Hur man bryr sig om en försummad hund

Har du tagit en strängning i ditt hem eller antog en hund som misshandlades eller försummade av sin ägare? Försummade hundar kan ha en rad problem - både fysisk och känslomässig. Med en liten kärlek, lite tvål, och en bra veterinär, kommer din hund att börja leva ett lyckligt, hälsosamt liv. Eller har du sett en hund som försummas av sin ägare? Om så är fallet måste du bedöma situationen och sedan bestämma om du ska konfrontera personen eller rapportera dem till de rätta myndigheterna.

Steg

Metod 1 av 5:
Tar din nya hund till veterinären
  1. Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 1
1. Försök att hitta ägaren. Om du hittar en stridig hund utan taggar, ta hunden till en veterinär eller ett räddningsskydd för att hunden skannas för närvaron av en mikrochip. Dessa chips registrerar hundar i händelse av att de undviker sina hem, är förlorade, eller överges.Vissa stridiga hundar har av misstag blivit separerade eller förlorade från deras ägare, och de är faktiskt en mycket älskad familjedjur. I dessa fall är det definitivt den rätta att göra, oavsett hur mycket du har blivit kär i den.
  • Det kan också visa sig att hunden är flisad men ägaren har avsiktligt dumpat honom. Att identifiera ägaren via chipet kan göra det möjligt för myndigheterna att åtala ägaren för försummelse.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 2
    2. Ta hunden till en veterinär. Om du bara har förvärvat en hård hund, var noga med att ta honom för att besöka en veterinär så snart som möjligt. Det är viktigt att du är så informerad som möjligt om din nya Canine Companion. Din veterinär kommer att kunna skilja mellan en hund som nyligen har blivit smutsig och en hund som har försummat den punkten att bli snuskig. Din veterinär kommer också att kunna berätta om hunden har blivit offer för djur grymhet, fysiskt missbruk och / eller extrem försummelse.
  • Vet veterinären kommer att leta efter några tecken på ohälsa som kan förklara djurets dåliga tillstånd, liksom att bedöma nedskärningar eller skador och ge dig råd om vad behandlingen är nödvändig för att åtgärda dessa problem.
  • Om du har hunden från ett skydd, kan du också rikta många av dina frågor mot dem. De kan ha rekord på hundens ursprungliga ägare.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 3
    3. Ta steg för att skydda dig mot rabies. Även om den hund du bryr dig inte verkar vara raid när du tar honom, är det möjligt att han har rabies och kan börja visa tecken efter flera dagar. Det finns inget sätt att vara säker på om en hund är rabbig, förutom att biopsi sin hjärna, vilket kräver väntar tills djuret dör eller eutaniserar det.
  • Försök inte fånga en hund som verkar aggressiv eller som agerar på ett konstigt sätt. Ring djurkontroll för att fånga hunden.
  • Om du är fast besluten att ta hand om djuret, prata med din veterinär om att testa sitt blod för närvaro av rabies antikroppar. Detta test skiljer inte mellan faktiska rabies och ett rabiesvaccin, men om det är negativt vet du att hunden inte har smittats eller vaccineras.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 4
    4. Se till att du får lämpliga vaccinationer. Canine parvovirus, distemper, hundhepatit och rabies anses vara kärnvacciner av American Animal Hospital Association`s Task Force. Varje land har en liknande lista över "Core" -vacciner som du borde ge din hund. Fråga din veterinär om obligatoriska och icke-obligatoriska vacciner att överväga.
  • Få en rabies vaccination. Fall av hundrates i USA vardera är ovanliga, bara om djuret blir rabbigt och biter dig.
  • Om du redan har en hund, se till att din hund inte är i kontakt med den du antog tills den har haft sina vaccinationer och dess beteende är stabilt.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 5
    5. Prata med din veterinär om eventuella känslomässiga eller beteendeproblem som din nya hund kan ha. Emotionell smärta är ofta uppenbart för en veterinär som har erfarenhet av försummade djur. Om den tidigare ägaren av din hund terroriserade, lurade, isolerade, övergivna eller övertryckta din hund, kommer en veterinär att kunna hjälpa dig att identifiera tecknen.
  • Till exempel kan en avvisad hund vara antingen uppmärksamhet-hungrig eller överdriven oberoende.
  • Metod 2 av 5:
    Rengör din försummade hund
    1. Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 6
    1. Överväg att få hunden professionellt preparerad. Några försummade hundar behöver bara ett bad och lite borstning, men många försummade hundar är allvarligt mattade. Allvarligt mattad päls kräver ofta sedering för att klämma bort den mattade kappan. Detta beror på att dessa mattor är så täta mot huden att det är smärtsamt för hunden att ta bort dem. Dessutom måste hunden hålla sig väldigt still eller huden kan av misstag klippas.
    • Prata med din veterinär om hunden har mattad päls och måste sedas för att ta bort mattorna.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 7
    2. Ta bort eventuella parasiter. Om hunden är nervös eller till och med en liten aggressiv, få en sluten nosning för hunden. Då borsta eller kamma hunden för att ta bort eventuella parasiter, helst utomhus. Om veterinären administrerade en spot-on-behandling som frontlinje, inte bada inte hunden i minst 48 timmar. Följ alla andra instruktioner som din veterinär gav dig att bekämpa loppor och maskar.
  • För att ta bort fästingar, Spritz hunden med en fibronilbaserad loppprodukt. Använd sedan pincett för att plocka bort kryssrutan, se till att du inte klämmer på fästets mage som du gör det. Var noga med att gräva hela huvudet på ticket ut, eftersom fästet fortfarande kan överleva. Hunden kan gnälla eller wiggle om du skadar det, så lugna djuret genom att tala mjukt och petting det.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 8
    3. Ta en titt på din hunds tänder. Hundar har kraftfulla bakterier i munnen, men beroende på din hunds hälsa eller tidigare levande situation, kan det behöva ha sina tänder rengjorda. I allmänhet säger veterinärer att hundar ska ha sina tänder rengjorda hemma varje vecka. De kan också dra nytta av en professionell städning då och då. Hur ofta ska din hund gå till en professionell städning beror på hunden. Fråga din veterinär för deras rekommendation.
  • Djuraffärer säljer doggie tandborstar och tandkräm som smakar bra till hundar. För att borsta hundens tänder, begränsa dem (mest sannolikt mellan benen). Håll huvudet med din vänstra arm och öppna munnen med din vänstra hand. Sedan borsta i en cirkulär rörelse med dig högra handen. Ge dem en behandling efteråt. Så småningom lär de sig att älska sina hemma doggie tandläkare.
  • Metod 3 av 5:
    Skapa en säker miljö
    1. Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 9
    1. Foder det. En försummad hund är nästan alltid en hungrig hund. Om du hittade hunden, erbjuda hunden vatten att dricka, och om han är tunn eller emaciated, erbjuda honom en liten mängd att äta. Valde något intetsägande som kokt vitt ris. Att ge en full storlek måltid eller rik mat kommer sannolikt att störa hundens mage när han inte brukar äta.På kort sikt, mata lite och ofta, till exempel 4 - 6 små måltider som är åtskilda genom dagen. Detta gör det möjligt för magen att vänja sig med mat i den.
    • En emacierad eller tunn hund behöver bygga upp, men gör det långsamt under veckorna och månaderna att komma. Syfte att ge 2 till 4 måltider en dag med god mat. Undvik livsmedel som är höga i spannmålsinnehållet (spannmål är listat först på matmärket) eftersom det här är svårare att smälta som det fermarna i tarmen, vilket sannolikt kommer att orsaka magen uppåt.
    • Valde en god kvalitet mat som är ålder lämplig (valp mat för juniorer, vuxen mat för vuxna). Titta på matmärket och valde en som listar faktiskt kött som de bästa ingredienserna (i motsats till köttmjöl, som är bearbetat organ och slaktbiprodukter).
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 10
    2. Ge din hund en plats att sova. Ge en mjuk filt i ett lugnt hörn och lämna djuret ensam för att vila. Det är bäst att begränsa hunden till ett rum så att han inte är överväldigad. Ge honom en säng och beröm honom när han använder den för att hjälpa honom att inse att det här är hans utrymme.
  • Det är bäst att begränsa hunden till ett rum så att han inte är överväldigad. Ge honom en säng och beröm honom när han använder den för att hjälpa honom att inse att det här är hans utrymme. I det här skedet kanske du inte vet om han är utbildad eller inte, så sätt valpkuddar vid dörren bara i fallet.
  • När hunden vaknar, ge honom en chans att gå in i gården för en toalettpaus. Likaså ta ut honom omedelbart efter att ha ätit och ungefär en halvtimme senare som mat i magen stimulerar tarmen att flytta.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 11
    3. Tänk på din hunds badrumsbehov. En stridshund kan inte vara utbildad. Straffa inte hunden för att gå potty inuti, eftersom det kan ytterligare skada djurets redan nervösa disposition. Titta på hundens vanor och ta det utanför några timmar, vilket gör det tillräckligt med tid att sniffa runt, bli bekant med området och gör sedan sin verksamhet.
  • Metod 4 av 5:
    Att ge det emotionella stödet din hund behöver
    1. Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 12
    1. Upprätta en daglig rutin så snart som möjligt. Hundar uppskattar rutin och det hjälper dem att känna sig säkra. Arbeta för att upprätta en rutin med din hund direkt. Ge mat på samma gång, låt honom ut för att gå potty och ta honom till promenader på en förutsägbar tid varje dag. Här är ett provschema som kan hjälpa dig ::
    • 7:00: Vakna och låt hunden utanför
    • 8:00: Feed Dog Frukost
    • 8:30 AM: Låt hunden ute
    • 1:00 PM: Låt hunden ute
    • 5:00: Låt hunden utanför
    • 19:00: Feed Dog Dinner
    • 19:30: Ta hunden för en promenad
    • 9:00: Låt hunden utanför
    • 10:00: Bedtime
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 13
    2. Ge din nya hund lite kärlek. En hund som just har försummat behöver ett kärleksfullt och ansvarsfullt paket. Få det att känna sig älskad och låt det veta att du kommer att ta hand om hans framtida behov. Att älska hunden betyder inte att han ska ges fri tyg att göra vad han vill ha. Han uppskattar faktiskt säkerheten att ha någon ansvarig och kommer att trivas när den ges vänlig vägledning.
  • Husdjur din hund regelbundet. Gör så noggrant. Många försummade hundar kommer att vara hand blyg. Det kan till och med reagera våldsamt, om det har blivit offer för fysiskt missbruk. Tills du förstår din hunds temperament är mild och mycket försiktig, men se till att du sällskapsdjur varje dag. Genom att göra fysisk kontakt med din hund, kommer han att lära sig att lita på dig och kommer att trösta av den här kontakten.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 14
    3. Spela med din hund. Kom ihåg att hundar är sociala varelser av naturen och de älskar att spela. Spela är ett bra sätt att knyta med djuret och för att hjälpa det att få träningen som behövs. Spelet är också ett bra sätt att lära din hund hur man beter sig omkring dig. Plocka ut en mängd leksaker som tennisbollar, dra leksaker, squeak leksaker och frisbees. Ta hunden ute och låt den springa med dessa leksaker.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 15
    4. Lär dig om hundträning och använd belöningsbaserade metoder. När din hund har återvunnit sin hälsa kan du börja träna honom i grundläggande lydnad. Om hunden inte är utbildad, var tålmodig och har aldrig chastise honom för att få saker fel eller olydigt. Ignorera pölar eller olyckor - och beröm inte vad han gör rätt. Börja med att undervisa enkla som viktiga kommandon som "sitta".
  • Försök "klicka-och-behandla-träning". I denna typ av träning har husdjuret befogenhet att ha möjlighet att hitta ett sätt att få dig att klicka och därmed få en belöning. När husdjur kan räkna ut hur spelet spelas, kan de föredra "spelet" över belöningen. Berätta för din hund att "komma" och klicka på. Gör detta upprepade gånger. Försök sedan bara klicka och se om hunden kommer.
  • Metod 5 av 5:
    Närmar sig en försumlig hundägare
    1. Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 16
    1. Utvärdera situationen noggrant. Om du är misstänkt att en hundägare kan försumma sin hund, var noga med att du förstår situationen innan du försöker göra någonting. Leta efter tecken på att hunden försummas. Det finns några uppenbara tecken på försummelse att vara på utkik efter:
    • Inget skydd
    • Krage för hårt
    • Brist på grooming
    • Mange (saknas hår, kropp täckt i sår)
    • Svält
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 17
    2. Närma sig personen om du tror att de kan försumma sin hund. Det är viktigt att vara taktfull när du närmar dig någon som du misstänker, försummar sin hund eller du kan göra situationen värre. Du kan förolämpa personen eller ännu värre, den personen kan ta ut sin aggression på sin hund. Ta upp ämnet i avslappnad konversation och anklaga inte dem för försummelse. Säg saker som, "Jag har märkt att din hund spenderar mycket tid ute" eller fråga "Hur gör din hund? Han är en så vacker hund."Lägg inte personen på offensiven.
  • Försök att förstå deras situation innan du hoppar till några slutsatser. Dålig hundvård som härrör från fattigdom är annorlunda än ondska.
  • Ta reda på hur du bäst kan hjälpa hunden. Du kan erbjuda att låna en hjälpande hand. Du kan erbjuda att gå eller leka med hunden när ägaren inte är runt. Eller du kan behöva kontakta myndigheterna.
  • Bild med titeln Vård för en försummad hund Steg 18
    3. Rapportera personen till de rätta myndigheterna om du misstänker försummelse. Det är viktigt att rapportera en hundägare som du misstänker är att försumma sin hund, men åtalsprocessen kan ta tid. Tänk på att djur grymma officerare gör sitt bästa för att svara på rapporter så snabbt som möjligt, men de får många klagomål. Du kan ringa 911 och be om att prata med djurets grymhet. Kontakta Förenta staternas humana samhälle på 1-866-720-2676 eller en liknande byrå i ditt land.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande