Hur man hittar online skype-användare

Skype är ett gratis program som låter dig videochatt med vänner runt om i världen gratis. När du är ansluten via Skype-appen kan du initiera eller gå med i en videochatt, ljudchatt eller direktmeddelande utbyte helt gratis över höghastighetsinternet. Dessa chattar kan innehålla flera användare samtidigt och tack vare en ny uppdatering är det till och med lätt att bjuda in och chatta med icke-Skype-användare. Skype har också funktionalitet som en Internet-telefonlinje men notera att den här funktionen inte är ledig. Skype finns på flera plattformar (Windows, Mac, IOS och Android Mobile) och programvaran tenderar att fungera mycket på samma sätt på varje plattform. Om du inte har laddat ner Skype än, gör det först efter att ha läst Ladda ner Skype. Att hitta vilka vänner som är online i Skype är enkelt!

Steg

Metod 1 av 2:
Söker dina befintliga kontaktlistor
  1. Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 1
1. Leta efter kontakter med ett grönt kryssrute. När du loggar in på ditt Skype-konto har kontakter som för närvarande är online och tillgängliga ett grönt kryssrute bredvid sitt användarnamn i kontaktlistan. Windows-versioner av Skype vanligtvis standard för att visa alla dina kontakter vid inloggning. Hitta listan längs vänster sida av Skype-fönstret, i en sidofält, med dina online-kontakter automatiskt ovanpå den här listan.
  • På Skype för Mac beror din syn på inloggning på skärmen du visade när du senast loggade ut. För att visa dina kontakter, klicka på "Kontakter" Längs vänster sida Bar. Online-kontakter som är tillgängliga för chatt har både ett grönt kryssrutan och en status som läser "Uppkopplad" bredvid deras namn.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 2
    2. Växla din kontaktlista. Skype låter dig också justera din syn på din kontaktlista. Du kan bara se alla dina kontakter ("Allt") eller bara de som för närvarande är online ("Uppkopplad"). Om du har länkat andra konton eller adressböcker (E.g. Facebook) Dessa kommer också att visas som visningsalternativ. På Skype för Windows Få åtkomst till dessa alternativ genom att leta efter en liten rullgardinsmeny (som standard inställd på "Allt") under din kontakter meny men över den faktiska listan över namn.
  • På MAC-versioner uppnås justering av listan genom att välja ett av samma alternativ längst upp i huvudfönstret.
  • Kontakter i Skype kan också vara inloggade men inaktiv. Detta indikeras av en gul klockikon. De kommer att ingå i online-listor och kan nås, men ikonen indikerar att de har varit inaktiva på Skype under en längre tid.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 3
    3. Anslut din Facebook-profil. Skype erbjuder ett enkelt sätt att söka efter genom att länka med ditt Facebook-konto. Klicka bara på startskärmen på programmet "Hitta Facebook-vänner" och logga in på ditt konto. Detta ansluter dina två konton och kommer att göra förslag till Facebook-vänner som också har Skype-konton.
  • På vissa Windows-versioner är det här alternativet tillgängligt via kontakterna Dropdown genom att klicka på "Facebook"
  • Efter rekommendationer görs måste du fortfarande göra en förfrågan och få den accepterad innan de läggs till i din kontaktlista och innan du kan se om de är online eller inte.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 4
    4. Lägg till vänner från din adressbok. MAC-versioner av Skype synkroniserar automatiskt WithDdress Book Kontakter från din dator. Andra versioner erbjuder möjlighet att importera datorns adressbok inifrån "Kontakt" filmeny. För att skicka en kontaktförfrågan till vänner från listan klickar du bara på den gröna plusikonen bredvid deras namn.
  • För att se vilka alternativ du har för någon angiven kontakt på den här listan svävar helt enkelt över användarnamnet. Beroende på deras konto-status och din egen anslutning kan du kanske ringa, text eller videochatt dem.
  • Du måste fortfarande begära en anslutning via Skype och den andra användaren måste godkänna din förfrågan innan de läggs till i din officiella kontaktlista eller deras online-status är synlig för dig.
  • För vänner i din adressbok som inte har ett Skype-konto är det fortfarande möjligt att ringa eller SMS-text dem från Skype, men notera att avgifter kan gälla.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 5
    5. Lägg till kontaktinformation manuellt. Om du har en väns telefonnummer och vill lagra dem som en Skype-kontakt, skriv den helt enkelt till en ny kontaktrekord. Fälten för en ny kontakt kommer att vara tillgänglig från "Lägg till kontakt" sida.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 6
    6. Bjud in vänner att chatta via e-post. Ett tillägg till Skype 2015 är möjligheten att börja chatta med vänner oavsett om de har ett Skype-konto eller Skype-programvaran nedladdad på datorn. Skicka dem bara inbjudan till din konversation genom att kopiera länken till ett mail.
  • Metod 2 av 2:
    Söka efter nya kontakter
    1. Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 7
    1. Gå till sidan Lägg till Kontakter. Skype erbjuder möjligheten att söka efter användare att ansluta med på olika sätt. Efter att ha öppnat Skype-programmet, navigera till "Lägg till kontakt" sida.
    • Om du använder Skype för Mac kommer du att klicka på "Kontakter" att ta upp "Lägg till kontakt" alternativ.
    • För Windows klickar du antingen på "Lägg till kontakt" knappen direkt från din Skype-startskärm eller åtkomst till "Kontakt" Filmeny och därifrån Välj "Lägg till kontakt".
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 8
    2. Använd sökfältet. Om du har information i handen (e.g. Namn, e-postadress eller Skype-användar-ID) Öppna sökrutan i det övre högra hörnet av programmet och skriv in den. Skype kommer initialt att söka dina befintliga kontakter för att returnera dina resultat. För att söka efter Skype-användare är du inte ansluten till, leta efter ett alternativ i rullgardinsmenyn som läser "Skype-katalog".
  • Skype erbjuder också möjlighet att söka igenom texten på dina chats för att returnera sökresultaten. Detta är ett separat alternativ i sökfältet.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 9
    3. Ställ in dina sökparametrar. Ett alternativ till sökfältet är att ange sökparametrar för de användare du är intresserad av att hitta. Du kan söka efter land, stat, stad och kan begränsa dina resultat efter språk, ålder eller kön.
  • Om du söker efter en vän är det till hjälp att känna till deras geografiska läge eftersom många liknande resultat ibland återlämnas.
  • Du måste begära en anslutning och godkännas innan du kan se om din nya kontakt är online eller inte.
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 10
    4. Skicka en Lägg till kontaktförfrågan. Klicka på den gröna ikonbilden av en person och ett plustecken för att begära att en användare läggs till i dina kontakter. Du kommer att bad att skriva ett personligt meddelande för att gå med förfrågan eller annars kan lämna standardmeddelandet "Vänligen lägg till mig som en kontakt".
  • Bild med titeln Hitta online Skype-användare Steg 11
    5. Börja chatta. När din förfrågan har mottagits och accepterats får du en anmälan om att kontakten har lagts till i din officiella Skype-kontaktlista. Leta efter din nya vän att vara online (indikerad av den gröna kryssrutan) och försök sedan initiera en chatt!
  • Tips

    Inköpskrediter på Skype gör att du kan göra internetdrivna telefonsamtal från var som helst i världen till ett mycket rimligt pris.
  • Inte alla webbkameror, men dyra, är kompatibla med alla operativsystem. Undersök kompatibiliteten hos en webbkamera noga innan du köper.
  • Saker du behöver

    • Dator (med webbkamera) eller en smartphone
    • Headset (tillval) eller högtalare
    • Skype-programvara (gratis nedladdning)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande