Hur konverterar du gif till ico

Oavsett om du är en mjukvaruutvecklare som försöker utveckla en särskiljande ikon För att representera ditt program eller en användare ombyggnad av din skrivbord på ett personligt tema, kunna konvertera din egen .jpg-filer i Windows-ikonformatet, ., är en användbar skicklighet att behärska. Medan vissa premium- eller professionella kvalitetsbildomvandlare program erbjuder dig möjlighet att spara filer i . Format Som standard kan andra program kräva ett nedladdningsbart plugin för att utföra den här uppgiften. Den sparande datoranvändaren kan också hitta gratis onlineverktyg eller ladda ner gratis programvara för att hantera den här uppgiften.

Steg

Metod 1 av 3:
Använd ett gratis onlineverktyg
  1. Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 1
1. Få tillgång till ett av de många gratis online-konverteringsverktygen som finns tillgängliga på Internet. Det här är webbplatser som kommer att konvertera bilder från ett filformat till ett annat utan att behöva ladda ner eller installera programvara.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 2
    2. Genom bildkonverteringsverktygsgränssnittet, välj .jpg-fil du vill omvandla till .formatera. De flesta bildkonverteringsverktyg fungerar över flera format, så du måste också ange .som destinationsformat.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 3
    3. Klicka på "konvertera" eller "Generera" knapp. Med några konverteringsverktyg kan det inte behövas - att välja filen och ange destinationsfilformatet kan vara tillräckligt för att starta omvandlingsprocessen. När du har slutat konvertera kan du ladda ner din bild i .ICO-format.
  • Metod 2 av 3:
    Ladda ner freeware
    1. Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 4
    1. Sök efter freeware, eller gratis nedladdningsbar programvara, för att konvertera bildfilformat.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 5
    2. Ladda ner ett gratis Image Converter-program som ska installeras på din dator - det finns många tillgängliga.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 6
    3. Dekomprimera och installera programfilen.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 7
    4. Välj .jpg-fil du vill omvandla till en fil. Med vissa program kan det innebära att du letar efter filen genom en "Bläddra" -dialogruta. Med andra program kan du helt enkelt dra och släppa .jpg-fil i gränssnittet.
  • Metod 3 av 3:
    Köp programvara
    1. Bild med titeln Konvertera GIF till ICO steg 8
    1. Hämta och installera ett avgiftsbaserat Image Converter-program. För de flesta är det inte nödvändigt, men om du letar efter förmågan att göra komplicerad redigering eller önskan professionella egenskaper som höghastighets konvertering, kan du hitta att betala för programvara som är värt.
  • Bild med titeln Konvertera GIF till ICO Steg 9
    2. Starta programmet och utnyttja den fria provperioden som erbjuds med nästan alla nedladdningsbara program för att konvertera din .jpg-filer i format.
  • Bestäm om konverteringsprogrammet eller inte. Om du håller det förbi den begränsade försöksperioden måste du betala en registreringsavgift. Starta bara programmet och följ anvisningarna för att registrera det efter att ha betalat registreringsavgiften.
  • Tips

    Håll dina filer organiserade och separata från källan .jpg-filer för att undvika förvirring. Gör en separat undermapp för dem.
  • Var noga med att inte förvirra Windows-formatet med det separata formatet för Mac-ikoner, .
  • Om du utvecklar en ikon för programvara eller distribution utöver personligt bruk, se till att du inte bryter mot några bildlicensvillkor. Det vanligaste exemplet på detta skulle använda en upphovsrättsskyddat bild som en ikon för ett program du tänker distribuera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande