Hur man hanterar en bondeaffär

En bondeaffär kan vara ett bra ställe att få några extra dollar om du behöver ett lån eller en snabb försäljning. Pawn Shops tillåter vanligtvis dig att antingen sälja ett föremål direkt, eller placera objektet i den tillfälliga vården av affären i utbyte mot ett kontantlån, vilket måste betalas i full plus intresse med ett angivet datum. Pawn Shops är också ett bra ställe att köpa begagnade varor till ett billigare pris. Vissa bondeaffärer säljer föremål för upp till 70 procent billigare än detaljhandelspriser. Att lära sig att göra en transaktion med en bondeaffär kan få dig snabba pengar, ett tillfälligt lån eller bara ett köpköp.

Steg

Metod 1 av 2:
Få pengar från en bondeaffär
  1. Bild med titeln Köp en förlovningsgåva för en pojkvän eller flickvän Steg 1
1. Hitta värdefulla föremål. Innan du kan gå till en bondeaffär för att få pengar, måste du hitta och samla värdefulla saker i ditt hem. Vissa experter rekommenderar att du kontrollerar kvaliteten på vissa objekt hemma för att säkerställa att endast högkvalitativa föremål kommer in.
  • Om du tar med glasobjekt, leta efter varumärken som Baccarat och Limoge som en bra indikation på objektets värde.
  • Smycken som stämplas med "Hånge" (tungt guldelektroplat), "Gp" (guldpläterad), eller "Rpg" (rullat guldpläterad) är praktiskt taget värdelös i en bonde transaktion. Dessa smycken är typiskt en baser metall belagd med en tunn tallrik för att se mer värdefull ut.
  • Leta efter smycken stämplat med "750," "750/1000," "Pint," eller "18k." Dessa indikerar att föremålen är 18 karat guld eller platina, vilket innebär att de kommer att hämta ett högt pris på en bondeaffär.
  • Var noga med att göra ditt föremål så tilltalande som möjligt. Detta kan medföra en enkel dammning, eller polera av tarnen på en smycke. Tänk på hur föremålet skulle se till en konsument - om du tänkte på att köpa det objektet, skulle det vara tilltalande i sin nuvarande stat?
  • Bild med titeln Desensibiliserar dig själv från smärta Steg 4
    2. Bestäm mellan pawning och försäljning. Din transaktion behöver inte nödvändigtvis sluta när du går ut ur bondeaffären. Pawn Shops låter dig antingen sälja ett objekt direkt, eller bonde objektet. Pawning ett objekt betyder att du lämnar det objektet i butikens vård i utbyte mot ett kortfristigt lån. Om du betalar lånet plus dess upplupna intresse med ett förutbestämt datum kan du få tillbaka ditt föremål. Om inte, blir föremålet butikens egendom, och ägaren av den bondeaffären kan sälja ditt föremål till allmänheten.
  • Den typiska tidsperioden för ett bondeaffärslån är mellan 90 och 120 dagar. Efter den punkten blir föremålet den rättsliga egenskapen hos bondeaffärsägaren.
  • De räntor och avgifter som tillämpas på ditt lån regleras generellt av den stat där den bondeaffären är verksam.
  • Bild med titeln Rengör dig själv av fördomar och rasbaserade beteenden Steg 18
    3. Forskning Ditt objekt (er). Innan du överlämnar dina värdesaker för bonde eller sälja på en bondeaffär är det viktigt att känna det verkliga värdet av det objektet. Pawn Shop Indepriantors kommer vanligtvis att försöka skära ner dig till lägsta möjliga pris när du bonde eller säljer ett objekt, så du behöver veta värdet på varje föremål i förväg.
  • Överväg att ha dina varor utvärderade av en professionell. Att ha en juvelerare (till exempel) skriftlig bedömning kan hjälpa dig att fynda för en bättre affär på dina föremål på bondeaffären.
  • Förvänta dig inte att få det fulla värdet. Pawn Shops är i branschen för att tjäna pengar, så du kommer aldrig att få återförsäljningsvärdet av dina föremål på en bondeaffär. Vanligtvis kan du förvänta dig att komma någonstans mellan 30 och 60 procent av värdet på dina föremål.
  • Överväg att sälja dina varor online istället. Det finns många online pantaffärer, liksom online budgivningsplatser som eBay. Dessa alternativ kan hämta ett högre pris för dina varor, men nackdelen är att du inte kommer att gå med pengar i hand samma dag som du skulle med en bondeaffär.
  • Bild med titeln Detekterar depression i dig själv och andra Steg 6
    4. Leta efter den bästa bondeaffären. Varje pantaffär är annorlunda. Vissa butiksägare kommer att vara mer förståelse och villiga att arbeta med kunder än andra affärsägare. I stället för att blinda går in i närmaste bondebutik är det värt din tid och ansträngning att undersöka ett antal bondeaffärer i ditt område för att hitta en där du får en bättre upplevelse.
  • Vissa bondeaffärer specialiserar sig på vissa varor, som antikviteter eller elektronik. Du kanske har bättre lycka till att sälja / pawning med en av dessa specialiserade platser istället för en general bondeaffär.
  • Läs kundrecensioner online. Genom att söka runt och jämföra recensioner får du en ganska anständig känsla för hur ärlig, hjälpsam och rättvis en given pantaffär är.
  • Leta efter pantaffärer som har funnits i flera år eller som fungerar ute av flera platser. Om bondehoppen är en så kallad fly-på-natt-operation och stänger sina dörrar innan du är med dina lånevill, kan du vara otur.
  • Bild med titeln Balansarbete och caregiving steg 1
    5. Fråga innehavaren för detaljer. När du har valt en bondeaffär och gick in genom dörren, vill du fråga butikens ägare eller operatör några grundläggande frågor om hur din bonde eller försäljning kommer att gå. Du borde säkert fråga om priset, men det finns också andra saker att överväga. Några bra frågor att fråga inkluderar:
  • Vad är den månatliga räntesatsen?
  • Vilka tilläggsavgifter (biljettavgift, lagringsavgift, förlorad kvittofee, etc.) införas av affären?
  • Har du försäkring för saker som är förlorade eller stulna från affären? (Din kopia av pappersarbetet du undertecknar bör detaljera butikens försäkringspolicy, om någon. Läs det igenom innan du undertecknar och ser till att den matchar vad butiksoperatören har berättat om deras försäkringar.)
  • Behöver du någon nödvändig dokumentation? (Bondeaffärslagar varierar från stat till stat, men alla butiker är lagligt skyldiga att kräva åtminstone korrekt identifiering från en PAWNER / Säljare. Om de inte gör det, är du förmodligen i en butik som du inte vill göra affärer med.)
  • Var kommer du att hålla mina föremål? (Små saker som smycken kan enkelt hållas bakom disken, men större saker som en båt eller en apparat kan kräva utomstående. Se till att dina föremål kommer att hållas i ett försäkrat, klimatkontrollerat lager som inte kommer att avslöja dina föremål till elementen.)
  • Ska du skicka mig meddelanden / påminnelser om att en betalning kommer att betalas snart?
  • Bild med titeln Använd Tidshantering på arbetsplatsen Steg 10
    6. Vet när du ska gå iväg. Om bondeaffären verkar fungera med tvivelaktiga affärsmetoder, erbjuder dig en orimligt låg betalning, eller har orättvisa lånevill, bara gå bort. Du har all rätt att stänga av sitt erbjudande. Om du går bort över summan av pengar som de erbjuder dig, kan det till och med övertyga innehavaren att göra dig ett bättre erbjudande.
  • Om du går bort på grund av orättvisa villkor eller tvivelaktiga affärsmetoder, ändras inte ditt sinne oavsett hur mycket pengar innehavaren erbjuder dig. Du är bättre att gå någon annanstans och hitta en mer pålitlig plats att göra affärer med.
  • Bild med titeln Acceptera en workaholic man Steg 3
    7. Betala ditt lån av i tid. Om du bodde ditt objekt i utbyte mot ett lån, har du en viss överenskommen tidsram för att betala tillbaka lånet, plus intresse och avgifter. Se till att du håller reda på när dina betalningar är förfallna (inte alla pantaffärer erbjuder påminnelser, men vissa skickar meddelanden via post), liksom hur mycket du är skyldig efter intresse och avgifter. Om du kan betala allt tillbaka, borde du kunna gå bort med ditt värdefulla objekt i hand igen.
  • Metod 2 av 2:
    Köpa från en bondeaffär
    1. Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 7
    1. Forskningsbutiker på nätet. Att undersöka en given pantaffär för online-kundrecensioner är lika viktigt för en köpare som det är för en säljare. Du vill se till att du får en rimlig affär, men du vill också se till att objektet du köper matchar nivån på kvalitet och prestanda du förväntar dig från ett sådant köp. Om folk säger att föremål bryts ganska snabbt efter köp, är dåligt skadade, eller är helt enkelt dyr, är det bäst att fortsätta titta.
  • Bild med titeln Disciplin själv Steg 1
    2. Vet vad du vill ha. Innan du vandrar in i en bondebutik är det bäst att veta vad du letar efter och vad den posten vanligtvis säljs för. Var medveten om objektets tillstånd när du visar det i butiken, eftersom det kan förändras avsevärt värdet på det objektet.
  • Bild med titeln Avsluta ett jobb under mammaledighet Steg 16
    3. Förhandla om en bättre affär. De flesta bondeaffärer är villiga att förhandla på försäljningspriset på ett föremål. Men den faktiska kostnaden du slutar betala kommer att bero på bondeaffärsägaren / operatören, objektets skick och hur länge varan har varit i butiken.
  • Föremål som har varit på hyllan under en lång tid är vanligtvis mer förhandlingsbara. Butikens operatör vet att vanliga besökare kommer att känna igen att vissa föremål inte rör sig och kan vara villiga att erbjuda någon form av affär.
  • Känn din gräns. Om du absolut vet att du är rippad, är det inte värt det oavsett hur mycket du kanske tycker om att äga det.
  • Bild med titeln Förbered dig med att anta ett barn Steg 3
    4. Föra pengar. Betala i kontanter har många fördelar för dig som konsument. Det kan hjälpa till att se till att du stannar inom din budget, minskar chanserna för kreditkortsskulden och får dig en bättre affär. Många bondeaffärsägare är mer villiga att förhandla med någon som betalar kontanter istället för med ett kreditkort, eftersom kontanter innebär en budget på konsumentens del och en garanterad betalning för innehavaren.
  • Bild med titeln Skydda dig själv efter ett husbrand Steg 8
    5. Var inte rädd att gå bort. Glöm inte det som konsument, har du det ultimata sista ordet. Om du inte erbjuds en rättvis affär, eller om du kan berätta varorna är av dålig kvalitet, bara gå bort. Det kan få dig ett bättre erbjudande från innehavaren, eller åtminstone kommer det att se till att du inte blir rippad.
  • Tips

    Det är alltid bra att ta några tillbehör som går med ditt föremål med dig till bondeaffären. Saker som en laddare för en mobiltelefon, minneskortet för en kamera, eller nätsladden för en tv gör det mer sannolikt att accepteras.
  • Pawnshops har ganska stoppat att ta tv-uppsättningar som inte är plattskärm och HD-klar. Detsamma gäller för videobandspelare och VHS-kassetter, etc. De är ganska föråldrade idag, och är inte värda mycket - vilket gör dem svårare att sälja och värdelös som säkerhet. På samma sätt, objekt som tabletter, videospelsystem, bärbara datorer, etc. kommer att vara värt mycket mer om de är de senaste modellerna, HD mm.
  • Ditt föremål måste vara i gott, säkert arbetsförhållande för att få några pengar. De måste sälja det senare för att göra pengarna tillbaka, om du inte återbetalar lånet. Med elektronik som tabletter, kameror, bärbara datorer, cd-spelare, etc., Du kommer att bli ombedd att slå på dem och visa att de fungerar ordentligt.
  • I slutet av dagen försöker bondeaffärsägarna att driva ett lönsamt företag. Det förväntas att du ska försöka förhandla om en bättre affär, men förvänta dig inte innehavaren att acceptera vad som helst som du ger honom.
  • Varningar

    Gör absolut säker på att varan inte är stulen! Pawn butiker är skyldiga att arbeta nära med den lokala polisen. De måste vända serienummer för allt som är pantsatta. När ett objekt rapporteras stulen, om ägaren har serienummer, kommer det att läggas i en databas med stulna föremål. Då om någon försöker bjuda den, kan polisen matcha serienummer till det stulna objektet och returnera det till den rättmätiga ägaren. De kan och kan trycka på avgifter! Även om du inte stjäl det, men någon annan gjorde, är du den som försökte bjuda den, så de kommer att leta efter dig.
  • Se till att du kan återbetala lånet senare och få tillbaka ditt föremål. Till exempel, om du tar en riktigt trevlig pistol, kanske du kan få så mycket som $ 300- $ 400. Men du hade bättre att kunna betala tillbaka $ 300- $ 400 dollar, plus Intressen och pistolavgifterna, om en månad, eller du har precis förlorat din favoritpistol.
  • Det finns några platser som heter a "titel bonde" affär. Detta skiljer sig från en traditionell bondebutik, eftersom det är en plats där du bjuder på titeln till din bil. Du godkänner ett pris, de ger dig pengarna, och du ger dem titeln till din bil. Om du inte betalar lånet, kommer de ta din bil. Detta är en mycket riskabelt sak, eftersom du kan förlora din bil över några hundra dollar om du inte betalar upp.
  • Saker du behöver

    • Ett objekt du vill byta.
    • Alla tillbehör som går med ditt föremål.
    • Ett statligt utfärdat ID (som ett körkort).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande