Hur man får soundcloud-anhängare

SoundCloud gör det enkelt för aspirerande musiker att få sina ursprungliga produktioner där ute, men att bli märkt bland tusentals andra användare är en annan historia. Ingenting får folk som pratar ganska som fräsch, originalmusik, så att sätta ihop ett bibliotek med låtar som du är stolta över är ett måste. När den här delen av pusslet är på plats kan du generera intresse för ditt unika märke av ljud genom att bilda relationer med andra SoundCloud-användare och använda plattformar som sociala medier, internetforum och musikbloggar för att öka din synlighet.

Steg

Metod 1 av 4:
Polering av din presentation
  1. Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 1
1. Fokusera på att sätta upp kvalitetsmusik. Första saken först - om du vill att folk ska komma ombord med vad du gör måste du ge dem något värt att uppmärksamma. Kasta inte bara ett nytt spår så snart du slutar spela in det. Ta lite tid att se till att det du har jobbat med ljudet och distinkt. Som musiker ska din första prioritet ständigt förbättra ditt hantverk.
  • Att lägga tonvikt på tight, professionell blandning kan hjälpa dina spår att stå ut från de miljoner av andra där ute.
  • Kom ihåg, kvalitetsmängder kvantitet. Det är inte en tävling att se vem som kan stapla upp de flesta spåren på kortast möjliga tid.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 2
    2. Spruce upp din bio. Öppna med en kort, engagerande introduktion för att hälsa på besökare på din sida och låta dem veta vem du är och vad de kan förvänta sig av din musik. Din bio brukar vara en av de första sakerna nya lyssnare kommer att se, så det är viktigt att det är välskrivet och engagerande.
  • En spännande bio kan säga något som "En bra sång är som en konversation. I tretton år har min gitarr ta emot mig, och jag har lyssnat nära. Resultatet är en vit het slug av låglandrytm och blues som strumar som David Allan Coe, Croons som Roy Orbison, och bränner som en svamp av Bootleg Shine Straight Out of Grandddy`s Fruit Cellar."
  • Försök att inte vända på längden. Det finns inget behov av att täcka varje detalj i ditt liv. Att hålla det kort och sött kommer ofta att göra mer av ett intryck.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 3
    3. Ladda upp en högkvalitativ profilbild. Din användarbild ska fungera som en visuell representation av dig eller någon aspekt av din stil. Det kan vara allt från ett enkelt fotografi till en funky symbol för konstverket i din senaste release. Var noga med att välja högupplösta bilder så att din profil kommer att visas mer professionell i en blick.
  • Visa lite karaktär genom att sätta upp ett actionskott av din spelning, eller använd en originallogo för att skapa tydlig branding för dina band eller konceptuella projekt.
  • För den renaste skärmen rekommenderar SoundCloud att användare väljer en bild som är en kvadrat 1000x1000 pixlar.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 4
    4. Skapa original konstverk för att följa med dina spår. Ingen ny release är komplett utan albumkonst. Även om du bara remixerar en tidigare singel eller släpper ett enstaka spår för skojs skull, vilket ger dina anhängare något att titta på såväl som lyssna på, hjälper dem att bilda en starkare anslutning till din musik.
  • Skura Internet för iögonfallande bilder som du kan slå din logotyp på, eller designa ditt eget originalkonstverk med hjälp av traditionella konstverktyg eller ett dator illustratörsprogram.
  • Omplacera eller zooma in på din albumkonst under uppladdning för att markera de mest iögonfallande delarna.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 5
    5. Skriv ut en detaljerad beskrivning för varje spår. Det här är din chans att berätta för användarna historien bakom din musik. Du kan använda dina sångbeskrivningar för att förklara din kreativa process, dela intressant bakgrundsinfo, eller ge en lista över den specifika utrustning du brukade producera ditt signaturljud. Alla dessa element hjälper till att måla en mer komplett bild av dig som konstnär.
  • Dina låtbeskrivningar kan också vara ett bra ställe att erkänna andra musiker du har samarbetat med, eller som har hjälpt inspirera och forma ditt ljud.
  • Runda ut dina beskrivningar med bonusinnehåll som texter eller instrumentflikar för att få dina lyssnare att sjunga.
  • Metod 2 av 4:
    Utnyttja grundläggande SoundCloud-funktioner
    1. Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 6
    1. Interagera med andra SoundCloud-användare. Alltid vara på prowl för nya profiler att följa. När du stöter på en konstnär som griper din uppmärksamhet, som, repost eller kommentera några av sina låtar. Chansen är att de kommer att uppskatta erkännandet och motiveras för att ta en närmare titt på din musik i gengäld.
    • Inte blint ge ut följer i hopp om att följa tillbaka. Inte bara är det lat och opersonligt, det kan få dig att se desperat för uppmärksamhet.
    • Att vara gratis från andra konstnärer har den extra fördelen att du verkar vara vänlig, vilket kan hjälpa dig att vinna fans.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 7
    2. Delta i samarbeten för att utöka din publik. Komma i kontakt med artister som har ett liknande ljud fråga om de skulle vara intresserade av att arbeta tillsammans. Samarbeten kan vara ett bra sätt att göra en riktigt speciell musik med makten att nå två gånger antalet lyssnare. Det ger dig också möjlighet att göra lite korsfrämjande i processen.
  • Inkludera en länk till din partners profil när du publicerar dina samarbeten för att se till att du båda får din betalning och exponering.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 8
    3. Använd taggar för att locka fler lyssnare. När som helst du släpper en ny sång, märk den med så många relevanta beskrivande termer som du kan tänka på. När en nyfiken lyssnare klickar på en av dessa taggar kommer din sång att dyka upp i resultaten. Några av de mest långtgående taggarna du kan använda är ditt konstnärsnamn, spårtiteln, den musikaliska genren och namnen på artister eller skivtiketter som lägger ut liknande musik.
  • Du kan också använda dina taggar för att beskriva stämningen i sången, eller till och med de instrument eller utrustning som används för att spela in den.
  • En riktad tagg lista kan se något så här: "#HIbachibeats #TwistOffate #edm #electronic #progressiveHouse # deadmau5 #ministrististound #bigbeatrecords."
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 9
    4. Bjud in lyssnare att dela din musik i dina sångbeskrivningar. Ibland får du det du vill ha det som är villigt att fråga. Lägg till en stängningslinje till dina bio- eller sångbeskrivningar som säger något som "Om du gillar det du hör, var noga med att vilja, följa och repostera!"Dina lyssnare kommer att vara mer benägna att uppfylla din förfrågan om du är tydlig om det.
  • Sätt en klickbar hyperlänk till din profil eller ett visst spår någonstans i vanlig syn att göra det enkelt för användare att kopiera och klistra in någon annanstans.
  • Glöm inte att tacka dina longtime-abonnenter och nya lyssnare lika för deras fortsatta intresse och support. Gemensam artighet går långt i att bygga ett följande.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 10
    5. Gör dina spår tillgängliga för nedladdning. För att aktivera nedladdning, gå bara till fliken Tillstånd på någon av dina upplagda spår och kolla "Aktivera nedladdningar" bubbla. Andra användare kommer då att kunna spara dina låtar till sin valfrihet och spela dem när de vill. Ju fler platser din musik går, desto mer potentiella följare står du för att vinna.
  • Standardanvändare har rätt 100 gratis nedladdningar per spår. De med pro-konton får 1000, och Pro Obegränsade användare tycker om obegränsade nedladdningar på hela sitt bibliotek.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 11
    6. Uppgradera till ett pro-konto. Shelling ut några extra pengar till pro status kommer att lägga ett urval av statistikverktyg till ditt förfogande, vilket gör det lättare att spåra dina spel, gillar och följer över tiden. Det ger dig också tillgång till exklusiva funktioner som Spotlight, vilket gör det möjligt för artister att visa några av deras bästa musik högst upp i deras profil för att alla ska se.
  • Om du verkligen är intresserad av att ha mer kontroll, överväga att gå ett steg längre med ett pro obegränsat konto. De avancerade statistikalternativen gör det möjligt att se var dina lyssnare är belägna geografiskt, liksom var är dina låtar reposted runt på nätet.
  • Ett SoundCloud Pro-konto kommer bara att köra dig $ 7 per månad, samtidigt som du väljer den mer kraftfulla Pro Obegränsade planen Nudges priset upp till $ 15.
  • Metod 3 av 4:
    Öka din exponering på andra plattformar
    1. Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 12
    1. Främja din SoundCloud-profil på sociala medier. Skapa separata artistkonton på Facebook, Twitter eller Instagram och uppdatera dem regelbundet. Där kan du släppa länkar till nya låtar, skicka om spännande projekt du har i arbetena, och interagera med dina fans och anhängare direkt. Sociala medier är utan tvekan det enda bästa sättet att marknadsföra dig själv och din musik online.
    • Bjud in dina vänner att dela dina inlägg på sina egna profiler. Ju fler öron din musik når, desto större är ditt nätverk eller potentiella anhängare att växa.
    • Var noga med att länka dina sociala medier till din SoundCloud-profil, liksom.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 13
    2. Skicka ditt arbete till musikbloggar. Kör en sökning efter bloggar som är på utkik efter ny musik. Som presenteras på en populär webbplats bara en gång kan skicka ditt antal anhängare skyrocketing. Inte bara det, du kommer att njuta av extra trovärdighet som en konstnär eftersom ditt arbete kommer backat av bloggens rykte.
  • Fokusera på bloggar som har musik från din föredragna genre. Små nischbloggar, medan de inte befinner sig som breda en publik, är ofta mer villiga att posta material från mindre kända konstnärer.
  • Inkludera ett kort meddelande tillsammans med din inlämning som förklarar vem du är och varför du skriver: "En vän berättade nyligen om din blogg och nämnde att du har experimentell metallmusik. Jag lägger bara efterbehandlingen på en post-metall / drone spår som jag tror skulle passa perfekt med resten av ditt innehåll. Jag har inkluderat en länk längst ner i det här e-postmeddelandet. Låt mig veta vad du tycker!"
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 14
    3. Vara aktiv på internetgrupper och forum. Bli involverad i diskussioner med likasinnade skapare och fans med vilka du kan dela din passion för musik. Eftersom lyssnande är en hobby för dessa människor, behöver du inte vrida några armar för att få dem att kolla ditt arbete. Forum och Internetgrupper är några av de bästa ställena att få ärlig feedback från någon med ett erfaret öra.
  • Vinyl Collective, OkayPlayer, och drunknade i ljud är bland de mest trafikerade musikforumen på webben. Många av dessa brädor har underforum som är inrättat speciellt för upp och kommande artister att dela och diskutera sin musik.
  • Metod 4 av 4:
    Användning av andra användbara resurser
    1. Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 15
    1. Ta ut annonsutrymme. En sponsrad annons på Facebook, Instagram, eller en annan högprofilerade kampanjplattform kan vara en givande investering för dem med lite pengar att spendera. Annonser kostar vanligtvis bara några dollar om dagen, och har potential att rita hundratals ögon för din SoundCloud-profil. Det här kan vara bara den boost du behöver om du har sett en avmattning i ditt antal nya anhängare.
    • De flesta sociala medieplattformar erbjuder justerbara prissättningsplaner som tillåter användare att bestämma hur mycket de vill spendera på en annons, liksom var och hur deras innehåll kommer att visas.
    • En av de största fördelarna med webbaserad annonsering är att det säkerställer att dina annonser ses den typ av människor som sannolikt kommer att vara intresserade av dem.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 16
    2. Ställ in en följd-till-ladda ner gateway för din kanal. Vanligtvis kan någon registrerad SoundCloud-användare komma åt musiken på din profil gratis. Genom att skapa en följd-till-nedladdningsgateway måste nyfikna lyssnare följa din sida för att få en exklusiv nedladdningslänk. Det är i huvudsak en garanti för att alla nedladdningar är en abonnent.
  • Webbplatser som Tuneboost eller SoundCloudfollowers.Org gör det enkelt att lägga till en följd-till-ladda ner gateway till din profil.
  • Att använda en följd-till-nedladdningsgateway kan vara ett användbart knep för att ställa upp följare om du redan är något etablerad, men om dina besökare aldrig har hört talas om dig, kan de bestämma att det inte är värt det extra ansträngningen.
  • Bild med titeln Gain SoundCloud Följare Steg 17
    3. Betala för likheter och anhängare. Om du är desperat att kickstart din musik karriär och behöver lite fart för att få dig att gå, överväga att handla pengar för beröm. Det finns hela företag som specialiserar sig på att ge liknande, följer och andra sociala signaler till aspirerande musiker som ett sätt att hjälpa dem att bygga en buzz. Ett köp av så lite som $ 2 kan få dig upp till 1000 spel, liksom ytterligare förmåner som gillar och reposts.
  • Att anställa en av dessa tjänster kan inte vara det mest ärliga tillvägagångssättet, men det kan vara effektivt om du inte har haft lycka till med andra alternativ.
  • Tänk på att ett misstänksamt stort antal anhängare eller lekar med få liknande eller kommentarer kan se fisk ut till mer kräsna lyssnare.
  • Tips

    Sätt lite på att utforma ett kreativt användarnamn som är enkelt nog att komma ihåg, men uppfinningsrik nog för att göra ett intryck på första gången besökare.
  • Omslag och remixer av populära låtar är bland de flesta listor på SoundCloud. Att skapa din egen version av ett välkänt spår kan tjäna för att rita avslappnade lyssnare.
  • Ha tålamod. Framsteg kan vara långsam i de tidiga stadierna, men med en strategisk självkampanj och gott om uthållighet, är du säker på att du kommer att klättra stadigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande