lägg till "FÖR OMEDELBAR SLÄPPNING" Om meddelandet är tidskänsligt. Dessa bokstäver ska vara kvar, fridificerade, djärva och aktiverade. Om du vill skicka reportern frisläppandet som huvudet upp, men vill inte att de ska publicera omedelbart, skriv embargoed tills och lägga till det datum då de kan göra meddelandet offentligt.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande Steg 9
    4. Lägg till din kontaktinformation för journalisten att följa upp. Många journalister kommer att kassera ditt pressmeddelande om du inte gör det enkelt för dem att följa upp. Kom ihåg att de inte bara tar emot ditt pressmeddelande utan dussintals andra fulla av potentiella nyhetsberättelser. Inkludera ett mobilnummer och en e-postadress och se till att övervaka både nära för mediekopplingar.
  • Metod 3 av 3:
    Pitching ditt pressmeddelande på sociala medier
    1. Bild med titeln Adress ett pressmeddelande steg 10
    1. Ladda upp ditt pressmeddelande till en webbplats som inte är indexerad av sökmotorer. Om du pitchar reportrar online, vill du ha en länk till din release som du kan dela snabbt och enkelt online, men det är svårt för allmänheten att komma åt. Kontrollera med din IT-avdelning om att konfigurera webbsidor som inte är indexerade med sökmotorer som du enkelt kan ladda upp pressmeddelanden till.
    • Se till att organisationens branding är synlig på den här sidan. Använd din organisations logotyp och inkludera den fysiska adressen, telefonnumret och länkar till officiella sociala mediekanaler. Det ska vara kristallklart där utgåvan kommer ifrån.
  • Bild med titeln Adress ett pressmeddelande steg 11
    2. Undvik pitching journalister på Facebook. Eftersom människor använder Facebook för sociala nätverk med vänner och familj, anses slumpmässiga mediaspiter från främlingar ofta påträngande. Använd Twitter till Pitch Journalister istället.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande steg 12
    3. Hitta journalister att kasta med Twitters sökverktyg. Många journalister bibehåller sociala profiler, kanske framför allt på Twitter, där du kan hitta matar av sina artiklar. Använd sökfunktionen för att undersöka journalisterna som kan vara sannolikt att täcka din historia.
  • Kompilera en lista med reporterens namn som kan täcka dina nyheter från nyhetsuttagets webbplatser. Använd sedan sökfältet för att söka efter deras namn på Twitter.
  • Sök efter nyckelord relaterade till ditt ämne på Twitter. Skanna sedan sökresultaten och se om några reportrar har skickat om de sökorden.
  • Bild med titeln Adress Ett pressmeddelande steg 13
    4. Meddelande en eller två journalister offentligt och lägg dem privat. Du vill följa dem på Twitter först. Sedan tweet dem, vilket indikerar att du har några nyheter att dela med dem och be dem att dm dig. Låt journalisten (erna) känna den organisation du representerar, inkludera din organisations Twitter-handtag i ditt offentliga meddelande.
  • Du bör tippa till nyheterna tillräckligt starka för att vara intresse men inte tillräckligt starkt för att tipsa din hand till någon annan som ser tweet på sin tidslinje.
  • Bild med titeln Adress ett pressmeddelande steg 14
    5. Dra nytta av hashtags. Om du vill distribuera din frisättning långt och identifiera en eller två populära Hashtags som du enkelt kan och naturligtvis kan införliva i en social media som innehåller en länk till din release. När du är redo att göra ditt tillkännagivande, inkludera de hashtags på dina sociala medier på dina märkes- sociala medier för att maximera exponeringen.
  • Tips

    Eftersom många reportrar arbetar efter vanliga öppettider, överväga att inkludera ditt mobilnummer när du adresserar ett pressmeddelande.
  • Hoppa alltid över en rad eller två som följer varje element i ett pressmeddelande. Lägg till exempel mellanslag efter orden Pressmeddelande och för omedelbar frisättning.
  • Varningar

    Medan pressmeddelandenades skickades rutinmässigt via fax och till och med postmeddelande, vilket gör det idag drastiskt minskat dina chanser att ditt pressmeddelande ses över.
  • Använd inte alla kepsar i din ämnesrad eller pressmeddelande. Alla kepsar anses skrika i e-post-etikett.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande