Hur man sparar fossila bränslen

Fossila bränslen är icke-förnybara material som petroleum (olja och gas) och kol. Förutom att orsaka lokal luftförorening, frigör bränningen av fossila bränslen koldioxid i atmosfären och bidrar till klimatförändringar. Dessutom når många fossila bränslen deras "topp" produktion, vilket gör extraktioner för dyra. Av dessa skäl kan du curb-om inte sluta - din användning av dessa material. Du kan göra din del genom "tre RS" (reducera, återanvända och återvinna), bevara energi och göra smarta transportval.

Steg

Metod 1 av 4:
Reducerande, återanvändning och återvinning
  1. Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 1
1. Minska din användning av plast. Om inte det är markerat "komposterbart", är plast gjord av petroleum. Det kan dröja i miljön i hundratals år och aldrig bryta ner helt, förorenar jorden och grundvattnet. När plast inte avyttras ordentligt, dödar de djur som misstar dem för mat. Du kan hjälpa till att förhindra att detta händer med:
  • Köpa eller gör återanvändbara påsar. Lämna ett par i din bil / på din cykel för att shoppa. Tuck en liten in i din handväska för oplanerade resor till mataffären.
  • Fråga din lokala livsmedelsbutik för att ersätta plastpåsar med återvunna papperspåsar eller kartonger. Även "biologiskt nedbrytbara" plastpåsar kan hamna i deponier, där de inte bryter ner ordentligt. Detta gör dem lika farliga som vanlig plast.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 2
    2. Återanvänd plastbehållare för att lagra mat. Se till att hartsidentifieringskoden (numret inuti återvinningspilarna) är 2 eller 5. Du kan vanligtvis hitta dessa koder på botten av behållarna. Plast med dessa koder är i allmänhet säkra att återanvändas för att lagra mat. Något annat nummer är antingen osäkert eller inte hållbart nog för återanvändning.
  • Om din plast inte anses vara mat-säker, kan du återvinna den eller återanvända den för konst och hantverk. Till exempel är plaströrar bra för att lagra vatten för att skölja penslar med.
  • Bild med titeln Conserve fossil bränslen Steg 3
    3. Avvisa plast så ofta som möjligt. Ta dig tid att undersöka produktförpackningar när du handlar. Undvik att förpackas i plast (inklusive polystyren) när det är möjligt. Om din mataffär säljer produkter i bulk, dra nytta av det och fylla med dina egna behållare.
  • Om du har val mellan papper eller plastpåsar, håll med papper. Det skulle givetvis vara ännu bättre om du tog med dig egna väskor.
  • Vissa restauranger och uttagningsplatser gör att du kan ta med egna matbehållare. Fråga om det är möjligt.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 4
    4. Köp lokalt. Mat och andra hushållsartiklar reser ofta i fossila bränsledrivna fordon över 1000 miles (1600 km) från sina ursprungsställe för att lagra hyllor. Ett bra sätt att uppnå detta är av:
  • Köper mat från din lokala bondens marknad.
  • Gå med i ett CSA) -program.
  • Växer din egen mat.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 5
    5. Återvinna vad du inte kan minska eller återanvända. Att göra nya behållare och pappersprodukter använder mer fossila bränslen än återvinning av gamla. Kontrollera online för riktlinjerna för ditt lokala återvinningscenter. Sök efter vad de vill och kommer inte att återvinna. Kontrollera deras sorteringskrav, liksom.
  • Till exempel kommer de flesta återvinningsanläggningar inte att återvinna vävnader, vaxpapper eller polystyren. Om inte de erbjuder återvinning med enkelström måste du troligen separera papper, plast, glas och metaller.
  • I vissa städer betalar återvinningsanläggningar pengar för aluminiumburkar. Sök online för att se om din stad erbjuder denna tjänst. Om det gör det, leta efter vilka typer av aluminiumburkar accepteras. Till exempel accepterar vissa centra dryckburkar men inte sällskapsdjur.
  • Metod 2 av 4:
    Besvara energi
    1. Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 6
    1. Använd energieffektiva glödlampor. Välj Light-Emitting Diode (LED) lampor. Dessa alternativ använder i genomsnitt 75 procent mindre el (vanligtvis från fossila bränslen). De varar också mycket längre (5 till 20 år), vilket sparar mycket pengar på lång sikt.
    • Lysdioder är ljusare än glödlampor. Om du är känslig för ljusa ljus, kolla in lamporna med mörkare lampans nyanser. För takarmaturer, överväga att installera LED-kompatibla dimmers.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 7
    2. Minska belysningsanvändningen. Varje gång du slår på, använder du upp energi. Tyvärr har många människor vana att slå på ljus som de inte behöver. Genom att minska din användning av belysning, hjälper du inte bara att spara energi, men också spara på elräkningar.
  • Håll lamporna i rum som du inte använder för närvarande.
  • På soliga dagar, öppna gardinerna för lite fri solbelysning.
  • Överväg att byta till timers eller rörelsesensorer om du behöver lampor på oanvända områden av säkerhets- eller säkerhetsskäl. Detta är bra för trädgårdsvägar.
  • Använd dimmers och mindre belysning senare på natten för att hjälpa din kropp att bli redo för sömn.
  • Byt till mindre, energieffektiva ljus. Om du läser eller sy, använd en skrivbordslampa i stället för en taklampa.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 8
    3. Koppla ur små apparater och elektronik. Även om din kaffebryggare eller dator är avstängd, är det fortfarande att konsumera energi så länge den fortfarande är ansluten i väggen. Koppla ur dessa enheter när de inte används.
  • Om du har flera elektronik i, överväg att använda en kraftremsa. På det här sättet kan du helt enkelt stänga avstängningen för att klippa strömmen.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 9
    4. Slå ner värme- och luftkonditioneringen. Den centrala luften använder ofta kolbaserad el. Centralvärme använder ofta olja eller naturgas. Justera temperaturen bara en eller två grader kan bidra till att spara resurser. För att maximera din komfort, klä varmt och använd tjocka filtar under kallare väder. När det är varmt ute, stäng blindarna på östra fönstren på morgonen och västläge på eftermiddagen.
  • Isolera ditt hem med väderstrippning, caulk och miljövänlig isolering. Detta kommer att förhindra kall vinterluft och varm sommarluft från att göra ditt hem obekväma.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 10
    5. Dike klädtorkaren. De flesta torktumlare är elhogs. Du kan lösa detta problem genom att välja att torka din tvätt. På heta soliga dagar, häng din tvätt ute för att torka. Om det är coolt och / eller regnigt (eller om du torkar dina underkläder), torka dina kläder inomhus på torkställen. Dina kläder kommer att ta lite längre tid att torka, men planeten och din plånbok kommer tacka dig.
  • Klädtorkar kan vara grova på kläder. Genom att byta till lufttorkning kan du upptäcka att dina kläder varar längre.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 11
    6. Använd svalare vatten. Gör det här när du duschar, tvättar eller gör tvätten. Kallt eller kallt vatten minskar fossila bränsleförbrukningen med cirka 90 procent. I tvättmaskinen bevarar det också dina kläder längre än varmt vatten gör det.
  • Oroa dig inte för bakterier som överlever i kallt vatten. Så länge du använder tvål, dödar du fortfarande bakterier.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 12
    7. Slå på förnybara energikällor. På många platser, priserna på sol- och vindkraft är konkurrenskraftiga med fossila bränslen. Trots att många nationella regeringar i Europa och Nordamerika har upphört, ger vissa lokala myndigheter fortfarande skatteavbrott för solpaneler och / eller vindkraftverk. Kontrollera med din stad eller stat / provinsiell regering för att se om de erbjuder dessa incitament.
  • Solpaneler kommer i en mängd olika storlekar för hustak och meter. Om du föredrar vindkraft kan du bygga eller köpa en turbin liten nog för din bakgård.
  • Om du är en lägenhet / lägenhet dweller eller om du hyr ditt hem, titta på att köpa offsets. Kontrollera online för kraftföretag som matchar din energiförbrukning med ren effekt. Du kan bo hos ditt nuvarande verktygsföretag, och det tar bara några minuter att anmäla sig.
  • Metod 3 av 4:
    Välja transport klokt
    1. Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 13
    1. Välj nollkoltransport. Försök cykla eller gå till din destination. Dessa är det mest miljövänliga transportmedlet eftersom de inte använder fossila bränslen. Hitta cykelbanor / cykelvägar där det är möjligt. De är säkrare än att hantera fordon och träffas i ansiktet med sina utsläpp.
    • Om ditt samhälle inte har cykelbanor / cykelvägar, kontakta din kommunfullmäktige och kampanj för att de ska läggas till.
    • Kom ihåg att träna goda säkerhetsvanor. Om du reser i ett mörkt område, ha en reflektor på dig så att bilar och andra fordon kan se dig. Bära en hjälm när du cyklar.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 14
    2. Använd kollektivtrafik. Städerna använder alltmer ren energi för sina masstransiteringssystem. Men även system som fortfarande använder fossila bränslen kan dock bära många passagerare på en gång. I de flesta fall är varje passagerare lika med ett fordon som inte förbrukar fossila bränslen.
  • Om din stad inte har masstransit, försök att organisera en carpool eller vanpool i ditt grannskap. Detta kan minska fossila bränsleförbrukningen genom att ta upp till 15 fordon från vägen.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 15
    3. Låt inte din bil tomgång. Om du inte är i trafik, stäng av din motor om du inte planerar att flytta i 10 sekunder eller mer. Idling avfall bränsle, ökar smog och äventyrar människor med andningsförhållanden. I ett växande antal städer är det också olagligt och kan kosta dig en rejäl.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 16
    4. Titta på hybrid eller elbilar. Beroende på var du bor kan du kraftigt minska utsläppen av fossila bränsle med dessa alternativ. Elektriska fordon (EVS) kör helt på el. Hybridfordon använder gasdrivna motorer som backup efter att batteriet förlorat sin laddning. Plug-in hybrider debiteras genom att plugga dem till en vägg, medan traditionella hybrider debiteras av en inbyggd generator.
  • Om du bor på en plats som bygger på kolbaserad el, använder du fortfarande fossila bränslen när du laddar din bil. Du kan dock minska din påverkan genom att ladda över natten när gallret är under mindre tryck.
  • Bild med titeln Spara fossila bränslen Steg 17
    5. Minska ditt antal flygningar. Planer bränner jetbränsle vid höga höjder, vilket orsakar kemiska reaktioner som förvärrar klimatförändringar. Gör en lista över de platser du absolut måste besöka med flyg och hålla fast vid dem. Till exempel är en resa för företag eller ett viktigt familjeförmåga viktigt. Å andra sidan är det inte allt som är avgörande för en exotisk ö på ett infall.
  • För affärsresor, fråga din arbetsgivare om du kan telecommute istället för att flyga. Företaget kommer att spara pengar på flygbiljett, och du kommer att skära tillbaka på ditt koldioxidavtryck.
  • Om du har familjemedlemmar som bor tusentals miles away, ladda ner videochattprogram som Skype. Om dina släktingar också har installerat på sina datorer, kan du prata i timmar "ansikte mot ansikte" utan att spendera pengar eller bränna fossila bränslen.
  • Metod 4 av 4:
    Sprida ordet
    1. Bild med titeln Spara fossila bränslen Steg 18
    1. Prata med dina vänner och grannar. Utbilda dem om fördelarna med återvinning, konservering av energi och miljövänliga transportalternativ. Vädja till sina bekymmer som föräldrar, äldre syskon eller moster / farbröder. Om de inte anser sig vara miljöaktivister, be dem att ta dessa åtgärder så att barnen i sina liv kommer att ha en anständig framtid.
    • Ett bra sätt att sprida information är genom att gå dörr till dörr.
    • Om du vill dela ut broschyrer, se till att du använder återvunnet papper.
    • Överväga att vara värd för ett möte eller presentation på ett samhällscenter så att du kan utbilda en massa människor på en gång.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 19
    2. Kontakta dina valda tjänstemän. Det tar bara två minuter att skicka ett mail till dina statliga och nationella representanter, men varför stanna där? Delta i rådhuset, kommunfullmäktige och skolstyrelsens möten för att rösta dina bekymmer i allmänhet. Fråga din senator / representant / MP varför de röstade för att expandera oljeborrning. Berätta för din kommunfullmäktige som du skulle vilja se ett buss- eller lätta järnvägssystem. Be din skolstyrelse att anta en anti-tomgångspolicy på skolans grunder.
  • Om du fortfarande är ett barn, överväga att prata med din skolans huvudansvarig eller studentråd. De kan hitta lösningar för att spara energi och papper.
  • Bild med titeln Conserve Fossil Fuels Steg 20
    3. Gå med i avyttringsrörelsen. Sök online för organisationer som uppmanar företag att avyttra (ta bort sina pengar) från rörledningar och andra fossila bränsleprojekt. Detta inkluderar banker, kreditkortsföretag och styrelser som övervakar pensioner.
  • Till exempel, om din bank eller kreditkortsföretag finansierar dessa projekt, berätta för dem att du kommer att göra affärer med mer ansvarsfulla företag om de inte avyttra.
  • Tips

    Om du måste köra, försök att göra det utanför topptrafiktider. Detta ger dig en mjukare, snabbare körning som använder mindre bränsle.
  • Följ nyhetshistorier om innovationer i renare jetbränslen och sätt som flygbolagen arbetar med effektivitet. Skicka meddelanden om stöd till flygbolag som tar dessa åtgärder. De behöver veta den genomsnittliga resenären bryr sig om den här frågan.
  • Försök cykla eller gå om din destination är i närheten
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande