Hur man utformar ett modernt bordtenniscenter

Behöver du råd om vad som behöver beaktas vid utformningen av ett centrum? Detta är en bra källa till information för alla som försöker etablera ett centrum för konkurrens, coaching och social användning. Detta syftar till att utforma ett modernt bordtenniscenter. Om du vill veta hur man gör det här, läs vidare för att ta reda på det!

Steg

Del 1 av 2:
Större nödvändigheter
  1. Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 1
1. Har rätt design för belysningsnivåer och takhöjd. För att platsen ska vara lämplig för statliga turneringar och nationell konkurrens bör den minsta ljusintensiteten över hela spelytan (mätt vid bordets yta) och den klara höjden från golvet till ljuset vara följande:
  • Arbetsplatsen för varje domstol ska vara minst 10 meter lång, 5 meter bred och 5 meter hög. 5m-höjden är till botten av belysningsarmaturerna, inte takhöjd. Belysningsnivåerna ska vara konsekventa och enhetliga under hela spelplatsen.
  • Ljusintensiteten, mätt på höjden på spelytan, ska vara minst 600 lux enhetligt över spelytan och minst 400 lux någon annanstans i domstolens spelområde. För internationell konkurrens är belysningsnivåerna mycket högre och måste uppfylla kraven för live streaming. Det rekommenderas att LED-belysning används för att avsevärt minska driftskostnaderna.
  • Belysningskontrollen måste tillåta att lamporna ovanför ett bord styrs individuellt, eftersom det gör det möjligt att minska kostnaderna för att endast ha belysning vid tabeller som används.
  • Bild med titeln design ett modernt bordtenniscenter Steg 2
    2. Ha rätt typ av golv. Ett bra golv och / eller golvbeläggning är särskilt viktigt. Golvens viktigaste kriterier är att det är glidande, eftersom spelare måste kunna flytta snabbt och återpositionera sina fötter utan att glida. Golvrengöring är mycket viktigt för att minimera damm som orsakar glidning. Spelare måste bära lämplig fotvaror för att undvika att trippla eller skada golvytan.
  • Se till att golvet också är jämnt och nivå och kan stödja bordtennisens vikt. Trä semi-sprung golv ger den bästa ytan, medan massiva betong och mattor är olämpliga för konkurrens.
  • Var noga med att golvet ger en bra visuell kontrast mellan bollen, bordsskivan och de omgivande områdena, både till fördel för spelarna och åskådarna. Välj ett golv som borde vara mörkt och icke reflekterande.
  • Alla moderna bordtennislokaler använder nu specialiserade sportgolv ovanpå trägolvet. Denna golvbeläggning är texturerad PVC med en skumbackning. Det absorberar slag som resulterar i mindre stress på muskler och leder. Den texturerade ytan ger bättre grepp och minskar risken för fall och olyckor. Internationell specifikation kräver en mörk färg. Sektioner av golv är svetsade ihop för att säkerställa att det inte finns några tripper. För mer information om denna typ av yta, söka efter "Bästa golv för bordtennis" i din sökmotor. Övriga golvfrågor är:
  • Om platsen har ytterligare områden för andra sporter, ska golvytorna på alla områden vara i samma höjd.
  • Det ska finnas stora låsbara dubbeldörrar mellan dessa områden för att möjliggöra rörelse av utrustning på vagnar när dessa områden kan behövas för turneringar.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 3
    3. Ha goda väggfärger. Väggens färg är viktig eftersom spelare behöver en bra visuell kontrast mellan bollen, golvet, bordet och väggarna. Välj en väggfärg som är icke-reflekterande och målad med en mörk färg upp till en höjd av minst 2.5m. Över 2.5m, väggarna bör målas en lättare färg så att du får maximal nytta.
  • Om det finns några fönster eller andra externa ljuskällor behöver det någon metod för att göra det möjligt att vara helt blankade så att ljuset, särskilt solljus, läcker inte igenom.
  • Hårda områden eller potentiella hinder runt domstolar där en kollision kan uppstå måste vara vadderad för att minska risken för spelskada.
  • Eventuell ytterdörr som används medan domstolar används måste vara lätta skärmade eller lätta fångade så det stör inte spel.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 4
    4. Se till att du har bra uppvärmning och luftkonditionering. Byggens temperatur och fuktighet är en viktig prioritering. Den ideala rumstemperaturen är 18-20 ○ c med en relativ fuktighet på ca 40%. Det är också viktigt att det finns tillräcklig ventilation eftersom någon kondens kommer att göra golvet glatt och farligt. Kondensation är också sannolikt att skada bordsytan och kan inte vara närvarande på bordet under spel. Åskådarnas komfort bör också övervägas, men uppenbarligen prioriterar spelförhållandena.
  • Om det finns några luftkonditionering enheter, se till att de inte orsakar några luftströmmar som kommer att avböja bollens flygning. Golvventilering är en metod som är lämplig för att undvika detta problem. Whirly Gigs bör vara utrustade med elektriskt styrda bafflar för att hjälpa till att minimera solljusproblem och att styra luftflödet vid olika tider på året.
  • Passiva system som isolering uppmuntras att minimera pågående kostnader och luftflödesproblem. Isolering hjälper också med effektiviteten hos alla aktiva temperaturkontrollsystem.
  • Installera temperatur- och fuktighetssensorer för övervakning i spel och sociala områden. Övervakning ska matcha sportmedicin Australien och bordtennisens nationella värmepolitiska riktlinjer.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 5
    5. Ha toaletter och omklädningsrum. Detta är ett annat mycket viktigt objekt som behöver tillgodose inte bara spelare utan också allmänheten. Toalett och omklädningsrum bör bestämmas av den maximala deltagarens närvaro som platsen kommer att tillgodose under turneringar. Medan Pennant-tävlingen kommer att ha konsekventa nummer varje vecka, kommer turneringsnummer att vara mycket större, så toalettmöjligheter måste tillgodose dessa nummer eftersom uthyrning av bärbara toaletter kanske inte är genomförbara eller till och med önskvärda.
  • Omklädningsrum bör ha duschar och ett byte område med platser och krokar för kläder tillgängliga. Dessa bör vara tillgängliga för både män och kvinnor. En handikapptoalett med dusch och byte bör vara tillgänglig. Det borde också finnas ett byt rum med bytebord och sittplatser för föräldrar till små barn.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 6
    6. Ha ett mötesrum. Vid olika tillfällen måste möten ske. Ett mötesrum eller ett område som kan användas för möten behövs. Överväganden måste göras för att hantera buller om spelområdena också används under möten. Mindre tabeller som kan ordnas för att göra ett större bord är en bra praktisk lösning.
  • Detta område, om det är ett öppet utrymme, kan också användas för sociala evenemang, presentationsperemonier, och som en samlingsplats för spelare att umgås. Detta område kan vara associerat med en matsal som skulle fungera under större händelser. En stol för varje bordsutrymme bör vara tillgängliga. Extra stolar och tabeller som behövs för turneringar bör vara tillgängliga i lagring.
  • Se till att detta område har massor av väggutrymme för att möjliggöra information och reklam affischer som ska placeras i vanlig syn och tillåta att hedersbrädor monteras.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 7
    7. Ha ett matsal område. Ett matsal måste tillhandahållas. Vid de flesta tillfällen behöver matsalen bara ha ett kylskåp, varmt vatten, te, kaffe, mjölk, socker eller sötningsmedel. Canteens bör ha utrustning sådana pajvärmare, ugnar, varmvatten urnor och kylskåp tillgängliga, liksom en tvättvatten och potentiellt en diskmaskin. Se till att det har gott om lagringsutrymme för lagring av utrustning och andra föremål som kökshanddukar, bestick och porslin etc.
  • Även om matsalen förmodligen inte kommer att vara i full användning hela tiden är det en viktig inkomstkälla för arenan och bör ingå. Har gott om bänkutrymme för att tillåta förberedelse av mat. Var noga med att den kan säkras och kan också tillgodose flera olika användargrupper för att lagra sina föremål och använda anläggningen.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 8
    8. Gör mitten tillgängligt. Byggnaden bör utformas för att vara lättillgänglig för rullstolar och den synskadade. Lämplig åtkomst krävs på speldomstolarna, inte bara de sociala områdena.
  • Swipe-kortåtkomst till byggnaden bör övervägas. Ett kort kan utfärdas till finansiella medlemmar som kan använda kortet för att komma åt byggnaden i en tid som passar dem. Denna metod kan användas för att tillgodose spelare som arbetar under kvällarna, på natten eller skiftarbete. Kortsystemet kan också användas för att spela in längdern av ljusanvändning och tillåta eller förhindra tillgång till vissa delar av byggnaden.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 9
    9. Kom ihåg ditt administrationskontor. Det måste finnas ett administrationskontor mellan ingången och spelområdet. Det borde vara i en position där spelområdet är tydligt synligt. Administrationskontoret är det centrum där spelavgifterna för spelare kommer att samlas in. Det är också det område där poäng och annan information kan lämnas in eller samlas och innehåller PA-systemet. Det är det område som behövs för visning av drag och annan information och kan visas med datorskärm.
  • Lägg till en klar fönsterdisplay så att allmänheten kan se in på kontoret. Det ska vara tillräckligt stort att allt administrationsarbete kan slutföras under turneringar. Administrationsverket kan också innehålla ett låsbart förvaringsutrymme som nämnts som förvaringsområde 1 under rubriken för lagring.
  • Kontoret kan också användas för visning av troféer. Bordtennisutrustningen kan också införlivas på administrationskontoret.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 10
    10. Ha rätt parkeringsplats. Parkeringsbehov kommer att bestämmas av mängden parkeringsplatser och bör bestämmas av förväntade turneringsnummer. Parkering måste kunna tillgodose större än vanlig daglig användning, som på turneringsdagar kan det orsaka problem i omgivande gator med både tillgång och säkerhetshänsyn.
  • Under vardagar kan parkeringsområdena i någon kommun måste vara tidsbegränsad för att förhindra arbetstagare, shoppare, etc. Använda kollektivtrafik från att ockupera parkeringsplatser. Utarbeta andra metoder om det behövs för att passa situationen.
  • Ha en dedikerad parkeringsplats för nödfordon som ambulanser. Detta område bör omedelbart intill ett område där en ambulansvagn kan röra sig direkt från insidan av byggnaden direkt till ambulansen utan trappa eller tullar.
  • Det bör också finnas handikappade tillgångar parkeringsplatser för rullstolsbehörighet där människor kan lämna sitt fordon och använda sin rullstol för att komma in i spelområdet utan att behöva övervinna steg eller takrännor.
  • Del 2 av 2:
    Mindre / interna tillägg
    1. Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 11
    1. Tänk på tabelllayout. Detta en enda rekommendation. Spelar områden för turneringsspel är mandat av statliga föreningar. Detta är en guide för att hjälpa till att träna det spelområde som krävs före designen av ett bordtenniscenter. En 10m x 5m är en bra standard domstolsstorlek att använda på klubbenivå, inte inklusive spelare sittplatser.
    • Antalet tabeller som krävs är baserat på de siffror som krävs för daglig / veckovis användning (med hänsyn till prognostiserade expansionsmål) och även vilken kapacitet som är tillgänglig för att expandera till körturneringar. Typen och storleken på turneringar som kan köras är direkt relaterad till antalet tabeller som kan fungera vid någon tidpunkt. Operativa medel med lämplig utrustning, domstolsstorlekar och belysning.
    • Även om ett mindre spelområde kan användas, för rullstolsspelare skulle det inte vara idealiskt för spelare som är mer avancerade än nybörjare och sociala aktörer. Eftersom konkurrensstandarden ökar, kommer det nödvändiga domstolen att öka också. På internationell nivå krävs ett område på minst 14m lång, 7m breda.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 12
    2. Har goda hinder för domstolarna. Barriärer mellan bordtennisbord kommer att vara mycket användbara för att stoppa bollen från att strida in i angränsande domstolar och minimera avbrott från andra tabeller. Barriärer bör inte vara permanenta fasta typer eftersom de inte tillåter flexibiliteten att anpassa domstolens storlekar för att möta de olika behoven hos social konkurrens eller turneringsspel. Bärbara barriärer förbättrar också effektiviteten av golvrengöring och underhåll. Bordtennisbarriärer måste vara hopfällbara snarare än solida, så att de inte kommer att skada någon spelare som går in i dem.
  • Helst bör de vara ca 1.5m lång och 75 cm hög och bör helt bifoga spelområdet och vara mörkt i färg. Färg och storlek på alla logotyper på barriärerna är reglerade.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 13
    3. Justera sittplatser. Sittplatser är ett viktigt övervägande för både spelare och åskådare. Tillägg bör göras för tillräckligt med utrymme för sittplatser (och påsarna) hos spelare vid domstolen.
  • Under turneringar bör sittplatser vara tillgängliga för åtminstone en tränare och en spelare från varje lag, bör sittplatser för pennanta spelare också övervägas. Denna sittplatser är utöver kraven i åskådare, men det är viktigt att lämna tillräckligt med praktisk tillgång och nödåtkomstutrymme för människors rörelse i någon sittdagslayout.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 14
    4. Har lagringsområden. Ett antal olika typer av lagringsområden kommer att behövas. Dessa inkluderar:
  • Mindre lagring - Det måste finnas ett mindre förvaringsområde som snabbt och enkelt kan nås. Detta område kommer att användas för att lagra objekt som är tillgängliga ofta. Dessa kan vara saker som fladdermöss för användning av sociala spelare eller skolbokningar, ett första hjälpen kit, formulär för medlemskapsapplikation, tabellrengöringsapparat, etc. De kan också innehålla pennor, pennor, papper, resurböcker, troféer som väntar på presentation eller pickup, resultatträdor, reservnät, inlägg, bollar mm.
  • Det kommer att finnas andra dyra objekt som bärbara datorer, datorskärmar etc. Det kommer att behövas för turneringskonkurrens, bordtennisrobot och tillbehör för träningssessioner och tränareutrustning, kontorsutrustning som används med rimlig regelbundenhet som kan innehålla skrivare, skannrar, laminatorer, elektrisk häftapparat, shredder och mer.
  • Detta lagringsområde ska fästas på det administrativa kontoret, eftersom det mesta av denna utrustning kommer att användas eller distribueras från.
  • Större lagring - Ett annat lagringsområde skulle inkludera ett område tillräckligt stort (vanligtvis 12m x 5m) för att lagra alla extra tabeller, hinder, resultatträdor, umpires stolar, stolar mm. Det skulle behövas för turneringar. Det kan också finnas andra större stycken rengöringsutrustning (golvskrubber) som kan behöva hållas där.
  • Detta lagringsområde ska vara på golvnivå för att möjliggöra enkel rörelse av utrustning. All utrustning ska kunna lagras på rörliga vagnar för att göra uppgiften att transportera utrustning så enkelt som möjligt. Det ska finnas åtkomstpunkter i vardera änden av lagringsområdet. Detta kommer att möjliggöra leverans av någon utrustning enkelt och med minsta ansträngning. Utanförträde kommer att innebära ett område där en lastbil kan säkerhetskopiera till ett lagringsutrymme och släppa eller hämta föremål.
  • En rulldörr i stället för dubbeldörrar skulle vara säkrare och låta lastbilen säkerhetskopiera till dörren. En rulldörr innebär att ett område som kan användas för lagring inte tas upp på grund av behovet av att ha ett tydligt utrymme att tillåta dörrar när de är öppna. Vid den andra änden av lagringsområdet bör en stor öppning vara tillgänglig vars golvnivå ligger i samma höjd som golvmassan för att möjliggöra enkel transport av utrustning. Återigen skulle en rulldörr vara bättre på grund av de skäl som redan anges. Detta lagringsområde ska ha belysning och kraftpunkter.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 15
    5. Inkludera en renare skåp. Detta är ett mycket viktigt och nödvändigt föremål, ofta förbises i byggnadsdesign. En renare skåp kommer att behövas för att tillåta lagring av rengöringsutrustning (kvast, mops, hinkar, dammsugare, etc. och kemikalier).
  • Var noga med att det har en rengöringssänk med varma och kalla kranar. Handfatet ska monteras i en höjd som tillåter en mopphink att placeras under kranarna och fyllas. Diskbänken ska vara tillräckligt stor för att tillåta tömning av mopphinkar efter rengöring.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 16
    6. Har utrustning försäljning. Lägg till ett område där ett begränsat utbud av bordtennisutrustning är tillgänglig för köp. Detta gör det möjligt för spelare att göra inköp för att ersätta trasig eller förlorad utrustning eller nya spelare för att köpa en bat eller boll till en rimlig kostnad. Igen en annan inkomstkälla.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 17
    7. Har annan utrustning. Annan utrustning som är nödvändig och lönsam måste ingå i planer. Dessa kan införas i arenan, de kostar ingenting att ha där och leverantörerna kommer att betala platsen för att placera dem där. Återigen tjänar detta som en annan inkomstkälla. Utrustning som behövs är följande:
  • Har minst en kyld vattendispenser som kommer att fungera som en dricksfontän och som en källa där drickflaskor kan fyllas. Det ska finnas utrymme att placera både en automatiserad dryckesdispenser och snackmatdispenser.
  • Få en bordtennisrobot. Detta kan hyras ut för användning och återigen ge en annan inkomstkälla.
  • Ge Umpires stolar - en för varje tabell behövs. Se till att dessa stolar är högre än tabellerna för att tillåta att domare en tydlig bild av spelområdet. Umpires stolar ska ha en svängplattform för att tillåta poängutrustning och brädor som effektivt används i matchen.
  • Lägg till ett PA-system med en trådlös mikrofon för att tillåta information och meddelanden från var som helst i byggnaden som ska ges. Detta är viktigt för att kommunicera säkerhetsfrågor och behövs för att köra turneringar. Högtalare måste vara strategiskt placerade runt arenan så att spelare när man spelar kan tydligt höra meddelandena ovanför bakgrundsbruset.
  • Installera telefon och internetanslutningar. Detta är nu ett krav på många skrivare och turneringsprogram.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 18
    8. Ha bra ledningar. Ledningen av byggnaden bör ge tillräckliga kraftuttag på många områden för att möta behoven hos datorer, catering och rengöringsutrustning eller användning av bordtennisrobotar. Några större 15 Amp-uttag kan behöva tillhandahållas för högdriven utrustning.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 19
    9. Använd solpaneler om det behövs. Byggnaden bör införliva användningen av solpaneler för att minska energikostnaderna om det är möjligt under byggandet.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 20
    10. Göra säkerhetsreglerna tydliga. Denna information ska vara i ett område som är tillgängligt för alla där information som täcker alla väsentliga säkerhetsåtgärder och byggunderhållsloggar hålls. Den ska placeras i en märkt lagringsbehållare och monteras på väggen i klar utsikt över spelare och åskådare. Emergency Evacuation Procedures bör också visas i vanlig syn.
  • En nödutgångsutgång krävs, helst flera. En defibrillator bör vara en väsentlig instillation. De kan antingen köpas eller du kan få en genom ett bidrag. Ett fullt utrustat första hjälpen kit ska vara lättillgängligt med kalla förpackningar tillgängliga för sprains.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 21
    11. Lägg åt ett område för skräp och papperskorgen. Detta område måste vara beläget för enkel åtkomst för både anläggningsanvändare och bin Collectors. Tillräckligt utrymme måste tillhandahållas för burkar inuti arenan. Kaffiner ska kunna flyttas inifrån platsen till utsidan förvaringsområdet utan att behöva använda steg eller andra hinder. BINS ska vara belägna i ett säkert område för att förhindra korgstöld eller vandalism.
  • Bild med titeln Design Ett modernt bordtenniscenter Steg 22
    12. Ha god säkerhet. Har framstående säkerhetskameror vid ingången till arenan att avskräcka och spela in någon aktivitet av inkräktare. Antingen utanför lamporna ska vara på en tidsfördröjningskrets för att låta människor säkert nå sina bilar sent på kvällen eller belysningen som täcker utgången till parkeringsplatsen som automatiskt slås på på natten. Detta är särskilt viktigt för kvinnor som lämnar byggnaden sent på kvällen.
  • Tips

    Om arenan kan användas av andra grupper när den inte används för bordtennis gör det två saker - det tillåter att mitten används oftare. Råd så här och det kommer att förbättra dina chanser att få ett centrum godkänt och byggt. Det ger också intäkter från utanför föreningens medlemmar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande