Hur man skär ditt eget långa hår

Om du är på en budget, klippa ditt hår hemma istället för att gå till en salong kan hjälpa dig att spara pengar. Med rätt verktyg och mycket tålamod, borde du kunna ge dig en anständig skärning. Denna artikel innehåller ett antal metoder för att skära ditt eget långa hår - vilken metod du väljer beror på om du vill att ditt hår ska vara trubbigt eller skiktat. I allmänhet rekommenderar de flesta hemma metoder ett skiktigt utseende, som polerat, trubbigt utseende är svårare att uppnå hemma.

Steg

Metod 1 av 9:
Förberedelser för skärningen
  1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 1
1. Köp ett par högkvalitativa hårsax. Du borde kunna hitta dessa i din lokala apotek eller skönhetsbutik. De kommer att sträcka sig i pris från $ 10 till $ 15 (USD). Försök hålla fast vid mindre skär med blad runt 2.5 till 3 tum (6.3 till 7.6 cm) lång. Ju kortare bladen, desto lättare blir det för dig att styra vad du skär.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 2
    2
    Bestäm om din frisyrs stil. Att veta vilken typ av hårklipp du vill ha innan du börjar kommer att hålla dig fokuserad och mindre sannolikt att göra misstag.
  • För att bestämma sig för en stil, bläddra i kändisbilder online-flip genom frisyrmagasiner (tillgänglig i tidningsställen i de flesta apotek och bokhandlar) - leka med ditt hår i spegeln för att se hur det ser ut på olika längder - Skriv ut bilder av dig själv och skissera olika frisyrer på ditt ansikte.
  • Det finns några telefonappar och webbplatser som låter dig försöka på olika frisyrer över ett fotografi av dig själv.
  • Det är viktigt att inte utslå med ditt beslut. Om du bestämmer dig för att du vill gå från mycket lång till mycket kort hår, ge dig åtminstone några dagar att tänka på det innan du bestämmer dig för att göra det. Du kan upptäcka att du bara känner dig olycklig, och en gång som passerar, kanske du saknar ditt långa hår.
  • Om du planerar att göra en betydande förändring i din frisyr, kanske du vill konsultera en professionell för att se till att det går exakt rätt. Du kan alltid trimma ditt hår hemma.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 3
    3. Bestäm om du vill torka eller våta skära ditt hår. Många yrkesverksamma rekommenderar att du skär ditt hår, eftersom det är lättare att hantera och kontrollera. Vissa proffs rekommenderar också att klippa håret, eftersom det gör att du kan se effekterna av klippet direkt och justera för några quirks som cowlicks eller curls.
  • Om du skär ditt hår medan det är vått, klippa det åtminstone några inches längre än du vill ha det, eftersom det kommer att krympa upp och se kortare när det är torrt. (Vissa har rapporterat att deras hår krymper upp till 4 tum från våt för att torka.)
  • Torra skärningar är mer benägna att producera ojämnt hår. Skärning av håret kräver mycket skarpa saers. Skärande torrt hår kommer att tråkiga bladkanten mycket snabbt, vilket trycker slutar istället för att skära dem, vilket leder till ojämna linjer.
  • De flesta proffs skär håret medan det är vått och förfina det när håret är torrt. Att göra detta kommer att låta dig producera bättre resultat samtidigt som du ger dig en chans att fixa mindre fel.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 4
    4. Förbered ditt hår för skärning. Om du skär ditt hår våt, schampo och skick det, ta bort överskott av vatten genom att förpacka håret i en handduk och klämma det, och kamma sedan ditt fuktiga hår rakt. Om du vill torka ditt hår, tvätta och torka det, dela det där du normalt skulle dela det, så få det så nära som möjligt för hur du normalt skulle bära den.
  • Om du normalt rätar ditt hår, räta ut det innan du skär.
  • Undvik att lägga produkter i ditt torra hår innan du skär det, eftersom det kan göra det svårare att korrekt utvärdera din cut.
  • Expertips
    Courtney foster

    Courtney foster

    Licensierad Cosmetologistcourtney Foster är en licensierad kosmetolog, certifierad håravfallsutövare och kosmetologipedagoger baserat på New York City. Courtney Runs Courtney Foster Beauty, LLC och hennes arbete har presenterats på Wendy Williams Show, Good Morning America, The Today Show, sen show med David Letterman, och i öst / West Magazine. Hon fick sin kosmetologi licens från staten New York efter träning på Empire Beauty School - Manhattan.
    Courtney foster
    Courtney foster
    Licensierad kosmetolog

    Ett vanligt misstag när du skär ditt hår använder tråkiga instrument. Se till att hårsaxen du väljer är tillräckligt skarpt eftersom tråkiga saxar orsakar delade ändar. En annan fråga som människor har inte klippa håret jämnt. Ditt hår måste ligga korrekt på ditt huvud om du vill ha lager.

    Metod 2 av 9:
    Skär en låg hästsvans
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 5
    1. Börja med rent, fuktigt hår. Om du nyligen tvättat ditt hår, är det inte nödvändigt att tvätta det igen. Du kan blöta det genom att spritera det med lite färskt vatten.
    • Det här utseendet kommer att ge dig en rak frisyr som kan tyckas vara lite avrundade från baksidan.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 6
    2. Dela ditt hår i mitten. Dela ditt hår i mitten tillbaka till toppen av din krona. Bakom den här punkten, kamma tillbaka ditt hår rakt. Var så exakt som möjligt när du delar ditt hår. Använd en fin-tandad kam för att kamma håret på vardera sidan av delen.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 7
    3. Dra ditt hår tillbaka till en låg hästsvans vid nacken. Använd den fina tandkammen, se till att ditt hår är slät och fast mot ditt huvud när du drar tillbaka det i en tät hästsvans.
  • Kamma håret över för att säkerställa att det inte finns några stötar innan du drar det in i hästsvansen.
  • Se till att hästsvansen är direkt i mitten av baksidan av ditt huvud, och att det sitter mycket lågt på nacken.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 8
    4. Placera en annan hästsvansinnehavare i ditt hår. Den här hästsvansen ska vara precis ovanför där du vill klippa ditt hår. Det kan vara några inches under den andra.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 9
    5. Dra hästsvansen försiktigt upp mot taket. Gör det utan att lossna det från nacken.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 10
    6. Klipp av det överskott av håret från under din andra hästsvansinnehavare. Gör detta i små, inkrementella snips. Försök inte skära hela chunk av hår på en gång. Se till att slutet av hästsvansen är så ensam som möjligt.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 11
    7. Ta bort hästsvanshållarna och skaka ut ditt hår.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 12
    8. Utvärdera och polera. Komb sektioner rakt upp eller framåt för att kontrollera efter jämnhet. Justera klippet som du vill. Om klippet inte är så som du vill att det ska vara, kan du försöka sätta det i en hästsvans och trimma det igen. Klipp inte det som är kortare, sätt tillbaka det i hästsvansen, håll den fast i ena handen och klipp några stridiga hår som inte ens med de andra.
  • Metod 3 av 9:
    Med hjälp av vridmetoden
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 13
    1. Kamma allt håret till toppen av ditt huvud och vrid det tätt. Denna cut ger dig en mer vinklad frisyr, och det är idealiskt om du vill ha en inverterad bob.
    • Tänk på att den här metoden inte kommer att ta bort mycket längd från håret, men att klippa mycket hår kan leda till tung layering såväl som betydande viktavlägsnande från ditt hår, vilket kanske inte gör det idealiskt för fint eller tunt hår.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 14
    2. Skära av men mycket hår du vill ha. Håll ditt hår fast över huvudet, klippa in det med sax.
  • Du kan bestämma var det kortaste skiktet kommer att falla genom att klämma på en bit hår från den främre hårlinjen där du vill att det kortaste lagret ska falla. Dra det tillbaka till var du ska vrida. Detta kan fungera som en guide för var du ska skära.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 15
    3. Släpp taget. Låt ditt hår falla tillbaka och springa en kam genom det.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 16
    4. Vrid ditt hår i motsatt riktning. Att dra ditt hår upp igen, vrid det i motsatt riktning.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 17
    5. Skära av några stragg hår. Hålla ditt vridna hår upp över huvudet igen, flytta över ändarna av det, snippa bort några hår som sticker ut.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 18
    6. Släpp och kamma ut. Släpp av ditt hår och kamma ut det, styling det som du önskar.
  • Metod 4 av 9:
    Med hjälp av vridmetoden för en pixie cut
    1. Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 11
    1. Avsnitt av fransar på framsidan av håret. Om du vill ha en längre frans eller smäll, kamma ut en sektion från toppen av ditt hår innan du börjar på den större frisyren. Om du inte vill ha Bangs, flytta till nästa steg.
    • Hur du skär dina smäller kommer att bero på stilen på din Pixie Cut. För Wispy Bangs som blandar din Pixie Cut, skärs i din frans i en 75 graders vinkel medan du rör dig diagonalt över ditt ansikte.
    • För mer trubbiga bangs, klippa rakt över från öra till öra, rör sig över håret i små sektioner när du går.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 12
    2. Kamma allt håret till toppen av ditt huvud och vrid det tätt.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 13
    3. Klipp ditt hår. Sätt fingrarna nära botten av hur länge du vill att din gröda ska vara och skära där.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 14
    4. Kamma ner ditt nya korta hår.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 15
    5. Ta en tunn vertikal hårdhår, och klippa vertikalt upp, eller ner den. Du vill klippa en rak, jämn linje som du gör det. Ta så mycket av som du vill uppnå önskad längd.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 16
    6. Fortsätt att skära resten av ditt hår. Använd den tidigare skärningssektionen som en guide, dra en liten mängd hår i parallellt med den första snittdelen och skär i enlighet därmed. Fortsätt ta parallella sektioner, med en liten bit av den sista snittsektionen som en guide. Förfina kanterna när du är klar så att den är jämn och balanserad.
  • Metod 5 av 9:
    Skära en hög hästsvans
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 25
    1. Börja med rent, fuktigt hår. Denna klippning ger dig tyngre lager på toppen av ditt hår. Om du nyligen tvättat ditt hår behöver du inte tvätta det igen. Du kan helt enkelt blöta det med en sprayflaska och lite färskt vatten.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 26
    2. Böj över i midjan, med huvudet pekar nedåt. Om du inte vill vända upp och ner för att skära ditt hår, kan du också göra den höga hästsvansmetoden medan du står upprätt. Håll bara den höga hästsvansen upp över huvudet i en hand när du följer resten av dessa steg.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 27
    3. Kamma eller borsta ditt hår i en hästsvans nära toppen av ditt huvud. Gör det här medan du fortfarande böjer över i midjan, med ditt huvud som pekar nedåt.
  • För att säkerställa att ditt hår är så här som möjligt, sikta på en hästsvans som är rätt i mitten och toppen av ditt huvud. Använd en spegel för att hjälpa dig att bestämma hästsvansens position.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 28
    4. Säkra din hästsvans tätt med ett elastiskt band. Sätt det här första bandet nära din hårbotten så att ditt hår inte kan glida ut ur det.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 29
    5. Placera ett annat elastiskt band längre ner i hästsvansen. Detta andra elastiska band kommer att sitta strax under var du vill göra klippet.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 30
    6. Skär ditt hår precis ovanför det andra elastiska bandet. Håller botten av ditt hår fast i en hand, hålla sax Å andra sidan och använd dem att skära igenom ditt hår.
  • Försök inte skära igenom hela hästens hästar på en gång. Gör små snipsar tills du är hela vägen genom hästsvansen.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 31
    7. Släpp ditt hår från hästsvansen. Ta bort det elastiska bandet och skaka ut ditt hår. Borsta den och kör fingrarna genom den.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 32
    8. Gör några efterbehandling. Om det ser ut för trubbigt eller ojämnt, vänd håret igen, återigen säkra det i en hästsvans i huvudets övre mitt, och håll sedan hästsvansen i ena sidan, trimma alla stridiga hår som hänger ut ur slutet av hästsvans.
  • Det borde inte finnas många stridiga hår. Om du ser många av dem, flytta hästsvansen runt på huvudet tills håret är mestadels även när du förstår det i handen.
  • För ett mer naturligt utseende kan du göra lite små, uppåtskärningar i hästsvansen. Detta kommer att mildra hårets ändar så att klippet ser mindre trubbigt. Det kommer också att ge det mer av ett shaggy utseende, som innehåller någon ojämnhet i stilen.
  • Metod 6 av 9:
    Skär en främre hästsvans
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 33
    1. Se till att ditt hår är rent, slät och torrt. Detta är särskilt viktigt att göra innan du börjar klippa, speciellt om du har krusigt hår. Detta är en torrskuren så det är inte nödvändigt att tvätta håret, såvida det inte är smutsigt / oljigt.
    • Denna snitt är bra om du vill ha fler lager som ramar ditt ansikte.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 34
    2. Tipsa huvudet upp och ner.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 35
    3. Borsta håret i en hästsvans i mitten av pannan. Med ditt huvud fortfarande upp och ner, borsta ditt hår framåt och samla in det i en fin tätt, säker hästsvans som börjar rätt på din hårlinje i mitten av pannan.
  • Tänk Unicorn Horn.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 36
    4. Träna ut hur länge du vill att ditt första hårskikt ska vara. Går du för en frans som slutar vid dina ögonbryn eller lager som börjar på hakan? Mäta avståndet på var din hästsvans börjar på pannan till var du vill att ditt första hårskikt ska falla.
  • Du kan mäta detta avstånd med en kam.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 37
    5. Håll din hästsvans fast med en hand och klipp den med den andra. Få din sax och skjuvar sedan din hästsvans på den längd du mätt med kamen.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår Steg 38
    6. Snip in i den stumma änden av hästsvans. Ändra ditt grepp på saxen och pekar dem direkt i håret, snip i den trubbiga änden av hästsvansen tills det ser ut som en rakborste: alla examen och fluffiga, utan några hårda linjer.
  • Var försiktig så att du gör det så att du inte jab saxarna mot dina ögon eller få bitar av hackat hår som faller i dina ögon.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 39
    7. Dra av håret elastiskt och skaka huvudet så att ditt hår faller på plats.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 40
    8. Stil som önskat.
  • Metod 7 av 9:
    Skära pigtails
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 41
    1. Börja med rent, torrt, borstat hår. Om det inte redan är rakt, kanske du vill räta ut det också.
    • Denna frisyr kan inte vara lämplig för personer med bra eller tunt hår eftersom det kommer att ta bort ganska lite vikt från botten av ditt hår.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hårsteg 42
    2. Dela ditt hår i mitten. Med hjälp av en fin-tandad kam, dela håret i två lika delar, med en spegel för att säkerställa att linjen ner i mitten av huvudet är rakt och att de två halvorna är jämn.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 43
    3. Sätt ditt hår i låga pigtails. Binda de två halvorna i ditt hår i två separata ponnytalar (även kända som pigtails). Se till att de sitter låg på huvudet, bakom och under dina öron - nära var ditt hår möter nacken på sidorna av ditt huvud.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hårsteg 44
    4. Dra åt pigtailsna. För att dra åt varje pigtail, ta ditt hår ett par tum under ponnytanhållaren / elastiskt band och dela det i hälften så att varje hand håller en halv. Dra försiktigt de två halvorna bort från varandra så att det elastiska bandet rör sig uppåt, närmare basen på ditt huvud.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 45
    5. Dra de elastiska banden runt dina pigtails ner jämnt och långsamt. När du har nått önskad längdstopp!
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 46
    6. Klipp ditt hår bara under det elastiska bandet. Gör detta för båda sidor. Om du skär ditt hår rakt över, kommer det att se hackigt - för ett mer naturligt utseende, håll saxen i 45 graders vinkel och skär uppåt i ditt hår.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 47
    7. Ta bort hästvagnshållarna. När du har klippt varje pigtail, märker du att ditt hår kommer till en punkt på baksidan.
  • Om du gillar v-formen på baksidan av ditt hår, fortsätt till nästa steg. Om du inte gillar det kan du ta bort punkten genom att binda håret i en enda hästsvans i nacken och sedan klippa av punkten.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 48
    8. Polera din snitt. Trim dina ändar och snipar alla bitar av hår som verkar längre än resten. När du skär i ändarna, håll saxen i en 45 graders vinkel mot håret.
  • Metod 8 av 9:
    Skärning medan upp och ner
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 49
    1. Tvätta och handduk torka ditt hår. Det finns inget behov av att blowdrera ditt hår som du vill att det fortfarande är lite fuktigt för denna snitt.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 50
    2. Placera en handduk på golvet framför dig. Detta kommer att fånga hårstyckena när du skär dem.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 51
    3. Vänd huvudet och borsta hela ditt hår i riktning mot golvet.
  • Bild med titeln Klipp ditt eget långa hår steg 52
    4. Klipp i små sektioner, flyttar vänster till höger. Skära parallellt med golvet, var försiktig så att du inte flyttar huvudet. Efter varje liten sektion, kör en kam genom håret för att säkerställa att du skär det så jämnt som möjligt.
  • Ta alltid av mindre än du vill, eftersom ditt hår kommer att vara lite kortare när det är torrt. Kom ihåg att du alltid kan ta av mer hår - gå långsamt och vara konservativ i dina nedskärningar.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 53
    5. Stå upprätt och utvärdera. När du är klar, borde du ha jämnt trimmat hår med några långa lager i det.
  • Metod 9 av 9:
    Klipp tillbaka till framsidan
    1. Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 54
    1. Se till att håret är rent och fuktigt. Om du nyligen tvättat ditt hår och inte vill göra det igen, kan du spruta ditt hår med en sprayflaska full av färskt vatten, istället.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 55
    2. Stå framför en spegel. Om möjligt, stå framför en stor badrumspegel, med en annan spegel placerad bakom dig så att du kan se vad du gör från båda sidor.
  • 3. Kamma hår längs önskade dellinjer. Gör detta medan du håller huvudet i ett neutralt läge - inte lutat till ena sidan eller den andra, eller för långt tillbaka eller framåt.
  • 4. Dela hår i åtta sektioner. Dela håret i följande avsnitt: Bangs, Top-Front (vänster och höger), Top-Back (vänster och höger), sidor (vänster och höger) och en sektion vid nacken. Snurra varje sektion runt fingret innan du klipper upp det och ut ur vägen. Lämna avsnittet vid nacken av nacken - det här är det du börjar med, som att klippa håret från baksidan till framsidan är lättare än fram till baksidan.
  • Om du har tjockt hår, kan du behöva vidare dela upp dessa sektioner, särskilt på huvudets topp och övre baksida och nacken.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår steg 58
    5. Hålla saxen på lämpligt sätt. Du måste hålla saxen på olika beroende på vilken typ av hårklipp du vill ha.
  • Om du vill ha en trubbig (rakt över) skär, måste du hålla saxen horisontellt när du skär rakt över håret.
  • Om du vill ha ett mjukare, mer naturligt och skiktat utseende, måste du vända din sax i 45 graders vinkel och skära uppåt i ditt hår, vilket gör små diagonala nedskärningar.
  • För en mer wispy-kant (som för smäll), skära först håret till önskad längd, sedan göra en nästan vertikal vinkel med din sax, skära uppåt i en snabb rörelse i ditt hår. Gör bara några av dessa per del av hår, annars kommer det att se alltför klä ut och gles.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 59
    6. Börja klippa avsnittet av håret vid nacken. Ta håret framför dina axlar. Kamma avsnittet ut. Ta fast hållaren mellan din pekare och mittfingrarna (som om de två fingrarna är ett sax som skär din hårsträng) och kamma genom sektionen igen. Att dra håret spänna, skjut fingrarna ner i sektionen tills de är strax ovan vart du vill klippa, använd sedan din sax för att skära strax under fingrarna.
  • 7. Fortsätt klippa resten av ditt hår. När du är nöjd med sektionen vid nacken, låt ner den övre bakre delen av ditt hår och skära det. Låt sedan den övre bakre vänstra delen av ditt hår och klippa det så att det är även med de övre rakt och nackdelarna.
  • Arbeta från baksida till framsidan, sektion till sektion, tills allt hår är jämnt.
  • Glöm inte att kamma ut varje avsnitt innan du skär den.
  • Om dina avsnitt börjar torka ut innan du kommer till dem, ge dem en snabb spritz av vatten innan du kammar dem och skär.
  • 8. Lägg till lager. När du har slutat skära allt hår jämnt till en längd, kan du lägga till lager. För ett mer naturligt utseende kan du välja att skära små sektioner av håret slumpmässigt.
  • När du skapar lager på längre hår är det viktigt att skapa varierande medelstark lager för en professionell, examen utseende.
  • Bild med titeln Skär ditt eget långa hår Steg 62
    9. Tvätta och torrt hår. Schampo, skick och skölj ditt hår. Torka sedan med en handduk eller en torktumlare - beroende på vad du föredrar.
  • 10. Städa upp några ojämna bitar. När ditt hår är rent och torrt, har du en annan titt på det för att se till att allt är jämnt och att alla lager du har introducerat är välblandade.
  • Du kan hitta mer ojämna bitar som tiden går vidare. Bli inte upprörd - bara fixa dem när du hittar dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du är i ett väl upplyst rum. Dålig belysning ökar dina chanser att göra misstag. Om ditt rum inte har tillräckligt med ljus, överväg att byta rum eller ta med en golvlampa.
  • Skär alltid mindre än vad du vill - Du kan alltid gå tillbaka senare och skära av mer.
  • Placera en spegel framför och bakom också för bättre synlighet av det snitt du gör.
  • Tänk på din hårtyp innan du väljer en skärningsmetod. Om ditt hår är vågig, Twist- eller pigtails-metoderna ska fungera bra för dig. Om ditt hår är rakt, kommer du sannolikt att göra det bättre med ponnytan eller back-to-front-metoderna.
  • Använd små saxar - stör inte med professionell skjuvtyps sax.
  • Om du skär bangs, kan du överväga att hålla dem tätt i huvudet och sedan dra en linje över dem med en färgstark eyeliner för att markera där du vill klippa.
  • Kom ihåg: Börja klippa långsamt och med små förändringar. Kanske gör ett par trimmer innan du försöker en helt ny frisyr. På så sätt får du en känsla för den typ av hår du har och en känsla för att skära hår. Du kommer att få erfarenhet och vara mer självsäker i dina förmågor när de växer.
  • Om skärning av vått hår, håll strängar jämnt fuktiga, återvätta ofta med en sprayflaska och använda en handduk för att absorbera överskott av fukt. Om strängar dricker våt blir inte klippet.
  • Överväg att hålla samma stil du hade tidigare. Det är ofta lättare att bibehålla samma frisyr än dramatiskt förändra stilen, speciellt när du är ny för att skära ditt eget hår.
  • Var inte envis. Om du skär ditt hår och det ser hemskt ut, är det förmodligen bäst att inte försöka fixa det själv. Gå till en frisör!
  • Varningar

    Om du inte redan har haft mycket övning, undvik att skära ditt eget hår före viktiga händelser (bröllop, födelsedagar) eller möten (jobbintervjuer, presentationer). På det sättet, om du gör ett misstag, det är fortfarande dags att gå till en salong för att få en professionell fixa det för dig.
  • Om du är under 18 år och lever med dina föräldrar, prata med dem om att klippa ditt eget hår. Se till att det är okej med dem att du skär ditt hår - de kan till och med vara villiga att hjälpa.
  • Var försiktig när du använder sax, speciellt om du skär mot baksidan av ditt hår och kan inte helt se dina händer.
  • Om du har många cowlicks eller om ditt hår är väldigt lockigt eller tjockt, kan det vara extremt svårt för dig att skära ditt eget hår hemma. Du borde istället besöka en salong eller barberbutik.
  • Saker du behöver

    • Sharp Salon-kvalitet sax
    • Hårklämmor
    • Ponytailhållare / Hår Elastics (minst 2)
    • Hårborste
    • Finkam
    • Handspegel
    • Större spegel (minst 3 meter hög)
    • Sprayflaska fylld med vatten (för att hålla håret vått under våtskuren)
    • Schampo
    • Balsam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande