Hur man kopierar en bok

Koptisk bindning gynnas av många läsare och hobbyister, eftersom det tillåter en bok att vara helt öppen när den är platt och i en vinkel. Det visar också en tydlig bild av ryggraden och de färgglada trådarna som håller signaturerna (sidgrupperingar) tillsammans. Ta din tid när du gör de första veckorna och markeringarna på signaturerna och täckplattorna. Prova ditt bästa för att driva ut rena bindningshål. Då, när det är dags att binda allt ihop, följ gängmönstret nära och uttrycka din kreativitet genom att lägga till extra utsmyckningar.

Steg

Del 1 av 3:
Staging dina material
  1. Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 1
1. Skapa dina folios. Ta varje stor sida, sätt den på en platt arbetsyta och vika den i hälften. Se till att pappers kanter anpassas perfekt och är inte snedställda eller lutas på något sätt. Dessa enskilda vikta sidor kallas folios. Kör den trubbiga kanten på en kniv eller en benmapp över viken för att säkerställa en skarp kant.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 2
    2. Skapa dina signaturer. En signatur är en uppsättning folios placerade ihop. Öppna upp dina vikta folios och lägg dem en inuti en annan tills du har fyra till sex av dem staplade. Stäng sedan varje signatur och kör en gång en benmapp längs viken för att skapa skarp yttre kant eller ryggrad. Ställ in dina färdiga signaturer åt sidan.
  • Det finns ingen gräns för antalet signaturer som du kan inkludera i din bok. Antalet signaturer kommer direkt att motsvara antalet slutsidor. Till exempel kommer en bok med 10 signaturer att ha 160 användbara inredningssidor.
  • Om du är ny på koptisk bindning är det allmänt bäst att börja med färre signaturer. När du blir mer bekväm med din teknik, fortsätt och tackla tjockare böcker med ytterligare signaturer.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 3
    3. Förbered din bakplatta. Dessa kommer att vara täcken för din bok, så du vill hantera dem mycket noga. Ta ett hårt papperskort och klippa ner det tills du har två lika delar som är tillräckligt stora för att täcka utsidan av dina folios.
  • För att göra rena nedskärningar, lägg en metall eller plastlinje ner på brädet och kör sedan en nytta kniv längs kanten. Detta kommer att låta dig få den storlek du vill ha med en slät ytterkant.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 4
    4. Markera signaturerna. Samla alla dina signaturer och stapla dem tillsammans, tillämpa något tryck för att säkerställa att de är till och med på alla sidor. Ställ ner dem. Få en metall linjal och gör en serie penna märken. Märkena bör starta en tum (2.5 cm) in från botten och topp och fortsätt tills du har tre märken i varje ände, var och en separerad av en tum (2.5cm). Placera linjalen mot ryggraden och dra linjer från hålen ner över skedens ryggradsändar.
  • Dessa markeringar är avsedda att visa var tråden kommer att komma in och avsluta ryggraden i dina signaturer. Du kan hamna med så många trådhål som du vill, men varje hål kommer att höja svårighetsgraden.
  • Du kan också rymma hålen ut men du väljer. Var medveten om att de färre hålen du inkluderar de lösa dina inre sidor kommer att vara. På samma sätt kan för många hål lämna dig med en bok som kan vara styv med svår att vända sidor.
  • Del 2 av 3:
    Skapa bindande hål
    1. Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 5
    1. Markera och punktera ett lockbräda. Placera signaturen från toppen av din signaturstack ovanpå ett av dina täckplattor. Skyddskortet ska ligga med sitt yttre mot nedåt för att skydda den från markeringar. Rikta in signaturen med brädet, lämna lite utrymme ryggrad. Få en AWL eller liten skruvmejsel och gör hål i brädet i fläckarna bredvid märkena på signaturens ryggrad.
    • För det här exemplet kommer du att hamna med totalt sex hål i varje täckplatta. De borde motsvara platsen och avståndet med sistens ryggradsmarkeringar.
    • Försök att göra varje hål så bred som din nål. Hål som är för breda kommer att låta tråden glid och hål som är för små kommer att göra tråden svårare.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 6
    2. Punktera nästa omslag. Ta styrelsen att du har punkterat och placera den tillsammans med det andra omslaget. De bör placeras med sina interiörer mot varandra, nästan som en bok utan några sidor. Använd din AWL eller skruvmejsel för att trycka igenom hålen på One Board och till den nya. När du har slutfört uppsättningen hål, plocka upp den andra brädet för att se till att de är korrekta i storlek och återspinnning eller justera efter behov.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 7
    3. Punktera signaturerna. Plocka upp en av dina signaturer och vika den öppen med de inre sidorna vända nedåt på ett bord. Den yttre ryggraden ska vara på utsidan och vänd uppåt. Gör sex hål längs ryggraden enligt märkningarna. Försök att hålla hålen rätt på ryggraden, om möjligt. Upprepa med alla signaturer, stäng var och en av dem tills de viks, och lägg dem tillbaka till en stapel.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 8
    4. Gäng din nål. Håll din nål fast. Ta en lång trådgänge och sätt den genom nålens öga. Fortsätt att dra den här tråden tills du har två stycken lika lång längd, vilket gör din nål "dubbelgängad."Slå en knut i slutet som förenar de två bitarna. Nu är du redo att börja binda.
  • Det är bäst att använda en vaxad tråd, eftersom den glider smidigt genom sidorna och kommer inte att snag. Det kommer också att motstå åldrande.
  • Det är här du kan uttrycka lite av din kreativitet. Välj en trådfärg som du tycker om och som matchar bokens lock, eftersom din tråd kommer att vara mycket synlig på slutproduktens ryggrad.
  • Mängden tråd som du börjar med är verkligen upp till dig. Du vill ha tillräckligt med att göra några bra framsteg, men inte tillräckligt för att bli alltför bunden. Det är möjligt att omgänga i mitten av bindningen.
  • Del 3 av 3:
    Stitching tillsammans din bok
    1. Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 9
    1. Börja din första söm. Placera bottenkåpan med signaturen ovanpå den och öppna. Gå till det lägsta hålet på undersidan av signaturen (en tum från kanten, för det här exemplet). Genomborra din nål genom den. Sedan, slinga din tråd över utsidan av lockets ryggrad. Kom upp genom det lägsta hålet i bottenkåpan. Den som motsvarar din ingångspunkt i signaturen.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 10
    2. Avsluta din första söm. Dra åt tråden för att dra upp locket och signaturen tillsammans. Sedan, slinga din nål runt och inuti den befintliga sömmen. Styr din nål tillbaka i hålet som leder in i det inre av signaturen. (Samma hål som du började med tidigare, men kom på det från motsatt riktning.) Öppna signaturen och dra din tråd genom.
  • Du kommer att se knuten från din tråd strax utanför det lägsta inre hålet på den här signaturen.
  • När du är klar med det här steget bör du se en avslutad söm på utsidan av ryggraden som håller locket och signaturen tillsammans.
  • Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 11
    3. Fortsätt din söm. Gå till nästa hål upp på den inre signaturen. Gå in i det här hålet med din nål och fyll i samma process som ovan för att slutföra sömmen. Upprepa denna process om och om igen, flytta från hål till hål.
  • Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 12
    4. Fäst nästa signatur. När du når det sista hålet på signaturen, är det dags att göra förberedelser för att fästa följande. Lägg den ouppladdade signaturen ovanpå den bifogade. Därefter, när du har avslutat den yttre slingan på det sista hålet, istället för att gå tillbaka inuti den bifogade signaturen, återvända nålen in i den nya signaturens inre för att binda allt tillsammans.
  • Bild med titeln Coptic Bind A Book Steg 13
    5. Fortsätt lägga till signaturer. Upprepa stygnprocessen, som med den tidigare signaturen. Den enda skillnaden kommer att vara att du alltid behöver loop runt den tidigare signaturens yttre söm innan du gör det sista flytten in i inredningen. Detta kommer att bidra till att hålla allt tillsammans.
  • Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 14
    6. Rethread efter behov. När du når en punkt där du har ungefär sex inches gäng vänster, fortsätt och sluta få mer. Dra din nål och tråd under en av trådlinjerna inuti en signatur och binda den i en knut. Tuck ändarna under en trådlinje och klippa extra av. Lägg till ny tråd på din nål, knut den i slutet och fortsätt en till nästa öppna signaturhål i inredningen.
  • Det är bra att lämna knuten synlig vid denna tidpunkt. När du är klar, gå tillbaka och ta bort alla de synliga knutarna i trådsträngarna och skär bort något överskott med små saxar.
  • Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 15
    7. Fäst frontluckan. När du når det första hålet i den sista signaturen, är det dags att sätta på omslaget. Placera den på toppen och rikta hålen. Gå från den sista yttre sömmen i signaturen och tryck nålen direkt i det övre yttre hålet i topplocket. Dra tråden genom insidan, vilket gör att den kommer ut ur ryggraden mellan locket och signaturen. Lossa nålen runt den sista signaturens knut och kom ut en gång innan du går in i signaturhålet från ryggraden.
  • Bild med titeln Coptic Bind ett bok steg 16
    8. Upprepa för att avsluta lockbindningen. Upprepa denna process tills du har säkrat resten av locket till den slutliga signaturen. När du har dragit nålen och tråden genom det sista hålet på den inre signaturen, slingar du nålen under en befintlig tråd och släck den. Ta bort och skära av något överskott.
  • Tips

    Om du vill ha möjlighet att behärska konsten av flera koptiska bindande tekniker, överväga att registrera sig i en klass på ditt lokala konstcenter, ideellt, konstmuseum eller universitet. Kontakta dessa olika grupper och fråga om de håller en bokbindningssession någon gång snart eller om de vet om var du kan hitta en.

    Varningar

    Om din tråd blir trassig när du arbetar, inte panik. Detta är normalt, även med vaxad tråd. Bara långsamt träna knuten och fortsätt. Om det är för bunden, klipp det gratis, binda av det och börja med en nygängad nål.

    Saker du behöver

    • Papper (för att skära i folios)
    • Täckplattor
    • Linjal
    • Penna
    • Nål
    • Vaxad tråd
    • Awl eller liten skruvmejsel
    • Nytta kniv
    • Sax
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande