2 Enkla sätt att fixa ingen signal på en ps4 (hdmi och upplösningsfix)

Ser du en "Ingen signal" Fel eller en tom skärm när du försöker spela PlayStation 4? Oroa dig inte, det är vanligtvis en lätt fix. Thistaaches du hur man korrekt felsöka "Ingen signal" Fel på din PlayStation 4.

Steg

Del 1 av 2:
General HDMI Felsökning
  1. Bild med titeln Fix ingen signal på ett PS4-steg 1
1. Se till att PS4 är ansluten till rätt HDMI-port. Är din PS4 ansluten till samma HDMI-ingång som är vald på din TV? Använd vår TV-fjärrkontroll för att cykla genom alla HDMI-ingångarna för att se till att du inte har valt fel.
  • Försök att koppla ur och anslutning av HDMI-kabeln igen för att se till att du har en säker anslutning.
  • Om den är ansluten till rätt port kan du byta den till en annan tillgänglig port och försök igen.
  • Bild med titeln Fix ingen signal på ett PS4 steg 2
    2. Kringgå mottagaren om du har en. Om din PS4 inte är ansluten direkt till TV: n och är istället ansluten till en ljud- / video-mottagare, försök att ansluta den direkt till TV: n istället. Mottagaren kanske inte exakt passerar signalen till din TV.
  • Bild med titeln Fix ingen signal på ett PS4 steg 3
    3. Kontrollera HDMI-kabeln och portarna fysiskt. Ta bort HDMI-kabeln från PS4 och TV: n och titta inuti båda portarna med en ficklampa-ser du några böjda stiften inuti HDMI-portarna? Om det finns en böjd stift i PS4 eller TV: n, skulle du se a "Ingen signal" område eller en tom skärm. Om det finns en böjd stift, koppla ur TV: n eller PS4 från väggen och tryck försiktigt tillbaka den med en platt skruvmejsel.
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4-steg 4
    4. Prova en annan HDMI-kabel. HDMI-kablar kan vara felaktiga, så försök swapping ut din nuvarande kabel med en annan, om du har en.
  • Om du fortfarande får "Ingen signal" Fel eller se en tom skärm, fortsätt att ändra upplösningen i säkert läge.
  • Del 2 av 2:
    Ändra upplösningen i säkert läge
    1. Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4 steg 5
    1. Tryck och håll ned strömbrytaren på PS4 i sju sekunder. Detta säkerställer att PS4 verkligen stängs av, vilket är nödvändigt för att starta det i säkert läge. Du kommer att höra en pip när du börjar trycka och hålla knappen och en sekund efter ungefär sju sekunder. Du kan ta bort fingret från knappen när du hör den andra pipen.
    • Om du ser "Ingen signal," "Svag signal," eller en tom skärm, det kan bero på att upplösningen är felaktig i dina PS4-inställningar. Det händer ibland när du flyttar PS4 mellan olika TV, växlar mellan spelsystem på samma TV, eller gör en ändring till TV: ns visningsinställningar.
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4 steg 6
    2. Tryck och håll ned strömbrytaren igen tills PS4 startar om. Återigen hör du en pip när du först börjar trycka på knappen - när du hör den andra pipen, lyft fingret. Detta stärker PS4 i säkert läge.
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4-steg 7
    3. Använd en USB-kabel för att ansluta din styrenhet till PS4. Om du använder en trådlös styrenhet ser du ett meddelande på skärmen som berättar att du kan ansluta till en USB-kabel. Det krävs för att använda kontrollenheten i säkert läge.
  • Bild med titeln Fix ingen signal på ett PS4 steg 8
    4. Tryck på PS4-knappen på kontrollenheten. Det är den på bottencentret. Du bör se en meny på skärmen.
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4-steg 9
    5. Välj Ändra upplösning. Detta är det andra alternativet på menyn. För att välja alternativet, tryck på X. Du får se ett meddelande som säger "PS4 startar om."
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4 steg 10
    6. Tryck X. Detta startar om din PS4. När det kommer tillbaka, kommer det att fråga dig att välja en resolution.
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4-steg 11
    7. Välj en upplösning. Lämnar standardalternativet för Automatisk Kommer nästan alltid att fungera, men du kan också välja en annan upplösning om du vet att det fungerar med din TV. Tänk på att om du väljer en upplösning som inte Arbeta med TV: n, du fortsätter att få ingen signal när du försöker spela din PS4.
  • Till exempel, om du har en 720p TV, välj 720p. Försök inte välja något högre än det, annars fungerar det inte!
  • Bild med titeln fixa ingen signal på ett PS4 steg 12
    8. tryck på X nyckel-. Så länge du valde en upplösning som är kompatibel med din TV, borde du nu kunna spela din PS4.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande