Hur man bryter upp en kattkamp

Katter är vanligtvis söta och mjuka, men när de går på det kan saker bli fula.Att bryta upp kattkämpar snabbt är avgörande för att förhindra att katten blir skadad.Att räkna ut vad som orsakar att dina katter ska kämpa bör vara din nästa prioritet.Ta proaktiva steg för att dina katter är friska och glada om du vill förhindra att katter kämpar.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda vatten för att separera kampkatter
  1. Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 1
1. Fyll upp en plastsprayflaska med vatten.En standardstorleksflaska (16 vätska ounces) fungerar bra.Se till att vattnet och flaskan är rena.Använd inte flaskor som hade blekmedel eller andra kemikalier i dem.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 2
    2. Syfta plastmunstycket vid katterna.Du kan sikta på flaskan på en eller båda katterna.Om din katt är bekant med sprutflaskan och vad det gör är det synligt att det kommer att skicka det och sluta konflikten.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 3
    3. Dra plasthandtaget.Med sprutflaskans munstycke nivån vid katterna, öppen eld.Spraya två till tre gånger snabbt från ett säkert avstånd.Katterna kommer sannolikt att spara sig till brudgummen själva.Om dina katter fortsätter att kämpa, sprutar du ytterligare två till tre gånger.Fortsätt så många gånger som nödvändigt för att avsluta striderna.
  • Bli inte för nära eller försök att manuellt separera två kampkatter.Du kommer att bli repad eller biten.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 4
    4. Använd en trädgårdsslang på kampkatterna.Om du är ute och vädret är varmt, kan du vända trädgårdsslangen på dina katter.Om din slang har ett munstycke och hantera det, använd det på samma sätt som du skulle vattenflaska inuti.Sikta munstycket på katterna från ett avstånd av tre eller fyra meter, pressa handtaget några gånger och njut av lugn och ro igen.Samla din katt och ta den inuti.
  • Om din slang inte har ett sprutmunstycke på det, lägg tummen delvis över hålet där vattnet kommer ut.Detta bygger upp lite tryck bakom hålet och kommer att orsaka det vatten som kommer ut för att resa ett större avstånd.Använd den här tekniken för att spruta vatten på kampkatterna precis som du skulle om du hade ett sprayhandtag på din slang.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 5
    5. Spruta dina katter med en sprutpistol.Som ett alternativ till att använda en slang kan du också använda en sprutpistol för katter som kämpar utanför.Fyll sprutpistolen med vatten, rikta det vid stridskatterna och skjuta en tre till fyra andra ström vid katterna.Om de inte slutar slåss, spraya ytterligare tre till fyra sekunder.Fortsätt tills konflikten slutar.
  • Använd inte vatten för att bryta upp en kattkamp ute under vintern.Katter kan enkelt utveckla hypotermi och dö.
  • Du kan ersätta en liten, mindre kraftfull sprutpistol för en sprayflaska, liksom.
  • Metod 2 av 4:
    Göra höga ljud för att stoppa två katter från att slåss
    1. Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 6
    1. Skrika högt.Du kan säga saker som "Hej!Vad gör du?"På ett högt, irriterat sätt.Du bör också klappa dina händer snabbt flera gånger.Alternativt, om du har en kerchief handy, vinka den runt huvudet för att få uppmärksammad katter medan du berättar för dem.Alla dessa saker kommer att distrahera dem från varandra och avsluta kampen.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 7
    2. Bang pannor tillsammans.Få två robusta pannor och slå dem ihop flera gånger i det allmänna området där dina katter kämpar.De kommer båda sannolikt att skurna av ljudet och skäms bort i olika riktningar.Om du bara har en pannan, slå den med ett metallobjekt som en stor metallskänk eller ett par tang upprepade gånger för att uppnå samma effekt.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 8
    3. Skaka en burk pennies.Om du har en burk med ett återförslutningsbart lock, kan du fylla det med pennies för att distrahera kampkatterna från varandra och avsluta sin kamp.Små kaffe burkar är bra för detta, liksom burkar av sriracha ärtor och små burkar av kakor eller toffee.Fyll burken med en handfull pennies, dimes eller andra små mynt och ge det några kraftfulla skakningar i ungefär fem sekunder från ett avstånd av tre till fyra meter.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 9
    4. Låter ett lufthorn.Ett lufthorn är en handhållen burk med tryckluft som passerar genom ett horn, vilket skapar ett högt ljud.Peka hornet bort från dig och tryck på knappen ovanpå burken.Håll det i bara en sekund eller två.Dina katter kommer att gå av när de hör ljudet.
  • Lufthorn kan vara extremt högt, så använd det från minst tre till fyra meter från stridskatterna.
  • Metod 3 av 4:
    Kasta saker för att distrahera katterna
    1. Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 10
    1. Kasta en filt över katterna.Den plötsliga desorienteringen de medföljande som täcks av en filt kommer att få katterna att sluta slåss och fokusera på att fly från under filten.Du kan också använda en stor jacka eller en handduk för att uppnå samma effekt.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 11
    2. Kasta små, mjuka kuddar nära katterna.Du kan inkludera några utropstecken som "Hey!Dela upp det!"Tillsammans med din kuddkastning för ökad effekt.Med ett spärr av kuddar som regnar ner på dem, kommer båda katterna att vara ivriga att lämna området.
  • Du bör sikta på området runt dem, men om de inte följer din närvaro genast, tveka inte att kasta kuddar på dem med måttlig kraft.Var försiktig så att du inte slår ihop katt i ansiktet.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 12
    3. Kasta en leksak nära katterna.Om en katt ser sin favoritleksak kan det vara benäget att lämna konflikten och istället leka med leksaken.Om du misstänker den andra katten kommer att driva katten som lämnade kampen, ge båda katterna sina favoritleksaker.
  • Du kan också försöka kasta två katt behandlar i motsatta riktningar.Rysar påsen och gör en stor show av att ta bort godis för dina katter.Detta kommer att se till att de ser att de behandlar som kastas.
  • Metod 4 av 4:
    Förhindra kattkämpar
    1. Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 13
    1. Leta efter tecken på aggression.Innan kampen börjar, ser du vanligtvis din katt och / eller en annan katt som hissar menacingly, var och en med håret bristande längs baksidan och öronen fastnar.Vid denna tidpunkt, flytta för att ta din katt ut ur situationen innan en tussling börjar.Om katterna verkar bestämda att kämpa, begränsa en eller båda katterna för att separera rum.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 14
    2. Upptäck varför din katt kämpar.Har en katt nyligen nått sexuell mognad?Är din katt i ett nytt hem där det behöver fastställa sitt territorium och tussle med andra katter att göra det?Tänk på de senaste förändringarna i kattens livsstil eller biologi för att räkna ut varför det kan kämpa.
  • När du har räknat reda på varför katter kämpar, kan du vidta åtgärder för att förhindra det.Om en katt nyligen har nått sexuell mognad, upplever det förmodligen en tidvattenvåg av hormonella förändringar.Spaying och neutering dina katter kan minska eller eliminera denna orsak till kattkämpar.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 15
    3. Håll din katt inomhus.Katten som stannar inne är katten som aldrig engagerar sig i en kattkamp med andra katter (om inte den andra katten också bor i ditt hem).Håll dina fönster och dörrar stängda.Var uppmärksam när du öppnar dörren.Om det behövs, ha en familjemedlem nära katten i ett visst rum innan du eller en annan familjemedlem lämnar huset.Låt sedan katten ut för att återuppta sina normala aktiviteter runt huset.Detta kommer att se till att din katt aldrig får chansen att fly ut och slåss med en annan katt.
  • Om din kattkamp är mellan två av dina katter, begränsa dem till separata rum tills de har lugnat ner.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 16
    4. Betala lika uppmärksamhet åt alla dina katter.Katter, som människor, kan bli avundsjuk på varandra.Om du är fawning över en ny katt eller kattunge, kan din befintliga katt motsätta sig det.Vissa raser (som siamese) är mer mottagliga för svartsjuka än andra.Spendera tidsbelopp och leka med alla dina katter för att lägga sina rädslor för att ersättas till vila.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 17
    5. Skapa positiva föreningar mellan två katter som inte kommer överens.När två katter gör en vana ur konflikt måste du bryta detta negativa beteendemönster genom att ersätta det med en positiv.När de två katterna är närvarande i samma rum, ge varje goda godis.Mata dem sina behandlar samtidigt av separata skålar placerade ganska långt ifrån varandra så att de inte känner sig hotade.Var noga med att ge varje mängd godis och uppmärksamhet, eller de kommer bara att bli mer avundsjuk på varandra.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 18
    6. Ge varje katt sitt eget utrymme.Flera katter i ett hushåll bör inte äta ut ur en enda vanlig matskål.Ge varje katt med egen mat och vattenskålar och ge tillräckligt med utrymme mellan varje skål.På samma sätt, ge flera kattskrapa inlägg, katthus / perches och kullkorgar om du har flera katter.
  • Den allmänna regeln är att många katter du äger, du borde ha så många kullboxar, plus en.
  • Till exempel, om du har två katter, borde du ha tre kullkorgar.
  • Bild med titeln bryta upp en kattkamp Steg 19
    7. Investera inte i en vuxen katt av samma kön som den du redan har.Om din vuxna katt har bott på egen hand för hela eller det mesta av sitt liv, är det van att vara den dominerande katten i huset.Introducerar en kattunge - speciellt en kattunge av det motsatta könet som din nuvarande katt - kommer att minimera möjligheten att katterna kommer att delta i konflikt.Katter av samma kön kommer att se den andra som konkurrens om potentiella kompisar, och deras sannolikhet att konflikt kommer att öka.
  • Du kan minska konflikten bland katter av samma kön genom spaying eller neutering dina katter.
  • Tips

    Övervaka dina katter noga efter att de har kämpat.Om du misstänker att de kommer att engagera sig med varandra igen, begränsa en eller båda för att separera rum i en halvtimme eller så.
  • Slå aldrig din katt när den kämpar, eller efter det är gjort kämpar för att straffa det.
  • När katterna är separerade, plocka upp din katt.Detta kommer att förhindra att det återgår till den andra katten.
  • Om ingen av katterna är din, skjut dem bort i olika riktningar.Försök att stå mellan dem så att de inte kommer att skada varandra igen.
  • Du kanske kan använda en kattens egna språk för att avbryta en kamp. Ordspråk "Sssst" eller "PSSS..PSSS..Pssst" (en lång hiss, eller tre snabba) medan de går mot katterna fungerar ofta. Det är en kombination av social cue, och implikation av ett yttre hot.
  • Varningar

    Om du får repig, behandla det omedelbart med desinfektionsmedel och hålla ett öga ut för kattskrapa sjukdom.
  • Låt aldrig dina katter kämpa ut det.Bryta alltid upp en kattkamp mellan dem när du stöter på en, eller dina katter kan vara skadade dåligt.
  • Rör inte katter under en kamp.Du kan bli repad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande