Så här ansluter du säkert till ett offentligt wi-fi-nätverk

Har du en Wi-Fi-aktiverad enhet och försöker ansluta till Internet via ett offentligt nätverk? Du kanske undrar hur du håller din enhet och data säker i den här situationen. Några försiktighetsåtgärder kan hjälpa till.

Steg

  1. Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 1
1
Kryptera Dina viktigaste filer och mappar. Detta kan ta ett tag, så gör det i förväg innan du lämnar resan till det offentligt nätverk.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 2
    2. Berätta för Windows som du använder ett offentligt nätverk.Om du använder Windows Vista eller ett nyare OS har Windows-brandväggen ställts in så att det kommer att fråga dig vilken typ av nätverk du använder.Se till att det är offentligt, så att datorn kan justera dina inställningar i enlighet med detta.
  • Om du använder en brandvägg utanför Windows, se till att du väljer sina inställningar för ett offentligt nätverk, också.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 3
    3. Dra nytta av att använda https webbadress (i motsats till just det vanliga http adress).Att lägga till en s till adressfältet hjälper till att kryptera de överförda data mellan källservern och datorns webbläsare, och hjälper också till att förbjuda peering-ögon (bakom kulisserna) från att se samma data som sänder tillbaka.
  • Till exempel har Facebook satt upp en speciell HTTPS-anslutning för din användning.Det är dock avstängt som standard.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 4
    4. Var uppmärksam på vilka nätverk du ansluter till. Se till att Wi-Fi-hotspots namn matchar verksamheten.Om du sitter på en flygplats, och du märker nätverket är namnet "jag behöver en öl", Det är förmodligen inte flygplatsens officiella offentliga nätverk. Om du inte litar på källan, undvik att ansluta till den eller köra ett anti-spyware / anti-virus (anti-malware) mjukvarupaket på din dator.
  • Om det är i fråga, gå upp till en anställd och fråga dem vilket nätverk som är rätt att använda.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 5
    5. Koppla ur Wi-Fi-anslutningsnätet och stäng av Wi-Fi, när du är klar med att använda den.Detta förhindrar att enheten automatiskt ansluts till det nätverket automatiskt nästa gång du kommer inom verksamheten.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 6
    6. Kör ett virtuellt privat nätverk på din dator. VPNs döljer din riktiga VPN och ersätter den med andra mer slumpmässiga IP-adresser från leverantören. VPNs kan lägga till en anslutning i ett annat land för att skydda användaren från spårning. Vissa VPN är fria medan andra betalas, så titta på en dold kostnad. NSA kan fortfarande titta på anslutningen om det märker svaga lösenord användes eller änden kan äventyras.
  • Om du har råd med det, betala för en VPN och välj fler lokala anslutningar nära ditt nuvarande land.Avståndet mellan VPN och landet är en avvägning mellan betalda och fria VPN.
  • Se till att leverantören är öppen och lita på deras datalagringspolicy.Några gillar att hålla användarens data medan andra kasserar data när användaren tecknar ut ur VPN.
  • Var uppmärksam om en webbplats eller annan instans kräver platsdata medan du använder VPN.VPNs låter dig komma runt platsbegränsningar när företag behöver platsdata som ska tillhandahållas.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 7
    7
    Titta över din axel För att se om det finns några personer som tittar på när du skriver en säker inmatning i en webbformulär.
  • Bild med titeln Anslut säkert till ett offentligt Wi-Fi-nätverk Steg 8
    8. Köp och använd en bärbar datorlås För att säkra din bärbara dator till ett hårt baserat objekt medan du tar en snabb paus (till exempel att använda toaletterna).De kan köpas på de flesta elektronik- och kontorsleveranser.
  • Om du måste lämna din bärbara dator medan du kör på toaletten, checka in med en anställd för att be dem att titta över det - och kom ihåg att det inte betyder att de är juridiskt ansvariga om det blir stulen. Om du vill ha fullständig säkerhet, packa upp det och ta med dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du gör något stort arbete på en privat fil och du måste ansluta till en offentlig WIFI, se till att köpa en VPN.Vissa är billiga, och om du bara tänker använda den en gång kan vissa köpas av dagen för billigt också.

    Varningar

    Byt inte till kommandotoläget.Det erbjuder inte mer säkerhet till Wi-Fi-användaren och är komplicerad. Det tar mycket mer tid att använda effektivt och ibland kanske inte ens fungerar längre. Kommandotolken är inte byggd med ett bra GUI (grafiskt användargränssnitt) för de flesta att använda lätt.

    Saker du behöver

    • Offentlig Wi-Fi-plats
    • dator (anteckningsbok eller tablett eller liten pekskärmsenhet)
    • bärbar datorlås
    • Dator brandvägg / säkerhetsskydd aktiverad och uppdaterad
    • VPN (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande