Hur man bryr sig om permatiskt hår

Att få en Perm involverar att använda kemikalier för att permanent omforma ditt hår. En Perm eller permanent våg, kan vara bra sätt att förändra kinky eller lockigt hår, eller för att bli av med Lanky, eller rakt hår. Eftersom att få en perm kräver att man tillämpar starka kemikalier i ditt hår, kan processen skada dina lås om du inte använder rätt vård. Genom att låta din perm bosätta sig omedelbart efter permanen, tvätta det försiktigt och använda förnuftiga stylingtekniker, kan du ta hand om det permässiga håret.

Steg

Del 1 av 4:
Låta ditt hår bosätta sig
  1. Bild med titeln Vård för permed hår Steg 1
1. Tryck på håret sparsamt. Det kan vara frestande lek med dina nya krullar eller vågor. Men det kan ta de permanenta kemikalierna någonstans från 24-48 timmar för att låsa formen i ditt hår. Dessutom är ditt hår fortfarande bräckligt från processen. Att lämna håret vara ett par dagar kan hjälpa till att se till att ditt hår upprätthåller sin form på längre sikt.
  • Använd dina fingrar för att stilla ditt hår bara vid behov under den här tiden. Du bör också undvika att borsta eller kamma håret.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 2
    2. Undvik att tvätta håret. För de första 24-72 timmarna efter att du har en perm, tvätta inte eller skicka ditt hår. Detta håller vattnet eller andra kemikalier från att avaktivera din perm och göra dina lockar faller ifrån varandra. Det kan också hjälpa till att hålla din perm fresher en längre tid.
  • Se till att du håller håret så torrt som möjligt, speciellt om det regnar eller snöar ute.
  • Fråga din stylist hur länge du ska vänta tills du tvättar ditt hår. Längden av tid kan bero på ditt hår och den typ av perm du har. Om du absolut inte kan vänta med att tvätta håret, ring din stylist för att ta reda på det bästa sättet att hantera situationen. Hon kan föreslå att du använder torrschampo eller en annan produkt tills du kan få ditt hår vått.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 3
    3. Hålla sig åt. Du kanske vill få ut det mesta av din nya perm med olika stilar som kräver stift, barrettes eller lindning av ditt hår. Du kan till och med vilja få ditt hår ur ditt ansikte för att spela sport eller studera. Men eftersom ditt hår fortfarande bosätter sig från Perm är det viktigt att låta dina lås flöda löst i några dagar efter din perm. Sätta ditt hår i en hästsvans, fläta eller annan stil som kräver tillbehör kan omforma delar av ditt hår med bucklor och kan till och med bryta av bräckligt hår.
  • Du borde aldrig köra fingrarna genom ditt hår med en perm eftersom det kan bryta upp krullarna och göra det looser.
  • Använd en silkeskabin för att försiktigt dra tillbaka ditt hår om det är absolut nödvändigt. Se till att binda det så löst som möjligt för att hålla ditt hår tillbaka utan att lämna ett märke.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 4
    4. Håll dig borta från färgbehandlingar. Tänk på att permalt hår ofta stressas och behöver mycket kärlek. Detta är särskilt sant under den första veckan efter en perm. Undvik att få någon typ av färgbehandlingar på ditt hår i minst en vecka efter din perm. Detta kan undvika att orsaka håret ytterligare stress eller skada och kan till och med förhindra att håret bryts ut.
  • Prata med din stylist om att schemalägga din färgbehandling inom en säker tidsram från din perm. Det är bäst att få både din färg och Perm görs av en professionell.
  • Överväg att använda ett hårfärg, färgat pulver eller färgschampo istället för färgbehandlingar eftersom de är osannolikt att skada ditt hår, till skillnad från färgämne. Använd endast dessa produkter 24-48 timmar efter att du har fått din perm.
  • Även om du väntar minst en vecka för att färga ditt hår, kan du fortfarande uppleva brott.Typ av färgämne och utvecklingsnivån (om den används) kan göra skillnad i hur det påverkar ditt hår. Fråga din hårstylist vad de rekommenderar.
  • Del 2 av 4:
    Tvätta håret
    1. Bild med titeln Vård för permed hår Steg 5
    1. Välj speciellt formulerade produkter. Oavsett vad, permalt hår behöver speciellt och mildt eftervård. Att få speciellt formulerade produkter kan återställa glans till stressat och bräckligt permatiskt hår. Dessutom kan de hjälpa till att behålla dina krullar under en längre tid.
    • Leta efter produktetiketter med ingredienser som biotin, eukalyptusolja och soja. Undvik produkter med parabener och sulfater.
    • Undvik att använda produkter som innehåller sulfater.
    • Fråga din stylist för produktförslag. Stylists har specialiserat kunskap om de bästa produkterna som ska användas på perma håret. Men du borde inte känna sig pressad för att köpa några produkter som din stylist säljer. Du kan också köpa produkter för perma eller kemiskt behandlat hår på de flesta stora återförsäljare, livsmedelsbutiker, apotek och skönhetsbutiker. Läs produktetiketter, vilket kan säga "för permatiskt hår" eller "för kemiskt behandlat hår."
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 6
    2. Shampoo ditt hår varje vecka. Rengöring av ditt hår kan hålla dina krullar fräscha och hoppande. Men tvätta det för ofta kan ta bort ditt redan känsliga hår av eteriska oljor och göra din permkopplare snabbare. Behandla ditt permeed hår som silke eller ett annat känsligt tyg: Tvätta det en gång i veckan är tillräckligt för att hålla det rent och hjälpa till att behålla sin skönhet.
  • Tvätta håret med varmt vatten. Varmt vatten kan ta bort håret av oljor som hjälper till att hålla det fuktat och ser glänsande ut. Varmt vatten kan också förstöra krullarna. Var noga med att skölja med varmt eller kallt vatten noggrant. Långande rester i ditt hår kan väga ner det och göra det smutsigt snabbare. Kemikalier i återstoden kan också hålla din perm från att hålla sig fräsch över tiden, vilket kräver repeterande perms.
  • Använd torrschampo på dina rötter om ditt hår blir smutsigt mellan tvättar. Spraya en liten mängd tio tum från dina rötter och låt den absorbera i några minuter. Sedan massera sedan resten i din hårbotten för att ta bort eventuella rester. Tänk på ett torrt schampo för kemiskt behandlat hår som kan lägga till lite fukt och volym.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 7
    3. Skick regelbundet. Även den gentlaste perpermen kan ta bort hår av fukt, vilket gör att det ser tråkigt och krusigt. Även om vissa tycker att balsam kan slappna av din perm, är det faktiskt en myt. Conditioner formulerad för permatiskt hår kommer att återställa fukt och glans till dina lås, håll ditt hår mjukt och gör din perm slutligen. Det hjälper också detange curls.
  • Applicera balsam först genom att lägga den på dina ändar, som är den torraste delen av ditt hår. Förläng sedan balsam upp mot dina rötter. Lämna på balsam för den tid som anges av din produkt. Använd varmt vatten för att skölja ut balsam. Se till att all produkt är borttagen. Kom ihåg att inte sköljning tillräckligt länge kan lämna rester som kommer att väga ner dina lockar, få dem att bli tråkiga och kan locka smuts till ditt hår.
  • Kamma ditt våta hår med en bred tandkam medan balsam är fortfarande i den. Detta kommer att minimera hårbrott.
  • Använd en behandlingsmask för permed eller stressat hår en gång i veckan. Behandlingsmasker är tyngre än din vanliga balsam och kan ge ditt hår en tillfällig ökning av fukt. De kan hjälpa till att hålla ditt hår att få mer skadat och återställa fukt och glans. Antingen lämna på din behandlingsmask i duschen eller överväga att lägga den på över natten med duschkap.
  • Överväg att använda inlämningsbehandlingsbehandlingar om ditt hår är mycket torrt eller stressat.
  • Del 3 av 4:
    Använda förnuftiga stylingstekniker
    1. Bild med titeln Vård för permed hår Steg 8
    1. Använd en bred tandad kam. Detangle ditt hår försiktigt med en bred tandad kam när du har slutat skölja ditt hår. Kamma inte håret för ofta för att undvika att bryta eller skada dina strängar. Detta kan också göra ditt hår krusigt och förlora sin form snabbare än om du bara kammar efter en dusch.
    • Se till att tänderna på din kam är åtskilda i stor utsträckning, så att dina krullar inte är uppdelade i små bitar som kan fräsa.
    • Kamma ditt hår efter att du har applicerat balsam medan det fortfarande är vått, vilket hjälper till att förhindra brott. Om du kammar i duschen, bör du inte behöva kamma det igen när du har sköljt.
    • Använd fingrarna för att kamma håret om du inte har en bred tandad kam.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 9
    2. Undvik borstning. Oavsett hur du avskräcker håret, använd aldrig en pensel på permanent hår. Detta kommer att skilja dina lockar och kan få ditt hår att vara krusigt. Dessutom kan borstning skada känsliga permerade strängar.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 10
    3
    Skrälla dagligen. Det bästa sättet att hålla krullarna och ser färskt är att skanna dem lite med fingrarna. Denna skönhet grundläggande kan förbättra din nya stil och skapa mjuka sultryvågor.
  • Använd dina händer och fingrar för att försiktigt lyfta och skratta upp enskilda sektioner av ditt hår. Mist ditt hår med vatten och håll i några sekunder för att bättre definiera dina lockar. Du kan också definiera enskilda krullar genom att förpacka dem runt en eller två fingrar och håller några sekunder.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 11
    4. Torka med mild luftflöde. En hårtork kan sap fukt från någon persons hår. Men om du har permalt hår, kan det skada redan stressat hår och göra det krusigt. Antingen låta ditt hår lufttorka eller sätta en diffusor på ett slagtorkare för att hjälpa till att definiera och skydda dina lockar.
  • Ställ in din hårtork på den coolaste inställningen möjlig. Om du kan, lägg torkan på en cool inställning eller håll ner "Cold Blast" -knappen.
  • En diffusorfäste dispergerar luftflödet på hårtork. Installera din diffusor i slutet av din torktumlare. Växla antingen hela huvudet för extra volym och definierade krullar eller torra enskilda sektioner. Scrunching varje sektion som du diffunderar kommer att göra dina krullar hoppar.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 12
    5. Använd uppvärmda verktyg sparsamt. Precis som med hårtork, använd uppvärmda verktyg sparsamt.Curling och platta strykjärn kan skada redan stressade ut tresses och kan till och med få ditt hår att bryta.
  • Försök använda ånga till din fördel. Du kan slå ditt hår i några rullar för lockar eller ens bara lägga på en duschlock. Ta sedan i duschen och låt ångan från det varma vattnet återaktivera dina lockar. Detta kan lägga till fukt och volym i ditt hår utan att orsaka mer skada.
  • Del 4 av 4:
    Rör på ditt hår
    1. Bild med titeln Vård för permed hår Steg 13
    1. Trim ditt hår regelbundet. Ditt hår fortsätter att växa och extra vikt kan väga ner dina lockar. Att få vanliga trimmer kan hålla krullarna och ditt hår friskt. Se din stylist varje 4-6 veckor för en trim.
    • Be din stylist att trimma av det minsta minimumet om du är orolig över att förlora längd. Din stylist kan till och med säga att du kan vänta längre mellan trimmer.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 14
    2. Tryck på din perm efter behov. Perms kan varas var som helst från 6 veckor till 8 månader. Omsorg för din perm kommer att behålla det längre. Men när dina krullar börjar falla ifrån varandra och du har många synliga rötter, måste du få en annan perm.
  • Tänk bara att få dina rötter återspolas så att ditt andra hår inte blir skadat. Prata med din stylist om dina bästa alternativ.
  • Bild med titeln Vård för permed hår Steg 15
    3. Väx ut din perm graciöst. Om du bestämmer dig för att du vill växa ut din perm, kan du göra det utan mycket huvudvärk. Omsorg för ditt hår med speciella produkter och lite värme kan hålla det bra ut under mellanstadiet. Kom ihåg att det permade håret fortsätter att vara känsligt, så ge det bästa om du kan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Dricks

    • Skydda din Perm från dåligt väder med ett paraply eller huva.

    Varningar

    Undvik att få ditt hår permanent för ofta. Överdriven kontakt med kemikalier kan skada ditt hår.
  • Lägg aldrig en perm på toppen av avslappnat hår.
  • Försök aldrig göra en perm hemma om du är oerfaren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande