Hur man klär rockabilly

Rockabilly började som en typ av musik på 1950-talet som kombinerade rock `n roll och "hillbilly" eller landmusik. Flera distinkta stilar lägger krav på Rockabilly Moniker - Greaser, Swinger och Western-Style.Oavsett om du vill omfamna Rockabilly musik och kultur eller helt enkelt experimentera med utseendet efter en helg, hittar du allt du behöver veta här.

Steg

Metod 1 av 2:
Rockabilly stil för män
  1. Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 1
1. Lager upp på garderobs essentials.Det tar inte mycket bitar eller mycket pengar för att sätta ihop en rockabilly garderob.Utseendet är ren arbetarklass Americana med några blinkar av swinger-chic.
  • Gör det dickies stil.Om det finns ett varumärke synonymt med Rockabilly-stil, är det dickies.Denna linje av arbetskläder erbjuder grundläggande bitar som talar med Rockabilly-estetiken.De klassiska rockabilliga byxorna är ett par dickies original 874 arbetsbyxor i svart.
  • Ta tag i denim.Slim-cut (ej mager) mörka jeans är en annan garderobshäftning.Var noga med att köpa dem ett par inches längre än du behöver så att du kan manschettera dem upp.
  • Plocka upp ett paket t s.Du kan inte gå fel som sportar en tunn vit t-shirt med ärmarna rullade upp och minnen tucked in i dina byxor - det här är en häftklammer "grej" se.Plocka upp några arbetsskjortor och västerländska skjortor för att lägga till lite känsla i din garderob.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 2
    2. Dyka upp i en kostym.För Dressier tillfällen, välj en smal passform för att visa rockabilly stil med klass.Kontrollera att kostytan har en mager krage, två eller flera knappar och en högre midja.En Sharkskin-kostym med sin höga glans är en sann uppmärksamhet getter, men en bra kvalitet sätter dig tillbaka mer än några dollar.Scour-sparsamhet och vintagebutiker för den här klassiska kostymen - Om det är i bra form, passar bra eller kan enkelt ändras, snäpp upp det. Västra kostymer är ett annat sätt att lägga till variation i din garderob och kan lätt hittas online och i specialaffärer.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 3
    3. Jacka upp ditt utseende med en jacka.Det finns en mängd jackor som lägger till det perfekta lagret av äkthet till ett rockabilly-utseende.Var och en kommer att skicka ett lite annorlunda stilmeddelande, så ge det lite tänkt och bestämma rätt leta efter dig.
  • Brevjackan.Kom ihåg när Danny gav Sandy hans brevjacka i "Fett?"Ge dig själv en något preppy rockabilly look genom att plocka upp ett brevjacka.De är lätta att hitta på loppmarknader och vintage och sparsamhetsbutiker och ge dig chansen att vara den stora mannen på campus.
  • Motorcykeljackan.Ännu en annan obestridd klassiker - lädermotorcykeljackan - ligger i hjärtat av "grej" se.Välj en ny eller handla sparsamhetsbutikerna för att göra en väl sliten men robust begagnad modell.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 4
    4. Försök på en Wool Tweed Jacket.Förmedla en avslappnad luft med en ull tweed jacka.Leta efter en topper som har stickade manschetter, krage och midja rimligt prissatta på sparsamhet och vintage butiker.
  • Butiksjackan.Bära butiksjackan för att fungera på din heta stav - eller att se ut som om du gör det.Navy, svart, grå och olivgrön är de klassiska färgerna, men du behöver inte hålla fast vid det.Om du verkligen vill rocka den gamla skolan, hitta en jacka med en namnplåster eller planera för att lägga till en till din.
  • Den västra jackan.Den västra jackan lägger till en liten pizzazz till ditt utseende.Stilen är smal med en banded midja och cowboy snaps och utsmyckade sömmar.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 5
    5. Förfina ditt utseende med skor och tillbehör.Skor och tillbehör slutför verkligen ditt utseende och kan stelna riktningen för din stil.
  • Ge dem uppstart.Slitna arbetsstövlar eller motorcykel stövlar är ett no-brainer val för det här utseendet.Om du går för en mer av a "swinger" Stil, plocka upp ett par vinge tips eller oxfords.Om du anser dig om en mode daredevil, valde ett par creepers.Dessa tjockläta plattformskor har beskrivits som "klumpig" och "Cinder block chic."De har rötter i punkscenen men passar rätt in i en rockabilly garderob, särskilt de som sportar plädar, polka prickar eller flammor.De borde vara lätta att hitta - de är ett stort fall 2013-mode uttalande.
  • Accessorize för att passa din stil.Lägg till en mager slips med en slips och slipsbar till en kostym och överväga ett par manschettknappar (tänk tärningar, heta stavar eller spelkortmotiv).Buddy Holly-Style-glasögon (få tydliga linser om din vision är 20/20) kan ge dig en rockinkant, och ingenting kompletterar en grundläggande vit t bättre än ett paket röker som rullas upp i ärmen.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 6
    6. Få håret rätt.Kanske de mest populära männens frisyr på 1950-talet - Pompadour - är den helt idag utseendet på en rockabilly man. När stilen först blev populär, använde män pomade eller grädde för att slicka håret ner och ge det ett vått utseende, vilket fick dem smeknamnet "Grej."
  • Ha på sig en klassisk 1950-tals greaser frisyr, som en pompadour, elefants bagage, slick tillbaka eller verkställande kontur.GQ beskriver Pompadour som "Shorn på sidorna och tillbaka, tillräckligt länge på toppen för att bli svep framåt och tillbaka på sig, det hela ser ut som en stor, djärv whoosh! ljudeffekt."
  • För att få din Pompadour på, var säker på att håret är skuren ordentligt - kort på sidorna och i baksidan med en topp som börjar kort i ryggen och blir längre när håret går framåt.
  • Gnugga några pomade i dina händer för att värma upp det och slicka produkten jämnt genom sidorna och baksidan av ditt hår.Kamma sidorna tillbaka och baksidan rakt ner - håll håret så nära hårbotten som möjligt.
  • Gnugga lite mer pomade och applicera den på toppen av ditt hår.Skapa en sidodel genom att kamma detta avsnitt i en diagonal från baksidan och arbetar mot framsidan.Vänd fram och bak för att ge den lite höjd.
  • Metod 2 av 2:
    Rockabilly stil för kvinnor
    1. Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 7
    1. Lager upp på garderobs essentials.Rockabilly Gals har ett sätt att titta sexig men söt, kombinera några tjejer - bara bitar med saker som ser ut som de kom från sin pojkvän garderob.
    • Visa lite hud.Bära en klassisk halter topp eller klänning (inga tankar eller spaghetti-strap stilar) som slår i nacken eller har tjocka band och en älskling halsring eller ruching vid bysten.Du kan hitta vintageversioner i återförsäljningsbutiker eller nya stilar som är moderna med tyger som har körsbär, tropiska eller till och med skulldesigner.De är ett bra sätt att visa upp och ändå mjuka utseendet på tatuerad hud.
    • Rocka en hög midja.Högt midjespennekjolar och fotlängdsbyxor har en retro, rockabilly känsla, speciellt när det är parat med en menswear-stil klänningskjorta med rullade ärmar och en knut bunden på framsidan.
    • Låt det svänga.En full kjol med några "gunga" Till det erbjuder mycket mångsidighet till en rockabilly garderob.Rockabilly Wrap Dress är ett måste för dans - kjolen kommer att flöda med varje steg, vrid och sväng.För att göra ett rockabilly killar huvud, välj en älskling klänning, som en full kjol, en utrustad och bälte midja och en lätt puffad ärm som faller till om armbågen.En bit varning - håll dig borta från pudelkjolen. Du kommer att se ut som om du har en kostym istället för att omfamna en alternativ stil.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 8
    2. Förfina ditt utseende med skor och tillbehör.Håll dig sant mot stilen utan lägg till din personliga frimärke till utseendet med skor och tillbehör.De saker du behöver är tidlösa, vilket gör dem lätta att hitta och ger dig mycket att välja mellan.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 9
    3. Steg upp din stil.Glänsande svarta eller röda Mary Janes i en platt eller högklack kan fungera med nästan alla Rockabilly Gal ser ut.För en mer preppy, avslappnad utseende, välj loafers eller sadelskor med eller utan bobby strumpor eller ett par converse alla stjärnor.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 10
    4. Välj efterbehandling.Tänk på tatueringsinspirerade halsband, leopardtryck eller hounds-tandpåsar, huvudband och små klassiska örhängen. För ett annat sätt att förbättra den sexiga men söta atmosfären, lägg till en blomma till ditt hår med en röd ros eller en stor livlig blomma som matchar färgen på din outfit.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 11
    5. Få håret rätt. Om du väljer en klassisk rockabilly frisyr kan du gå två sätt - hålla strängt till utseendet eller modernisera lite genom att följa stilen men gör allt lossaren och använder lättare stylingprodukter.
  • Prova en feminin version av Pompadour.Medan Pompadour frisyr har kommit att vara närmast förknippad med män, glöm aldrig att det var uppkallat efter en kvinna (Madame de Pompadour).Om du har längre hår, dra upp det i en hög hästsvans och linda runt ett stort curlingjärn i 30 eller så sekunder för att skapa en spiral.Sedan, Bakkamma dina smällar och stifte ändarna ner nära din hästsvans för att skapa pomp.Du kan också skapa en pompadourfront och lägga till en stor blomkrett för att avsluta utseendet.Korthåriga gals kan bära en pompadour precis som deras manliga motsvarigheter (se riktningar ovan) eller skapa en pin-curl look a la rizzo in "Fett."
  • Omfamna "40-talet.1940-talet frisyrer är slitna av Rockabilly fans mer än 1950-stilar. Betty sida och hennes segerrullar ses överallt på Rockabilly konserter och evenemang.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 12
    6. Gör smink den slutliga beröringen.Rockabilly-utseendet kommer med en distinkt sminkstil så korrekt applikation är nyckeln till ett autentiskt utseende.
  • Bild med titeln Klänning Rockabilly Steg 13
    7. Skapa en ren duk.Använd en flytande eller grädde till jämn ut din hud och damm det lätt med efterbehandling. Applicera rodna sparsamt på dina kindben snarare än äpplen av dina kinder.
  • Skapa ett kattöga.Kattöget definierar sminken leta efter en rockabilly gal. Processen med att skapa kattöget kan tyckas lite överväldigande först - det finns ett antal steg - men du blir bättre och snabbare med övning.Eller du kan bestämma dig för att korta stegen lite för att skapa en modifierad version av utseendet.
  • Dra försiktigt ditt ögonlock och sätt in den inre fälgen med några lager jet-svart vattentät penna. Sedan line den inre fälgen av din nedre lash line och äntligen din övre lash line. Blanda färg i fransar med en vinklad borste.
  • Med en svart flytande linjen penna, gör fyra jämnt åtskilda bindestreck över penna linjen på din övre lashlinje och anslut dem.
  • Stäng ditt öga och använd ditt finger för att spåra längs locket på ditt övre lock, rör sig utåt. När det möter den beniga delen av ditt öga, markera platsen med en dot av flytande fodrar.Placera spetsen på flytande linjen på pricken och dra den till det yttre hörnet av ditt öga, vilket förtjockar linjen när du går.Detta skapar "bevingad" titta på kattöget.
  • När fodret är torrt, dab ditt lock med en krämfärgad flytande ögonskugga.Använd en metallversion på området strax ovanför din vecklinje och inre hörn. Den metalliska skuggan uppdaterar utseendet, och den flytande formeln står bra för att värma.
  • Avsluta med två skikt av svart mascara eller ett par falska ögonfransar.
  • Var damen i rött.Skissera dina läppar med en röd läpppenna.För att hålla utseendet från att vara daterad, använd bara penna för att definiera din "cupids båge" och mitten av din bottenläpp.Applicera en ljus röd läppstift med en blå (cool) underton och en matt finish.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Handla på sändning och begagnade butiker, garageförsäljning och vintage auktioner. Detta är det bästa sättet att hitta sanna rockabilly mode.
  • Prata med någon som är gammal nog att komma ihåg när Rockabilly var stor. Titta igenom ditt bibliotekets katalog för böcker om eran och surfa på nätet för rockabilly webbplatser. Försök att få en känsla för överallt utseende. Var uppmärksam på hur kläderna var slitna och håret stylades.
  • Stilikoner för män inkluderar: Elvis Presley, James Dean, Chris Isaak, Lyle Lovett, Stray Cats, och mer.
  • Gå till spelningar och weekenders och se vad de på Rockabilly-scenen har på dig och besöker vintage kläder bås som också kommer att peka dig i rätt riktning.
  • Stilikoner för kvinnor inkluderar: Rosie Riveter, Rizzo och Cha Cha Digregorio in "Fett," Heather Graham i "Swingers," Kat von d., Gwen Stefani, Amy Winehouse, och mer.
  • Du kan hitta handgjorda och vintage hårtillbehör online på webbplatser som Etsy som har butiker som Livliga blommor som har blomma huvudband, clips och bobby pins samt hårtillbehör med andra unika föremål.
  • Ta det den extra milen med hjälp av Rockabilly Slang. Här är några förslag, följt av översättningar:
  • Katt - en höftperson.
  • Ginchiest - coolaste.
  • Long Green - Pengar.
  • Dolly - söt tjej.
  • Radioaktivt - coolt.
  • Trådar - Kläder.
  • Peepers - glasögon.
  • Lyssna på Rock N `Roll Music (Rockabilly). Kolla in Buddy Holly, Elvis, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Gene Vincent, Charlie Feathers och Jumpin `Gene Simmons.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande