Hur platt järn kort hår

Plattstrykning av ditt hår kan vara svårt, speciellt om ditt hår är kort. Men med lite försiktighet och rätt verktyg kan ditt korta hår lätt tämjas. Du bör alltid komma ihåg att överskott av värme kan skada ditt hår, och den måttliga frekvensrätningen är den säkraste insatsen för att förhindra skador.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder ditt hår för att räta ut
  1. Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 1
1. Hitta det platta järnet som passar dig. Olika stilar av platt järn är avsedda för olika ändamål. Hår som är speciellt kort och / eller böter kan dra nytta av den precision som erbjuds av en tunnare platta platt järn. Den tunnare med plattan blir mer manövrerbar, vilket kan leda till effektivare rätning samtidigt som du minskar chanserna att bli bränd.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 2
    2. Köp nödvändiga leveranser. Om du inte har ett lämpligt platt järn, måste du köpa en på en lokal boutique eller låna en från en vän. Du behöver också en värmeskyddande produkt för att förhindra att ditt hår skadas av överflödig värme och borstar för att hjälpa till med styling och torkning.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 3
    3. Tvätta ditt hår. Oljor och eventuell smutsighet som kan ha ackumulerats i ditt hår kan orsaka mindre än önskvärda resultat vid strykning. Använd ditt normala schampo för att noggrant tvätta håret. Skölj ditt hår av schamponet och följ det med en djup balsam, så att detta kan förbli i ditt hår för den tid som rekommenderas på etiketten och skölj sedan en gång till.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 4
    4. Blåsa hårt håret helt. Du vill göra det här noggrant tills fukt har lämnat ditt hår helt. Plattstrykande vått hår kan leda till skador. När du torkar ditt hår har du också ett bra tillfälle att kamma eller borsta ut några tangles eller snarls.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 5
    5. Dela ditt hår i lager. För kort hår kan du bara ha ett eller två lager, beroende på hårtjockleken. Layering ditt hår är viktigt eftersom det skapar jämnt sektioner av hår, vilket blir enklare för dig att hantera medan du stryker. Detta kan också hindra dig från att oavsiktligt gå över en sektion som du redan har strykat, vilket kan orsaka värmeskador.
  • Samla håret du sitter av för senare på huvudet och klipp det ur vägen medan du arbetar med lägre lager.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 6
    6. Förbered ditt plana järn. Kontrollera det plana järnet för smutsighet före användning. Du kan effektivt rengöra ditt plana järn medan det är Unplugged och cool med en ren trasa fuktad med gnidningsalkohol. Torka dina plattor torka med en ny trasa och ditt plana järn ska vara redo att räta ut.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 7
    7. Värm ditt järn. Det borde finnas några olika inställningar tillgängliga på ditt järn. Även om det inte finns någon hård och snabb regel för temperatur, eftersom varje persons hår kommer att reagera på värmen i ditt plana järn annorlunda, gäller följande allmänt:
  • 250-300 ° för fint eller skadat hår.
  • 300-350 ° för medium / genomsnittligt hår.
  • 350-400 ° för tjockt eller grovt hår.
  • Del 2 av 2:
    Platt strykning ditt korta hår
    1. Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 8
    1. Kom ihåg din värmeskyddande produkt. Du bör först konsultera etiketten på din produkt, eftersom ditt varumärke av värmeskydd kan ha särskilda instruktioner. De flesta värmebeskyddare bör appliceras på vått hår som redan har varit djupt konditionerat, så det är det bra att administrera denna produkt efter att ha tvättat håret.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 9
    2. Stryk dina smällar, om tillämpligt. Bangs är redan uppdelade från håret på kronan och sidorna av ditt huvud och är lätta att se, vilket gör det till ett bra ställe för dig att börja. Arbeta dig från roten till spetsen av ditt hår.
  • Beroende på hårets krullning eller vågighet kan du kanske springa håret genom järnet några gånger.
  • Om ditt hår är tillräckligt länge, överväga att köra en kam genom ditt hår och följa med ditt rätare.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 10
    3. Rätt från bottenskiktet till toppskiktet i segment. Ta ditt bottenskikt i segment och arbeta dessa från hårets rot till slutet, sakta glider ditt plana järn ner varje hårlängd. Upprepa denna process några gånger tills du uppnår det önskade resultatet.
  • Träna försiktighet när du stryker nära hårbotten eller öronen. De uppvärmda ändarna på ditt plana järn kommer att bränna dig om du inte är försiktig.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 11
    4. Flytta färdiga sektioner ur vägen. Du kan klippa sektioner av rakt hår åt sidan med hjälp av ett alligatorklipp eller hårbindning. Detta gör det lättare för dig att stryka varje sektion medan du minimerar dina chanser för onödig överstrykning.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 12
    5. Räta ut sidorna på ditt huvud. Du kommer sannolikt att behöva klippa de övre skikten på håret på sidorna av huvudet ur vägen, om du inte redan har gjort det. Börja med bottenskiktet och i släta rörelser, dra ditt järn stadigt genom segment av ditt bottenlager tills du är nöjd.
  • Samla färdigt hår tillsammans ur vägen och släpp sedan nästa lager av hår från det oavslutade toppskiktet som du klippte åt sidan tidigare.
  • Stryk i en vinkel framför en spegel kan ge dig en bättre bild av håret du jobbar med, så att du kan vara mer exakt när du rätnar.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 13
    6. Järnkronhår vertikalt för volym. Håret på toppen (även kallad krona) på ditt huvud kan vara svårt att hantera. Genom att dra håret uppåt mot taket, ger du din plana järn bättre tillgång till hårets rötter där och förbättra hårvolymen.
  • Bild med titeln Flat Iron Short Hair Steg 14
    7. Var tålmodig med håret på baksidan av ditt huvud. Håret på baksidan av ditt huvud är svårt att se och stryka det kan vara besvärligt. Dela håret på baksidan av huvudet ner i mitten vertikalt och dra sedan det till vardera sidan av ditt huvud. Nu kan du stå i en vinkel mot en spegel och ha en anständig utsikt över håret du rätnar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande