Hur man färgar hår två färger

Tvåtonigt hår verkar vara allt raseri, och det fungerar på nästan vilken hårlängd som helst. Det är också lätt att uppnå hemma. Med så många färger och stilar att välja mellan, är det tuffaste problemet att du ska väcka ditt utseende. Ombre, dip-färgning och färgade lager är tre enkla stilar som möjliggör många möjliga färgkombinationer. Oavsett om du väljer två naturliga färger eller två pasteller, är du tvungen att få fantastiska resultat!

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa Ombre-utseendet
  1. Bild med titeln färgämne hår två färger steg 1
1. Separera ditt hår. Borsta eller kamma håret i två lösa pigtails. Detta gör det lättare att sätta i folie när du applicerar blekmedel och färgämnet. Slå ett elastiskt band på varje segment för att markera botten 2/3 av ditt hår.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 2
    2
    Bleka området under de elastiska banden. Om du har mörkt hår, kanske du vill överväga att bleka ditt hår, speciellt om hårfärgerna du går för är betydligt lättare än din nuvarande hårfärg. Använda en applikatorborste och färgskål eller en applikatorflaska, applicera blekmedel i mjuka nedåtriktade slag.
  • Om du har blond eller lätt rött hår och färgar ditt hår mörkare färger, kan du hoppa över det här steget.
  • Om du hoppas att få bruna eller burgundiga färger, kan du kanske nå dem utan att använda blekmedel, även om ditt hår är mörkt. Använd bara ett färgämne som levereras med en utvecklare.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 3
    3. Applicera folien. Du behöver flera bitar av folie för detta steg. Wrap varje separerad sektion. Låt blekterna bearbeta den tid som produkten rekommenderar. Detta kan vara var som helst mellan 10 och 45 minuter. Fäll ut en bit av folie för att kontrollera framstegen.
  • Låt inte blekprocessen under en längre tid än anvisningarna rekommenderar.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 4
    4. Ta bort folien. Försiktigt ta bort varje bit av folie. Ge dem en bra sköljning för att ta bort blekmedel. Kasta dem i återvinningsfacket.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 5
    5. Tvätta och torka ditt hår. Använd ett hydratiserande schampo och balsam. Detta kommer att ta bort blekmedel från ditt hår. Blåsa ditt hår. Annars kommer det inte att absorbera färgämnet.
  • Om du märker att bleken har orsakat någon yellowness eller brassiness, väljer du ett lila tonande schampo. Detta bör ge dig en jämnare grund för färgningsprocessen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 6
    6. Dela ditt hår. Borsta ditt hår i två lösa pigtails. Binda ett elastiskt band strax ovanför toppen av den blekta sektionen på varje sida.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 7
    7. Öppna det första färgämnespaketet. Detta borde vara den lättare färgen. Häll färgämnet i en färgskål eller applikatorflaska. Om färgämnet är separerat i pulver och vätska, blanda ingredienserna tills du inte ser några pulverpartiklar. Se till att varje sista bit av pulver blir rörd i blandningen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger Steg 9
    8. Applicera den första färgen. Använd en färgskål med den medföljande applikatorborsten eller använd en applikatorflaska för att färga den hela blekta delen av ditt hår. Måla färgämnet i sakta nedåtsträckor på hela blekt sektionen av ditt hår. Med användning av vertikala stroke snarare än horisontella slag bör förhindra bildandet av en stark linje.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 10
    9. Markera nästa avsnitt av ditt hår. Vik en bit av folie över botten 1/3 eller 1/4 av ditt hår. Säkra det med ett elastiskt band. Detta förhindrar att den mörkare färgen blödar för mycket i den lättare sektionen.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 11
    10. Öppna den andra färgen. Detta borde vara den mörkare färgen. Upprepa de steg du tog med den första färgen. Du behöver en separat applikatorborste och en färgskål, eller en applikatorflaska, om den inte ingår i satsen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 12
    11. Applicera den andra färgen. Använd applikatorborsten eller flaskan för att belägga ditt hår från toppen av den lättare färgen till början av folien. Flytta i mild nedåt svep. Blanda färgerna vid mötesplatsen genom att ge varje lås en mild twist.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 13
    12. Låt båda färgerna i. Följ anvisningarna på rutan. Ställ in en timer för den rekommenderade tiden. Detta är vanligtvis ungefär en timme.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 14
    13. Skölj med en ättikablandning. Blanda en del äppelcidervinäger och tre delar vatten i en sprayflaska. Spritz den färgade delen av ditt hår. Se till att sprayen täcker hela den färgade sektionen. Detta hjälper färgen att vara längre.
  • Använd sköljningen varje gång du tvättar ditt hår.
  • 14. Avsluta med en färgsäker balsam. Följ vinäger skölj upp med lite färgsäker balsam. Applicera balsam i ditt hår och skölj sedan det bra för att hjälpa till att låsa i färgen och ta bort ättika lukten från ditt hår.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa dip-färget utseende
    1. Bild med titeln färgämne hår två färger steg 15
    1. Separera ditt hår. Borsta eller kamma håret i två till tre sektioner på varje sida. Detta gör det lättare att sätta i folie när du applicerar blekmedel och färgämnet. Binda ett elastiskt band på varje segment för att markera spetsarna på ditt hår. Hur många inches eller centimeter du vill färga är upp till dig, men det ser vanligtvis bäst att färga mer om ditt hår är långt och mindre om ditt hår är kort.
    • Till exempel, om ditt hår är axellängd, 1-2 tum (2.5-5.1 cm) kan vara lämplig, men 5 tum (13 cm) eller mer kan vara bäst för mitten av längdhår.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 16
    2
    Blekar på ditt hårs tips. Om du har mörkt hår och vill färga dina tips en mycket lättare färg, överväga att använda blekmedel. Använd en applikatorborste och en färgskål eller en applikatorflaska, applicera blekmedel i mjuka nedåtriktade slag.
  • Om du har blond eller lätt rött hår och färgar ditt hår mörkare färger, kan du hoppa över det här steget.
  • Om ditt hår är mörkare och du vill att dina tips ska vara en brun eller burgundy färg, kanske du kan nå din önskade färg med en utvecklare istället för blekmedel.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 17
    3. Applicera folien. Du behöver flera bitar av folie för detta steg. Wrap varje separerad sektion. Låt blekterna bearbeta den tid som produkten rekommenderar. Detta bör ta 10-45 minuter. Fäll ut en olja för att kontrollera framstegen.
  • Lämna inte blekningen på ditt hår för mer tid än produkten rekommenderar.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 18
    4. Ta bort folien. Försiktigt ta bort varje bit av folie. Ge dem en bra sköljning för att ta bort blekmedel. Kasta dem i återvinningsfacket.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 19
    5. Tvätta och torka ditt hår. Använd ett hydratiserande schampo och balsam. Detta kommer att ta bort blekmedel från ditt hår. Blåsa ditt hår. Annars kommer det inte att absorbera färgämnet.
  • Om ditt hår har en gulaktig eller brassig nyans, använd lila schampo innan du fortsätter med normal schampo.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 20
    6. Öppna det första färgämnespaketet. Häll färgämnet i en färgskål eller applikatorflaska. Om färgämnet är separerat i pulver och vätska, blanda ingredienserna tills du inte ser några pulverpartiklar. Se till att varje sista bit av pulver blir rörd i blandningen.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 21
    7. Applicera den första färgen. Använd den medföljande applikatorborste och färgskål eller applikatorflaska. Måla färgämnet i sakta nedåtriktningar på hela blekt sektionen av ditt hår för att undvika att skapa en stark linje.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 22
    8. Öppna den andra färgen. Upprepa de steg du tog med den första färgen. Använd en separat skål eller en flaska för denna färgämneblandning. Du behöver också en separat applikatorborste och färgskål eller applikatorflaska, om den inte ingår i satsen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 23
    9. Applicera den andra färgen. Måla den nedre halvan av det blekta området. I det här steget täcker du en del av den första färgen. Blanda färgerna vid mötesplatsen genom att ge varje lås en mild twist.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 24
    10. Låt båda färgerna i. Följ anvisningarna på rutan. Ställ in en timer för den rekommenderade tiden. Detta är vanligtvis ungefär en timme.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 25
    11. Skölj med en ättikablandning. Blanda en del äppelcidervinäger och tre delar vatten i en sprayflaska. Spritz den färgade delen av ditt hår. Se till att sprayen täcker hela den färgade sektionen. Detta hjälper färgen att vara längre.
  • Använd sköljningen varje gång du tvättar ditt hår.
  • 12. Följ med balsam. Applicera färgsäker balsam till ditt hår för att låsa i färgen och bli av med ättika lukten. Skölj sedan det ordentligt.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa de färgade lagren ser ut
    1. Bild med titeln färgämne hår två färger steg 26
    1
    Blek ditt hår. Du kanske vill bleka ditt hår om det är mörkt och du önskar en lättare färg. Använd en applikatorborste och färgskål eller en applikatorflaska för att applicera blekmedel. Flytta i mjuka nedåtriktade slag.
    • Om du har blont eller lätt rött hår och färgar ditt hår mörkare färger, kan du hoppa över det här steget.
    • Om ditt hår är mörkt och du vill färga det brunt eller burgundigt, försök att göra det utan att använda blekmedel. Använd ett färgämne som levereras med en utvecklare och hoppa över blekmedlet.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 27
    2. Applicera folien. Du behöver flera bitar av folie för detta steg. Wrap varje separerad sektion. Låt blekterna bearbeta i 10-45 minuter, eller dock rekommenderar produktinstruktionerna. Fäll ut en olja för att kontrollera framstegen.
  • Låt inte blekprocessen under en längre period än produkten föreslår.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 28
    3. Ta bort folien. Försiktigt ta bort varje bit av folie. Ge dem en bra sköljning för att ta bort blekmedel. Kasta dem i återvinningsfacket.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger Steg 29
    4. Tvätta och torka ditt hår. Använd ett hydratiserande schampo och balsam. Detta kommer att ta bort blekmedel från ditt hår. Blåsa ditt hår. Annars kommer det inte att absorbera färgämnet.
  • Använd ett lila schampo för att bli av med oönskad brassiness eller yellowness.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 30
    5. Separera dina lager. Använd en kam för att dela håret horisontellt på baksidan av ditt huvud. Använd en kam för att skapa ett litet zigzagmönster. Detta förhindrar en udda lindning av det nedre skiktet från att poppa genom toppen.
  • Bild med titeln färg hår två färger steg 31
    6. Dela upp det övre lagret. Kamma ditt hår. Separera det i en höger och vänster sektion. Dela det igen i topp och botten segment. Klipp varje del till toppen av ditt huvud.
  • För att få ännu mer naturliga utseende highlights, retar ditt hår först. Som kommer att förhindra några hårda linjer som du tillämpar färgämnet.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 32
    7. Dela ditt nedre lager. Kamma ditt hår. Separera det i höger och vänster sektioner. Dela igen i topp och nedre sektioner. Se till att dina hårklipp är en annan färg för det här steget så att du inte förvirrar dina övre och nedre lager.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 33
    8. Öppna det första färgämnespaketet. Häll färgämnet i en färgskål eller applikatorflaska. Om färgämnet är separerat i pulver och vätska, blanda ingredienserna tills du inte ser några pulverpartiklar. Se till att varje sista bit av pulver blir rörd i blandningen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 34
    9. Färgar bottenskikten i ditt hår. Använd applikatorborsten eller flaskan. Sopa färgämnet på enskilda lås med mjuka nedåtriktade slag. När du har avslutat varje lås, vik den i en bit av folie.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 35
    10. Öppna det andra färgämnespaketet. Upprepa de steg du tog med den första färgen. Använd en separat skål och borste eller flaska för denna färgämne, om den inte ingår i satsen.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 36
    11. Släpp ut det klippta håret. Borsta eller kamma ut det här avsnittet. Gör det försiktigt, var försiktig så att du inte punktera folien.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 37
    12. Färgämne toppskiktet. Använd din applikatorborste eller flaska för att applicera färgämnet med mjuka nedåtgående slag. Vik upp varje segment i en bit av folie.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 38
    13. Låt färgämnet sätta in. Följ anvisningarna på rutan. Ställ in en timer för den rekommenderade tiden. Detta är vanligtvis ungefär en timme.
  • Bild med titeln färghår Två färger Steg 39
    14. Ta bort folien. Försiktigt ta bort folien från varje sektion av hår du färgade. Tvätta folien för att ta bort färgämnet. Kasta den i återvinningsfacket.
  • Bild med titeln färgämne hår två färger steg 40
    15. Skölj med en ättikablandning. I en kruka som är tillräckligt stor för att passa huvudet, blanda en del äppelcidervinäger och tre delar vatten. Dunk ditt hår i potten. Detta steg hjälper färgen att vara längre.
  • Använd sköljningen varje gång du tvättar ditt hår.
  • 16. Avsluta med balsam. När du har gjort ättika skölj, använd lite färgsäker balsam och skölj det ut. Detta bör hjälpa till att hålla färgen livlig längre och också ta bort ättika lukten från ditt hår.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bära en gammal utslagsplats eller annan klädsel du inte har något emot färgning.
  • Använd plast eller gummihandskar för att undvika att färga dina händer.
  • Använd schampo för färgbehandlat hår. Vanligt schampo kommer att blekna dina färger.
  • När du dyker ditt hår, skölj och tvätta med kallt vatten. Varmt eller varmt vatten kommer att förstöra ditt nya utseende.
  • Undvik att använda en hårtork efter att du har färgat ditt hår. Värmen kommer att få dina färger att blekna.
  • Använd en kokosnötsolja före blekning för att skydda ditt hår.
  • Varningar

    Om du väljer pastell färger, Du måste undvika regelbundna tvättar och re-färga några veckor. Annars kommer dina nya färger att blekna mycket snabbt.
  • Det är lättare att bli mörkare än lättare. Du är mer benägna att få resultatet du vill ha om du är en naturlig blondin och du dör ditt hår en mörkare färg.
  • Saker du behöver

    • Två lådor av hårfärg, vardera i en annan färg
    • Hårklämmor
    • Handduk
    • Hårblekning (tillval)
    • Handskar
    • Färgapplikatorborstar eller flaskor, om det inte ingår i färgämnespaketet
    • Färgskål (tillval)
    • Folie
    • äppelcidervinäger
    • Vatten
    • Sprayflaska eller stor kruka
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande