Hur man rengör rosguld

Rose Gold får sin rosa färg från sitt partiella kopparinnehåll. Generellt kan det rengöras som andra guldsmycken, men det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att bevara sin färg, speciellt om det är antik. Med tiden, på grund av koppar, utvecklar Rose Gold en djupare färg som faktiskt gör det mer värdefullt. På grund av detta vill du inte ta bort den färgen med en hård kemisk renare eller ultraljudsmaskin. För objekt som ringar eller armband som kan sänkas i flytande, hålla fast med tvål och vatten eller en snabb ättika sköljning, och för icke-submersibles som klockor, välja en speciellt formulerad kommersiell renare.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta med tvål och vatten
  1. Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 1
1. Använd tvål och vatten för att rengöra de flesta föremål som kan sänkas i vatten. Mild tvål och vatten kan användas för att rengöra de flesta rosa guldposter. Det är säkert för användning på stenar och olika typer av metaller. Det kan vara knepigt att skölja bort helt, men så undvik att använda det på saker som klockor som du inte kan bli riktigt våt för att skölja noggrant.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 2
    2. Linje en ren skål eller grunt skål med en ren handduk. Handdukens punkt skyddar dina smycken genom att ge det något att sitta på medan det suger. Om du hoppar över det här steget, kan smycken rulla runt i botten av pannan och bli repad.
  • Någon ren handduk är bra så länge den täcker botten av skålen och lämnar fortfarande tillräckligt med utrymme för att lägga till tillräckligt med tvålvatten för att täcka smycken.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 3
    3. Lägg till ca 2 tum (5.1 cm) vatten och några droppe diskmedel. Vattnet ska vara varmt, men inte för varmt så att det är obekvämt för dig att lägga in dina händer. Efter att du har lagt till disken, sväva bara vattnet runt med händerna för att blanda upp det.

    Dricks: Vilken typ av diskmedel som helst kommer att fungera i de flesta fall, men om dina smycken har organiska, porösa stenar som pärlor eller opaler, bör du hoppa över tvålen helt och hållet och använda bara varmt vatten.

  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 4
    4. Lägg dina smycken försiktigt i skålen så det är helt nedsänkt. Lägg försiktigt dina smycken i skålen och på handduken. Om du städar mycket smycken, sprida det jämnt så att ingen av det är staplat ovanpå varandra.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 5
    5. Blöt smycken i tvålvattnet i minst 2 minuter. Lämna smycken i vattnet utan att röra det i ett par minuter. De flesta av oljorna från din hud som döljde dina smycken kan brytas ner efter bara några minuter med blötläggning.
  • Om smycken är särskilt smutsiga kan du låta det blötläggas i några minuter.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 6
    6. Ta bort smycken från tvålvatten och gnugga det rent. Om inte dina smycken är väldigt smutsiga, kan du gnugga det rent med bara dina fingrar. Ta försiktigt smycken och gnid det mellan tummen och pekfingret, bufflar bort eventuella långvariga smuts eller oljor.
  • Om smycken är mycket smutsiga kan du använda en mycket mjuk borste för att rengöra den. Välj en mycket mjuk tandborste eller en sminkborste för att förhindra att skrapa ytan av guldet.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 7
    7. Fyll en liten skål eller kopp med rent, ljummet vatten. Du behöver bara använda en skål som är tillräckligt stor för att hålla smycken du tvättar. Om du bara tvättar ett stycke kan du använda en kaffe mugg eller ett litet glas.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 8
    8. Swish smycken runt i vattnet för att ta bort rengöringslösningen. Använda rena händer, flytta vattnet och smycken runt i skålen för att få all tvål eller rengöringslösning av den. Fortsätt göra det tills det inte längre känns smal eller filmig.
  • Swishing vattnet är särskilt nödvändigt om du städar smycken med små sprickor, filigreer eller steninställningar. Rushing det rena vattnet över smycken hjälper till att komma in i de små områdena.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 9
    9. Torka smycken genom att gnugga försiktigt med en luddfri trasa. Använd en riktigt mjuk trasa, som de som används för att rengöra glasögon, för att torka allt vatten från smycken. Regelbundna bomullshanddukar eller pappershanddukar är för slipande och kan skrapa ytan av guldet, skapa en tråkig finish.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring med ättika och salt
    1. Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 10
    1. Använd ättika och salt för att rengöra smycken utan organiska, porösa stenar. Om dina smycken har pärlor, opaler, safirer, rubiner eller andra porösa stenar, vill du rensa bort en hård och frätande renare som ättika. Diamanter, morganit eller smycken utan stenar är bra att utsätta sig för snabb rengöring med ättika.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 11
    2. Lägg till några uns vinäger till liten burk. Välj en baby matburk eller annan liten burk med lock. Häll vit destillerad ättika i burken tills den handlar om ⅔ full. Oroa dig inte för exakta mätningar - bara satt nog i burken för att helt täcka det objekt du vill rengöra.
  • Du vill bara använda vit vinäger. Byt inte en annan ättika som du har i skafferi.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 12
    3. Blanda i bordsalt tills det inte längre löses upp. Lägg till bordsalt, 1 tesked (4.9 ml) i taget. Skaka eller rör saltet i ättika och titta sedan på botten av burken. Om allt salt upplöst och det finns inget i botten, lägg till mer salt och blanda igen. Fortsätt göra det tills du märker att saltet inte längre upplöses.
  • Blanda salt och ättika skapar en kemisk reaktion som tar bort tarn och får rosen guld att skina.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 13
    4. Dunk dina smycken i ättika och saltlösningen i upp till 1 minut. Vinäger och saltlösningen är mycket sur och frätande, så låt det inte blötlägga mycket länge. För en snabb ren på en bit som inte är mycket smutsig, bara dunk det i några sekunder.
  • Den kemiska reaktionen fungerar väldigt snabbt. Om du lämnar smycken i längre än en minut, kommer lösningen att börja försämra koppar i rosenguldet och orsaka att det garanteras.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 14
    5. Skölj av ättika lösningen omedelbart i rent, ljummet vatten. Lösningen är sur och kan påverka kvaliteten på ditt guld om du lämnar den på för länge. Efter bara några sekunder av blötläggning, skölj guldbrunnen, se till att ta bort alla spår av lösningen. Då torka sedan med en luddfri trasa.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 15
    6. Håll Jarred-lösningen i ett skåp eller under diskbänken. Stäng burken och håll den någonstans tillgänglig. Då, när som helst som du märker dina smycken är lite tråkig eller jolleseglare, bara pop det där i några sekunder. Du kan återanvända samma lösning i flera månader.
  • Metod 3 av 3:
    Använda kommersiella rengöringsmedel
    1. Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 16
    1. Använd en smycken renare gjorda speciellt för rosa guld för dina icke-submersibles. Använd inte tvål eller en ättika lösning för att rengöra klockor eller andra rosa guldposter som inte kan sänkas i vatten eftersom det blir svårt att tvätta bort dessa rengöringsmedel. Fråga en juvelerare eller handla online för en smycken renare markerad säkra för rosa guld.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 17
    2. Sätt ner en luddfri trasa på din arbetsyta för att förhindra repor. Om du försöker rengöra en klocka eller annat rosa guldobjekt som du inte kan suga i en flytande renare, gör det först ett arbetsområde som skyddar objektets yta. Lägg en mikrofiber eller luddfri trasa ner på bordet eller räknaren innan du börjar.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 18
    3. Applicera smycken rengöringsmedel till Rose Gold enligt anvisningarna på förpackningen. Var noga med att läsa anvisningarna bra innan du börjar undvika skadliga föremål. Vanligtvis appliceras städaren med en bomullspinne och lämnas för att suga i några minuter innan de gnuggas bort.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 19
    4. Använd en mjukborste för att rengöra hårdåttrande områden. Sprickor i ett klockband, filigreer eller andra gravyr kan hålla oljor och smuts som är svåra att nå. För att komma in i de svåråtta utrymmena, använd en mycket mjukborstborste som en sminkborste eller en tandborste.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 20
    5. Tvätta bort städaren med en lätt fuktig trasa. Att skölja, börja med att köra en luddfri trasa under ljummet vatten. Sedan vrida det bra tills du får det mesta av fukten och det är inte längre droppande. Gnugga den lätt dämpade duken över ytan av objektet du städar tills du är övertygad om det finns ingen renare kvar.
  • Bild med titeln Clean Rose Gold Steg 21
    6. Torka objektet med en luddfri trasa för att förhindra vattenfläckar. Kör en luddfri trasa som de som används för glasögon över objektet tills allt vatten har torkats upp. Se till att du tar bort eventuell fukt för att förhindra vattenfläckar eller en tråkig finish.
  • Tips

    Över tiden får Rose Gold en grönaktig patina som faktiskt ökar sitt värde. För att undvika att minska värdet av antika smycken genom att oavsiktligt ta bort patina, ha det professionellt rengjorda eller sticka med vatten-endast rengöringsmetoder.
  • Torka ner dina rosa guldartiklar med en torr, luddfri trasa för att undvika att göra stora rengöringar. Du bör bara behöva städa ett par månader om du torkar bort daglig olja och smutsuppbyggnad som det inträffar.
  • Varningar

    Du bör inte använda ultraljudsrengöringsmedel eller hårda kemikalier vid rengöring av rosa guld eftersom de kan förstöra målen och minska smyckesvärdet.
  • Rengöring av organiska och porösa stenar som pärlor eller opaler med någonting förutom vatten eller en mycket mild disk tvål kan bryta ner stenen över tiden och orsaka dyra skador.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande