Hur man skär dina naglar och tånaglar

Det är viktigt att hålla fingernaglar och tånaglar trimmade. Om de växer för länge och för vilda, kan de bli skarpa, skarpa och farliga. Du behöver inte trimma för mycket - du vill bara städa upp dina naglar några veckor för att säkerställa att de växer hälsosamt. Läs vidare för tips och tekniker som du kan använda för att hålla naglarna i kontroll.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att skära
  1. Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 1
1. Tvätta händerna och fötterna. Blöt dina naglar i några minuter innan du skär dem - det här mjuknar de förkalkade tillväxterna och gör dem enklare att trimma. Om naglarna är mindre spröda kan du vara mindre benägna att dela dem. Torka dina händer och fötter efter tvätt. Du kan klippa dina naglar medan de är våta, men du kan ha mer kontroll över klippet om du arbetar i en torr miljö.
  • Detta steg är särskilt viktigt för tånaglar. Toenails tenderar att vara tjockare och hårdare än naglar, särskilt på din stora tå.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 2
    2. Välj ditt skärverktyg. Du kan använda nagelklippare eller manikyrsax. Valet är i stort sett en fråga om preferens. Tänk på fördelarna och nackdelarna med varje alternativ:
  • Nail Clippers är billiga, enkla och allmänt tillgängliga. De skär dina naglar längs en uppsättning konkavkant - vilket kan vara mycket bekvämt om klipparna passar dina naglar, men frustrerande om halvmånen är för stor eller för liten. Toenail Clippers har vanligtvis en tyngre bett och en rakare kant för att strida med tjockare naglar och risken för ingrown-tånaglar.
  • Manicure sax är mindre vanliga än nagelklippare, men vissa människor föredrar dem mycket. Du kan behöva något mer finess för att trimma dina naglar med manikyrsax. Men du har också mer kontroll över klippets båge. Som deras namn föreslår är manikyrsaxor vanligtvis bäst lämpade för handvård. Du vill använda en tyngre uppsättning klippare på dina fötter.
  • Du.S. Institutionen för hälsa och human Services Health Resources and Services Administration säger att det är för farligt att använda andra skarpa skärverktyg - som knivar, rakblad eller vanliga saxar - för att trimma dina naglar. Verktyget kan glida och skada huden som omger nageln.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 3
    3. Se till att dina clippers är rena. Om möjligt, köp din egen uppsättning spikskärverktyg och hålla separata uppsättningar för dina naglar och tånaglar. Tvätta redskapet regelbundet med ett desinfektionsmedel för saneringens skull. Dish rengöringsmedel eller antibakteriell tvål kommer att göra: bara blöta skärverktygen i 10 minuter i en skål med varmt, tvålvatten.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 4
    4. Var uppmärksam på var du skär dina naglar. Se till att du ställer in en plats för urklippet att gå - du kan förolämpa andra människor om du lämnar bitar av dina naglar stränger över golvet. Tänk klippa dina naglar i en trashcan eller en kompostkorg. Håll fingrarna och tårna direkt över behållaren och försök att spåra avklippet som flyger vilse. Försök att inte klippa dina naglar i offentliga utrymmen och undvik klippa nära människor som pratar.
  • Du kan faktiskt kompostera naglar och tånaglar. De kommer inte lägga till mycket bulk till högen, men de är organiska materia och de kommer att sönderdelas. Försök inte kompostera falska naglar (akryl) eller överdrivna naglar, eftersom dessa konstgjorda material inte kommer att försämras.
  • Del 2 av 3:
    Skära naglar
    1. Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 5
    1. Trim dina naglar ofta, men var inte överkant. Naglar växer ca 1/10 av en tum (2.5 mm) varje månad, vilket innebär att det tar 3-6 att växa en fullständig nagel. Om du skär dina naglar ofta-säg, en gång varje vecka eller två - du behöver inte oroa dig för att de växer för länge eller för vilda. Om naglarna börjar skada i kanterna, kan du utveckla en ingrown nagel- Försök att trimma bort den smärtsamma tillväxten innan den går för djupt, men det skulle vara klokare att söka en vårdpersonal.
  • 2. Skära dina naglar. Målet här är att ta bort "Gratis kanter" av dina naglar: de ogenomskinliga, vitvita crescenten som växer på spikarna på dina naglar. Skära naglarna nästan helt rakt över, och runt dem lite i hörnen för att hålla naglarna starka. Skära nageln rakt kommer att minska din chans att utveckla ingrown naglar.
  • Om du är en gitarrist med fingerstil, överväga att lämna naglarna länge på din plockande hand. Håll minst 1/16 tum (1.5 till 2 mm) spik på varje finger av din plockningshand.
  • 3. Gör små nedskärningar. Skära dina naglar med många små nedskärningar-försök inte att snipa bort hela "fri kant" med en enda snitt. Toenails är naturligt ovala, och en enda snitt tenderar att platta ut den ovala.
  • 4. Klipp dina tånaglar. Använd samma strategi som du använde på dina naglar. Toenails är vanligtvis tjockare än naglar, så se till att du inte använder för liten en uppsättning klippare. Klipp dem rakt över, skärning tillbaka inåt vid kanterna kommer att öka sannolikheten för problem och för diabetiker kan leda till medicinsk intervention. Om du kan undvika det, använd inte samma uppsättning clippers på dina tånaglar som du använde på dina naglar - det här sättet, du kommer att undvika att överföra bakterier mellan dina fötter och dina händer.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 9
    5. Var försiktig så att du inte klippt för mycket. Det kan vara frestande att fortsätta trimma naglarna (för bekvämlighetens, estetiska eller tvångs skull) även efter att du har tagit bort "fri kant". Om du trimmer för djupt, kommer du dock att avslöja den känsliga huden under nageln, och du kan öka risken för infektion. Försök att hålla ändarna på naglarna även med toppen av ditt finger - eller ta bort allt utom en liten sliver av den ogenomskinliga "fri kant".
  • Del 3 av 3:
    Fila
    1. Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar steg 10
    1. Överväg att lämna in dina naglar när du har klippt dem. Du behöver inte fila dina naglar, men processen kan hjälpa dig att forma dina naglar precis som du vill ha dem. Skärning av naglarna kan lämna eggade kanter - men det är lätt att fila dem uniform. Använd en nagelfil, en pimpsten, eller någon annan hård, texturerad yta.
    • Jagged naglar kan fånga på kläder, strumpor och pantyhose. Om dina naglar fångar på något, kan de riva eller bryta.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 11
    2. Vänta på att dina naglar torkar. Vänta ett tag tills dina naglar är torra och är inte längre mjuka. Filing Wet Nails lämnar dig med jagged, grova naglar när de torkar, och kan också få naglarna att dela och spricka.
  • 3. File dina naglar. Använd en nagelfil för att forma naglarna och för att se till att nagelns kanter är släta. Fyll alltid försiktigt, i ett långt slag, från sidan till nagelns mitt. Använd den grova, formningssidan först om du behöver ta bort mer spik. Använd sedan den finare utformningssidan för att släta ut naglarna.
  • Dina naglar ska vara lite trekantiga eller ägglösa, men inte pekade. Detta kommer att hålla dem från att bryta. Naglar kan försvaga om du filar för djupt in i hörnen och sidorna.
  • Bild med titeln Skär dina naglar och tånaglar Steg 13
    4. Inspektera ditt arbete. När du skär eller filen, kontrollera regelbundet dina naglar för att se till att de är alla samma längd och form. Se till att de är smidiga - skarpa eller spetsiga naglar kan visa sig smärtsamma och obekväma i vardagen. Håll klippning och arkivering tills dina naglar är jämn.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varje kväll, släta dina naglar med en närande olja eller konditioneringskräm. Detta kan hjälpa till att försegla fukt i naglarna och förhindra att de flakar och splittrar. Ett bra, billigt alternativ till närande olja är en liten droppe olivolja.
  • Bära gummihandskar när de gör disken. Den främsta orsaken till mjuka naglar är exponering för vatten. Om dina naglar är våta och mjuka, var försiktig med dem tills de torkar ut.
  • Buff naglar för att göra dem glänsande smidiga. Massage i en cuticle grädde för att hålla nagelor friska och fuktade.
  • Det finns speciella nagelskärare som görs bara för tånaglar. Medan en normal nagelskärare är något krökt, går en tånagelskärare rakt över för att minska sannolikheten för ingrown-tånaglar.
  • Rengör under dina naglar sjunga en bomullspinne med en spetsig ände. En bomullspinne är mildare än att skrubba med en nagelborste - det minskar risken för att irritera den känsliga huden under naglarna.
  • För att hålla lera och smuts att komma in i naglar under trädgårdsarbete eller rörigt arbete, dra naglarna över en tvålstång. Undersidan av naglarna kommer att fylla i tvål, vilket innebär att smuts inte kommer att kunna komma in.
  • Om du har mycket svaga naglar, försök att måla din basrock och nagellack under spetsen av naglarna för att ge dem extra styrka.
  • Applicera handkräm varje gång du tvättar dina händer. Oljorna i grädden kommer att täta fukt i naglarna.
  • Om du målar dina naglar direkt efter att du har klippt dem kan du spruta matlagningsspray på dem för extra glans, som torkar polskt direkt.
  • Den ideala fingernageln som passar de flesta händer är strax över fingertoppet.
  • Se till att du rengör under nageln, annars kan bakterier bildas där.
  • Varningar

    När skärning av naglar, klippa inte för snabbt. Kontrollera att du inte skär av någon hud eller för mycket spik.
  • Trim inte "Gratis kanter" för mycket eller de kommer att blöda. De är där av en anledning: för att förhindra infektion av nagelbädden från bakterier.
  • Bita inte dina naglar - det kommer att skapa ingrown naglar och tånaglar.
  • Innan du börjar något av dessa steg, rengör all din nagelutrustning. Låt dem bara suga i 10 minuter i en skål med varmt tvålvatten.
  • Saker du behöver

    • Sharp, Clean Fingernail och Toenail Clippers
    • En papperskorg eller kompostkorg för urklippet
    • En skål med vatten för att suga fingrarna och tårna
    • Cuticle Remover och Conditioner
    • En nagelfil
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande