Hur man ritar en anime-kropp

Om du vill rita din favorit anime karaktär eller ens en av dina egna, kan utforma kroppen verka som en utmaning. Anime-tecken kan variera i form och storlek, men börja med att dra dem med mänskliga proportioner innan de ändrar dem i din egen design. Medan proportioner är likartade mellan manliga och kvinnliga tecken, varierar deras kroppsformer något. Med lite tid och öva, kommer du att kunna rita någon form av anime karaktär!

Steg

Metod 1 av 2:
Skissar den kvinnliga kroppen
  1. Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 1
1. Rita en huvud högst upp i ditt papper. Placera en cirkel nära sidan av sidan så det finns tillräckligt med utrymme för att lägga till hår senare. Sätt peka på haket något utanför cirkelns nedre kant eftersom käften kommer att komma ner. Skiss i böjda käftlinjer från vardera sidan av cirkeln mot det märke du just gjort för att göra en spetsig haka för din anime tjej.
  • Arbeta lätt i penna så att du kan radera och göra ändringar om du behöver.
  • Om du har problem med att rita en cirkel, använd en kompass som hjälper dig att rita en.
  • Lägg inte till några ansiktsfunktioner än eftersom du kan behöva göra justeringar till huvudets storlek senare.

Varning: Var försiktig så att du inte ritar huvudet för stort eller annars kommer du inte att kunna passa resten av kroppen på pappersarket.

  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 2
    2. Gör en vertikal linje som är 6 ½ gånger längre än huvudet ner i mitten av papperet. Mät höjden på huvudet från toppen av cirkeln till hakans punkt. Starta din linje längst upp på din karaktärs huvud och dra det rakt ner så det är 6 ½ längre än huvudet. Utrymme horisontella markerar den vertikala linjen så att de är samma avstånd från varandra som huvudhöjden att använda som guider.
  • Mäta dina proportioner varje gång eller annars din anime karaktär kommer inte att se naturligt.
  • Guidelinjen hjälper också att hålla din teckning symmetrisk.
  • Bild med titeln Rita ett anime kropp Steg 3
    3. Skiss en timglasform med 2 cirklar i den för torso. Rita den övre raden i timglasformen något under hakan för att bilda axlarna. Rita böjda linjer som går mot mittlinjen, och flamma ut botten av timglasformen så det är lite bredare än axlarna för höfterna. Rita 2 cirklar med en kompass i den övre halvan av timglasformen för din karaktärs bröst.
  • När du är klar kommer huvudet och torso tillsammans att vara ca 3 huvuden långa.
  • Din anime tjejs axlar bör vara ca 1 ½ gånger bredare än huvudet.
  • Rita små cirklar på de övre hörnen av timglasformen om du vill visualisera axelfogarna bättre.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 4
    4. Rita armarna så att de sträcker sig från torsoens övre hörn. Rita rör som sträcker sig ner från axelfogarna på toppen av torso. När du når den punkt där kroppen är smalaste, sätta cirklar inuti rören du ritar för armarna för att markera armbågarna. Fortsätt att förlänga rören ner till botten av timglaset och skissa små cirklar för handlederna. Rita mitten former för händerna fästa vid armarna.
  • De övre armarna och underarmarna på din ritning kommer att vara samma längd.
  • Försök att posera armarna ett annat sätt om du inte vill ha dem rakt ner. Se bara till att den totala längden på varje arm är ungefär samma längd som ritningens torso.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 5
    5. Förlänga benen ner från botten av timglasformen. Börja med att dra rör som sträcker sig från botten av torso på vardera sidan av mittguiden. När de övre benen är 1 ½ huvuden långa, rita cirklar i rören för att representera knäledarna. Fortsätt rita de nedre benen så att de är lika långa som de övre benen innan de lägger till cirklar för fotleden. Rita trapezformade former kopplade till fotleden för din karaktärs fötter så bottnen stämmer upp med den sista horisontella linjen.
  • Se till att båda benen är lika långa eller annars kommer din ritning inte att se symmetriska.
  • Bild med titeln Rita en anime kropp Steg 6
    6. Radera dina styrlinjer så att du har den grundläggande formen på kroppen. Använd en liten suddgummi för att städa upp de extra linjerna på din ritning. Radera mittlinjen som går genom mitten av din karaktär och eventuella horisontella guider du drog för att räkna ut proportionerna.
  • Var försiktig så att du inte raderar konturen för din karaktär, annars måste du återställa det.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 7
    7. Skissfunktioner och hår på din figur huvud. Placera ögon Strax under mitten av cirkeln lägger du ögonbryn något ovanför dem. Tillsätt näsan och ögonen under ögonen i mitten av ansiktet. Välj en frisyr för din anime karaktär och dra det i klumpar snarare än enskilda strängar.
  • Titta på olika karaktärers frisyrer för att få en uppfattning om olika anime hår som du kan rita.
  • Rita frisyrerna på en bit av spårpapper ovanpå din ritning så att du kan träna skiss utan att påverka resten av din ritning. På det sättet kan du prova flera stilar innan du begår en.
  • Bild med titeln Rita ett anime kropp Steg 8
    8. Lägg till Kläder till figuren. Det finns många olika kläder som du kan rita på din karaktär, så välj en som ser bäst ut för din ritning. Skissar kläderna på din karaktärs kropp så att du kan få en uppfattning om hur det kommer att se ut. När du väl hittar en stil du gillar för din karaktär, raderar du några linjer från kroppen som är täckta av kläder för att städa upp din ritning.
  • Titta på bilder av riktiga människor som bär den typ av kläder du vill rita på din karaktär så att du kan se var det viks och bunches upp så att du kan göra din ritning mer realistisk.
  • Metod 2 av 2:
    Ritning av manlig figur
    1. Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 9
    1. Gör en oval med en spetsig botten nära toppen av ditt papper för huvudet. Placera den ovala i mitten av ditt papper så att du har tillräckligt med utrymme för att lägga till hår senare. Rita vinklade linjer ner från vardera sidan av den ovala som sträcker sig ner för att bilda käftlinjen. Skissera käftlinjerna så att de möts vid en punkt under den ovala för att bilda hakan.
    • Manliga anime-tecken har vanligtvis längre, smalare ansikten än kvinnor.
    • Rita inte din cirkel för stor eller annars kommer du inte att kunna passa resten av kroppen på sidan.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 10
    2. Förlänga en vertikal linje som är 6 ½ gånger längre än huvudet nerför sidan. Mät höjden på din karaktärs huvud från toppen av cirkeln till hakans botten. Multiplicera mätningen med 6 ½ för att ta reda på hur lång din karaktär borde vara så det är proportionellt. Starta linjen i huvudets övre mitt och förläng det rakt ner till den längd du hittade så du vet hur lång din karaktär ska vara.
  • Du kan också rita horisontella linjer som markerar huvudstorleken längs den vertikala guiden. På det sättet kan du visuellt se var karaktärens anatomi linjer upp.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 11
    3. Skiss i en rektangulär form för torso. Rita en horisontell linje under hakan på din karaktärs huvud för att markera axlarna på axlarna. Lägg till linjer ner från axelns ändar som vinklar något mot mittguiden. När torso sträcker sig halvvägs ner den vertikala styrlinjen, rita en horisontell linje på botten för höfterna.
  • Din karaktärs axlar bör vara ungefär två gånger bredden på huvudet och höfterna lite smalare.
  • Sätta cirklar på axlarnas övre hörn för att markera lederna så att du kan visualisera dem bättre.
  • Håll kroppen som symmetrisk som du kan så din karaktär ser proportionell.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 12
    4. Rita armarna som kommer från axlarna. Börja med att dra rör som sträcker sig ner från axeln tills de når halvvägs nerför torso. Skiss små cirklar inuti rören för att markera armbågarna så du vet var du kan böja karaktärens arm. Fortsätt att förlänga rören tills underarmarna är lika långa som de övre armarna. Lägg till cirklar för handlederna innan du lägger till händerna i slutet.
  • Du kan rita mittenformer om du inte vill lägga till fingrarna direkt till din karaktärs händer.
  • Armarna kommer att vara ungefär samma längd eller något längre än din karaktärs torso.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 13
    5. Lägg till ben på botten av torso så att de är hälften av figurens höjd. Förlänga rören ner från botten av torso på vardera sidan av mittstyrledningen för de övre benen. När du har dragit dem halvvägs mellan höfterna och slutet av mittlinjen, lägg till cirklar inuti rören för knäna. Tillsätt de nedre benen så att de är lika långa som de övre benen innan de drar en trapezoid form för fötterna.
  • Rita ett ben först och utöka horisontella riktlinjer från knäleden och foten så att du kan radera dem när du lägger till det andra benet.
  • Håll din ritning framför dig och titta på sina proportioner för att se om de ser naturliga eller onaturliga.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 14
    6. Radera alla dina riktlinjer så att du bara ser konturen av din anime-figur. Använd suddgummi på din penna för att ta bort mittguiden och eventuella horisontella linjer som du lagt till. Var försiktig så att du inte raderar någon av din karaktärs kontur, annars måste du återställa det. Fortsätt radera några linjer som inte är en del av din karaktär.
  • Om du inte har en suddgummi på din penna kan du antingen använda en blockstergummör eller en liten klickbar suddgummi för att arbeta i täta områden.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 15
    7. Skiss i ansiktsdrag och muskler för att lägga till detaljer. Rita avrundade rektangulära former din något lägre än mitten av huvudet för din karaktärs ögon. Lägg till en liten linje för näsens spets och dra munnen under ögonen så de är uppbyggda med mitten av cirkeln. Välj en frisyr som passar din karaktär väl och skissera den på huvudet. Rita håren i klumpar som slutar i en punkt istället för att dra individuella strängar. Lägg sedan till i rader som följer med din karaktärs muskler, som runt sina pectorals eller deras abs.
  • Du behöver inte lägga till muskler om du planerar att dra löst passande kläder på dem.
  • Titta på muskulaturdiagram för att se vilka former och linjer musklerna skulle göra på din karaktär.
  • Bild med titeln Rita ett anime kroppssteg 16
    8. Rita kläder på din figur. Anime-tecken bär en mängd olika kläder, så välj en stil som passar bäst med din karaktär. Skissera stilen lätt på dispositionen av din karaktärs kropp så att du kan se vad det skulle vilja ha om de hade på sig det. När du är nöjd med hur kläderna ser, raderar någon del av din karaktärs kropp som är täckt av kläder för att få det att se mer trovärdigt ut.
  • Öva ritning av kläder på ett pappersark så att du inte behöver rita och radera på din ritning varje gång.
  • Dricks: Titta på bilder av riktiga människor i liknande outfits som vad du vill rita så du kan se hur kläderna viks eller bunkar upp.

    Tips

    Ta referensbilder av olika poses och vinklar så att du kan träna med anime kroppar i aktion. Spåra över bilderna så att du kan förstå anatomin bättre.
  • Försök att rita dina favorit anime-tecken så att du kan träna och titta på en referens.
  • Saker du behöver

    • Papper
    • Penna
    • Suddgummi
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande