Hur man fäster två telefonledningar för att göra en

Om du behöver en lång telefonkabel I en nypa kan två kortare kablar snabbt splitsas ihop tills du kan köpa en riktig kabel.

Steg

  1. Bilden med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 1
1
Skära ledningarna .Klipp ett plastkontakt (plugg) av varje tråd, du borde använda dykor eller trådskärare, men om du inte har det som en kniv eller sax kommer att göra.Det är viktigt att du klipper motsatta sidor på annat sätt, du står en 50/50 chans att skruva upp steg tre.Om du tittar på kontakterna med kroken bör du se fyra ledningar i den här ordningen svart, röd, grön, gul från vänster till höger och den andra kontakten kommer att få dem i omvänd ordning.Klipp kontakten med ledningarna i Brgy från den första ledningen, då kontakten med YGRB från den andra ledningen. (Se diagram)
  • Ses med krokar vända ner på alla kontakter.Klipp kontakten med ledningarna i Brgy från den första ledningen, då kontakten med YGRB från den andra ledningen.
Bild med titeln WIRECUTDIAG.JPG
  • Bild med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 2
    2
    Ta bort isoleringen tillbaka .Använda en skarp kniv eller rakblad Ta bort en tum av den yttre plastbeläggningen från det ände du bara klippte.Detta bör avslöja fyra ledningar, remsa 1/2" av var och en av dessa enskilda ledningar.
  • Bilden med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 3
    3
    Korrymt matcha ledningarna .Om du skär ledningarna ordentligt ska du kunna matcha färgerna om du inte bara försäkrar den tråd som ligger längst till vänster om en kontakt ligger längst till höger på den andra sidan av ledningen. (Se diagram)
  • Ses med krokar vända ner på alla kontakter.(Topp) Om ledningarna var ordentligt kan de splits genom att matcha färgerna. (Botten) Om de inte var ordentligt klippt, var noga med att kablarna är i omvänd ordning (från vänster till höger), dvs bottenstråden förblir på botten.
    Bild med titeln Wiresplicediag.jpg
  • Bilden med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 4
    4
    Anslut ledningarna .Vrid varje ledning med de ledningar du ansluter den till.Om du har tillgång till ett lödjärn ska du lödda dem tillsammans.
  • Bild med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 5
    5
    Ange individuellt varje anslutning .Om du har elektriskt tejp (svart plastband) använd detta, annars kan något tejp användas för en tillfällig fix.Om du inte tejper varje tråd kan ledningarna vara korta och din kabel kommer att vara värdelös.
  • Bilden med titeln Fäst två telefonledningar för att göra ett steg 6
    6
    Tape alla ledningarna tillsammans .Detta kommer att bidra till att förhindra att de dras ihop.
  • Tips

    Se till att metallerna från varje tråd berör.
  • Försök skära varje ledning till olika längder - med en kort tråd som matchar motsvarande lång tråd på den andra kabeln. Staggering de leder som detta gör en noder, enklare och mer tillförlitlig anslutning. (Du måste ta tillbaka mer av det yttre skyddet för att göra det här)
  • Överväg att använda värmekrympisolering - tillgängliga hos Home Depot eller andra byggförsörjningsaffärer.
  • Adaptrar är tillgängliga från Harvey Norman, Dick Smith eller de flesta elektroniska eller elektriska grossister. Ansluta dessa kablar kan strida mot ACA-standarder i Australien.
  • Varningar

    Håll ledningarna urkopplade när du arbetar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande