Hur man besegrar en facebook-missbruk

Förmodligen den mest använda och kända sociala nätverksplatsen, som nästan hälften av Facebooks användare besöker det varje dag.Och några av sina användare spenderar en oerhört tid på Facebook, vilket gör att timmarna är borta obemärkt, sysslorna att gå okomplet, och till och med gå så långt som att ignorera familj och vänner i den verkliga världen.

Medan "Facebook-missbruk" eller "Facebook Addiction Disorder" är inte medicinskt godkända termer, verkligheten av beroendeframkallande beteenden på Facebook är ett växande problem för många Facebook-användare, och en som terapeuter ser oftare hos sina patienter.

Om du har funnit att anslutning, delning och lärande via Facebook har tagit över alla vägar att kommunicera och lära sig i ditt liv, är det möjligt att du lider av Facebook-missbruk. Och koppla av! Den här artikeln handlar inte om att stoppa din njutning av Facebook - Snarare är det här att hjälpa dig att identifiera om du använder Facebook på ett beroendeframkallande sätt och hjälper dig att hitta mer konstruktiva sätt att ansluta socialt via Facebook.

Steg

  1. Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 1
1. Känna igen tecken på Facebook-missbruk. Medan det inte finns någon sådan sak som en medicinskt välsignad diagnostiserad "Facebook-missbruk" eller "Facebook Addiction Disorder" att en hälso- eller sjukvårdspersonal kan kategoriskt ange att du lider av, beroendeframkallande beteenden har vanliga trådar som kan leda till dysfunktionella socialiserande och obsessiva beteenden. Följande tecken indikerar en ohälsosam behov för Facebook:
  • Du vaknar och det första du gör är "Kolla Facebook". Och det är det sista du gör på natten.
  • Inget annat spänner du eller du känner "tömma" Utan Facebook. Allt du vill göra är att spendera tid på Facebook, även för att utesluta att få arbete som behöver göras eller möta familjeförpliktelser. När det inte är på Facebook orsakar fysisk smärta, svettningar, sjukdom och du chomping i koppel för att komma tillbaka på det, har din besatthet blivit en ohälsosam.
  • Du kan inte gå för mer än en dag utan att använda Facebook. Om det är tvungen att göra det, befinner du dig själv som lider av Facebook "uttag" Symtom, som att hitta inget annat intressant, försöker hitta sätt att komma tillbaka till Facebook, även om det betyder att du använder en dator som är antingen utom gränsen (till exempel inte din) eller svårt att komma till, eller du befinner dig intensivt Orolig att sakna på Facebook-uppdateringar. Det här är alla väldigt ohälsosamma tecken.
  • Även om du inte är på Facebook ständigt, kontrollerar det många gånger under dagen ett tecken på tvångsbeteende. Spendera mer än en timme på Facebook en dag kommer lätt att minska de andra skyldigheterna du har i livet och kan orsaka problem med sociala dysfunktion.
  • Ditt verkliga liv går inte så bra, och Facebook presenterar ett fantasi flyktigt liv där allt verkar obestämt, snyggt, lyckligt och lätt - allt som är motsatsen till ditt vardag.
  • Tillräcklig sömn upphör att vara viktigt för dig. Istället är du beredd att stanna upp för sent bara för att kunna tillgodose din Facebook-behov. Trots allt, du ursäkta dig, dina vänner kan tro att det är remiss av dig att inte vara runt!
  • Nostalgi har dig i sitt grepp. När Facebook börjar bli ett sätt genom vilket du lever i det förflutna är det ett tecken på att behöva bryta från det. Rehashing gamla älskar och vänskap Med hopp om att du kan identifiera det exakta ögonblicket där ditt liv borde ha tagit en annan tur och försöker lappa upp det genom att fantasera över Facebook ser bakåt och slår upp dig över vad som inte fungerade. Inse vikten av att bo i här och nu. Denna typ av nostalgi är ännu mer skadlig om du har en lös tunga om de relationer du faktiskt är i eftersom andra människor kommer att läsa dina ord, och vissa kan uppfatta dem som en förräderi eller som tecken på en känslomässig affär.
  • Du har massor av vänner på Facebook men du känner fortfarande mycket ensam.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 2
    2. Börja ifrågasätta vad du gör på Facebook. Snarare än att bara gå på facebook och "Faller under sin stavning", Börja medvetet bestämma vad du verkligen kommer ut ur Facebook. Att ställa frågor om sitt värde till dig i ditt eget livs sammanhang är friskt, särskilt när du känner att du kanske har varit överdriven det lite. Whittle ner till de saker som ger verkligt värde, inom en bestämd tidsbegränsning. Spela in vad du gör på Facebook för en vecka. Var flitig om denna reality check uppgift och spara inte dig själv - köp en liten anteckningsbok och ägna tid till dess uppdatering. Särskilt för att hålla ett öga för att inkludera:
  • Om du bara checkar in för att svara på pokes, för att se vänner som uppdaterar sina profiler, för att skriva en ny anteckning eller för att se vilka låtar dina vänner lägger till, är du beroende av trivia. Och låta trivia köra din dag är inte bidrar till ett tillfredsställande liv på lång sikt!
  • Är du vandrande om Facebook oändligt? Du har just bekräftat en ny vän, och du är nyfiken på den vännens vänner och om några är dina vänner, eller kan vara dina vänner, och vad de här vänner gör? Om det här låter alltför bekant, har din tid på Facebook vänt sig. Och du blir lulled in i detta genom anslutningens lätthet av Facebook utan att vara uppmärksam på bristen på produktivitet som resulterar.
  • Är du ursäktande på grund av arbete? Även någon som använder Facebook för affärsändamål kan börja tillåta det företag som socialiserar att blöda i allmänhet som socialiserar under rubriken av "arbete". Det är viktigt att märka när du faller i denna övergångsfas och att avgränsa arbetet och umgås, för att sätta en tidsgräns på båda. Annars ger du dig själv för stor en motivering för att bara fortsätta hålla på Facebook.
  • Är den vän verkligen en vän? Hur fördelaktigt bibehåller en vänskap med någon du aldrig har träffat men kopplat upp bara för att de var en vän till en vän av en riktig vän av dina? De kan vara fantastiska men om de knappt ansluter med dig, kan de vara en del av de perifera distrahering som orsakar dig att sjunka in i Facebook istället för att interagera på Facebook på sätt som har sant värde.
  • Är något av vad du gör konstruktivt antingen från en personlig eller professionell synvinkel? Var ärlig med dig själv!
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 3
    3. Bestäm vad som är av värde på Facebook. Oavsett orsaken till att vara en del av Facebook, gränser materia och vet vad som är av värde och vad som inte kommer att hjälpa dig att tyga på dåliga online-vanor. Även en anledning att vilja se till att din familj hålls uppdaterad om dina interstate eller utländska händelser kan leda till kontroll om ditt koncept av "familj" expandera. Om du använder Facebook för arbete och personliga skäl kommer värdet troligen att vara bredare, men det är fortfarande viktigt att definiera värdegränserna för arbete och personlig tid. När du bestämmer om vilket värde du får ut ur Facebook, överväga följande:
  • Gillar du det? Är denna njutning balanserad med en hel rad andra roliga sysslor i ditt liv också?
  • Känner du skyldig att svara på vissa människor på facebook trots att du föredrar att inte?
  • Vilka delar av Facebook verkligen förbättrar ditt personliga och professionella liv? Det kan vara till hjälp att lista dessa för tydlighet, och att rensa några av negativiteten och trivia.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk steg 4
    4. Försök att ge upp Facebook för en viss händelse för att se hur du kostar. Den här artikeln förespråkar inte att du lämnar Facebook helt om det inte är det val du känner att du vill ta. Det kan dock vara mycket fördelaktigt att välja en speciell händelse och att bestämma det under den händelsen, att du inte kommer att använda Facebook alls. Du kan till och med varna dina andra Facebook-vänner att den här händelsen kommer upp men vad du än gör, håller fast vid det. Till exempel tar några Facebook-användare sommarsemester, vissa tar en paus för en religiös efterlevnad som Lent, och vissa människor tar raster när speciella familjehändelser som en bröllop Eller en födelsedag kommer upp och de behöver förbereda, resa, vara tillgänglig för det, etc., Utan att vilja vara distraherad.
  • Någon väldefinierad händelse bär betydelse för att bryta en vana eftersom de representerar tillfällen under vilka du behöver fokusera på dig själv, oavsett om det är tro, familj eller någon annan viktig extern sak. Detta kan hjälpa till att ta dig utanför någon intern funk som du limit till Facebook, liksom att tillhandahålla en viss period under vilken du har lovat dig att du inte kommer att använda Facebook. Under denna paus, reflektera på din Facebook-behov och tänka igenom hur man återställer ett jämnt költillvägt till att använda Facebook.
  • Det goda med att berätta för dina Facebook-vänner att du inte kommer att vara på lite är att du just bränt en bro som kommer att få dig att "förlora ansiktet" Om du smygar på. Var stark och ge dem försäkran om att du är en för att hålla ditt ord.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 5
    5. Mållösningar för att möjliggöra smartare, ljusare användning av Facebook i framtiden. Medan du kunde Avsluta Facebook, Det är förmodligen mycket mer produktivt, konstruktivt och socialt användbart att hantera det och att sätta Facebook på sin plats i ditt liv. Några av de positiva lösningarna för hälsosam facebook-användning inkluderar (och du kommer att tänka på andra):
  • Undvik fiddling med periferin. Ta en bra titt på din profil. Fungerar det för dig eller stör det dig? Ändra en profilbild om och om är ett tecken på att oroa dig för mycket om din Facebook-bild. Om den aktuella bilden fungerar, lämna det vara. Om det stör dig, fixa det just nu, inkluderat foto. Varför? För en gång du fixar det, var beredd på lämna det ifred under en lång tid. Att hålla din profil stabil kommer att bygga förtroende för online-miljön - inte ständigt försöker uppdatera det kommer att spara dig en mer onödig fiol på Facebook.
  • Sluta ändra din status ofta. Tror "än sen då?" innan du försöker göra det här. Varje gång du ändrar det klibbar det upp dina vänner "nyhetsflöde. Varför känner du dig tvungen att meddela er alla drag eller humör som du tillfälligt upplever? Det upphör att vara av intresse för andra, och det är mer onödigt fiddling för dig!
  • Tänk på hur ofta du använder Facebook-applikationer. För att kunna använda en applikation måste du installera den på ditt konto. Och använd sedan det - och många appar är tvingande nog för att dra användare i timmar i taget. Innan du lägger till någon ansökan fråga dig själv "Hur produktivt är detta?" Om det är värdelöst, tänk på vad det gör för dina vänner som kommer att vara i den mottagande änden av dina inbjudningar för att få poäng, ta emot gåvor eller att se resultat... Varje gång en person får en inbjudan, måste de acceptera eller ignorera det. Var inte orsaken till ett annat folks fiddling. Och göra applikationer som fungerar för dig, inte tvärtom - bli av med de som är rena tidslösa eller meningslösa.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 6
    6. Var försiktig med loppet att ha så många vänner som möjligt. Om du är körd på att ha fler vänner på Facebook än du någonsin kan realistiskt engagera sig med regelbundet, är det viktigt att stoppa vad som är effektivt, a "Vänskapsberoende". Att ha fler vänner än du kan realistiskt ansluta med kan vara en källa till ångest snarare än nöje. Njut av de vänner du redan har på Facebook men ogräs ut dem som inte lägger till något till din Facebook-upplevelse.
  • Med tanke på att Facebook nästan tvingar dig att lägga till vänner, om du är sårbar för att definiera ditt självvärde genom belopp av vänskap snarare än kvalitet av dem, då kan Facebook vara farligt för dig medan du återhämtar dig från någon annan slags missbruk eller går igenom känslomässigt svåra tider. Motstå uppmaningen att lägga till personer som du inte riktigt vet eller vill engagera dig, och att kasta dem som betyder väldigt lite för dig från din vänlista.
  • Akta dig för potentialen för Facebook att öka en känsla av ensamhet snarare än att assuage det. Spendera tid på Facebook snarare än med ansikte mot ansikte vänner kommer att öka några känslor av ensamhet du kanske redan har och ironiskt nog desto fler människor du försöker hålla takt med, den ensamare det verkar för att du kommer att hamna med kvantitet snarare än kvalitet. Byt från att använda Facebook som en ersättning för vänskap för att använda den som ett sätt att aktivera och synergera de vänskap du redan har.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 7
    7. Undvik att vara Facebook Automaton. Om du fångas säger, "Jag ska facebook du senare" eller "Jag ska göra lite Facebooking", då är du väl försenad för att ta en paus från webbplatsen till hänga med vänner i den verkliga världen (eller offline liv). Varje gång du känner för att säga "Jag ska facebook du", kolla dig själv och omformulera det med "Vi ses", eller "Jag ringer dig". Och menar det - löser upp hamntiden direkt...
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 8
    8. Gör det svårt att gå på Facebook. Be någon att ändra ditt lösenord på Facebook då inte berätta så att du inte kan gå på Facebook. I ett extremt fall, Ta bort ditt Facebook-konto. Genom att veta framöver att du aldrig kommer tillbaka till det, hittar du ett sätt att njuta av andra saker du gör i nutiden istället för att vara otålig och tänkande "Hur mycket längre kommer det att vara tills jag kollar Facebook en gång till?"
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk Steg 9
    9. Bestäm att du inte behöver se allt den nyhetsflöde som dykt upp eftersom du var sist på. Oavsett hur mycket nyhetsflöde du får, kunde det ha varit ännu mer att det inte fanns det. Det finns ingen skillnad mellan att sakna ett inlägg och det som aldrig har funnits som du skulle ha haft något problem med. Poängen är att se minst ett superintresse inlägg, för att inte se dem alla. Ibland tänker någon på ett ämne och önskar att det fanns en YouTube-video på det ämnet men det är mycket sällsynt än en oändlig kedja att bestämma att eftersom du såg ett förslag, ser det intressant ut, så du bestämmer dig för att du måste se den.
  • Bild med titeln Besegra en Facebook-missbruk steg 10
    10. Göra det mindre tilltalande! När du använder Facebook kan du välja vad som visas på din tidslinje, genom att likna sidor, gå med i grupper och gömma irriterande människor du skapar en skräddarsydd "säkra" fylld med information som vädjar till dig utan negativ. Avblockera dem som ständigt skickar selfies och delar Storbritannien första inlägg och bara besöker webbplatserna på sidorna du tycker om (eller hitta alternativ) istället för att titta på dem via Facebook. Ingenting med ett bibliotek kommer att bota din informationsberoende.
  • Tips

    För att dölja en Facebook-ansökningsberoende från dina vänner, klicka på "Redigera" bredvid applikationen på vänster sida. Klicka på "Ändra inställningar" av varje applikation och un-checka "Mini-matning". Detta kommer att inaktivera den specifika programmets aktivitet som är inloggad i dina vänners nyhetsflöde och din mini-flöde på din profil. Denna metod är mycket hjälpsam om du tar mycket filmquizzer. Naturligtvis är det inte hälsosamt, så det är mycket bättre om du kan klara av det.
  • För att hjälpa dig att koppla ur, behåll en tidning, antingen online, eller, helst i en bok som du kan använda bort från datorn. Om du känner en oemotståndlig uppmaning att skicka en ny statusuppdatering, skriv den i din tidskrift istället, och fortsätt sedan skriva alla personliga föreningar och känslor som en statusuppdatering inte skulle ha plats för (eller som skulle få dig i trubbel med vänner och familj). Du kommer att lära känna dig bättre och med mycket mer djup - inte bara det ytliga jaget du presenterade på sociala medier.
  • Tillfälligt, även några av de psykiska vårdpersonal som ska kunna hjälpa resten av oss att upptäcka våra beroendeframkallande onlineaktiviteter är själva enthralled av dem!
  • Varningar

    Om du inte kan få kontroll över din missbruk, se omedelbart en psykiater eller terapeut.
  • Bestäm inte automatiskt missbruk är en dålig sak och bekämpa det. I vissa fall var någon uttråkad med inte tillräckligt för att göra allt, då hittade de något de är mycket beroende av vilket blev av med det problemet.
  • Saker du behöver

    • Väckarklocka med timer ljud för att begränsa din Facebook-tid
    • Andra distraktioner
    • Kalender med möten penned för att spendera tid med andra
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande