Hur man huggar ner ett träd

Du måste hugga ner ett träd. Du kan göra det på egen hand, men du måste förvärva det nödvändiga redskapet och lägga lite tanke på processen. Planera noga, för säkerhetens skull: Bestäm vart du vill att ditt träd ska falla, rensa området och styra det ner till marken. Se till att du har behörighet att hugga detta träd!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att hugga
  1. Bild titled Chop ner ett träd Steg 1
1. Välj ett träd. Tänk på varför du huggar det här trädet: Kanske har det blivit en obstruktion i din gård - kanske du behöver ved för vintern - kanske du vill ha ett julgran. Om du redan har ett träd i åtanke, måste du utvärdera om det är möjligt att hugga ner. Om du inte äger det land där trädet växer, se till att markägaren är okej med dig att ta bort den.
  • Om du huggar ett träd ner för verktyg, inte att rensa utrymme, kan det finnas flera val. Det bästa trädet kommer att bero på vad du tänker använda den för: Byggnadsplankor, med hjälp av som ved, etc.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 2
    2. Vet dina rättigheter. Om trädet är på egen egendom, så kan du hugga ner det på eget gottfinnande. Du måste fråga tillstånd om skogen är på offentligt land eller på någon annans privata mark. Hugga inte olagligt ner ett träd.
  • Om du får tillstånd, se till att du får lite dokumentation så att du kan bevisa att du har behörighet om någon frågar dig.
  • Bild titled Chop ner ett träd Steg 3
    3. Planera framåt. Du måste överväga hur lång trädet är och var det kommer att falla. Urskilja om trädet lutar sig i en viss riktning, och se till att det inte kommer att falla på någon person eller egendom.Bestäm vad du ska göra med trädet när du huggar det. Om du planerar att flytta trädet, måste du låta det falla någonstans att du enkelt kan återställa den. Om du lämnar trädet där det faller, tar det lite tid för att det ska rota in i marken. Under tiden kan det fungera som ett hem för skalbaggar, roaches, myror, ormar och andra skadedjur.
  • Visa trädet från alla vinklar för att se om det lutar i någon riktning. Om så är fallet, bestämma om det kommer att orsaka skador på staket, träd, uppfart, skjul eller någon omgivande egendom. Du måste också bestämma att det inte kommer att falla tillbaka över eller mot ditt hus. Fortsätt endast om det passerar detta test, och du känner dig fortfarande självsäker.
  • Du måste också överväga vindhastighet och riktning när du avverkar ett träd, eftersom vinden kommer att påverka den riktning som trädet faller.
  • Fråga en erfaren skogsman för råd innan du skär ner ett stort träd.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 4
    4. Välj ditt huggningsverktyg. Du kan använda en yxa, som är en långsammare, mer arkeisk metod som passar bäst för mindre träd. Många moderna trädskärare använder en motorsåg, som är tyngre, men dyrare och förmodligen farligare. Ditt val kommer i stor utsträckning beroende av vilka verktyg du har till ditt förfogande.
  • Använd bara en motorsåg om du är väldigt bekväm med hjälp av tunga elverktyg och har rätt personlig skyddsutrustning, inklusive skyddsglasögon, ståltåskor, långa ärmar och byxor.
  • Bild titled Chop ner ett träd Steg 5
    5. Var försiktig. Var mycket försiktig så att du inte står i vägen för ett fallande träd och se till att det inte finns någon, som vänner, grannar, barn eller husdjur i vägen när du gör klippet.Tänk på att ha handskar, hjälm, skyddsglasögon och annat säkerhetsutrustning. Kom ihåg: Om trädet är stort, kan det lätt döda dig eller en älskad när den faller.
  • Var medveten om egendomsskador. Se till att trädet inte kommer att falla på några byggnader, fordon, etc.
  • Om du huggar ett träd i skogen, se till att du vet var alla medlemmar i din fest hela tiden är. Se till att du säkert kan ta bort trädet från skogen.
  • Del 2 av 3:
    Huggar med en axel
    1. Bild titled Chop ner ett träd Steg 6
    1. Hitta ditt huggningsverktyg. Använd en huggningsxe (inte en splittring) eller en stor machete / kniv. Storleken på den nödvändiga axeln beror på storleken på trädet.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 7
    2. Binda ett rep till en hög, tjock gren på trädet. Binda det så tätt som möjligt till ett annat träd, eller stor sten i den riktning du vill att den ska falla. (Du kan kasta en sladd med en vikt på den över en lem och dra ett rep och ta reda på hur du knyter den.) Knyta repet till något som är längre bort än trädets höjd, om du inte bryr sig om var trädet landar. Slåsa det här repet tätt och se till att det finns ett par backupknutar på den.
  • Undvik att skada något staket, byggnad eller fordon.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 8
    3. Börja långsamt med dina kotletter. Försök att få en bra "V" Form som går på sidan av trädet - kom ihåg att axlarna inte sågs - du kan inte hugga i en rak linje.
  • Försök inte hugga träet rakt. Kile ut små bitar på den sida du vill att den ska falla.
  • Du behöver inte göra det hela vägen genom trädet på ena sidan, tänk bara på var det är bäst att hugga det.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 9
    4. Var medveten om trädets stabilitet. Håll ögonen och öronen öppna och var beredd att gå ut ur vägen uppåt och lyssna på sprickbildning och stönande ljud. Sprickbildning eller groaning kommer att berätta att trädet kan vara på väg att ge vägen. När du huggar, fortsätt att titta uppåt i trädet för eventuella svängande eller lutande.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd steg 10
    5. Komma undan snabbt när det börjar röra sig. Ett träd kan falla snabbt och tyst, och det kan lätt fånga dig överraskning. Om du inte uppmärksammar, kan trädet fälla dig!
  • Förvänta trädet att svänga runt som det faller. Detta beror på lemmar eller trängsel av trädet, och på grund av din "guide" rep. Lemmar av ditt träd kan sträcka sig långt tillräckligt långt för att slå dig. Håll dig ur vägen.
  • Titta på omgivande träd. Gränserna i andra träd kan bli intrasslade eller bryta, och du kan upptäcka att andra lemmar och träd börjar falla runt dig.
  • Del 3 av 3:
    Felling med en motorsåg
    1. Bild titled Chop ner ett träd Steg 11
    1. Hyra, köpa eller låna en motorsåg. Du kan hyra liten motorsåg med en 18" Bar på de flesta hårdvaruaffärer. Dessa sågar är normalt 2 cykelmotorer som kräver en blandning av två cykelolja och gas. Om du hyr en, insisterar på dem som ger dig en fullburk om bensinblandning. Du behöver det som kallas "barolja", som går in i sin egen tank och smörjer kedjan och baren är den på. Slutligen, har du shoppa dig hur det börjar, och be dem att kontrollera att kedjan är skarp.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd steg 12
    2. Välj ett område där du vill att trädet ska falla. Om trädet står ganska rakt, måste du göra en kilskärning.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 13
    3. Börja din såg. Gå till framsidan av trädet och börja din såg. Låt det springa en minut att värma upp. Om din motorsåg inte har en automatisk oljemängd, se till att du trycker på oljeknappen ibland. De flesta moderna sågar inkluderar en automatisk oljemängd.
  • Du vill aldrig att kedjan eller baren ska bli torr under värmen. Barolja formuleras för att klamra sig i baren, och det kommer faktiskt att stränga från baren som du rör ditt finger till det.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd steg 14
    4. Gör den första snittet. Rev sågen upp ungefär halvvägs. Håll den helt horisontell, gör sedan ett snitt från sidan i ca 1/3 av trädets diameter. Sedan, gå upp ca 3-4" Över den som skär: Välj en imaginär linje som börjar över 1: a skärningen och upprätthålla 45 grader hela vägen ner, (en vinkelskärning) till var den horisontella skärningen stannade. Gå inte längre. Detta är ditt kilstycke, som du behöver ta bort.
  • Du kan behöva knacka kilstycket lös med en slädehammer. Slå den på sidan, sedan toppen, sedan sidan igen.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd steg 15
    5. Styra trädet som det faller. Du kan hjälpa trädet att falla längs din önskade väg genom att ropa den och binda det säkert med minst en 1/2" rep 2/3 av vägen upp på stammen. Därefter haka det repet till en come-along hand-winch som är knuten till ett större träd. Se till att det större trädet är tillräckligt långt bort att ditt träd inte kommer att falla i det. När du börjar klippa trädet, börjar en vän att vrk den kommande för att upprätthålla tryck mot din riktade zon.
  • Alternativt kan du använda två kilar. När ditt sågblad är väl i klippet (tillräckligt långt längs så kommer kilarna inte att slå sågen) börjar köra dem lika bakom sågklingan. Titta på trädet som det skärs. Om det lutar ett sätt mer än det andra och det tar av det, punda kilen på den sidan lite mer. Försök att hålla kilarna även så trädet faller jämnt.
  • Stå inte direkt bakom trädet. Det kan bryta lös från bagageutrymmet och "kick tillbaka", orsakar extrem skada eller till och med döden till skäraren (erna).
  • Bild som titled Chop ner ett träd Steg 16
    6. Föll trädet. Flytta till baksidan av trädet och se till att det område du står är helt klart. Välj en horisontell, rak linje som kommer att korsa den övre vinkeln på kilskäret du gjorde - ca 1/3 av vägen från var den slutar i trädet. När du skär, använd en hög motorvarvtal, men tryck inte på sågen för hårt. Så småningom som du nära korsningen av kilskuren bör trädet börja böja sig i fallets riktning. Klipp inte hela vägen.
  • Bild titled Chop ner ett träd Steg 17
    7. Flytta bort och skrika "Timmer!" När trädet börjar falla, flytta ut ur vägen och skrika till någon runt för att komma ur vägen. Om fallet börjar sakta, ge det lite mer klippt tills det återupptas. Det kommer normalt att bryta sig av stubben och ligga på vardera sidan av stubben.
  • Bild med titeln hugga ner ett träd Steg 18
    8. De-borsta och ta bort trädet. Loppa lemberna i riktning mot tillväxten, och ta en bit krita för att markera var du vill ha varje klippt. Såg det och ta bort det från området!
  • Tips

    Bär alltid en visselpipa i skogen.
  • Ha en skarp yxa, eftersom en tråkig yxa är ungefär lika bra som en stor pinne med en stålsten i slutet.
  • Ha en mobiltelefon eller annat sätt att kontakta ett sjukhus eller polisavdelning.
  • Ha ett litet medicinskt kit med dig vid oavsiktliga skador.
  • Innan du går ut och börjar hacka på trädet, få hjälpsamma tips från erfarna träsmen.
  • Planera en flyktväg innan du börjar klippa ner trädet.
  • Varningar

    Fråga markägaren innan du huggar ner någonting.
  • Vet var människor, djur och förbättringar är runt dig.
  • Låt folk i området vet - så de ringer inte polisen på dig.
  • Använd aldrig en motorsåg för att skära något över axlarna.
  • Se till att någon vet var du är och vad du gör när du gör det.
  • Som med att svänga några skarpa saker runt, var försiktig. Hålla lemmar ur vägen för axeln eller du kan ha det axeln "utslagen" av dina händer.
  • Någon form av träning för att säkert arbeta med och hantera motorsågar är starkt tillrådligt.
  • Saker du behöver

    • En axel / hatchet / motorsåg
    • En hjälm
    • Ett rep och en vinsch (för säkerhet)
    • Personlig skyddsutrustning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande