Hur man väljer sminkfärger

Ett av de viktigaste stegen att tillämpa din smink är att hitta färger som passar din hudton och ögonfärg. Du kan då välja grund och rodna som kompletterar din hud och ögonskugga och läppfärg som hjälper dig att se ditt bästa ut.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja stiftelse och rodnad
  1. Bild med titeln Bestäm hudton Steg 7
1. Bestäm din hudton genom att titta på skuggan längs din käftlinje. I sminkvärlden finns det fyra grundläggande hudtoner: mässa, ljus (eller oliv), medium och djup brun. Du kan bestämma din hudton genom att titta på huden på din käke.
  • Om din hud verkar väldigt blek eller vit i färg, har du sannolikt en rättvis hudton.
  • Om din hud verkar blek med lite brun eller gul färg, har du sannolikt en lätt hudton.
  • Om din hud verkar ljusbrun, som om du har en lätt solbränna över hela ditt ansikte, har du sannolikt en medelstor.
  • Om din hud verkar mörkbrun eller mörkbrun i färg har du sannolikt en djup brun hudton.
  • Bild med titeln Bestäm hudton Steg 3
    2. Identifiera dina undertoner. Undertoner är användbara eftersom de kan hjälpa dig att bestämma vilken fundament du ska använda på din hud. Det finns tre typer av undertoner: varm, cool och neutral. För att bestämma dina undertoner kan du använda en bit silverväv och en bit av guldväv.
  • Placera varje bit av tyg bredvid insidan av din handled. Om venerna på din handled visas blå bredvid silveret, är du cool tonad. Om venerna på din handled verkar gult, grönt eller brunt bredvid guldtyget, är du varm tonad. Om dina vener verkar blått och gröna, är du neutral tonad, så du kan bära både coola och varma toner.
  • Du kan också bestämma din underton genom att sätta på en svart topp. Om du tittar ut i svart, är du varm tonad. Om du visas i svart, är du cool tonad.
  • De flesta med varma toner ser bättre ut i guld smycken och de flesta med coola toner ser bättre ut i silver smycken. Människor med neutral underton kan bära både guld och silver smycken.
  • Bild med titeln Undvik Orange Foundation Steg 1
    3. Kombinera din hudton och dina undertoner för att hitta din grundskugga. När du har bestämt din hudton och dina undertoner kan du välja en grund som är rätt för din hud. Till exempel, om du har en rättvis hudton och en varm underton, kan grunden i ljus elfenben eller porslin vara rätt för dig. Om du har en medium hudton och en cool underton, kan grunden i beige eller brun vara idealisk.
  • Du kan använda ett onlineverktyg för att bestämma din fundamentskugga baserat på din hudton och din underton. Du kan också prata med en skönhetsexpert på en skönhetsbutik eller på din lokala drogbutik för att du ska välja rätt grund för din hud.
  • Tänk på, om du är i tvivel, är det vanligtvis bättre att välja en grund som är mörkare än din hudton. Om du blandar färgbrunnen kan du sluta titta solbränd och glödig. Om du väljer en grund som är för ljus för din hudton, kan du sluta titta på chalky och sallow.
  • Bild med titeln Välj en grund för mörka hudtoner Steg 7
    4. Testa grunden innan du köper den. Även om du kan vara övertygad om att du har valt rätt grundskugga för din hud, bör du alltid testa produkten innan du begår det. Du kan fråga en skönhetsförsäljare för ett urval av stiftelsen och applicera den på din hud för att säkerställa att den är rätt nyans.
  • Svepa en liten mängd skuggan längs din käft och notera färgen på nacken, som ofta är lättare än färgen på ditt ansikte. Den korrekta nyansen ska försvinna i din hud och blanda väl.
  • Se till att du testar grunden i naturlig belysning. Stå vid ett fönster eller gå ut för att säkerställa att färgen blandas väl i huden och ser inte kalky eller för garvad.
  • Bild med titeln Applicera Blush på ovala ansikten Steg 2
    5. Välj Blush baserat på din hudton. Blush är ett bra sätt att värma upp ditt ansikte men fortfarande verkar naturligt och enkelt. Du kan välja Blush baserat på din hudton för ett glödande utseende som inte tvättar eller överväldigar din hudfärg.
  • Om du har rättvis hud, välj en rodnad i blekrosa. Blush i persika och plommon är också idealiska för att lägga till en ledtråd av färg till rättvis hud.
  • Om du har ljus / olivhud eller medelstora hud, välj en rodnad i aprikos, med en slingor av apelsin. Många med ljus / olivhud har varma undertoner som förbättras med aprikosblush. Mauve är också ett bra alternativ såväl som medium rosa eller orangey rosa.
  • Om du har mörkare hud, gå till rodnad i ljus lila eller lila-rosa. Mörk hud är utmärkt för djärva pigment som en djup terra cotta rodnad eller en ljus mandarin rodnad.
  • Metod 2 av 3:
    Välja ögonskugga
    1. Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 6
    1. Identifiera din ögonfärg. För att hitta ögonskugga och mascara som är rätt för dig, måste du först identifiera din ögonfärg korrekt. Det finns fyra huvudsakliga ögonfärgstyper: blå ögon, hasselbruna ögon, mörkbruna / svarta ögon och gröna ögon.
    • Om du råkar ha heterochromia, där du har två olika färgade ögon, kanske du vill faktor i din hudton för att hjälpa dig att välja ögonskugga. Försök att välja samma ögonskugga färg för båda ögonen, men olika ögonskugga färger på varje öga kan göra för en quirky, rolig utseende.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 7
    2. Välj ögonskugga i varma nyanser som guld och apelsin om du har blåa ögon. Blå ögon popar verkligen när de är inramade med ögonskugga i varma nyanser som guld, apelsin, persika, rosa, korall, beige, brons eller aprikos. I allmänhet är Orange en komplementär färg för blå, så ögonskugga i variationer på apelsin är ett bra alternativ för denna ögonfärg.
  • Du kanske vill undvika ögonskugga i blågrön, eftersom denna nyans kan minska intensiteten i dina blåa ögon.
  • Du kan prova färgkombinationer som persika och guld eller korall och rosa för att skapa en rolig ögonskugga. Försök börja med persika eller rosa först på dina inre ögonlock och lägger sedan ett ljust skikt av guld på dina yttre ögonlock.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 5
    3. Välj ögonskugga i rosa eller lila om du har gröna ögon. Gröna ögon ser bra ut med coola nyanser som plommon, lila, rosa, mauve, rödbrun, crimson och koppar. Leta efter ögonskuggor i dessa färger och undvik blå ögonskugga eller grön ögonskugga, eftersom de inte kommer att förbättra dina ögon.
  • Du kan prova färgkombinationer som plommon och rosa eller lila och sedan en lättare lila nyans. Börja med de mörkare färgerna först, som plommon eller lila, på dina inre ögonlock och sedan avsluta ditt utseende med ett lager av lättare färger, som rosa eller ljus lila, på dina yttre ögonlock.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 9
    4. Gå till ögonskugga i grågrön, guld eller orange om du har hasselbruna ögon. Hazel-bruna ögon ser bra ut med många nyanser, från grågrön till guldbrun. Du kan också applicera ögonskugga i orange, khaki, blågrå, guld eller ljusbrun.
  • Sätt ihop färgkombinationer som grågrön och guld eller orange och guldbrun. Börja med den mörkare nyansen på ditt inre ögonlock först, som grågrön, och sedan lägga till ett lager av den lättare nyansen på ditt yttre ögonlock, som guld eller guldbrun.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 10
    5. Prova ögonskugga i djupa, svala nyanser om du har mörkbruna eller svarta ögon. Gå för djupa nyanser som kommer att markera dina mörka ögon, som mörkgrå, marinblå, djup plommon eller brun. Du bör undvika pasteller nyanser eller mycket ljusa, bleka nyanser, eftersom de kan få dig att titta tvättas ut.
  • Du bör också försöka ögonskuggor som innehåller metallik, som guld, silver, koppar eller brons, för att lägga lite ljus på dina mörka ögon. Undvik matta ögonskuggor.
  • Skapa färgkombinationer som marinblå och silver eller djup plommon och brons. Du kan sedan applicera den mörkare nyans först, som Navy Blue, på dina inre ögonlock och sedan avsluta med den lättare nyansen, som silver, på dina yttre ögonlock.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 11
    6. Välj eyeliner och mascara som kompletterar din ögonfärg. Du bör också överväga andra ögonmakeup som eyeliner och mascara. Ofta kan svart mascara och svart eyeliner se bra ut med nästan vilken ögonfärg som helst. Du kan göra ett dramatiskt kattöga eller vinge eyeliner med svart eyeliner och finish med några swoops av mascara för en natt ute eller sätta ögonskugga på toppen av svart eyeliner för ett roligt utseende. Men vissa eyeliner-färger ser bättre ut med vissa ögonfärger, vilket gör din ögonfärg verkligen pop.
  • Om du har blåa ögon, gå till eyeliner i koppar eller guld.
  • Om du har gröna ögon, välj eyeliner i brons eller lila.
  • Om du har hasselbruna ögon, gå till eyeliner i brons, oliv, lila eller grön.
  • Om du har mörkbruna eller svarta ögon, välj eyeliner i gult, midnattblå, lila eller grå
  • Metod 3 av 3:
    Plockar läppstift
    1. Bild med titeln Wear Red Lipstick Steg 1
    1. Gå till djärv, ljus läppstift om du har en mörkare hudton. Om du har en medium eller djup brun hudton, kanske du vill prova läppstift i en ljus färg som ljusrosa, ljus lila eller ljusröd. Ljusa färger kommer att pop mot din hudton och förbättra de varma undertonerna i din hud.
    • Försök att upprätthålla en balans av färg på ditt ansikte genom att ha en djärv läppstift färg med parad ögonskugga och stiftelse. Om du går för en ljus ögonskuggning, kan du ha läppstift i en mer neutral färg som naken eller lättrosa.
  • 2. Välj lättare färgad läppstift om du har en lättare hudton. Lättare hudtoner, som rättvis eller oliv, ser bra ut med läppstift i ljusrosa, naken eller ljus lila. Dessa nyanser kommer inte att överväldiga din bleka hudton och kommer att lägga till värme i ditt ansikte.
  • Bild med titeln Välj sminkfärger Steg 14
    3. Förbättra dina läppar om de visas små. Om du känner att dina läppar är små och du vill förbättra dem, kan du försöka använda läppstift som är Pearlescent eller Metallic, eftersom de kommer att lägga glans och djup till dina läppar. Du kan också prova läppstift i ljusa färger som rosa, persika eller beige så dina läppar är inte överväldigade av en ljus, mörk färg.
  • Ett annat knep är att använda en läpppenna för att skapa en ny läpplinje utanför din naturliga läpplinje. Försök att gå inte längre än 3 mm ut. Se till att linjen är exakt och jämn. Du kan sedan färga i dina läppar med läpppenna eller med läppstift som är samma nyans som läpppenna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande