Så här stänger du ett microsoft-konto

Thisteaches du hur man permanent tar bort ditt Microsoft-konto. Radera ditt Microsoft-konto raderar också din tillhörande Microsoft-e-postadress (@Outlook.com, @live.com eller @hotmail.com), ditt Skype-konto, filerna i din OneDrive, och alla Microsoft-produkter du har köpt eller prenumererat på. När du har tagit bort ditt konto har du 60 dagar att återaktivera det om du ändrar dig.

Steg

  1. Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 1
1. Gå till https: // konto.leva.com / closeaccount.aspx I en webbläsare. Detta är Microsoft Live "Stäng mitt konto" sida, som du kan logga in på på någon dator, telefon eller surfplatta.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 2
    2. Logga in med det konto du vill radera. Ange e-postadressen som är kopplad till ditt konto och klicka på Nästa, och bekräfta ditt lösenord.
  • Ditt Microsoft-konto-inloggning börjar vanligtvis med ditt användarnamn och slutar med @Outlook.com, @live.com eller @hotmail.com. Om du hör till det med ett annat e-postkonto, till exempel din företagsdomän eller Gmail-adress, använd den adressen för att logga in.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 3
    3. Verifiera din identitet. Beroende på dina säkerhetsinställningar kan du behöva verifiera din inloggning genom att ha en kod som skickas till din e-postadress eller telefonnummer. Om du uppmanas att göra det, klicka på din e-postadress eller telefonnummer för att ta emot koden från Microsoft och ange sedan den koden på sidan när du blir ombedd.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 4
    4. Granska informationen på bekräftelsessidan och klicka på Nästa. Den här sidan innehåller viktig information om att stänga ditt konto. Granska informationen och klicka på Nästa i det nedre vänstra hörnet för att fortsätta.
  • Om du inte redan har tagit något av de steg som rekommenderas på sidan (till exempel att avbryta prenumerationer, spendera ditt återstående kontosaldo (er) och stänga av återställningsskydd), överväga att göra det innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 5
    5. Klicka på alla kryssrutor på skärmen. Detta är för att du förstår vad som händer när ditt konto är stängt. Kryssrutorna informerar dig om följande:
  • Du kommer att förlora tillgång till Skype, Azure, Hotmail, Outlook.com, kontor 365, onedrive, msn pengar, utsikter.com, hotmail, och alla andra produkter du använder med det här kontot.
  • Apps, musik, spel och programvara som köpts via Microsoft Store med det här kontot kommer att vara permanent förlorade.
  • Du kommer att förlora alla Xbox-speldata som sparats på det här kontot, inklusive sparade spel, inköp i spel, Xbox Game Pass, Live Gold och Mixer Pro.
  • Enheter med det här kontot kan förlora korrekt funktionalitet.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 6
    6. Välj anledningen till att du stänger kontot. Använd rullgardinsmenyn längst ner på sidan för att välja en anledning du vill lämna.
  • Om du bestämmer dig för att inte fortsätta eftersom du kommer att förlora tillgången till för många produkter, överväga att skapa ett nytt konto utan att stänga den gamla. Detta ger dig en chans att börja färskt med en ny e-postadress utan att förlora tillgången till alla dina gamla produkter. Ser Så här skapar du ett Microsoft-konto För att lära dig hur du konfigurerar ett nytt konto.
  • Bild med titeln Stäng ett Microsoft-konto Steg 7
    7. Klicka på Markera konto för stängning knapp. När du har kontrollerat alla kryssrutor, och valde en anledning att sluta, blir den här knappen längst ner på sidan blå. När du klickar på knappen markeras ditt konto för radering.
  • Om du ändrar dig om att radera ditt konto kan du återställa det genom att logga in på någon Microsoft-relaterad webbplats inom de närmaste 60 dagarna. Efter 60 dagar kommer kontot och alla dess tillhörande data att tas bort permanent från Microsofts servrar.
  • För att säkerställa att du inte på misstag loggar in i ditt Microsoft-konto, se till att du loggar in någonstans är du vanligtvis inloggad.
  • Tips

    Ditt konto-ID kommer att hållas "inaktiv" i ca 60 dagar (2 månader) innan det blir helt stängt. Det betyder att du kan aktivera det igen, men det betyder inte att du kommer att få tagit bort data. Efter den här tiden kommer ditt konto att raderas helt och någon annan kan anmäla sig till ditt tidigare ID.
  • När du stänger ditt Microsoft-konto tar du bort din kontoinformation som ditt ID, lösenord och kontakter. Alla dina e-postmeddelanden kommer att raderas och ditt konto kommer att avaktiveras, vilket mail som kommer till ditt konto kommer att studsa tillbaka till avsändaren (inklusive skräppostsändare, vilket berättar att ditt konto är / var giltigt).
  • Ibland kan systemet be dig att verifiera med en sekundär verifieringsmetod på fil för att du är vem du säger att du är. Oavsett om det är via ett textmeddelande till mobilnummeret på fil, eller ett mail till den sekundära e-postadressen på filen. En kod kommer att skickas att du måste återkomma till dem (som du ska få inom en minut eller två). Se till att du kan ta tag i den här koden och ge den till dem när de ber dig att leverera den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande