Hur man dekorerar träbokstäver

Oavsett om du hänger dem på en vägg, ställer dem på en hylla, eller använder dem i en större design, är träbrev ett bra sätt att krydda ett rum. Medan standard-color cedar eller björkblock kan vara perfekta för vissa projekt, är odds att du kommer att vilja ha något lite snyggare och mer kreativ. Tack och lov, det finns gott om enkla, roliga sätt att vända träblock från Drab till Fab.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda papper och mönster
  1. Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 1
1. Täck dina block med papper. Hitta ett mönster av papper du gillar och sätt den nedåt på ett bord. Placera en av dina bokstäver på toppen. Med hjälp av en verktygskniv, spåra runt bokstaven för att göra en skärning i papperet. Applicera ett lager av hantverkslim till både papperet och träet och tryck sedan på de två tillsammans. Låt det sitta i ca 15 minuter, använd sedan en annan kappa av hantverkslim på toppen. Upprepa detta för varje bokstav.
  • Försök använda papper dem till det område dina block kommer att läggas in, som blommönster för bokstäver som hålls i en trädgård.
  • Om dina bokstäver kommer att stava ut namnet på en vän eller familjemedlem, använd papper dem efter dem, som musik noterar om din vän är en pianospelare.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 2
    2. Täck dina block med mönstrat tejp. Ett snabbt och enkelt sätt att dekorera dina bokstäver är att använda mönstrade Washi eller Duct Tape. De är naturligt klibbiga, så allt du behöver göra är att klippa en remsa av huvudrullen och tryck den till träet.
  • I stället för att använda ett mönster för alla bokstäver, försök byta mellan 2 eller 3 för att hålla sakerna intressanta.
  • Om du använder solida färger, försök använda en något annorlunda nyans på varje brev för att skapa en gradienteffekt.
  • Expert svar
    Q

    När du frågade, "Hur kan du dekorera träbokstäver?"

    Claire Donovan-Blackwood

    Claire Donovan-Blackwood

    Konst och hantverk Specialistclaire Donovan-Blackwood är ägare till hjärtat handgjorda Storbritannien, en webbplats dedikerad till att leva ett lyckligt, kreativt liv. Hon är en 12 års bloggande veteran som älskar att göra utformning och DIY så lätt som möjligt för andra, med fokus på mindfulness att göra.
    Claire Donovan-Blackwood
    EXPERTRÅD

    Claire Donovan-Blackwood, ägare av hjärta handgjorda Storbritannien, svarade: "Du kan verkligen använda allt du vill, som pappersblommor eller löv, tvättbandet, paljetter eller pärlor. Möjligheterna är oändliga. Du kan måla dem och dekorera dem med hjälp av färgpennor. Du kan till och med Prova präglingsfolie på bokstäverna eller använda en vedeldad penna för att bränna mönster runt dem."

  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 3
    3. Tie band eller sträng runt dina bokstäver. Ribbon och sträng är ett bra sätt att lägga till färg och konsistens till träet. Eftersom hantverksbrev är vanligtvis små, kan du helt enkelt linda materialet runt varje block, hålla det tätt när du går. När allt är täckt, binda antingen materialets ändar tillsammans eller lima dem på baksidan av träet.
  • Att hålla med temat, limsträng eller band på baksidan av dina bokstäver i form av en slinga. Använd detta för att hänga dem från väggen.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 4
    4. Gör en collage på dina bokstäver. Även om de kanske inte har så mycket utrymme som en bräda eller låda, kan träbrev fortfarande användas för kreativt collagearbete. Samla en serie bilder, bilder, ritningar och liknande föremål, skära dem om det behövs. Sprid en lätt mängd hantverkslim på framsidan av ditt brev och baksidan av varje objekt och tryck sedan på objekten till blocket för att göra en collage. När det är torrt, kappa blocket med ett andra lager av hantverk lim för att hjälpa det att sätta.
  • Om dina bokstäver stavar ut någons namn, försök att göra en collage med bilder av dem.
  • Om dina bokstäver stavar ut ett rumsnamn, använd bilder relaterade till det, som bilder av mat över ordet "kök.`
  • Metod 2 av 3:
    Färgning och målning
    1. Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 5
    1. Sand träet. Eftersom de säljs som hantverksmaterial, kan de flesta butiksköpta träbrevet målas direkt. Men grova eller handgjorda block kan behöva en liten touch-up först. Använd en liten bit fint, 150-grit sandpapper för att se till att ytan är jämn. Gnugga din sandpapper fram och tillbaka i korta, mjuka rörelser, som håller parallellt med träets korn.
    • Träets korn är den riktning som naturligtvis reste av linjerna på ditt block.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 6
    2
    främsta skogen. Innan du använder akryl- eller akvarellfärger på ett brev, använd primer för att se till att träet är en solid färg. Med en liten borste, applicera ett lager av vit eller grå primer till träet. Låt det torka i 1 timme och, om nödvändigt, applicera fler rockar tills du har ett enhetligt, enfärgat block. Efter din sista päls av primer, låt träet torka i 3 timmar innan du applicerar färg.
  • Om du använder mörk färg, som svart, marinblå eller skogsgrön, applicera grå primer.
  • Om du använder ljusfärg, som baby eller pastellfärger, applicera vit primer.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 7
    3. Måla med akryl. Akrylfärg ger ett enkelt sätt att dekorera trä som lämnar plats för hundratals kreativa designidéer. För att applicera den, använd en liten borste för att helt enkelt gnugga din färg på blocket. Låt detta lager torka i ca 20 till 30 minuter innan du fortsätter. När du har en design du är nöjd med, tvätta din pensel och använd den för att applicera 1 till 2 lager matt, glans eller satinförseglare.
  • Akrylfärger är perfekta för små mönster som polka-punkter, zig-zags och virvlar.
  • Försök måla objekt baserat på vad bokstäverna stavar ut, som bestick över "matsal.`
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 8
    4. Måla med akvareller. Akvareller överbryggar gapet mellan akryl och träfläckar, eftersom de har både färgorten av färg och det mjuka, färgade utseendet på fläckar. Förbered en uppsättning akvareller i vilka nyanser du gillar, med en borste för att blanda färgen med vatten. Nu, bara måla. Om du arbetar med lager, lämna 30 minuter att torka mellan varje. När det är klart, låt ditt trä torr över natten.
  • Om du täcker hela bokstäver, försök att placera dina akvareller i skålar eller koppar och doppa träet inuti för att färga det.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 9
    5. Fläcka träet. För att förbättra de naturliga skönheten i dina bokstäver och hålla sitt trä utseende, försök färgning. Använd en borste för att applicera ett lager av vedkonditionering av för fläckar till ytan av ett brev, som tjänar som ett substitut för primer. Låt det torka i ca 10 minuter, applicera sedan ett lager av träfinish eller träfläck. När bokstaven har blivit en färg du gillar, använd en trasa för att torka av någon extra vätska och applicera en klä av klar yta för skydd.
  • Metod 3 av 3:
    Accessorisering
    1. Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 10
    1. Täcka träet i glitter. Använd en liten borste, applicera ett lager av hantverk lim till ytan av ditt träbrev, se till att få några hörn och inre spår. Häll glitter över träet. När den har satt, skaka försiktigt brevet så extra glitter kan falla av. Använd en burk med klar glans för att spruta brevet och täta allt i, se till att du håller det ca 2 meter (61 cm) bort från träet.
    • Använd svart och vit glitter för att skapa läskiga bokstäver för Halloween eller kosmiska bokstäver för ett yttre rymdtema.
    • Använd Rainbow Glitter för att skapa roliga, festliga bokstäver som gör ett rum pop.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 11
    2. Lägg till klistermärken till blocken. Klistermärken är ett enkelt sätt att dekorera bokstäver eftersom, som mönstrat tejp, kan du helt enkelt trycka på dem på träet. Plana klistermärken finns på generella marknader, dollar butiker och aktivitetsböcker, medan bubbla, 3D och specialklistermärken säljs på hantverksbutiker.
  • Använd klistermärken som matchar vad bokstäverna stavar ut, som hjärtan för ett romantiskt smeknamn eller djurklistermärken för ett husdjurs namn.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 12
    3. Bedazzle dina bokstäver. För att få dina bokstäver att lysa, försök att lägga till hantverksmycken till dem. Fäst varje juvel till träet med en bedazzling pistol eller varmt lim. Tryck ner på juvelerna för att se till att de är säkra, låt dem torka. Försök att kombinera detta med glitter för att skapa fantastiskt över-the-top-block.
  • Bild med titeln Dekorera trä bokstäver Steg 13
    4. Lägg till objekt tema om vad du stavar. Du kan klistra på något på trä, så varför försök inte accessorisera med temanobjekt? Falska blommor, leksaker och andra små föremål kan göra dina bokstäver ut medan de förbättrar det ord de stavar. Leta efter objekt som kan kombineras för att skapa enkla mönster eller mönster så att du inte förringar huvudformen.
  • Naglar, knappar, pennor och andra hantverksverktyg kan användas på brev som representerar workshops eller kreativa utrymmen.
  • Legos, handelskort, tärningar och liknande föremål kan användas på brev som representerar lounger eller spelrum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande