Hur man skapar en repaint för microsoft flight simulator

Så, du vill göra ett repaint för flygplan i flygsimulator X, för kanske är ditt favoritflygbolag ingenstans att hitta. Väl, välkommen till den underbara världen av modifieringar!

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 1
1. Vet hur flygsimulator x arbetar med texturer. FSX (Flight Simulator X) använder DXTBMP (en speciellt formaterad bitmappsfil) för att hantera dess texturer. Därför, om du skulle redigera dem i färg, kan du bryta alfakanalen (den sak som berättar modellen hur den sitter på flygplansmodellen). Det finns gott om sätt att redigera dem, men ett bra alternativ är DXTBMP. Den skapades för FS2004 (en äldre version av FSX), men det använder fortfarande samma format.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 2
    2. Hitta en bas. De flesta standardflygplan i FSX har en vit repaint, så du kan använda detta som en bas, men det finns också de du kan få online om du hellre inte skulle av misstag ändra eller bryta ditt standardflygplan.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 3
    3. Kopiera basen till någonstans kan du enkelt komma till den via filbläddraren. Om du inte sätter den någonstans kan du hitta den, du kan ha svårigheter att redigera texturerna. Om du är osäker, bara kopiera den till skrivbordet.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 4
    4. Öppna texturerna i DXTBMP. Exportera sedan dem till din favoritredigeringsprogramvara. På höger sida kan du hitta exportknappen, den är standard för att måla.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 5
    5. Redigera! Gör ditt mästerverk. Kom bara ihåg att spara det i samma orientering som du har det i dxtbmp.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 6
    6. Spara ditt mästerverk. Klicka bara på Spara i din redaktör. Det kommer att dyka upp en dialogruta, byta till "alla filer", och klicka på PNG-filen som visas i mappen och spara. Oroa dig inte - det är Temp-filen, inte slutresultatet.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 7
    7. Ladda om DXTBMP-filen från toppmenyn. Då kan du spara det som en DXTBMP-fil från menyn File Dropdown.
  • Bild med titeln Skapa ett repaint för Microsoft Flight Simulator Steg 8
    8. Testa ditt mästerverk. Lägg den i din installationsmapp för FSX, ta sedan det för ett flyg! Om det fungerar, grattis! Du har skapat ett arbetsförslag. Ha kul med ditt nya plan.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande