Hur man hittar bra musik

Har du någonsin problem med att hitta bra låtar du gillar?Lyckligtvis är det ganska lätt att hitta en bra sång för att lyssna på när du kör din bil eller ligger i sängen.Först smala ner dina sökresultat.Fokusera sedan på dina sökningar på strategiska sätt.Slutligen väljer du den bästa musikplatsen för att leta efter bra låtar att lyssna också.Snart kommer du att vara på väg att lyssna på några fantastiska låtar på nolltid!

Steg

Del 1 av 3:
Fokusera dina sökresultat
  1. Bild med titeln Hitta bra musik Steg 1
1. Ta reda på vilken genre du gillar.En genre är en specifik kategori av musik, som Bluegrass, Rock `N` Roll, Rap, etc.Ofta har människor stora musikaliska smaker, och det är svårt att bestämma exakt vilken genre de älskar mest.Det finns dock några enkla sätt att åtminstone begränsa listan ner till några få genrer.Det enklaste att göra är att bläddra igenom ditt iTunes-bibliotek eller annat musikhämtningsbibliotek och se var det står "genre" bredvid varje låt.Räkna hur många gånger var och en verkar se vilken genre som är mest utbredd i ditt musikbibliotek.
  • Numera har Genre vuxit till att omfatta datum där musik kom ut.Till exempel, 70-talets rock `n` roll, eller 50-talets pop.Ditt musikbibliotek bör också innehålla det datum då en sång släpps.Se om majoriteten av dina låtar finns inom ett visst årtionde, år eller era.
  • Skriv ner 2-3 genrer du vill söka efter.Specifika webbplatser och / eller radioapparater anordnar slumpmässiga listor över musik som organiseras i alla typer av kategorier, inklusive genre.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 2
    2. Sök efter musik med vissa instrument.Lyssna på några av dina favoritlåtar.Var särskilt uppmärksam på de använda instrumenten.En sång kan ha en stark baslinje (basgitarr), en gitarr solo (elektrisk / akustisk gitarr), eller kanske till och med en trumpet som spelar i bakgrunden.Vad det än kan vara, skriv ner några av de instrument du särskilt gillar.Du kanske vill gå igenom hela ditt musikhämtningsbibliotek för att se vilka instrument som inträffar mest.
  • När du har fått din lista, kan du skriva in specifika instrumentnamn som "trombon," "piano," etc. in i en sökmotor för musik.Detta kommer att dra upp alla möjliga låtar som använder det instrumentet i låten.
  • Du kan även fokusera dina sökresultat mer genom att gruppera instrument du gillar tillsammans.Du kan till exempel skriva in "Piano, Bassgitarr, Tuba" in i sökmotorn.Detta kommer att ta upp låtar med de tre instrumenten bara.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 3
    3. Bestäm vilka konstnärer du gillar.Du kan bläddra igenom ditt musikbibliotek och se hur många gånger en artist visas.Skriv ner två eller tre namn och söka efter dem online.Om du har alla den konstnärens stora träffar lägger du till ord som "sällsynt" eller "inte släppt" till din sökmotor av val för att hitta låtar av dem kan du inte ha hört.
  • Det stora med att fokusera din sökning på en viss konstnär är att den öppnar dig för möjligheten att hitta andra artister som dem.Ta till exempel att du är besatt av gruppen LED Zeppelin.Skriv in i din sökmotor "Konstnärer som LED Zeppelin" För att hitta liknande typer av musik.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 4
    4. Välj ämne att söka efter.Dessa är ofta ämnen som kärlek, engagemang, relationer, ha kul, depression, sorg, ensamhet, lycka, etc.Du kanske vill lyssna på kärlekssångar som du alltid gör, eller du kan ha en down dag och vill lyssna på en sorglig sång.Det är viktigt att vara uppmärksam på tonen i vissa låtar också.Söker efter en sång som "låter glad" skiljer sig från en sång som är lyriskt glad.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 5
    5. Differentiera mellan låtar och noter.Du kanske letar efter musik att lyssna också.För det måste du fokusera dina sökningar på musikdelningsplatser, till exempel YouTube, Spotify, Pandora, etc.Om du istället letar efter noter för att spela, måste du söka andra webbplatser och källor.För noter, försök http: // Sheetmusicplus.com / avancerad sökning eller http: // en.sporster.com / d / ark + musik.html.
  • Du kan söka igenom noter baserat på texter, instrument som används och till och med anteckningar.
  • Del 2 av 3:
    Figurera hur du söker efter låtar
    1. Bild med titeln Hitta bra musik Steg 6
    1. Sök efter en sång med texter.Om du bara känner några rader, eller till och med bara några ord i en sång, kan du söka efter låten online.Det enklaste sättet att göra det här är att skriva texterna till Google och se vilka sökresultat som dyker upp.Du kan också fler specialiserade platser som http: // findmusicbylyrics.com /, http: // lyricfinder.org /, och / eller http: // använda.COM / TAG / Lyrster-Lyric-Search-Engine /.Dessa webbplatser kommer att begränsa de massiva mängderna av träffar du skulle få genom att skriva texterna till Google.
    • Inte bara är det här bra för när du försöker räkna ut namnet på en sång, men också när du letar efter vissa typer av låtar.Ta till exempel du letade efter en kärlekssång.Skriv in nyckelord i dessa sökfält som "kärlek," "hjärta," "bebis," "romantik," etc.Du skulle då få listor över låtar som har de speciella orden i texterna, och du kan prova från den listan några låtar du kanske gillar.
    • Om du vet en lång avstå från texterna, och du vill skriva den till en av sökfälten, se till att sätta parentes på båda ändarna av texterna.Detta kommer att hålla den speciella sökmotorn att söka efter varje ord individuellt och fokusera webbplatsen på att hitta den specifika kombinationen av ord.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 7
    2. Använd en musikidentifieringsapp.Det här är appar som du kan ladda ner på din mobila enhet, eller dator som hjälper dig att identifiera låtar du inte känner till namnet på.Shazam och Musicid är apps som är till hjälp när du lyssnar på radion.Slå på någon av apparna, placera enheten bredvid radion som låten spelas, tag i låten på appen, och din enhet kommer att hitta vad sångtiteln är.Dessa kan hämtas på din Apple eller PC App Store.Observera att Shazam och Musicid bara arbetar för Prerecorded sånger, inte levande föreställningar.
  • En annan app som är till hjälp är Midomi.Den här appen låter dig hänga låten i mikrofonen på din mobila enhet.Appen hittar sedan namnet på låten för dig.Det här är bra för när du har den oundvikliga sången fast i ditt huvud, men du kan inte tänka på namnet.
  • Musipedia och / eller MelodyCatcher tillåter dig att spela ett virtuellt tangentbord på din bärbara dator.Om du vet hur man spelar tangentbordet är det här en bra app för dig.Spela helt enkelt låten på tangentbordet, och appen kommer att spåra ner vilken låt den är.
  • AudioTag är bra om du har en kort inspelning av den okända låten på din bärbara dator eller mobilenhet.Hämta bara inspelningen på appen, och det kommer att identifiera låten för dig.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 8
    3. Slumpmässigt välj låtar.Detta är naturligtvis det enklaste sättet att hitta bra musik.Slumpmässigt klicka på musikvideor som visas när du söker efter en sång du känner på YouTube.I Apple Music Store, och andra musikdelningsbutiker, är det vanligtvis en lista över låtar med titeln "Du kan också njuta av..."Kakorna som är inbäddade i din dator berättar för butiken vilka låtar du vanligtvis köper, och sedan kan butiken ge dig råd om några andra låtar du kan njuta av.
  • Du kan också vända din iPod eller MP3-spelare till "Blanda."Du kanske har tusentals låtar på din MP3-spelare, och har därför inte lyssnat på några i åldrarna.Detta ger dig möjlighet att lyssna på en bra musik som du inte har hört på ett tag.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 9
    4. Delta i en konsert med en vän.Detta är ett bra sätt att lära känna en konstnärs arbete, och ha kul med dina vänner.Om du inte gillar konstnärens musik kan du åtminstone njuta av tiden med dina vänner, och kanske träffa nya människor.Försök att gå till lokala konserter sätts på av lokala band där biljetterna kan vara billigare.Du kan fortfarande få en "känna" För en viss typ av musik, utan att behöva betala massor av pengar.
  • Experimentera med olika artister.Till exempel kanske du kanske vet att du älskar landmusik, men du kanske inte vet om du gillar Luke Bryan eller Blake Shelton.
  • Experimentera med olika genrer.Till exempel kan du redan älska rock `n roll, men är inte säker på om du gillar grunge.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 10
    5. Få några råd om den bästa musiken.Detta kan vara från en vän eller en släkting.Se vilka typer av musik eller artister som de lyssnar också.De kan vara samma, eller olika, men det är alltid en musikalisk åsikt att tänka på när man försöker hitta bra musik.
  • Du kan också gå ner till din lokala musikbutik, där CD-skivor och poster säljs.Dessa är stora kulturella hubbubs där människor som älskar musik samlas för att prata om, och dela sina musikaliska passioner med andra.
  • Butiksägarna på dessa butiker är också kunniga och kommer att kunna styra dig i rätt riktning.
  • Del 3 av 3:
    Använda de bästa musikdelningswebbplatserna
    1. Bild med titeln Hitta bra musik Steg 11
    1. Kolla upp https: // Youtube.com /.YouTube är en webbplats som tillåter användare, företag och artister att ladda upp videor och låtar.Skriv in i sökfältet en konstnärs namn, texter, genre eller en sångtitel.Om du vet exakt vilken typ av musik du letar efter, sök bara efter det.
    • Om du är intresserad av en viss genre, skriv genrenamnet i sökfältet.Vad kommer popup är en mängd "spellistor."Klicka på en av dessa spellistor, skapade av enskilda användare, för att lyssna på en massa sånger inom samma genre.
    • Du kan också prenumerera på en användares konto.Först måste du skapa ditt eget YouTube-konto genom att klicka på knappen (ser ut som en person) i övre högra hörnet.Prenumerera på ett konto för att få fler videor av samma natur genom att klicka på det röda "Prenumerera" knappen under en viss musikvideo.Varje gång det konto laddar upp en ny video får du en anmälan om det på ditt konto.
    • När du har sett ett antal musikvideoer kommer cookies att bädda in på ditt konto.Varje gång du går till YouTube efter det, kommer din startskärm att visa båda musikvideor som du har besökt, och musikvideor YouTube tycker du kan njuta av.Den senare gruppen ger dig möjlighet att utforska olika musik som fortfarande ligger inom en viss genre, sångtyp eller artist.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 12
    2. Använda sig av http: // pandora.com / Att hitta bra musik.Pandora är en webbplats som är byggd runt radioens koncept.När du har skapat ett konto kan du bläddra igenom tusentals på tusentals "kanaler," var och en baserat på ett annat ämne, såsom genre, en konstnärs namn, ett sångämne, etc.Skriv ett ord eller två i sökfältet för att hitta exakt vad du letar efter.När du lyssnar på låtarna på en viss kanal kan du pausa sången, eller hoppa till nästa låt på kanalen (tillåten 5 hoppar per timme).
  • Pandora är bra att använda om du letar efter musik inom en viss genre.Skriv genren (bluegrass, rock `n` roll mm.) i sökfältet och klicka på en av kanalerna.Detta ger dig möjlighet att lyssna på en ny genre som du inte har lyssnat på tidigare, eller nya låtar inom en viss genre som du kanske aldrig har hört eller ny existerade.
  • För de flesta låtar på Pandora finns texterna under namnet på låten.Du kan sjunga och följa med en sång om orden är svåra att urskilja.
  • Pandora ger dig också möjlighet att dela en viss sång på en social media-webbplats (Facebook, Twitter, etc.), eller för att köpa låten och ladda ner den på datorns musikbibliotek.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 13
    3. Hämta Spotify på din dator.Spotify-appen, som finns på https: // Spotify.com / US /, låter dig lyssna på nästan vilken sång som någonsin spelats in.När du har nedladdad app kan du skriva in något konstnärsnamn, sångtitel, genre, etc. in i sökfältet på den övre vänstra sidan av appen.Du kan klicka på "+ Ny spellista" på vänster sida av appen för att skapa en spellista.Du kan klicka och dra låtar på spellistan så att de alltid är till hands.
  • Om du skriver in ett visst konstnärsnamn eller genre, kommer Spotify att producera hundratals eller till och med tusentals val.När du klickar på en av dem kommer Spotify att ta upp valet (genre, artistnamn, etc.), tillsammans med alla låtar som är relaterade till det valet.Du kan välja att lyssna på en av låtarna, eller alla.
  • Spotify är en kontinuerlig musikspelare, vilket betyder att Spotify kommer att spela nästa låt på listan efter det att den första är klar, eller som du letar efter annan musik att lyssna också.Du bör också notera att Spotify har annonser efter varje fem låtar eller så.
  • Du kan också få Spotify som en mobilapp så att du kan lyssna på musik hela tiden.Spotify erbjuder också en radiofunktion, som liknar Pandora, som kan klickas på, på vänster sida av appen.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 14
    4. Besök http: // iheart.com /.IHeartradio fungerar mycket som Pandora, förutom att det samlar signaler från faktiska radiostationer runt om i landet, snarare än användargjorda stationer.Du kan använda sin tjänst både på IHEARTRADIO-webbplatsen, och / eller IHEARTRADIO-mobilappen (som du enkelt kan ladda ner direkt från deras hemsida).Välj bland hundratals radiostationer från olika städer eller olika stater.
  • Vissa radiostationer är inriktade på genrer som land eller rap, medan andra fokuserar på Eras of Music eller radiostationens personliga preferenser.Du kanske vill lyssna på en grunge station om du inte någonsin hört den typen av musik före, eller kanske slå upp en alternativ station för att hitta musik som du vet att du kommer att älska.
  • Det stora med Iheartradio är att du kan byta fram och tillbaka mellan olika stationer när som helst, även under kommersiella raster.
  • Bild med titeln Hitta bra musik Steg 15
    5. Ladda ner SoundCloud-appen på https: // soundcloud.com /.SoundCloud är en mycket innovativ service, och till skillnad från de flesta andra musikströmmar.Det gör de vanliga funktionerna på någon musikplats, som att strömma tusentals låtar och låta dig söka igenom dem genom genre, artist, titel, etc.Det ger emellertid också användarna möjlighet att posta DJ-remixer, eller låtar som de har arbetat med.SoundCloud-samhället spelar också runt med massor av redan inspelade låtar, ändrar hur de låter för att göra ännu mer intressant musik (se https: // soundcloud.com / kinoroy / u-smile-justin-bieber-800).
  • SoundCloud är ganska lätt att använda.Du kan antingen använda hemsidan och lyssna på musik gratis, eller bli en användare och hantera ditt eget konto.Liknande andra musikwebbplatser kan du skapa spellistor och / eller prenumerera på andra människors kanaler.
  • En annan extra fördel av SoundCloud är att vanliga musikartister använder webbplatsen för att skicka låtar som de för närvarande arbetar med, spår som inte gjorde det på deras senaste rekord eller oberoende singlar som de tycker om att släppa gratis.
  • Tips

    Hoppa inte över ett band eftersom du inte gillar hur en av deras låtar låter.Ge dem en chans, du kanske gillar resten av ett visst album, eller arbetsgrupp.
  • Om du inte gillar en sång först, lyssna på det ett par gånger.Ibland kan musik växa på dig när du lyssnar på det oftare.
  • Var inte rädd för att gå ut ur din komfortzon.Medan musik du alltid lyssnar också kan du trösta, kanske du saknar ett brett utbud av känslomässiga områden.
  • Varningar

    Den tid det tar dig att hitta musik du gillar är okänd.Det kan ta en natt, eller det kan ta några veckor.Bara lita på dig själv för att så småningom hitta något som är intressant för dina öron.
  • Kom ihåg att vissa musik växer på dig.Du kanske inte gillar den första alternativa rocksången du lyssnar också.Men efter att du lyssnat på 10 eller 15 låtar kan du fortsätta att uppskatta ett visst genre musikvärde.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande