Så här justerar du spänningen på en symaskin

Att ha rätt spänning på din symaskin är avgörande eftersom det säkerställer att dina sömmar kommer att vara konsekvent och se på samma sätt på båda sidor.Men lika viktigt som korrekt spänning är, undviker även välkända avloppsrören på sina symaskiner. Justering av spänningen på en symaskin kan verka som en skrämmande uppgift, men när du förstår några grundläggande begrepp finns det faktiskt inget mycket mystiskt om att ställa in och justera trådspänningar på din symaskin, oavsett det görs eller modell.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå din maskin
  1. Bild med titeln Justera spänningen på en symaskin Steg 1
1. Hitta trådguiderna. Trådstyrningarna är de metallanordningar som hjälper till att reglera spänningen. De är olika slingor som du kör tråden genom innan du slår den i din nål. De håller tråden från att bli trassig och distribuera spänningen jämnt från spolen till ditt tyg.
  • 2. Hitta spänningsskivorna och regulatorn. Spänningsskivorna och spänningsregulatorn kallas spänningsaggregatet. Spänningsskivorna pressar tråden när den passerar mellan dem, medan spänningsregulatorn styr mängden tryck på skivorna. Spänningsregulatorn är elementär: när den justeras till ett högre antal (vänds medurs) rör sig skivorna närmare varandra, vilket ökar trycket. Vände sig till ett lägre antal (moturs), skivorna rör sig ifrån varandra, minskande tryck.
  • På äldre maskiner finns det bara två spänningsskivor, styrda av en skruv eller knopp. På nyare modeller finns tre skivor som styrs av en ratt eller knappsats på framsidan av maskinen.
  • Om du inte har en nyare maskin som gör automatiska övre spänningsjusteringar, med en tjockare tråd utan att återställa ratten, ökar trycket och orsakar att det övre trådflödet minskar.
  • 3. Hitta spolen. Den platta spole-fallet utövar tryck på tråden när det kommer ut ur spolehuset. Du kan antingen ha en lastdroppe i spole (du kommer inte ha ett spole) eller bottenbelastning med ett spole i ett fack under nålen. Mängden tryck på spolen regleras av en liten skruv på baksidan av våren.
  • Både våren och skruven är lätta att hitta när maskinen har ett separat spole. När maskinen har en drop-in spole med ett inbyggt spole, kan lokalisera spänningsskruven vara mer utmanande, men lite sökning kommer att bevisa att det är där.
  • I båda fallen, för att öka motståndet, använd en liten skruvmejsel för att vrida skruven medurs (till ett högre antal) eller moturs (till ett lägre antal). Vrid skruven i små steg och aldrig mer än en fjärdedel mellan test.
  • Bild med titeln Justera spänningen på en symaskin Steg 4
    4. Förstå spänning. Spänning är vad som håller dina botten och toppstygn i lika spänning med varandra. Med andra ord är det vad som håller dina främre och bakre stygn som ser på samma sätt. Både topp- och bottenspänningen måste fungera tillsammans för att skapa konsekventa sömmar. Om din topp- och bottenstygn inte ens kan bero på att din spänning inte är rätt på toppen eller botten.
  • De flesta inhemska symaskiner är av "låsstitch" mängd. Det betyder en övre tråd och en nedre tråd "låsa" tillsammans. När de inte "låser" tillsammans ordentligt kan du få ett problem med spänningen.
  • Del 2 av 3:
    Att säkerställa spänning är ditt problem
    1. Sy en testsöm. Använda en liten swatch av tyg, kör ett par sömmar ner i mitten av torget. Observera sömmarnas övre och nedre yta, med ett förstoringsglas om det behövs.
    • Kom ihåg att du vill att dina stygn ser ut på båda sidor av ditt tyg. Om tråden är så tätt, orsakar tyget att bunt runt det eller om sömmen är lös och faller ifrån, kan du ha ett problem med spänningen.
    • Om dina stygn ser perfekt ut och din symaskin syr underbart, rör inte dina spännknappar!
  • Bild med titeln Justera spänningen på en symaskin Steg 6
    2. Identifiera ditt problem. Du har satt en testsöm eller två och du har inspekterat sömmarna.En perfekt söm kommer att ha trådar låst halvvägs mellan de två skikten, utan loopar på toppen eller botten av sömmen och inga puckers i tyget.
  • Ett enkelt sätt att tänka på trådbalansen är krigskrig. Du har din topptråd och din spole tråd som drar på varje sida. Om de båda drar lika, kommer sömmen att vara jämn och konsekvent. Om en sida drar för mycket, kommer tråden från andra sidan att vara synlig.
  • Om spolgängan visar på toppen av sömmen och den övre tråden är rak är den övre spänningen för tätt. Om topptråd visar på undersidan av sömmen och den nedre tråden är rak, är den övre spänningen för lös.
  • 3. Kontrollera din maskin. Det finns flera problem som kan orsaka problem med din symaskin som inte är spänningen. Var noga med att kontrollera dessa möjliga orsaker innan du justerar dina spännknappar.
  • Felaktigt gängad maskin: Är all tråd som går genom trådguiderna? Är trådavveckling fritt från spolen eller är det att fånga? Är spolen satt korrekt?
  • Smutsig maskin: Gängändarna kan komma in mellan spänningsskivor, runt spolehuset och under halsen blek. Detta kan orsaka en ökning av motståndet och begränsa trådflödet. Kontrollera alla dessa områden för att se till att de är klara.
  • Skadade maskindelar: böjda nålar och spolar och grova eller skadade ytor på nålens ögon, trådguider, spänningsskivor, upptagningsspak, halsplatta, pressarfot, spole, eller i spoleområdet kan alla orsaka problem. Ge din maskin en allmän inspektion och kom ihåg att även den minsta skadan kan snedvrida spänningen.
  • Bild med titeln Justera spänningen på en symaskin Steg 8
    4. Var uppmärksam på dina nålar, trådar och tyger. Olika trådstorlekar på toppen och i spolen kan kasta bort dina grundläggande spänningsinställningar. En nål som är för stor eller för liten kan också obalansera dina stygn. Om du får puckers på ett lättviktigt tyg, försöker du förkorta stygnlängden till 1.75mm. Alla dessa små detaljer kan orsaka kaos på ditt projekt så se till att du är detaljorienterad när du ställer in din maskin för ett projekt.
  • Polyestergänga är en riktig allsidig tråd, och det är ett bra val för de flesta syprojekt. Ulltråd är å andra sidan väldigt tjock och om du skulle använda den, måste du justera spänningen.
  • Vanliga tunga tyger inkluderar duk och burlap medan bomull och polyester är vanliga tyger med en standardvikt. Om du byter mellan tunga tyger och något av en lättare vikt måste du justera spänningen för att hålla stygnen även.
  • Nålar kommer i olika storlekar för olika ändamål. Det finns tjockare nålar avsedda för denim som inte kommer att bryta när de används och tunna nålar som inte kommer att skada tunna, känsliga tyger. När du köper nålar kan du konsultera någon i butiken för att hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för ditt tyg.
  • Del 3 av 3:
    Justera spänningen
    1. Bild med titeln Justera spänningen på en symaskin Steg 9
    1. Hitta din spänningsregleringsknapp. Det kommer att vara på ett annat ställe på alla maskiner, så om du inte är säker på vilken knopp det är, kan du kontrollera din symaskinhandbok. Om du inte har en manual, är det vredet med siffror på den som inte ändrar din typ eller stygn eller längd.
  • 2. Justera din övre spänning om den är för lös. För att öka din övre spänning om den är för lös, vrid din knopp så att siffrorna ökar. Prova ½ till 1 nummer högre, testa sedan stygnen på en bit skrotväv. Fortsätt tills det ser ut på båda sidor och du kan inte längre se spolgängan på höger sida av tyget.
  • Om du inte kan få det helt, fortsätt, fortsätt att justera spolspänningen.
  • 3. Justera din övre spänning om det är för hårt. För att minska din övre spänning om den är för tätt, vrid din knopp så att siffrorna minskar. Prova ½ till 1 nummer lägre och testa sedan stygnen på en bit skrotväv. Fortsätt tills det ser ut på båda sidor och du kan inte längre se nålgängan på den felaktiga sidan av tyget.
  • Om du inte kan få det helt, fortsätt, fortsätt att justera spolspänningen.
  • 4. Justera din spole spänning. Du bör alltid försöka justera din toppspänning först eftersom du inte behöver justera din spole spänning om du inte använder en tyngre eller lättare tråd än vanligt. Om du har gjort det och fortfarande behöver justera den nedre tråden, lokalisera din spole i antingen den övre lastdroppen i spolen (du har inte ett spole) eller bottenbelastning med ett spole.
  • Med en bottenlastspole är ett enkelt sätt att testa spänningen att ta tråden hängande från ditt spole i handen. Om det inte är avkopplande alls är din spänning för tätt och måste lossas. Om tråden släcker utan ansträngning är din spänning för lös och du måste dra åt den. Du vill hålla tråden och få den att släppa bara några inches. När det händer är din spänning perfekt.
  • Använd en liten skruvmejsel och vrid skruven på sidan av spolen med ¼ sväng. Vrid det rätt för att öka spänningen och vänster för att minska den. Testa spänningen igen. Upprepa tills tråden bara sjunker några inches.
  • På samma sätt, med en topplastspole, använder du en skruvmejsel och vrider skruven med ¼ sväng, testa spänningen mellan varje justering med en testsöm på skrotväv. Den goda gamla rättiga Tighty Lefty Loosey gäller också i den här situationen.
  • 5. Testa din spänning tills det är rätt. Fortsätt sy testplåster tills din spänning är rätt och du har ens stygn på båda sidor. När du är nöjd med spänningen, avslutar du dig själv och starta projektet!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är en bra idé att starta en spänningslogg för din symaskin. Håll bara en anteckningsblock med siffrorna som skrivs ner för vilka spänningar arbetar med vissa tyger, trådar och nålar. Observera märket, typen och storleken. Detta kommer att göra justeringsprocessen mycket enklare i framtiden.
  • När du börjar sy en söm, kom ihåg att dra trådens svans på baksidan av maskinen och bort från nålområdet eller "fågelhus" kan hända.Detta är en annan vanlig och frustrerande förekomst för nya maskinoperatörer.
  • När du testar spänningen med en söm, välj olika färggängor för topp och spole tråd. Se till att tråden kontrasterar med ditt tyg. Detta gör allt mycket lättare att se och kommer att göra dina justeringar mer exakta. Kom bara ihåg att byta till rätt färgtråd innan du är redo att sy.
  • Kom alltid ihåg att prova din toppspänning först. I 90% av spänningsproblem är det bara den övre spänningen som behöver justeras.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande