Hur man väljer en mäns kostym

James Bond skulle inte vara detsamma om han körde runt chasing fiendens agenter i ett par Khakis och en polo, skulle han? En del av hans ikoniska utseende är hans välskötta kostym. En skarp, väl passande kostym kommer aldrig att gå ut ur stil. Men med så många olika stilar och alternativ kan du undra exakt hur man bäst ska gå om att välja en kostym. Oroa dig inte. Det finns några grundläggande principer du kan använda för att göra det till en lätt uppgift, och vi har sammanställt en praktisk lista för att hjälpa dig.

Steg

Metod 1 av 11:
Prova en marinblå eller kolgrå kostym.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Navy Blue and Charcoal Gray är både idiot-bevis, mångsidiga alternativ. Båda dessa färger ser bra ut, är lämpliga för de flesta situationer, och kan parras med någon skjorta och slipskombination för det mesta. Det är svårt att gå fel med en marinblå eller kolgrå kostym.
  • En kostym i en av dessa färger skulle fungera för bröllop, affärsmöten, formella middagar, fina datum och mer.
Metod 2 av 11:
Spara svarta kostymer för formella händelser.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Svarta kostymer är bäst för galas, begravningar och andra formella händelser. En svart kostym kan se polerad och snygg vid de rätta tiderna, men det kommer att se ut om plats om du inte är i en formell händelse. Om inte klädkoden för evenemanget kräver en svart kostym, gå med något annat (Navy Blue eller Charcoal Gray är en bra satsning). Du brukar inte vilja ha en svart kostym till jobbet eller på ett datum, till exempel.
  • När du bär en svart kostym, se till att klippet är mager (medan du fortfarande passar ordentligt). På det sättet ser du snygg och snygg.
Metod 3 av 11:
Prova en plaid eller check suit för ett djupare alternativ.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Plaid och kolla kostymer i neutrala färger är ett bra sätt att göra ett uttalande. En kostym med ett tryck kommer att fungera i de flesta situationer där du annars hade en marinblå eller kolgrå kostym. Det är ett bra sätt att vara lite mer modigt vid evenemang som fancy middagar, bröllopsmottagningar och affärsluncher. Bara se till att du håller fast vid en pläd eller checkar i en neutral färg, som grå, marin eller svart.
Metod 4 av 11:
Välj en enda bröstjacka i de flesta fall.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Single-breasted kostymjackor är det klassiska, modedömda valet. En enstaka kostymjacka har en kolumn med knappar och en smal överlappning. Det är verkligen det vanliga valet för mäns kostymer, och det kommer att ge dig ett klassiskt utseende.
  • En dubbel-breasted kostymjacka har en bredare överlappning med 2 parallella rader av knappar. Det är definitivt ett alternativ som kommer att fungera i de flesta situationer, men kom ihåg att det är lite mer vågat av ett sätt.
Metod 5 av 11:
Gå med en 2-knappsjacka för ett idiotiskt alternativ.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. En 2-knapps kostymjacka är ett klassiskt alternativ. Styra av 3, 4 och 5-knapps kostymjackor eftersom de kommer att se ut på plats i de flesta situationer. Istället hålla med en klassisk 2-knapps kostym om du vill vara säker på att du ser lämplig för tillfället.
  • En 1-knapps kostymjacka är också ett alternativ. Dessa är vanligtvis bäst för formella och natthändelser.
Metod 6 av 11:
Välj en ull eller ull-silke blend kostym.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Detta tyg är en säker satsning för alla årstider och tillfällen. Klassiska kostymer är gjorda av ull, och en ull-silkesblandning är ett fint medium mellan silke och ull som känns mer bekvämt. Båda dessa tyger är bra i alla klimat och årstider, så gör det också bra val för en kvalitet, pålitlig kostym.
  • Solid ull tenderar att vara lite varmare, så om du planerar att bära din kostym i kalla förhållanden, kan det vara ett bättre val för dig.
Metod 7 av 11:
Gå med en Notch Lapel.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. En Notch Lapel är det vanliga, säkraste valet. Snarare än en topplapp, som juts upp och ut mot din axel och tappar till en punkt, är en haklapp mycket mer subtil. Det är den klassiska lapeldesignen och är ett utmärkt val för en snygg, professionell kostym.
  • En topplapp är mycket mer prickig, så om det är det utseende du går, kan det vara det rätta valet för dig.
Metod 8 av 11:
Få en kostymjacka med en enkel eller dubbel ventil.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. De flesta kostymjackor har en enkel eller dubbel ventil. Ventilen är klaffen längst ner på baksidan av en kostymjacka. De flesta moderna kostymer har en dubbel ventil, även om enklappar är fortfarande mycket klassiska och all-amerikanska. Endera stilen kommer att fungera.
  • Styra av kostymer som inte har en ventil, som kan se super föråldrade.
Metod 9 av 11:
Sätt på jackan för att se hur det passar.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Kontrollera axlarna, bröstet och armarna. Passformen är super viktig och kan göra din kostym att se dramatiskt bättre. Kontrollera om axlarna passar snyggt, men du kan också flytta dina armar. Om axlarna är för täta eller för baggiga, köp inte den kostym eftersom jacka axlar är mycket svåra och dyra att justera. Om du kan passa 2 nävar på framsidan av jackan, är bröstet för stort. Med dina armar vid din sida, kontrollera att hylsan går till om ditt handledsben.
  • Om mätningarna är lite av kan du få dem justerade av en kostymbutik eller en skräddare.
Metod 10 av 11:
Försök på byxorna för att se till att de är avsmalnande utan paus.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Du vill att dina byxor ska skapa en smalare linje. En paus är ett veck i botten av benen på dina kostymbyxor som bildas högst upp på din sko. För ett modernt, snyggt utseende, välj byxor utan paus. Dessutom, se till att byxorna är avsmalnande snyggt runt benen så att de inte ser baggiga ut.
  • Passar byxor är ibland konstruerade för att justeras, så de kanske inte passar perfekt när du försöker dem. En skräddare kan anpassa dem så att de passar dig snyggt.
Metod 11 av 11:
Välj en klänningskjorta med en krage som passar bra.
  1. Bild med titeln Välj en Män
1. Ljusblå, rosa, lavendel och klassisk vit är alla bra alternativ. En kvalitetsklänningskjorta kan göra eller bryta din kostym. Klassisk vit är standarden och är alltid ett bra val. Men du kan välja mjuka färger för att accentera ditt utseende. Nyckeln är att välja en skjorta som passar dig bra, särskilt runt nacken. Du borde kunna passa ett finger mellan kragen din nacke. Om du inte kan det är för hårt.

Tips

Be om hjälp i en kostymbutik. De kommer att kunna hjälpa dig att hitta en kostym som passar eller gör ändringar.
  • Välj skor som matchar din kostym.Bruna skor matchar bäst med marin och grå kostymer.Undvik fyrkantiga skor.Välj loafers eller spetsar istället.
  • Varningar

    Om du beställer en kostym online kanske du inte kan returnera den om den inte passar. Kolla in företagets returpolicy innan du köper från dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande