Hur man gör en påskäggjakt inomhus

Påskäggjakt är en gemensam påsktradition, speciellt för barn. Lyckligtvis finns det gott om ställen att dölja ägg även om du inte har tillgång till ett utomhusområde eller gott väder. Förutom information om förberedelser för äggjakten själv, innehåller den här artikeln extra tips om hur man gör det mer spännande eller organisera ytterligare aktiviteter.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse för äggjakten
  1. Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 1
1. Få ägg för påskäggjakten. Du kan använda verkliga, hårdkokta ägg färgad eller dekorerad För påskferie, eller plast, ihåliga påskägg du kan fylla med godsaker. Kalkägg är också tillgängliga, men det kan inte vara en bra idé när du är värd inomhus, eftersom barnen kan dra på dina möbler.
  • Se till att en vuxen kokar ägget. Tänk på att äkta ägg kan vara krossade av små barn, och kommer att ruttna om de inte hittas. Tänk på plastägg om du vill hålla inomhusområdet rent.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 2
    2. Köptaffärer om du använder plastägg. Plast påskägg kan fyllas med godsaker som choklad, godis, gelébönor, frukt, pengar, leksaker eller andra små priser som barn kommer att njuta av. Vissa familjer och grupper väljer att dölja tomma ägg, sedan distribuera behandlar lika bland barnen efter att jakten är över.
  • Be föräldrarna att besöka barn om det finns några godis du bör undvika. Vissa barn är allergiska mot nötter, och småbarn kan inte äta choklad eller hårda godis.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 3
    3. Välj specifika inomhusområden där äggjakten kommer att äga rum. Innan du gömmer ägget, bör du bestämma vilka rum eller platser som barn är säkert tillåtet att söka. Välj till exempel säkra, öppna rum som vardagsrummet eller den, istället för nytta garderob där farliga verktyg och kemikalier lagras.
  • Låsa off-gränser rum om möjligt, eller hänga tecken som läser "Gå inte in" på skåp och dörrar av rum du inte vill söka. Häng skyltarna på barnens ögonivå, och berätta för barn som inte kan läsa var de ska söka.
  • Förvara viktiga dokument, bräckliga föremål och privata objekt i ett off-gränser område där barn inte söker.
  • Bild med titeln Gör ett påskäggjakt inomhus steg 4
    4. Följ säkerhetsåtgärderna. Medan de flesta föräldrar inte förväntar sig att du fullt ut barnsäkerhet är, finns det några enkla och tillfälliga säkerhetsjusteringar du kan göra. Tänk på att tappa kartong eller skum över skarpa hörn av soffbord. Flytta läkemedel och rengöringskemikalier till högre hyllor eller låsta skåp. Dessa försiktighetsåtgärder är särskilt viktiga för småbarn och småbarn.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 5
    5. Tänk på färg som kodar ägg för barn i olika åldrar. Om barn med ett brett utbud av åldrar eller förmågor kommer att jaga efter påskägg, kan det vara roligare för alla om olika barn söker efter olika ägg. Till exempel kan du berätta för de äldre barnen att de bara ska leta efter de svåra att hitta röda ägg, medan de lila ägget är kvar i enklare platser för de yngre barnen att hitta.
  • Om det finns många barn som besöker kan du till och med skriva namnet på varje barn på en eller flera ägg och instruera barnen bara för att hitta ägg med eget namn skrivet på det. För att undvika argument, se till att varje barn har lika mycket ägg, och att du vet var varje ägg är dolt så att du kan hjälpa till.
  • Om ett relativt äldre barn blir upprörd att de inte är tillåtna att hämta vissa ägg, uppmuntra honom eller henne att hjälpa till med ett yngre barn genom att peka på det lätt att hitta ägg.
  • Del 2 av 3:
    Gömmer ägget
    1. Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 6
    1. Skriv ner platsen för varje påskägg när du gömmer det. Skriv ner varje äggets plats så att du inte glömmer var det är. Den här listan hjälper dig att ge ledtrådar och tips till barnen som har problem med att hitta ägg. Dessutom kommer en lista över platser att låta dig kolla efter övergripande ägg efter festen. Om du glömmer var du gömmer ett ägg och ingen finner det, kan ägget ruttna, eller om plast, kan godiserna inuti bli inaktuella eller locka skadedjur.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 7
    2. Dölja påskägget medan barn inte är runt. För att säkerställa att påskäggjakten är kul för barnen, bör du dölja ägget när barnen sover eller frånvarande från platsen. Dölj till exempel påskägget på natten före påsken.
  • Om du vill att hjälpa till att dölja ägg eller andra vuxna och äldre barn skulle vilja gå med, kan du dölja ägget på påsken medan de unga barnen övervakas i ett annat rum.
  • Om du döljer ägg medan barn är vakna, distrahera dem först med en stor hemlagad frukost, ett brädspel eller färgböcker.
  • Bild med titeln Gör ett påskäggjakt inomhus steg 8
    3. Dölja ägg på enkla ställen för barn fem och under. Småbarn och unga barn kommer förmodligen ha det roligaste om du gömmer ägg på lätt att se platser tillräckligt låga för att de ska nå. Placera dem i vanlig syn i hörnet av golvet, på påskkorgar ovanpå korta bord, eller på toppen av blomkrukor låg till marken utan mycket bladkåpa.
  • Du kanske vill vänta tills äggjakten börjar placera ägg direkt på golvet, eller någon kan gå på dem. Barn under tre antagligen kommer inte att märkas även om du "Dölj" Äggen medan de är i rummet.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 9
    4. Dölj ägg på svårare platser för barn i åldern sex och upp. Många barn sex och äldre tycker om att leta efter ägg i hårdare för att hitta platser, som under eller inuti föremål. Entusiasmen, höjden och ägguppfinnande förmågor hos barn Denna ålder kan variera i stor utsträckning, så göm några av dessa ägg på enklare platser än andra.
  • Placera ägg på skåphyllor eller i lådor. Du kan gömma dem mer bakom en bok eller under en tidning för barn på den äldre sidan av detta sortiment.
  • Dölja ägg i högar av andra föremål. Barn Denna ålder kommer troligen att vara mer entusiastiska över att titta igenom en hög av fyllda djur eller i en korg med mail.
  • Dölj ägget inne i andra föremål. Dölj ett ägg i en köksgryta, örngott eller en upp och ner skål.
  • Bild med titeln Gör ett påskäggjakt inomhus steg 10
    5. Dölj ägg på svåra platser för äldre barn eller en extra utmaning. Även om du inte har några äldre barn som går med i äggjakten, kan några av de yngre barnen bli entusiastiska och vill söka efter lite svåra skatt. Kom ihåg att många vuxna tycker om att hjälpa barnen att hitta ägg, och att komma upp med kloka platser kan också underhålla dem.
  • Tapeägg till undersidan av stolar och bord. Den här går från svårt att lätt om barnen är tillräckligt korta för att se dem!
  • Koppla ur en lampa, skruva loss glödlampan och vila ett ägg ovanpå socket, dolt av lampskärmen. Du kan använda ett liknande knep med breda ljusstakar.
  • Använd en tandborstehållare som en äggcup, dölja ägget bakom starkt färgade tandborstar.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 11
    6. Använd några knep när du döljer ägg. För att göra ägg svårare att hitta, använd följande triks för att dölja ett ägg i vanlig syn, eller på en plats som nästan ingen trodde att se. Detta kan också göra jakten mer underhållande för de vuxna som tittar på att barnen söker eller försöker gissa platsen för de sista kvarvarande ägg.
  • Camouflage ägget. Ett rött ägg kan vara svårare att hitta i en blomkruka full av röda blommor, medan ett blått ägg kunde sitta på toppen av en blå kudde medan unga barn går rätt förbi det.
  • Dölj ägget i vanlig syn genom att sätta det med odecorerade ägg i en äggkartong i kylskåpet.
  • Håll ett ägg under din hatt eller i fickan.
  • Bild med titeln Gör ett påskäggjakt inomhus steg 12
    7. Bestäm om ett speciellt pris ägg är en bra idé. Överväga att dölja ett speciellt prisägg med en unik färg och tilldela en speciell behandling till sökaren. Detta kan göra påskäggjakten roligare, men tävlingen kan störa barn som är yngre eller sämre på att hitta ägg.
  • Välj en behandling som barnen kommer att bli upphetsade, till exempel en extra stor godis eller chokladkanin.
  • Del 3 av 3:
    Kör andra inomhusaktiviteter med påskägg
    1. Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 13
    1
    Låt barnen dekorera påskägget. Det finns gott om säkra, enkla sätt att dekorera ägg. Koka på ägget i förväg, då har barnen använda kritor, matfärgning och svampar, eller måla för att dekorera ägget.
    • Barn kanske vill hålla sina ägg när de har dekorerat dem, så du kanske vill dölja en separat grupp av dekorerade ägg för äggjakten.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus steg 14
    2. Vänd påskägget jaga i en skattejakt. I stället för att låta barnen lösa för att hitta alla ägg på en gång, ge dem ledtrådar till varje ägg i sin tur. För en riktig "skattjakt" känna, skriv nästa ledtråd inuti varje ägg, och ha det sista ägget håller guldchokladmynt som "piratskatt."
  • Ledtråd kan vara en gåta, en dold referens till ett objekt i ett annat rum, eller en hänvisning till något som barnen gjorde en gång. Till exempel ett ägg dolt i "djungeln" kan vara i mitten av vissa husplanter, medan ett ägg dolt "I landet med födelsedagskakor" kan vara på en tårta i kylskåpet.
  • Bild med titeln Gör ett påskäggjakt inomhus steg 15
    3. Rulla påskägget. Gör en ramp ut ur en träplank som lutar på en bunt av böcker. Täcka rampen och golvet med en filt vid brutna ägg, så har varje person släppa sitt ägg från toppen av rampen. Den person vars ägg gör det längst vinner ett pris.
  • Bild med titeln Gör en påskäggjakt inomhus Steg 16
    4. Låt barnen tävla i en påskäggsskedävling. Ha barnen upp i två eller flera rader. Var och en av dem håller en sked. Placera ett ägg i sked av varje barn först i linje. När du säger "Gå!" Varje rad måste flytta sitt ägg till slutet av linjen utan att ägget rör något annat än skedarna.
  • Om ett ägg faller kan du antingen sätta tillbaka den på den första skeden eller låta barnen försöka hämta det med bara skedarna.
  • Medan barnen bokstavligen kan köra sina påskägg genom att driva dem med sina näsor, hoppar medan de håller dem, eller en annan metod, är den här tävlingen mer lämplig för ett inomhusplats.
  • Tips

    Dekorera rum eller områden där påskägg är dolda med påsk-tema dekorationer som band, plastgrön "Påsk" gräs eller pastellfärgade ballonger. Detta kommer att hjälpa till att hålla barnen informerade om de platser de får söka efter påskägg.
  • Om du inte har mycket utrymme att dölja ägg, fråga en vänlig granne om det skulle vara okej att dölja några ägg i hans eller hennes lägenhet eller hus. Gör det klart hur många barn som ska söka och vilken ålder de är. Om grannen inte är upplevd med barn, föreslå att du begränsar sökningen i sitt hem till ett 15-30 minuters besök begränsat till ett rum.
  • Varningar

    Barn kan klättra möbler för att nå ägg synliga men inte nås från marken. Detta kan vara farligt om du "Dölj" ett ägg genom att placera det på en hög hyllning på en bokhylla eller annat tungt föremål som kan tippa över när de klättrade.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande